gecmış olsun dılıyorum sana ablamında serfıkılaj atıldı hıc bır sorun olmadı okudum ama ara ar senmıydın hatırlaymadım ınsallah bu kollarına alırsın hamılemısın bılemıorm ama hamılelıgınde ablama atöıştı dıkıs 5 aylık olunca tutmuyormuş doktoru cok ıyı bır doktordu kendı doktoru anlamamıstı gezmeye allahın ısı ıste gıdınce kanama oluyor ve bu doktora gısdıorlar dıkıs atıyor o sekılde durdu 8 dıkıştı sanırım yanlış hatırlamıyorsam dıkısıde
canım herseyın yolunda olmasına sevndım.bana mesaj atmıstın ozelden sana cevap yazdım ama mesaj kutun doluymus haberın varmı bılmıyorum.Herzaman saglıklı guzel haberler alman dılegıyle hoş çakalın...buralardayım canım.ben de yazmasam da sürekli okuyorum.bebeğin ve sen nasılsınız canım:Allah'ım bu mübarek günlerde sağlık,afiyet versin hepimize.Yüreklerimize ferahlık versin inşallah.çok şükür keseyi ve erkenden bebeğimizi gördük.ama tabiki stresim bitmedi.kendi kendime evham yapıyorum sürekli ..sonra biraz tesbih çekiyorum biraz kur'an okuyorum ferahlıyorum.Allah sonumuzu hayır etsin ...kendine ve bebeğine iyi bak canım.
ooooooo maaşallahteyzeleriiii biz geldik. allahıma çok şükür iyi haberlerle geldik. eli, kolu herşeyi sağlıklı çok şükür. doktorumuz herşey yolunda dedi. ilaçlara aynen devam . allahım bekleyen dileyen isteyen herkese nasip etsin bu mucizeyi ...
AAayyyy cok heyecanlı yaaa...Rabbim saglıklıca kucagına almayı nasip etsın Sana da acil şifalar versin Güzel haberlerini bekleyecegizcnm benim doğum yaklaştı. bu hafta tarih kesinleşecek. sezeryan olucam. bir de karaciğerimde problem çıktı, değerlerim yükseliyor ve bunun bebek için olumsuzluk yaratacağını söyledi dr.um. bebeği her an alabiriz dedi. sürekli dinlenerek yatarak geçiriyorum son günleri. bu nedenle topiğe de fazla giremiyorum. ama hepiniz aklımda ve dualarımdasınız.
KAN PIHTILAŞMASI OLUP DOĞUM YAPAN ARKADAŞLAR HANGİ HASTANELERİ TERCİH ETTİLER VE KAÇ LİRAYA MAL OLDU????
Ben Aydın'da oturuyorum. Takibim İzmir de yapılıyor. Doktorum Enge üniversitesinde çalışıyor. Yalnız tam gün yasası nedeniyle doğum özelde olur dedi. Doğuma yenidoğan uzmanı, anestezi umanı ile birlikte gireceklermiş ekip olarak 3000lira. ayrıca hastane de 2000 lira alır dedi. Sizin doğumunuz özel koşullarda olmalı, yenidoğan ünitesi küvöz önemli diyor. Biz de çok zorlanacağız maddi olarak herkes bu şartlarda doğum yaptı?
ÖZELDEN MSJ ATRSINIZ SEVİNİRİM. BURASI ÇOK HIZLI OLDUUNDAN TAKİP EDEMİYORUM.
kızlar sonucumu aldım adet günümde değer 289 çıkmış hamileyim :)uff asıl şimdi korkular başladı bakalım yarın doktor ne diycek gebeliğimde iğne kullanmama gerek duyacak mı????????o duymasada ben kullanmak istiyorum ama internetten bi kaç prfa sordum hepsi kullanmam gerektiğini söyledi
cnm benim doğum yaklaştı. bu hafta tarih kesinleşecek. sezeryan olucam. bir de karaciğerimde problem çıktı, değerlerim yükseliyor ve bunun bebek için olumsuzluk yaratacağını söyledi dr.um. bebeği her an alabiriz dedi. sürekli dinlenerek yatarak geçiriyorum son günleri. bu nedenle topiğe de fazla giremiyorum. ama hepiniz aklımda ve dualarımdasınız.
