corasprin canım 100 mg...ama için rahat etmiyorsa doktorunu ara bir sor bakalım ne dicek..amin canım Allah hayırlısını nasip etsin..
arkadaşım benim ilk 6 hafta herşey normal gitti değerler ikiye katladı, 9.haftamda kahverengi akıntıyla birlikte doktora gittiğimde yine bhcg takibi istedi ve senin değerlerine yakın çıktı ama maalesef 2 hafta geriden geldiği için ne kalp atışı duyabildim ne de büyüyen bir kese görebildim, umarım seninki bir istisnadır ve sağ salim kucağına alırsın..
ben de çok merak ediyorum bu durumu, başlasam mı başlamasam mı tereddütteyim. ayrıca batlarımız aynı sen neye karar verirsen paylaşır mısın ben de ona göre doktoruma danışayım kullanabilir miyim diye ?
ben de istiyorum kullanmak ama kızlar ne kullanıyorsunuz bebek aspirini mi yoksa coraspin dediğiniz aspirini mi? doktora sormadan başlasam ama bu seferde fazla sulandırıp zarar vermesinden de korkarım nasıl yapıcaz :18:
arkadaşım sana da çok geçmiş olsun, ben de bu ay bırakıcam korunmayı , aspirine başlasak mı acaba diye ben de düşünceler içindeyim:44:
nasılsın canım
kimseyle karşılaşamıyorum .özledim sizleri....
canım sana özelden msj atmıştım dün akşam.bende aynı mutasyona sahibim.clexane 0.4 ve coraspin(100) kullandım.bir sakıncası olacağını sanmıyorum.
bugun sabah devlet hastanesıne betahcg baktırmaya gıttım sonucumu aldım hemen 807 cıktı SAT'a göre bugun 34 günlük hamıleyım . cuma günü özelde baktırdıgım düşük cıkmıstı ama adamların makınelerınde arıza vardı sanırım o yuzden cıkması gerekenden düşük cıkmıs olabılır.ya da kese saglıklı degılse bırden de beta hcg artmıs olabılır.pazartesi 44 ,carsamba 125 ,cuma günü(makineleri bozuktu cumartesı aldım sonucları)153 ,bugun pazar 807.şaşkınımmmmmm salı günü muhtemeen tekrar baktıracagım.normalde hesaplarıma göre bugün 500lerde olması gerekıyordu 807 cok cok iyi bır rakam 2.5 katı cıkmış...ayyyyyyy kafam cok karısık ne olacak benım halım şimdi ...
38.haftda sezeryan oldu.doktor böyle olmasını istedi.iğneyi 48 saat önce bıraktım aspirini de sanırım 35. haftada..
canım bana da yardımcı olabilir misin acaba? ben de kullanmalı mıyım ? 14 mayısta kürtaj oldum ve 13 temmuzda yani geçtiğimiz cuma günü genetik tahlil sonuçlarımda mthfr a1298c geninde homozigot mutant çıktı, doktorum adetin 1 gün bile gecikse hemen kan testi yaptır hamileysen hemen gel iğnelere başlayalım dedi, bi fikrim olmadığı için de soramadım aspirin kullanmam gerekli mi diye. hangi aspirini günde kaç defa kullanıyorsunuz?
kızlar merhba..beni birkaç ay önceki arkadaşlar hatırlar..ben de sizin gibi kan pıhtılaşması yaşayan ve bebeğini kucağına alan annelerdenim.uzun zamandır giremiyorum foruma.bu sizi unuttuğumdan değil zaman bulamamamdan kaynaklanıyorum.kızım çok sorunlu bir bebek.sürekli ağlıyor gaz problemi çok üst düzeyde.3 ayı bitiriyoruz ama hala düzene girmedi.o nedenle foruma yazı yazamıyorum ama aklım hep sizde.unutmayın bizim anne olmamız imkansız değil.yeter ki doğru ilaç ve tedaviyi bulalım.ayrıca hamile olan arkadaşlar lütfen stres yapmayın.ben 9 ay boyunca hep stres yaptım.iğneler işe yarayacak mı bu kontrolde kalp atımı duyulacak mı vs vs......hepinizin bildiği şeyler yani.ama stres bebeği çok etkiliyor bence.şimdi kıızım sürekli ağlıyor hep mutsuz..uyku düzeni falan yok.bence bu anne karnındaki stresten kaynaklanıyor..elinizden geldiğince mutlu olmaya düşünmemeye çalışın..
corasprin canım 100 mg...ama için rahat etmiyorsa doktorunu ara bir sor bakalım ne dicek..
