herkese günaydın.dün bhcg verdim.bugün öğleden sonra çkacak sonuç.çok merak ediyorum.yarın evlilik yıl dönümümüz.eşime güzel bir hediye olur eğer hamileysem.benim için dua edermisiniz.
sagol bebem benimdularımdasınız canım doktora göre 10 ban göre 15 75 gel benden sana izin dedi bebem igne vurunmucam şimdilik coraspirin verdi 4 ilaç yazdı eylüle kadar onları kullanıcam bebeg hazırlık 3 gün oldu adet olmadım beydaglı ben ne yapıcam gebe olursam
amin işşallah bebem işşallah bu ay hamile degilimdir yoksa yandımki ne yandım eşimi bir temiz dövücem eger öle olursa
canım senin adına inan çok sevindim işallah muradına erersin
evet canım ben 3 evladımı kaybettim 3 bebegimde ömürümde kızımda dikiş atıldı ama gene durmadı doktor pıhtılaşma var dediondan bebeklerim ölüyomuş tedavıye aldı doktorum ögrenmek istedigin birşey varsa seve seve söylerim tatlım
özellikle mthfr mutasyonu olan arkadaşlara önemli bir duyurum var.bu topiğe ilk takılmaya başladığım zamanlar burayı ta en başından okumuştum.mthfr 677 mutasyonuna sahip bi arkadaşımızın yanlış hatırlamıyorsam 5 gebelik kaybı vardı.bu arkadaşımız iğneyi 1,2 olan en yüksek doza kadar kullanmıştı,steroid filan denenmişti.yani özetle bütün hamileliklerinde bildiğimiz tedavilerin farklı dozlarda denenmişti ve hepsi de olumsuzlukla sonuçlanmıştı.kendisi şu anda anne.bebeğine hamileliği sırasında aspirin ve folbiol dışında hiçbir ilaç kullanmadan kavuştu.yalnız bu aspirin ve folbiole ilave olarak hergün ananas yediğini söylemişti.ben de netten araştırdım.gerçekten de buı meyveyi sanki Rabbim bizim için yaratmış.ben hamile olduğumu öğrendiğim günden beri hergün yarım ananas yiyorum.belki sizler de yemek istersiniz diye paylaşıyorum.şifa Allah'tan tabi ki.ama sonuçta herşey de sebeplere bağlı...
ben ananasla ilgilii bu yazıyı doktorumla paylaştım ve hergün ilaçlarıma ilave olarak yarım ananas yediğimi söyledim.herhangi bir sakınca olup olmadığını sordum.doktorum yiyebileceğimi söyledi..
ANANASIN FAYDALARI
Değerli mineraller ve vitaminler deposu: örneğin;
Pürüzsüz bir cilt için, demir; güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum; sağlıklı cilt ve göz için, vitamin A; hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin Bve cilt deki kollagen oluşumu için vitamin Ciçeriyor.
Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.
Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir, Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir.
Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir. Sağlıklı bir diyet meyvesidir.
Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.
Mide ve bağırsakları temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardımcı olabilir. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.
Cilt ve saçı güzelleştirir. Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır. Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.
Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürür. Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yağ birikimini de önler.
Nezleye karşı birebirdir. Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı nezlenin en önemli belirtileridir. Bu durumda, yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir. Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir. Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği protein mayasıyla gidermeye çalışmıştır.
Beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır.
Ananasın son yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayrıştıran ve sindiren bir enzim olduğundan hazmı kolaylaştırır, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karşı korunma sağlar. Ananasın içindeki enzimlerin yağ yakma özelliğinin olması kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttırıyor. İdrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atımına yardımcı olduğundan selülit tedavisinde de kullanılıyor.
Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.
selammmmmmm nasılsın canımmm
sağol kuzum iyiyim çok şükür sen neyapıyosun?? sewinc menünde bugün neler var soruyorum çünkü hergün ne pişirecem derdi beni sinir ediyor fikir olur banada:))
canım tarhana çorbası patlıcan musakka pirinç pilavı salata nasıl güzelmi
hımmmmgüzelmiş ellerine sağlık,ne güzel erkenden ayarlamışsın:))
bazen bende kafayı yiyorum ne pişirsem diye bazende aklıma geldimi hemencecik yapıyorum
canım 38 haftalık bebek kaybı düşüğe girmiyor herhalde. . ölü doğuma giriyor dendi bana. Sanırım kalbine pıhtı attı. şu anda öyle düşünüyorum.izmirde bildiğiniz bir doktor varmı? Izmirliler tasiyelerinizi bekliyorumbıldıgım kadarıyla faktor 5 de bozuk olsa ya ıgne yada gene corpasırınle devam edıosun hamılelık boyunca... Sonucta genlerınden bı tanesı bozuk ve dusugun var...bazen normal olarak hamılelıgın devam edebılıyor bazen 2. Cocukta hıc ummadıgın anda kayıp yasayabılıyorsun..rısklı gebelıkler uzmanına gıtmelısın hamıle kaldıgın zaman..
