Benim de mutasyonum aynı. Ben 4 kayıp yaşadım, şimdi 5. ye hamileyim. Umarım bizler de bir gün çocuklarımızı kucağımıza alacağız. Hamilelik öncesi folik asit, B12-B6 vitamini, coraspin kullanılıyor, benim doktorum iğneye de hamilelik öncesi başlamıştı, hamilelikte de genelde bu şekilde devam ediliyor.
Sağol canım iyiyiz. 15. haftamıza girdik, inşallah bebiş de iyidir. Geceyi kabuslarla geçirdim sadece hala kendime gelemedim, sabah moralim bozuk kalktım hala öyleyim. Sen nasılsın? Bulantı baş dönmesini ihmal etme sakın.
Asıl sorun hamilelikte çıkıyor, o yüzden tedavi bu dönemde gerekiyor. Ancak biz diğer insanlara göre kalp damar hastalıklarına yakalanmaya daha yatkınız ne yazık ki. Kilomuza dikkat etmemiz, sigara kullanmamamız gerekiyor. Ayrıca MTHFRlerde bazı doktorlar ömür boyu folik asit ve b vitamini desteği veriyorlar galiba önlem amaçlı veya coraspin kullandırıyorlar ama hamilelik sonrasını hiç sormadım doktoruma.
KIZLAR MERHABA NAISLSINZI
BEN IYI OLMAYA CALSIIYOPRUM BULANTI BAS AGRISI HALSİZLİK UYKU HEPSİ ÜST ÜSTE GELIO
AMA BEBEĞİM İYİ ÇOK ŞÜKÜRKALP ATSIALRINI GORDUK ŞÜKÜRLER OLSUN
BENIM AKLIMDA KAÇ GUNDUR HEP AYNI SORU VAR DAHA COKZ AMAN VAR AMA BEN SEZERYAN OLMAK
İSTEMIYORUM GERCEKTEN ISTEMIYORUM FAKART NORMAL DOĞUM BİZİM İÇİN RİSKLİ OLUR MU ?
BİLEMIYORUM HEP BUNU DUSUNUYORUM YA HERSEY NROMAL GİDERDE NORMAL DOĞUMA KARAR VERIP SORUN YASARSAM
DİYE DUSUNUYORUM AMA BİLEMIYORUM ISTE GERCEKTEN COK KARARSIZIM EĞER NORMAL DOĞUMA KARAR VERİRSEM
TAM TEŞEKKÜLLÜ Bİ ÖZEL HASTANEYE GITMEM GEREKICEK VEYA DEVLET HASTNE. AMA DEVLETTE NASIL DAVRANCAKALRINI DA BILEMEDIGIMDEN
ÜRKÜYORUM PIHTILAŞMA YASAYIPTA NORMAL DOĞUMLA BEBEGINI DOĞURAN VAR MI ???
HEMATOLOGUM ILK TESHIS KOYDUGUNDA KAYBETTIGIN BEBGINI NROALMI DOĞURDUN DEDI EVET DEDIM
ÖLEBILIRDIN INANMIYORUM IYI KURTULMUSSUN DEDI BU GELIO AKLIMA HEP....BİLMIYORUM SİZ NE DÜŞÜNÜYOSUNUZ BU KONUDA????
BEN IYI OLMAYA CALSIIYOPRUM BULANTI BAS AGRISI HALSİZLİK UYKU HEPSİ ÜST ÜSTE GELIO
BENIM AKLIMDA KAÇ GUNDUR HEP AYNI SORU VAR DAHA COKZ AMAN VAR AMA BEN SEZERYAN OLMAK
İSTEMIYORUM GERCEKTEN ISTEMIYORUM FAKART NORMAL DOĞUM BİZİM İÇİN RİSKLİ OLUR MU ?