bende seni özledim canım..sen nasılsın asıl kuzun nasıl
Allah en kısa zamanda kucaklarımızı doldursun inşallah geçmiş olsun canım benimde dün 7+1 olması gerekirken dr 5+4 dedi bekleyip sonucunu göreceğiz zaten bhcg testlerim düzenli artmıyordu dünde yine lekelenmem oldu.
bizde iyiyiz teyzesi kızı uyutup hemen size koşuyorum yeni güzel haberler var mı diye...
gecmıs olsun canım molu hangısını gecırdın ve bekleme suresı ne kadar bekledın bende mol gecırdım bu gebelıgımı mol gebelıktede yazışma yapıyorum arkadaşlarla benım kı parsıyeldı ve benm 3 haftada kurtajdan sonra sıfırlandı 1 sene dedıler bana bekle bu ay bıraktım ama yumurtlama donemım de sıstıt oldum bakalım hayırlısı munorol ve antıbıyotık kullandım antıbıyotıgı kullanıyorummmmm sımdı halen urolojıye gıttım ınsallah hamıleysem de bısey yapmaz senınle ortak yonlerımız bayagı var aslında ılk bebegımı zor yasatılar 2 cı dusuk 3 mol dusuk benım de kese bozulyordu ıcıne cekıyor kendını kese abuk bır sekıl alıyor ama hıc dusmuyor bebeklerım kanama olmuyor oluyorlar karnım da sadece agırda tasıdım yanı banamısın demedı ve mutasyonlarda aynı 4 ye hamıle kalıcam bakalım hayırlısı mol gebelık ın hakkında rıca etsem bılgı senden
umblikal arter canım oksıyensızlık mı acaba bakmadım goglede yarın rken kalkıcam da bırazda yorgunum bu nasıl nst lemı anlaşilıyor yazılanlardan onu cıkardım
anladım canım benim buradakı doktorlarımda iyi Allah hepsinden razı olsun ama hani başka bi doktora da gözüksem mi fikri geçiyo aklımdan
ona karar veremiyorum...hoş zaten dr gene bakıcaz dedi yakın takiptesin dedi...3'lü testten bahsetmedi kromozom anomalisi çıkarsa sen de veya eşinde
gerek kalmaz direk amniyosentez yaparız bebekte de var mı varsa ne derecede öğrenelim diye dedi..özeldeki doktorumla konuşamadım henüz maalesef
yarın akşam iş çıkışı gidicem sana ve eşine kromozom testi yapıldı mı ? bu duktus venozus ter akıntısı olayı
kromozom anomalileriyle yakından ilişkiliymiş...ve evet deidğin gibi çok ciddi bi sorunmuş...ben kordon ile alakalı sanıyordum gene kordonla
bağlantılı bi sorun ama bebeğin direk kalbinde olan bi sorun doğsa ne kadar sağlıklı olucak
onu da bilmiyorum bu konuda bilgin var mı yani kurtarılırsa doğurulursa yaşar mı yaşarsa nasıl yaşar ?
dün senin bu yazdıkalrını okurken ağlıyordum sen de bu durumdaki bebekelrinden annesinin üzütüsüne daha az dayanıklı olduğunu yamzışsın o kadar pişman oldum ki
kendimle savaş veriyorum bi tarafım ağlamak bağırmak istiyo bi tarafım da sakinleş bebeğin büyüyor gelişimi iyi tamam ciddi bi sorun ama dert etmememlisin diyor
böyle garip bi haldeyim...şu sonuçlar bi an önce çıksa en azından ikili test kan sonucumuz çıksa ve riski az olarak görsem çok sevinicem.
İnşallah biz de sağlıkla bebeklerımıze kavusuruz.Rabbim bizlere tekrar tekrar evlat acısı yaşatmasın....
