Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ben de merak ediyorum bu konuyu. erken doğum riskimden dolayı aspirini kestik 34-35 haftalarda.şimdi de içim içimi yiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi

merhaba arkadaslar...

bende kan pıhtılasması nedenıyle dusuk yasadım 2kezx :/( gerci ilki folik asit yetersızlıgıde dahıl tek kan pıhtılasması değildi yani.

şindi sansımı baska bı hastanede tekrardan denemek istiyıorum ancak hangı metotlareı uygulamalıyım bılmıyorum acıkcası tam olarak... dra vardıgımda hangı testlerı istemelıyım??
eylul gibi gebe kalmayı dusunuyorum.. suandan itibarenmı gitmeliyim yoksa 1ay kalamı gıtmelıuyım...

izmirdeyım iyi doktor ve hastane tavsıye edermısınızbıde..

şimdi tek yaptıgım folik asit içmek bide aklıma geldıgınde pekmez yemek okadar.. bu kan pıhtılasmasını doğal yollarla engelleyemıyormuyuz ? ilaç kullanmaktan baska caremız yokmu yani.. ?

Selam canim iyi olmaniza sevindim.tatilide kapmissin hadi yine iyisin.

moral olmaz mı canım tabiki de sizler umudumuzsunuz. allahım bizlere de nasip eder inşallah.allah prensesinide sana bağışlasın.

teşekkür ederim cnm darısı başına inşallah...

kızlar merhaba.arar ara girip okuyorum her zamanki gibi.çoğunuzun iyi haberlerini alıyorum.bugün hastaneye gidip binbir rica ile aptt ye baktırdım.geçen hafta kendi dr uma test yapalım mı diye sordum ,maalesef bu konuda kendisi çok rahat,gerek yok bu doza devam edeceğiz dedi.tabii ben duramadım.coraspin ve 0.4 heparinle aptt 27 çıkmış.minimum değer 25-maksimum 38.yani benim değerim alt sınıra yakın.hiç hoşuma gitmedi aslında bu durum.burcu-gen ve başka bir kaç arkadaş ara ara kontrol ediyor diye biliyorum.sizlerin değerleri ne durumda arkadaşlar?doz yetmeyecek diye ödüm kopuyor.

Senin hangi genlerde sorun vardı canım

günaydın kızlar herkese hayırlı sabahlar...berat kandiliniz mübarek olsun inşallah...Rabbim bu güzel gecede dualarımızı kabul eylesin..herşeyin hayırlısını nasip eylesin..

bende dün devlet hastanesine gittim aptt testi için, gitmişken ultrasona da girdim..bebeğim 17.haftalık olmuş maşallah..kilosu boyu yerinde..kıpır kıpır hiç durmuyo yavrum benim..ama doktor beni şok etti..gözün aydın kızınız olacak dedi..ben kısa süreli bir şok yaşadım..kendi doktorum erkek olduğundan emindi..devlet hastanesindeki doktor da kız dedi aklım karıştı..keşke 2 tane olsaydı..biri kız biri erkek..ben kız da isterim erkek de isterim..yeterki sağlıklı hayırlı bir evlat olsun yeterki..

kızlar kandiliniz mubarek,dualarımız kabul,günahlarımız af,olsun bu güzel günde inşaallah

sanada günaydın canım hayırlı kandiller...anaa seninki sağ gösterip sol vurmuş walla,neyse sağlıklı olsunda gerisi önemli değil...

ben de merak ediyorum bu konuyu. erken doğum riskimden dolayı aspirini kestik 34-35 haftalarda.şimdi de içim içimi yiyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi

ben 35.haftada bıraktım coraspini..sizler gibi erken mi diye endişelenmiştim.bana da doktor hem fazla kanamadan hemde bebekte kalp rahatsızlıgından bahsetti.şükürler olsun bir sorun yaşamadım.Rabbim sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almanızı nasip etsin...

evet cnm saol 7 de bekliyorum bakalım inş. herşey yolundadır içim sıkkın biraz inş. güzel haberle dönebilirim. :18:

haber vermemişsin canım merak ettim nasılsınız . güzel haberlerle gel ...

olıvettı ne kadar bu ıgne 1 kez mı vurulıuyor sun acaba ben asılama yaptıramam yas gectı ondan

canım çatlatma iğnesi 1 kere yapıyorsun yumurta yeteri kadar büyüdüğünde doktorun söylüyor bugün iğne yap diye. .

ne güzel doğumu konuşmayı başlamışsınız canım. bugün dr kontrolüm var sorabilirsem bende bi sorayım bakayım. gerçi benim doktorumda pek rahat sanmıyorum şimdidien cevap versin :) doğum yapanlar cevap verir umarım güzelim

üzülerek hoşgeldin. kan pıhtılaşman olduğunu bildiğine göre testlerin yapılmış sanırsam . bence 1 ay önce git belki prolaktin falan bakar yüksekse ilaç başlıyorlar. en azından bana öyle olmuştu. birde aspirin ve folik asit kullanıyordum öncesinde. izmirdeyim bende özele devam ediyorum ama. hastane konusunda fikrim yok o yüzden

hoşgeldiniz... ara ara yaz güzelim bize. iyi olduğunuzu bilelim. benim doktorum testlerin geçerliliği yok dedi. hiç yaptırmadım. burcu gen yaptırıyordu sanırsam. ama şöyle söyleyim doktorum kilona göre doz ayarlıyor benim. şimdiye kadarda bi sorunumuz olmadı. 24-26 hafta gibi 0,6 lık kullanmaya başlıcaz bizde sanırsam. kaç kilosun canım.

maşllah canım bugün bende ii haberlerle dönerim inşallah. ilk kez 3 haftadır görmedim. heyecandan uyuyamadım bile. gerçekten şok olmuşsundur. bakalım hangisi onaylanacak :) sağlıklı olsun gerisi önemli değil haklısın....