Gecmıs olsun cok
beydağlı okullar kapanınca canım adanaya gelecem başkentte hemotolojiye gidecem bide ebru tarım varmış prof bizim gibi hastalarda uzmanmış
balcalıdaki randevuyu beklemicem geçen ay hamişim diye ödüm patlamıştı sen nerelere gitmiştin bu doktorla ilgili bir bilgin varmı canım
kafayı yemeden gitsem iyi olur.
ewet canım duymuştum hatta tavsiye üzerine gitmiştim ama izinliydi o zaman ben görüşemedim...hem balcalıda ben de gittim hematolojiye ama önce stajerler bakıyo ancak içinden çıkamadıkları bir şey olursa hocalarına gösteriyolar ayrıca balcalı içinda proflara görünmek istersen randevu alıp bayağı kazık bir şekilde muayene ücreti ödüyosun..bencede başkente git...
ben hamileliklerimde hep özel doktorlara gittim 2 tanesi balcalının profesörleriydi CÜNEYT EVRÜKE riskli gebelik uzmanı ve CANSUN DEMİR ayrıca birde FARUK DEMİR ve GÜL DEMİRTAŞ a da gitmiştim...
anladım canım bende balcalıya gitmekten vazgeçtim başkente gideceğim kısmet olursa ebru hocayada randevu alacam inşallah canım yaaa
düşünmekten bir hal oldum netten araştırdıkçadakafayı yedim bilmediğim yeni şeyleri duydukça acaba bendedemi var ya olursa diye
iyice salaklaştım. Bazen rabbim oğluma uzun ömür versin deyip köşeme çekilmek istiyorum bazende olmuyor işte tek kalmasın istiyorum
yenilen güreşçi güreşe doymaz misali sanırım benimkisi
aslında çok araştırmak ve çok şey bilmek iyi olmuyor bazen herşeyi oluruna bırakmak daha mı iyi bilmiyorum, bende öyleyim,doktorlara burdan öğrendiklerimi aanlattığımda adam ve asistanı bana şaşkın,şakın bakıyordusen bunları nerden biliyorsun der gibi..
gerçektende öyle sewincim yaa nasıl bir duyguysa bu insan her seferinde o kadar acı çekmesine rağmen vazgeçmiyor ve istiyor..ama ben bu sefer hepten vazgeçtim galiba(
randevunu ihmal etme al canım...
canım Rabbime sığın bu mübaret günler hürmetine bir daha aynı acıları yaşatmasın vazgeçme ümidini yitirme rabbim o kadar büyükki hiç ummadığın bir anda mucizeni gönderiveriyornasıl bir duyguysa bende anlamadım vazgeçmek istemiyorum bir türlü rabbim imtihanımızı bitirir inşallah artıkın.
Merhaba kızlar... Bugün okula gidemedim. Farenjitim azdı yine 2 gün okula gittim boğazım kapandı resmen yutkunamıyorum. Yatıyorum öyle. Bebişimle babamızı beklemekten yorulduk.
geçmiş olsum kuzum doğal şeylerle geçirmeye çalışsan dikkat dinlen bari:)) babanızada az kaldı dimi sabret canım kavuşacasınız
teyzeleriiii biz geldik. allahıma çok şükür iyi haberlerle geldik. eli, kolu herşeyi sağlıklı çok şükür. doktorumuz herşey yolunda dedi. ilaçlara aynen devam . allahım bekleyen dileyen isteyen herkese nasip etsin bu mucizeyi ...
kontrollerinizin güzel geçmesine çok sevindim inşallah hep böyle güzel haberlerle gelirsinizkızlaaaarrrr... neden unutalım sizi..ben kendi adıma konuşayım sizinle konuştuğum zaman kendime geliyorum bütün paranoyalardan kurtuluyorum güzel şeyler düşünüyorum o yüzden Allah sizlerden razı olsun..bu arada ben doktordan geldim..11 haftalık olmuşuz elimiz kolumuz bacağımız parmaklarımız herşeyimiz var çok şükür...doktora gitmeden önce ne uyuyabildim ne yemek yiyebildim nefes almakta zorlandım resmen kötü bişey diyecek diye aklım çıkıyordu ama Rabbim çok büyük hamd olsun O'na...her zaman güzel haberler alıyorum..2 hafta sonra 2'li taramaqmız ve ense ölçümümüz var..inşallah rabbim ozamanda güzel haberlerle sevindirir beni...Eee kızlar bende durumlar böle sizler nasılsınız bakalım??
hayırlısı olsun inşallah eşine güzel bir hediye verirsin güzel haberlerini bekliyoruzherkese günaydın.dün bhcg verdim.bugün öğleden sonra çkacak sonuç.çok merak ediyorum.yarın evlilik yıl dönümümüz.eşime güzel bir hediye olur eğer hamileysem.benim için dua edermisiniz.
Merhaba kızlar... Bugün okula gidemedim. Farenjitim azdı yine 2 gün okula gittim boğazım kapandı resmen yutkunamıyorum. Yatıyorum öyle. Bebişimle babamızı beklemekten yorulduk.
Ihlamur yaptım ama canım hiç istemiyorbabamız da her gün yarın gelicem diyor ama yarın olamadı bir türlü:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?