canım çok gecmıs olsun ben de 1 düşük bir kürtaj bir ölü doğum yasadım şimdi 4. kez hamıleyım cok sukur
bende de 677 ct heterozigot mutasyonu faktör 10-11 ve anti trombin antıjenı düşüklükleri var clexane ve
bebe aspirini kulalnıyorum hematolog kadın doğum a gidip gelıyorum bebegım su an ıyı hamdoslun ve gununden
de ileride gidiyofakat dün perinatolojıde ıkılı testım vardı doktora dopler bakmaısnı da rica ettım ve duktus
venozusta ters a dalgası buldular yanı bebegımı besleyen damarlardan birisi ters yöne akıyormuş bunun bebegın gelısımını
kısıtlayabılecegını gelısemeyecegını veya kalbinin durabılecegını söylediler bana kalbi durmazsa yasayabileceği haftaalra
gelınce sezeryanal erkenden alırız dediler...daha öncekı bebegım yanı karnımda kalbi duran bebegım
28 haftalıktı 28. hafatda kalbi durmsutu ve o zmana pıhtılaşam sorunum fln oldugunu bılmedııgm ıcın ne aspirin ne de iğne
kullanıyordum ama o zaman akadar dayandı ınsallah bu bebegımde dayanır ve kucagıma alırım şu an gayet ıyı gelısımıde
çok güzel dr beni genetıge yolladı kormozom anomalisi testı yapılması ıcın ve ıkılı testımın kan sonucu cıkınca da tekrar
perinatolojı bakıcak ve yakın takıbe alınıcakmısım..eğer kromozom bozuklugu cıkarsada ben de veya esımde
bebekdede var mı dıye amnıyosentez yapıcaklarmıs belkı sende de böle bi durum olabilir diye yazmak istedim inşallah
ıkımızde bebekelrımıze kavusuruz bu sefer sana da bana da Allah tan sabır ve sağlıklı bebekler diliyorum
canım çok gecmıs olsun ben de 1 düşük bir kürtaj bir ölü doğum yasadım şimdi 4. kez hamıleyım cok sukur
bende de 677 ct heterozigot mutasyonu faktör 10-11 ve anti trombin antıjenı düşüklükleri var clexane ve
bebe aspirini kulalnıyorum hematolog kadın doğum a gidip gelıyorum bebegım su an ıyı hamdoslun ve gununden
de ileride gidiyofakat dün perinatolojıde ıkılı testım vardı doktora dopler bakmaısnı da rica ettım ve duktus
venozusta ters a dalgası buldular yanı bebegımı besleyen damarlardan birisi ters yöne akıyormuş bunun bebegın gelısımını
kısıtlayabılecegını gelısemeyecegını veya kalbinin durabılecegını söylediler bana kalbi durmazsa yasayabileceği haftaalra
gelınce sezeryanal erkenden alırız dediler...daha öncekı bebegım yanı karnımda kalbi duran bebegım
28 haftalıktı 28. hafatda kalbi durmsutu ve o zmana pıhtılaşam sorunum fln oldugunu bılmedııgm ıcın ne aspirin ne de iğne
kullanıyordum ama o zaman akadar dayandı ınsallah bu bebegımde dayanır ve kucagıma alırım şu an gayet ıyı gelısımıde
çok güzel dr beni genetıge yolladı kormozom anomalisi testı yapılması ıcın ve ıkılı testımın kan sonucu cıkınca da tekrar
perinatolojı bakıcak ve yakın takıbe alınıcakmısım..eğer kromozom bozuklugu cıkarsada ben de veya esımde
bebekdede var mı dıye amnıyosentez yapıcaklarmıs belkı sende de böle bi durum olabilir diye yazmak istedim inşallah
ıkımızde bebekelrımıze kavusuruz bu sefer sana da bana da Allah tan sabır ve sağlıklı bebekler diliyorum
öncelikle çok geçmiş olsun ay_she.allahım bu evladını size bağışlasın mubarek günle hürmetine ,sağlıkla kucağına al inş.
bebeği besleyen damarlardan biri ters yöne akıyormuş çok ilginç geldi.ilk defa duydum.umarım hiç bir sorun olmaz ve 14.haftaya nasıl geldiysen 40 haftayıda öyle doldurur ve sağlıkla kucağına aşırsın inş kuzucuğunu.
bendede mthfr değerlerinde heterozigot mutant çıktı.yeni öğrendim ve bu altıncı gebeliğim.iğne kullanmaya başladım bende.geçen hafta kalp atışlarını gördük miniğimin.inş rabbimbize sağlıkla bağışlar.
iğne kullanımı ne kadar sürüyor dr lar neye göre hesaplıyorlar bilginiz var mı?