Tatlım benim doktor bakıyor ama gerçekten işe yarıyor mu bilmiyorum. Benim 25 çıkmıştı öyle olunca 2ye çıkarmıştık iğneyi, en son 40 gün önce bakıldığında 32 çıktı değer şimdi 2 iğneyle devam ediyoruz.

Benimki de hiç kiloyla ilgili birşey söylemedi bugüne kadar. 58 kilo ile hamile kaldım, 59,5-60 kiloyken 2 doza çıkardık iğneyi. Zaten sanırım bundan sonra bir daha aptt ye bakmayacak, kordon kan akışına bakarak kontrol edecek dozun yetip yetmediğini. Tahminimce ben sonuna kadar 0,4*2 ile devam edeceğim.

Merhabalar,uzun zamandır sizleri forumdan takip ediyorum.bende daha önce yazmıştım ilk bebeğimi kürtaj ile aldırmak zorunda kalmıştım.bunun sonucunda doktoruma kan pıhtılaşma ve genetik testlerini yaptırmak istediğimi söyledim.pazartesi günü marmara ünv.hastanesinde çoğu tahlilim yapıldı sonuçlarını 1 ay sonra alıcam.size yaptırdığım ve yaptırmadığım tesleri yazıyorum.acaba yaptıramadığım tahliller çok önemli tahlillermi ?eğer devlet hastenesinde yaptıramazsam özel labaratuvarda yaptırmayı düşünüyorum.yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürlerimle :))

YAPTIRDIKLARIM
Lupus antikoagülanı
Faktör V Leiden mutasyonu
Protrombin gen mutasyonu
PT,aPTT,Fibrinojen
Antitrombin 3,Protein C ve Protein S aktivasyonu
Protrombin zamanı
Tromboplastin zamanı
trombin zamanı
pıhtılaşma zamanı
fibrinojen düzeyi
tromboelastrografi

YAPTIRAMADIKLARIM:
antinükleer antikor
Antifosfolipid antikorlar
Antikardiyolipin IG,G,IGm
MTHFR gen muasyonu
Aktive protein C rezistansı

benim mthfr lerin ikisinde de ve pai 4g-5g de heterazigot var canım.

bende dün devlet hastanesine gittim aptt testi için, gitmişken ultrasona da girdim..bebeğim 17.haftalık olmuş maşallah..kilosu boyu yerinde..kıpır kıpır hiç durmuyo yavrum benim..ama doktor beni şok etti..gözün aydın kızınız olacak dedi..ben kısa süreli bir şok yaşadım..kendi doktorum erkek olduğundan emindi..devlet hastanesindeki doktor da kız dedi aklım karıştı..keşke 2 tane olsaydı..biri kız biri erkek..ben kız da isterim erkek de isterim..yeterki sağlıklı hayırlı bir evlat olsun yeterki..[/QUOTE]

canım senin aptt kaç çıktı?ve dozun kaçlık?gözün aydın bu arada...

kızlar kandiliniz mubarek,dualarımız kabul,günahlarımız af,olsun bu güzel günde inşaallah

canım senin de kandilin mübarek olsun.Allah anneciğine şifa senin de gönlünün muradını versin inşallah.

benim dr um ısrarla gerek yok dedi.ben de kendim gidip başka bir hastanede yaptırdım.dr ların tutarsız davranışları öldürecek beni yakında.ne yapsam çok kararsızım.görüştüğüm hematolog 0,6 lık kullanmam gerektiğini söyledi.kadın doğumcum ısrarla 0,4 diyor.

hoşbulduk canım.iyiyiz çok şükür.senin de kontrolün bugündü değil mi?inşallah güzel haberlerle geleceksin canım.benim dr artırmayacakmış dozu.gebelik ilerledikçe kilo alacağım sonuçta ..ama adam çok net anı doza doğuma kadar devam dedi.anlamadım gitti.62 kiloyum canım.62 ile de hamile kaldım.boyum uzun olunca baya zayıfım.dr da zayıfsın yeter o doz sana diyor.dünden beri moralim bozuk ...ne yapsam bilemedim.

rekora doğru koşuyosun canım 3 hafta :)darısı başıma ben c .tesi gördüm inanki bugün yine duygularım tavan yaptı bugünlük kaldım da yarına allah büyük:)hayırlı haberlerini bekliyoruz bu arada sen kaç kilosun benim doktorum hiç kiloyla iğnenin dozu hakkında bişey demedi de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…