canım ben 16.haftada hissetmeye başladım bebeğin hareketlerini ama bazı olumsuzluklar oldu hayatımda..kayınvalide gibi bir dert var başımda..beni fazlasıyla üzüyor ve yıpratıyor..geçen haftalarda baya üzüldüm..çok ağladım ve bebeğimin hareketlerini hissetmemeye başladım..sonra korku sardı beni..birde panik atak nöbetleri eklenince buna hiç hissetmez oldum..çok korktum karnımda öldü sandım...ama bunların hepsini atlattım şuan çok iyiyim..saolsun eşim en büyük destekçim..arkadaşlarım ve çevrem çok hiç boş kalmıyorum dertlerimi unutturuyorlar bana...şimdi 19.haftadayım ve hissediyorum..deli dolu bir bebek...canım bebegın harekelerını hıssedemıyormussun sanıyorum çok normal bazı bebekelr daha az hareket edıyolar...bu karakter meselesi
daha doğmadna karakterleri olusuyo kımısı cok hareketli kımı de az hareketli oluyo...ve çok oynamayan bebek rahat bebektır diye bişey duymsutum belkı de
tekme atmak ıcın sebep bulamıodru cocuk :) hem de 19. haftada kesın hıssedıceksın hıssetmessen kesın problem var demek değil ki kardesım hamıleyken sanırım 20-22 de
fln hıssetmsıtı ben 18 haftada ıcerde kıpırdanmaları hıssetmsıtım ama çok azdı sonra 21 den sonra arttı yavas yavas tekmeye donustu ınsallah en kısa zamanda kallavi tekmeler yersin
bak canım sakın moralini bozma dedim ya üzülmek yok..sürekli kendini mutlu et..ani hareketlerden..yorgunluktan gerektiği kadar uzak dur..üzülmek yok, sakın bebeğin bunu hisseder zaten anlarsın karnın taş gibi olur ve sivrilir..bu içerde bebeğin streste olduğunu gösterir hemen dinlen zaten...dediğim gibi bol bol su iç..kanın hem temizlenir hem sıvılık oranı yükselir..bol oksijen olur buda bebeğinin yaşamasına yardımcı olur..bendeki umblikal arter, sende ki daha farklı bir durum ama ortak birşey var her ikisi de kordondan anlaşılıyo...çok şükür benim bebeğimin kalbi tamamlanmış..odacıkları, kapakçıkları, açılıp kapanması kan pompalama durumu iyiymişcanım eğer kendine dikkat edersen ve doktorun iyi bir takip gerçekleştirirse kesinlikle harika bir doğum yaparsın ve sağlıklı bir bebeğin olur...herşey bizim elimizde..kötü olan herşeye kulağını tıka...mutlu et kendini ve bebeğini cesaretli ol sakın korkma Allah çok büyük unutma...bu bebeği sağlıkla doğuracaksın inan buna..insan beyni öyle müthiş birşey ki sadece bebeğine ve onun sağlıklı doğacağına odaklan göreceksin ne kadar işe yaradığını..ben yoga yapıyorum eft uyguluyorum...günlüğüm var hergün kendimi ve bebeğimi cesaretlendirecek şeyler yazıyorum istersen dene..en büyük ilaç bunlar telkin ve terapi..
canım ben 16.haftada hissetmeye başladım bebeğin hareketlerini ama bazı olumsuzluklar oldu hayatımda..kayınvalide gibi bir dert var başımda..beni fazlasıyla üzüyor ve yıpratıyor..geçen haftalarda baya üzüldüm..çok ağladım ve bebeğimin hareketlerini hissetmemeye başladım..sonra korku sardı beni..birde panik atak nöbetleri eklenince buna hiç hissetmez oldum..çok korktum karnımda öldü sandım...ama bunların hepsini atlattım şuan çok iyiyim..saolsun eşim en büyük destekçim..arkadaşlarım ve çevrem çok hiç boş kalmıyorum dertlerimi unutturuyorlar bana...şimdi 19.haftadayım ve hissediyorum..deli dolu bir bebek...zaten maşallah suphanallah diyeyim çok hareketli kıpır kıpır evladım doktor bana bu hafta şöle dedi..eğer stres ve üzüntü duyarsan asla hareketlerini hissedemezsin..o içerde hareket eder ama bunu sen asla hissetmezsin o yüzden stres yooookkk :18:
günaydın hanımlarr..güzel bir gün diliyorum herkese....
canım senın yazdıgını okuduktan sonra
moralimi bozmamaya çalışıyorum kitap okuyorum eşimle film izliyoruz annem kardeşim arkadaşlarım dediğin gibi arıyoalr ilgilenıyolar
sağolsunlar zaten kendi basıma kaldıgım zaman saçma sapan şeyler düşünüp kendımı üzüyorum bol su içiyorum eşim bana güzel
meyveli içecekelr hazırlıyo sağolsun :) mızmızlıkalrıma katlanıyo devamlı oyalıyo Allah ondan razı olsun ben de ıyı hıssedıyorum
gün içinde ztaen işteyim çalışıyorum öyle meşgul oluyorum...
