Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkadaşlar dün yazmıştım sorunumu şimdi ben tekrar hamile olabilirim yanlışlıkla korunmadım ve yumurtlama günümmüş şimdi ayın 18 inde belli olucak olup olmadığım şimdidem kendim aspirin(100) kullansam bi sakıncası olurmu sizce çünkü doktora 18 inde gidicem

senın yazdıklarını takıp ettım aksam. protein s eksikliğinden kaynaklanıyor benım kanda pıhtılasma. faktör v, mhtr normal cıktı.daha once ıkı düşük yaptım erken haftalarda .yakın zamanda bırını martta dusurdum bırınıde mayısta ve şimdi iğnelere ragmen bu melegımden ayrılacagım fıkrı benı alt üst edıyor .Rabbimin takdiri ben ondan gelecek herseye razıyım ama üzülmeden edemiyorum.bır kere yolunda gıttı mi hersey öyle gıdıyor ben umudumu yıtırdım gercekten eger saglıklı olsaydı betahcglerım normal seyrınde cıkardı.cıkmadık candan ümitte kesılmez ama ümit besledıkce baglanıyorum sonrasıdaki yıkım daha acı oluyor benı anlıyorsundur sanırım .

canım normalde zaten kan pıhtılaşması olanlara gebelik öncesinde de veriyolar asprini o yüzden bir sakıncası olmaz..zaten adetinede 5 gün kalmış...

canım geçmiş olsun benimde 2 gebelik kaybım var ve yapılan testlerde bendede faktör v leiden mutasyonu heterezigot çıktı doktor sana başka ne tavsiyelerde bulundu..paylaşırsan sevinirim..benim için önemli,korunma sürem bitti ve şu an nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum doktor coraspin filan vermedi kendim başlasam olurmu şimdiden?

gecmıs olsun canım molu hangısını gecırdın ve bekleme suresı ne kadar bekledın bende mol gecırdım bu gebelıgımı mol gebelıktede yazışma yapıyorum arkadaşlarla benım kı parsıyeldı ve benm 3 haftada kurtajdan sonra sıfırlandı 1 sene dedıler bana bekle bu ay bıraktım ama yumurtlama donemım de sıstıt oldum bakalım hayırlısı munorol ve antıbıyotık kullandım antıbıyotıgı kullanıyorummmmm sımdı halen urolojıye gıttım ınsallah hamıleysem de bısey yapmaz senınle ortak yonlerımız bayagı var aslında ılk bebegımı zor yasatılar 2 cı dusuk 3 mol dusuk benım de kese bozulyordu ıcıne cekıyor kendını kese abuk bır sekıl alıyor ama hıc dusmuyor bebeklerım kanama olmuyor oluyorlar karnım da sadece agırda tasıdım yanı banamısın demedı ve mutasyonlarda aynı 4 ye hamıle kalıcam bakalım hayırlısı mol gebelık ın hakkında rıca etsem bılgı senden

amin canım Allah hayırlısını nasip etsin..
arkadaşım benim ilk 6 hafta herşey normal gitti değerler ikiye katladı, 9.haftamda kahverengi akıntıyla birlikte doktora gittiğimde yine bhcg takibi istedi ve senin değerlerine yakın çıktı ama maalesef 2 hafta geriden geldiği için ne kalp atışı duyabildim ne de büyüyen bir kese görebildim, umarım seninki bir istisnadır ve sağ salim kucağına alırsın..

ben de çok merak ediyorum bu durumu, başlasam mı başlamasam mı tereddütteyim. ayrıca batlarımız aynı sen neye karar verirsen paylaşır mısın ben de ona göre doktoruma danışayım kullanabilir miyim diye ?
canım normalde zaten kan pıhtılaşması olanlara gebelik öncesinde de veriyolar asprini o yüzden bir sakıncası olmaz..zaten adetinede 5 gün kalmış...
ben de istiyorum kullanmak ama kızlar ne kullanıyorsunuz bebek aspirini mi yoksa coraspin dediğiniz aspirini mi? doktora sormadan başlasam ama bu seferde fazla sulandırıp zarar vermesinden de korkarım nasıl yapıcaz :18:

arkadaşım sana da çok geçmiş olsun, ben de bu ay bırakıcam korunmayı , aspirine başlasak mı acaba diye ben de düşünceler içindeyim:44:

Son düzenleyen: Moderatör:

umblikal arter canım oksıyensızlık mı acaba bakmadım goglede yarın rken kalkıcam da bırazda yorgunum bu nasıl nst lemı anlaşilıyor yazılanlardan onu cıkardım

nasılsın canım
kimseyle karşılaşamıyorum .özledim sizleri....
canım sana özelden msj atmıştım dün akşam.bende aynı mutasyona sahibim.clexane 0.4 ve coraspin(100) kullandım.bir sakıncası olacağını sanmıyorum.