canım öncelikle bu sefer inşallah sağ salim bir biçimde bebeğine kavuşursun...tabi bende :) şimdi benim ölen bebeğim benim 2.gebeliğimdi 26.haftada dopplerde anlaşıldı umblikal arter olduğu....bebek bu haftadan sonra sinyal vermeye başlamış yani anne ben zorlanıyorum..oksijen bana yetmiyo demeye..işte o noktadan sonra konusunda çok uzman bir doktor olacak ki bebek daha fazla tehlikeye girmeden sezaryenle alacak onu...ben dün doktorumla baya uzun konuştum..eğer 2li ve 3lü testlerimde bir sorun çıksaydı amniyosentez isterdim dedi..ama amniyosentez %1 bebek ölümüyle gerçekleşiyormuş..böylede bir durum var..benim doktorum dün açık açık anlattı işte..22.-24. hafta arasında ayrıntılı doppler istiyorum dedi..ve 24.haftadan itibaren sürekli NST isterim dedi..nst yi hergün değerlendiricem eğer sinyaller hergün kötüye gitmeye başlarsa hiç beklemem alırım bebeği hemen küvöze konur dedi..
ben 38 bittikten sonra sezeryan istedim. aspirini kestikten sonra 40 hafta bekleyip normal yapmayı göze alamadım psikolojim bozuldu 2 aydır da yatıyorum erken doğum riskim vardı
ınsallah canım amınn amınnn....ben de ılk kez duydum ve sonr abaktım herkesde benzer problem varmış şaşırdım
hiç duymamıştım çunku...ınsallah sağlıkal büyür de son haftaalra gelrı kurtarırız bebısımı canım maşallah kalp atısını gormussunuz
devamı da gelır ınsallah...sana da çok gecmıs olsun çok kaybın olmus öle zor kı sabretmek ama elen geeln bişey yok
dayanıyoruz mecbur Allah yardımcımız olsun...Meleklerimzie kavusursun ınsallah
ınsallah canım hepimiz sağlıkla kavusuruz bebekelrımıze....doktorun güzel söylemıs benımkı net konusmak ıcın sonucu bekledi...
bakalım kan sonucum cıksında ne dıcek sadece üstün kötü bi konsutuk...amniyosentez de risk var bılıyorum ama ıkılı sonucum ve kromozom
cıskın bı de ona bakıp karar verıcekelr su an kesın amnıyo yapcak değiliz dediler zaten...genetıkcıde dun yajın takıple erken doğurtulur
bu mumkun dedi herhade bana senınkının benzei bi işlem yaparlar bılmıyorum uzun uzun konusamadık dedim ya soncuu beklıyo dr
sen hangı ıldesın hangi hast gidiyorsun ?
canım hoşgeldin pıhtılaşmanın tedavisi var aspirin ve iğne kullanırsın
yumurta yetmezliği için doktorun klomen verir herhalde
fmf için korkma birçok arkadaşım böyle sağlıklı bebek sahibi oldular
Hoşbulduk canım inan messajı yeni gördüm forumun yabancısıyım kusra bakma.Şimdi pztesi homosistein değerine bakcaklar hemotolojiden ona göre ilaç vercekler gebelik öncesi başlamam için.İnşallah canım.Fmf ve pıhtılaşma ve de erken yum.yetmezliğini hepisini ekarte ederek bbbek sahibi olurum.O arkadaşın hakkında bilgi vereblirmisin.hamilelik döneminde colcihicn kullandımı?sorablirmsin normal mi doğum yaptı?Gebelik süreci nasıl geçti?
kvrck hangisini kullandın ve kaç mgdı?
inşallah canım neden umutsuzsun ki sen kaç haftalık?
Allah göstermesin inşallah değildir..
deltacortil canım
sabah yarım akşam yarım alıyodum toplam 5 mg ediyodu
benim bağışıklıkla ilgili sorunum yoktu ama 8 kimyasalım olunca doktor bi zararı yok diye vermişti
arkadaşlar merhaba
Şu an korunmayı bıraktım..ama ilaç olarak hiç bişey kullanmıyorum..folic asit arada kullanıyorum..coraspin kullansam doktora danışmadan bir sorun olurmu? Çünkü doktor kan pıhtılaşmasını öğrendikten sonra hiç bişey demedi,sadece hamile olunca gel dedi..ama buradan okuduğum kadarıyla sizler öncesinde başlamışsınız..
Birde pıhtılaşma takibini kadın doğumcuyamı yoksa hematolojiye mi yaptırıyorsunuz?
ya arkadaşlar sorumu cevap yazacak birileri varmı?
merhaba arkadaslar bende de kan pıhtılasması var protein s eksikliği 1 aydır coraspi ve folbiol kullanıyordum bu hafta gebe oldugumu ogrendım hemen claxene 0.4 kullanmaya basladım coraspinede devam edıyorum.sorun şu ki betahcg takıbı ıstemıstı doktor ılk betahcg 44 cıktı ıkı gun sonra 125 tekrar ıkı gun sonra ıkı katı olması gerkırken 153 cıktı gene sıkıntılı bır gebelık gecırıyorum sanırım.betahcg de anormallık yasayıp normal bır gebelık yasayan var mı aranızda.....
nasılsın beydaglı?
walla sıcaktan hiç halim kalmadı canım yakında buharlaşıp uçacam heralde sen nasılsın??
hoşgeldin canım burası azıcık esmeye başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?