haftasonuna denk geldiği için özeldeki doktorumla görüşemedım onunla görüşsem daha rahatlıycam ınsallah bu akşam iş çıkısı
eşimle gidip konusucaz...hem doktorun dediğine göre bu sorunu yasayan bebekler 2 hafta gerıden gelırmıs benım bebegım
satıyla uyumlu olması bı yana 8 gunde önden gidiyomaşallahh sübhnallah inşallahh sağlıkla
büyür e gelir kollarıma....yoga gibi faaliyetler cidden rahatlatıcı olabilir fakat çalıştıgım için çok vaktım yok ama yazı yazabilirim
zaten blogum var oraya yazarım yazmak beni hep rahatlatmıştır hatırlattgıın için teşekkürler :)
anladım canım evet 2-3 gebelıkelrde daha erken hıssedılıyor....maşallah kıpır kıpır olması da çok güzel
insanın hoşuan gidiyo :) hamılelıkte en çok özlediğim şey kızımda çok hareketlıydı bi rahat durmazdı acıkınca
rahım çıkışını tekmelerdi yaramazım o da çok acıtıyo hee :)
siz de kromozom anomalisi var mı diye sormuştum snaırım gözünden kaçtı ?
canım senın yazdıgını okuduktan sonra
moralimi bozmamaya çalışıyorum kitap okuyorum eşimle film izliyoruz annem kardeşim arkadaşlarım dediğin gibi arıyoalr ilgilenıyolar
sağolsunlar zaten kendi basıma kaldıgım zaman saçma sapan şeyler düşünüp kendımı üzüyorum bol su içiyorum eşim bana güzel
meyveli içecekelr hazırlıyo sağolsun :) mızmızlıkalrıma katlanıyo devamlı oyalıyo Allah ondan razı olsun ben de ıyı hıssedıyorum
gün içinde ztaen işteyim çalışıyorum öyle meşgul oluyorum...
haftasonuna denk geldiği için özeldeki doktorumla görüşemedım onunla görüşsem daha rahatlıycam ınsallah bu akşam iş çıkısı
eşimle gidip konusucaz...hem doktorun dediğine göre bu sorunu yasayan bebekler 2 hafta gerıden gelırmıs benım bebegım
satıyla uyumlu olması bı yana 8 gunde önden gidiyomaşallahh sübhnallah inşallahh sağlıkla
büyür e gelir kollarıma....yoga gibi faaliyetler cidden rahatlatıcı olabilir fakat çalıştıgım için çok vaktım yok ama yazı yazabilirim
zaten blogum var oraya yazarım yazmak beni hep rahatlatmıştır hatırlattgıın için teşekkürler :)
anladım canım evet 2-3 gebelıkelrde daha erken hıssedılıyor....maşallah kıpır kıpır olması da çok güzel
insanın hoşuan gidiyo :) hamılelıkte en çok özlediğim şey kızımda çok hareketlıydı bi rahat durmazdı acıkınca
rahım çıkışını tekmelerdi yaramazım o da çok acıtıyo hee :)
siz de kromozom anomalisi var mı diye sormuştum snaırım gözünden kaçtı ?
aaa evet gözümden kaçmış canım kusura bakma..hayır canım kromozom anomalisi çıkmadı çok şükür..ama onun haricinde yok yok bendeAllah dermansız dert vermesin yeter ki..derdi verip derman aratmasın...yaşadığımız herşey çok zor...ben zamanında çok ağladım çok üzüldüm ama çok şey şey öğrendim..bilendim...şimdi herşey karnımdaki bebeğim için ondan gerisi yalan...
nerelerdesin tatlım gözükmüyosun
kızlar merhba..beni birkaç ay önceki arkadaşlar hatırlar..ben de sizin gibi kan pıhtılaşması yaşayan ve bebeğini kucağına alan annelerdenim.uzun zamandır giremiyorum foruma.bu sizi unuttuğumdan değil zaman bulamamamdan kaynaklanıyorum.kızım çok sorunlu bir bebek.sürekli ağlıyor gaz problemi çok üst düzeyde.3 ayı bitiriyoruz ama hala düzene girmedi.o nedenle foruma yazı yazamıyorum ama aklım hep sizde.unutmayın bizim anne olmamız imkansız değil.yeter ki doğru ilaç ve tedaviyi bulalım.ayrıca hamile olan arkadaşlar lütfen stres yapmayın.ben 9 ay boyunca hep stres yaptım.iğneler işe yarayacak mı bu kontrolde kalp atımı duyulacak mı vs vs......hepinizin bildiği şeyler yani.ama stres bebeği çok etkiliyor bence.şimdi kıızım sürekli ağlıyor hep mutsuz..uyku düzeni falan yok.bence bu anne karnındaki stresten kaynaklanıyor..elinizden geldiğince mutlu olmaya düşünmemeye çalışın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?