BİLEMIYORUM HEP BUNU DUSUNUYORUM YA HERSEY NROMAL GİDERDE NORMAL DOĞUMA KARAR VERIP SORUN YASARSAM
DİYE DUSUNUYORUM AMA BİLEMIYORUM ISTE GERCEKTEN COK KARARSIZIM EĞER NORMAL DOĞUMA KARAR VERİRSEM
TAM TEŞEKKÜLLÜ Bİ ÖZEL HASTANEYE GITMEM GEREKICEK VEYA DEVLET HASTNE. AMA DEVLETTE NASIL DAVRANCAKALRINI DA BILEMEDIGIMDEN
HEMATOLOGUM ILK TESHIS KOYDUGUNDA KAYBETTIGIN BEBGINI NROALMI DOĞURDUN DEDI EVET DEDIM
ÖLEBILIRDIN INANMIYORUM IYI KURTULMUSSUN DEDI BU GELIO AKLIMA HEP....BİLMIYORUM SİZ NE DÜŞÜNÜYOSUNUZ BU KONUDA????
Ben pıhtılaşma yaşıyorum ama senin yerinde olduğumda sezaryen olurum kesinlikle bak doktorunda söylemiş senin canın de tehlikeye girer diye hem ne kadar zorluklar atlatıyosun doğuma kadar bunları düşün.Son anda kaybetsen mi Allah korusun daha çok üzülürsün sezaryen olsanmı???
canım bence sen şimdiden bunların düşünüp canını sıkma, daha çok yenisin sanırım 8.haftan.rabbim hayırlısıyla büyümesini gelişmesini sağlasın bebişinin,normal mi sezeryan mı diye düşünecek ve araştıracak çok vaktin olacak, bence ozamana kadar sadece gebeliğinin tadını çıkar
Burcu sen bana moral oldun inşallah kucağına sağlıkla alırsın.İğne klexan galiba 0,6 veya 0,4 lük gibi değerleri oluyoya sen hangisini kullanıyosun koldan mı yapılıyo.
annesi iyi olursa bebiş de iyi olur allahın izniyleüstün açılmıştır gece ondan kabus görmüşsündür, takılma rüyalara moralini toparla :13:
burcu masallah cnm 14. haftana girmişsin endişeye gerek yok hiç bir zaman buyur artık o bak ben bile 30. haftaya girdim 3 kayıpdan sonra bu bana hayat verdi resmen ve hareketlerını net sekılde hissetmeye baslayınca artık kontrole gtmesemde olur dıyorum cunku ben ıyıyım anne diyor içerden :) gönüllerinizi ferah tutun kızlar stres yok hiç bir zaman.. ALLAHIM HEPİMİZE SAĞLIKLI DOGUM VE HAYIRLI EVLAT NASİP ETSIN INSALLAH...
bu arada sewqi 54 vardı o dogum yaptımı normal yapıcaktı merk edıyorum
Evet aslında bu haftalardan sonra içim daha rahat zaten, ilk haftalardaki kadar paniklemiyorum. Hareketlerini hissedebildiğim haftaya gelmeyi dört gözle bekliyorum bende.
evet canım daha çok küçüğüz doğum şekli düşünmek şu an için çok abes :)
biliyorum ama işte sonucta bebeiş sağlıkla mbüyürse inşallah oradan bi şekilde cıkıcak
sezeryandan baya ürküyorum onun için bu sıkıntım....pıhtılaşam yasyaıp normal yapan var mı dıye yazmak istedım sadece :)
sorma su an tadını cıkaramıyorum inşallah bulantılar bitsin daha iyi olucam :)
moral bozmaaakkk yooooookkkSağol canım iyiyiz. 15. haftamıza girdik, inşallah bebiş de iyidir. Geceyi kabuslarla geçirdim sadece hala kendime gelemedim, sabah moralim bozuk kalktım hala öyleyim. Sen nasılsın? Bulantı baş dönmesini ihmal etme sakın.
Asıl sorun hamilelikte çıkıyor, o yüzden tedavi bu dönemde gerekiyor. Ancak biz diğer insanlara göre kalp damar hastalıklarına yakalanmaya daha yatkınız ne yazık ki. Kilomuza dikkat etmemiz, sigara kullanmamamız gerekiyor. Ayrıca MTHFRlerde bazı doktorlar ömür boyu folik asit ve b vitamini desteği veriyorlar galiba önlem amaçlı veya coraspin kullandırıyorlar ama hamilelik sonrasını hiç sormadım doktoruma.
kızlar selam bende aşılama sonucu adet oldum ve bu ay dheaya devam ediyorum 3 ay kullanıcam yumurta kalitesi için bakalım inş. bu süre zarfında meleğim gelir inş.