özellikle mthfr mutasyonu olan arkadaşlara önemli bir duyurum var.bu topiğe ilk takılmaya başladığım zamanlar burayı ta en başından okumuştum.mthfr 677 mutasyonuna sahip bi arkadaşımızın yanlış hatırlamıyorsam 5 gebelik kaybı vardı.bu arkadaşımız iğneyi 1,2 olan en yüksek doza kadar kullanmıştı,steroid filan denenmişti.yani özetle bütün hamileliklerinde bildiğimiz tedavilerin farklı dozlarda denenmişti ve hepsi de olumsuzlukla sonuçlanmıştı.kendisi şu anda anne.bebeğine hamileliği sırasında aspirin ve folbiol dışında hiçbir ilaç kullanmadan kavuştu.yalnız bu aspirin ve folbiole ilave olarak hergün ananas yediğini söylemişti.ben de netten araştırdım.gerçekten de buı meyveyi sanki Rabbim bizim için yaratmış.ben hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hergün yarım ananas yiyorum.belki sizler de yemek istersiniz diye paylaşıyorum.şifa Allah'tan tabi ki.ama sonuçta herşey de sebeplere bağlı...
ben ananasla ilgilii bu yazıyı doktorumla paylaştım ve hergün ilaçlarıma ilave olarak yarım ananas yediğimi söyledim.herhangi bir sakınca olup olmadığını sordum.doktorum yiyebileceğimi söyledi..
ANANASIN FAYDALARI
Değerli mineraller ve vitaminler deposu: örneğin;
Pürüzsüz bir cilt için, demir; güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum; sağlıklı cilt ve göz için, vitamin A; hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin Bve cilt deki kollagen oluşumu için vitamin Ciçeriyor.
Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.
Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir, Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir.
Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir. Sağlıklı bir diyet meyvesidir.
Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.
Mide ve bağırsakları temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardımcı olabilir. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.
Cilt ve saçı güzelleştirir. Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır. Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.
Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürür. Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yağ birikimini de önler.
Nezleye karşı birebirdir. Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı nezlenin en önemli belirtileridir. Bu durumda, yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir. Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir. Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği protein mayasıyla gidermeye çalışmıştır.
Beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır.
Ananasın son yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayrıştıran ve sindiren bir enzim olduğundan hazmı kolaylaştırır, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karşı korunma sağlar. Ananasın içindeki enzimlerin yağ yakma özelliğinin olması kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttırıyor. İdrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atımına yardımcı olduğundan selülit tedavisinde de kullanılıyor.
Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.
esımınsemen analızı bılgı verın kızlar nasıl ya ben mol gebelık gecırdım acaba bununla alakalı bırseymı oldu volum 3
renk sarımtırak
ph 8
vızkozıte +
likefaksiyon 30 dakıka
fruktoz +
spermatozoa sayısı 38.000.000 ml
total sppermatozoa 114.000.000
ilerı hareket % 63
yerınde hareket %7
hareketsızlık %30
toplam ileri sperm sayısı 71.820.000
yuvarlak hucre sayısı 200.000
morfolojı ( normal %4 ) ( anormal %96 )
baş %67 boyun %52 stoplazmik damlacık %2 kuyruk 36
tesekkur ederım sımdıden ıyı gunler dılerım
canım paylasımın ıcın tesekkurler bu arkadasın başka mutasyonu varmıydı ya ben de mtfr 677 lıım tabıkı f 5 de var heterızıgot ıkısıde
cnm morfolojide problem var..normalde %14 üzeri olması gerek..morfoloji spermdeki şekil bozukluğudur..böyle hatalı sperm dölleme yapınca düşük olur...
tedavısı varmı ne kadar surer bılgınız varmı
çok şükür canım gözün aydın tebriklerkızlar sonucumu aldım adet günümde değer 289 çıkmış hamileyim :)uff asıl şimdi korkular başladı bakalım yarın doktor ne diycek gebeliğimde iğne kullanmama gerek duyacak mı????????o duymasada ben kullanmak istiyorum ama internetten bi kaç prfa sordum hepsi kullanmam gerektiğini söyledi
teyzeleriiii biz geldik. allahıma çok şükür iyi haberlerle geldik. eli, kolu herşeyi sağlıklı çok şükür. doktorumuz herşey yolunda dedi. ilaçlara aynen devam . allahım bekleyen dileyen isteyen herkese nasip etsin bu mucizeyi ...
teyzeleriiii biz geldik. allahıma çok şükür iyi haberlerle geldik. eli, kolu herşeyi sağlıklı çok şükür. doktorumuz herşey yolunda dedi. ilaçlara aynen devam . allahım bekleyen dileyen isteyen herkese nasip etsin bu mucizeyi ...
ayyyy ne güzel sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın inşallah bebeğini canım.cnm benim doğum yaklaştı. bu hafta tarih kesinleşecek. sezeryan olucam. bir de karaciğerimde problem çıktı, değerlerim yükseliyor ve bunun bebek için olumsuzluk yaratacağını söyledi dr.um. bebeği her an alabiriz dedi. sürekli dinlenerek yatarak geçiriyorum son günleri. bu nedenle topiğe de fazla giremiyorum. ama hepiniz aklımda ve dualarımdasınız.
oğlunda yoktu ama sonra oldu demek öyle mi:26:
ben genetik bişey sanıyordum
geçmiş olsun canım.
herkese günaydın.dün bhcg verdim.bugün öğleden sonra çkacak sonuç.çok merak ediyorum.yarın evlilik yıl dönümümüz.eşime güzel bir hediye olur eğer hamileysem.benim için dua edermisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?