maşallah canım,rabbim hayırlı, sağlıklı, güzel, uzun bi ömür versin kızına, adını ne koymuştunuz şirinenin
kızlar merhaba bişey sormak istiyorum size 8 haftalık hamileyim ilk bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim o zaman ne yapılması gerekiyosa yapalım dedik ama doktor ilk gebelikte olur diyip geçiştirmişti şimdi bugün bi doktora gitttim oda keşke yaptırsaydın şuanda kafamızda soru işareti olmazdı dedi ve diğer doktora kızdı hep aynı şeyler oluncamı önlemini almak lazım diye ve önlem olarak cleoxan diye bi iğne verdi kan pıhtılaşması varsa önlemek için ama ya kan pıhtılaşmam yoksa bi zararı olurmu bu iğnenim günde bir kez vurulucakmışım
kız nerelerdeydin seni merak etmiştim çok sewindim kalp atışını gördüğünüze...hakkaında ne hayırlı ise o olsun canım kısmette ne ise o oluyo çoğu insan normal doğum diye gidiyor ama kısmet olmuyo...
geçen ay bir arkadaş normal doğum yapmıştı. var normal doğum yapanlarda kimse riske atmak istemiyor bende hep normal istemiştim pıhtılaşmayı öğrenene kadar şimdi hayırlısı neyse o olsun
merhaba canım gecmıs olsun aslında clexanın bellı bı baslı bı zararı yok benım bıldıgım kadarıyla ama kanın cok cıvıması da ıı bısey değil...
diye bılıyorum keşke bı test yaptırsan ???? hematologa gıt bı baktır yanı hıcbısey ıcın gec kalmıs değilsinkı su an tanı konsa hemen ıgneyle devam
edersin olur bıter bende clexane ve bebe aspirini kullanıyorum öncekıler hep gelısım gerılıgı yasamsıtım ve kalplerı durmsutu bırden
ama bu sefer cok sukur bebegım gayet ıı :)hematologa gozuk canım hem bellı mı olur belkı dozunun artması fln gerekır
11 hafta 28 hafta ve 5+4 kayıplarım var benım ısı sağlam tut kanamanda olmsutu senın dımı kanama da pıhtılasma gostetrgesı sayılıo cogu kez.
canım yaa hıc ugrayamadım vet kalp atısını gorduk cok sukur hemde güzel gelısıo cok sukur yaa bitek ıste bende sorun var
cok bulantım var bulantıdan halszılıkten kafamı kaldıramıyorum bi türlü bunalrın dısında hersey guzel ınsallah sağlıkla ilerler
tüm hamişler ve ben sağlıkla kucaklarız ınsallah bebeklerımızı olmayanalrada en kısa zamanda nasib olr ınsallahhhhhh
anladım canım o gunkı kan degerlerı de onemlı tabıı hıc bı dr da rıske atmak ıstemez bakalım o an bı gelsın ınsallah hakkımızda en hayırlısı olur ....
cnm doktorla konuştum hemen yaptırım diye hamilesin şuanda yapılmaz bu test dedi ve çok kez sordum hiç bi zararı yo dedi ama senin dediğiinde aklıma geldi fazla sulanmasıda düşük yapıyo ayy bilemedim yaa ama sebepsiz kanamalarım var buda onun göstergesi olabilirmi yani
Evet aslında bu haftalardan sonra içim daha rahat zaten, ilk haftalardaki kadar paniklemiyorum. Hareketlerini hissedebildiğim haftaya gelmeyi dört gözle bekliyorum bende.
Canım inşallah doğduğunuda görürsün.Bi arkadaş bizim hastalıktan 35 haftalık oğluşunu kaybetmiş ama o iğne yaptırmamış coraspin yeter diye düşünmüş.Doktor da erkek bebekler kan pıhtılaşmasından daha çok etkileniyo demiş bilmiyorum ne kadar doğru senin bebişin cinsiyeti belli mi
0,4lükten 2 tane vuruluyorum. Genelde birini karnıma diğerini koluma vuruyoruz, bazen ikisini de karnıma vuruyorum.
Burcu yukarıdaki msjı sana yazmıştım cevaplarsan sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?