canım sana özelden msj atmıştım dün akşam.bende aynı mutasyona sahibim.clexane 0.4 ve coraspin(100) kullandım.bir sakıncası olacağını sanmıyorum.

canım bana da yardımcı olabilir misin acaba? ben de kullanmalı mıyım ? 14 mayısta kürtaj oldum ve 13 temmuzda yani geçtiğimiz cuma günü genetik tahlil sonuçlarımda mthfr a1298c geninde homozigot mutant çıktı, doktorum adetin 1 gün bile gecikse hemen kan testi yaptır hamileysen hemen gel iğnelere başlayalım dedi, bi fikrim olmadığı için de soramadım aspirin kullanmam gerekli mi diye. hangi aspirini günde kaç defa kullanıyorsunuz?

çok iyi anlıyorum ben bebeğimden umudumu kestim diyorum ama içim tutunsun bırakmasın istiyor rabbim içimize ferahlık sabır versin.inşallah bebeklerimiz bizleri fazla bekletmezler kendini üzme sakın vardır rabbimin bi bildiği.biz elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz inşallah rabbimde en kısa zamanda dualarımızı kabul eder...

kızlar banada bi yorumda bulunun

kızlar banada bi yorumda bulunun

ben ilk defa bu kadar fazla ilaç kullanan biriyle karşılaşıyorum açıkcası
genelde günde bir tane iğne
2 tane progestan
1 tane coraspirin
1 tane folic asit kullanılır
ama doktorun böyle dediyse vardır herhalde bir bildiği

kızlar merhba..beni birkaç ay önceki arkadaşlar hatırlar..ben de sizin gibi kan pıhtılaşması yaşayan ve bebeğini kucağına alan annelerdenim.uzun zamandır giremiyorum foruma.bu sizi unuttuğumdan değil zaman bulamamamdan kaynaklanıyorum.kızım çok sorunlu bir bebek.sürekli ağlıyor gaz problemi çok üst düzeyde.3 ayı bitiriyoruz ama hala düzene girmedi.o nedenle foruma yazı yazamıyorum ama aklım hep sizde.unutmayın bizim anne olmamız imkansız değil.yeter ki doğru ilaç ve tedaviyi bulalım.ayrıca hamile olan arkadaşlar lütfen stres yapmayın.ben 9 ay boyunca hep stres yaptım.iğneler işe yarayacak mı bu kontrolde kalp atımı duyulacak mı vs vs......hepinizin bildiği şeyler yani.ama stres bebeği çok etkiliyor bence.şimdi kıızım sürekli ağlıyor hep mutsuz..uyku düzeni falan yok.bence bu anne karnındaki stresten kaynaklanıyor..elinizden geldiğince mutlu olmaya düşünmemeye çalışın..

canım maasllah.Rabbım bızlere de nasıp etsın saglıklıca hayırlıca.umarım bebişin en kısa zamnada yenı hayatına ayak uydurur ve tum sıkıntıları tez zamanda gecer Rabbim şifa versin.ben bır sey soracagım tatlım.dogum seklın nasıldı neye gore belırlendi.ıgne ve aspırını hangı haftalarda kestin???

38.haftda sezeryan oldu.doktor böyle olmasını istedi.iğneyi 48 saat önce bıraktım aspirini de sanırım 35. haftada..

anladım canım benim buradakı doktorlarımda iyi Allah hepsinden razı olsun ama hani başka bi doktora da gözüksem mi fikri geçiyo aklımdan

ona karar veremiyorum...hoş zaten dr gene bakıcaz dedi yakın takiptesin dedi...3'lü testten bahsetmedi kromozom anomalisi çıkarsa sen de veya eşinde

gerek kalmaz direk amniyosentez yaparız bebekte de var mı varsa ne derecede öğrenelim diye dedi..özeldeki doktorumla konuşamadım henüz maalesef

yarın akşam iş çıkışı gidicem sana ve eşine kromozom testi yapıldı mı ? bu duktus venozus ter akıntısı olayı

kromozom anomalileriyle yakından ilişkiliymiş...ve evet deidğin gibi çok ciddi bi sorunmuş...ben kordon ile alakalı sanıyordum gene kordonla

bağlantılı bi sorun ama bebeğin direk kalbinde olan bi sorun doğsa ne kadar sağlıklı olucak

onu da bilmiyorum bu konuda bilgin var mı yani kurtarılırsa doğurulursa yaşar mı yaşarsa nasıl yaşar ?

dün senin bu yazdıkalrını okurken ağlıyordum sen de bu durumdaki bebekelrinden annesinin üzütüsüne daha az dayanıklı olduğunu yamzışsın o kadar pişman oldum ki

kendimle savaş veriyorum bi tarafım ağlamak bağırmak istiyo bi tarafım da sakinleş bebeğin büyüyor gelişimi iyi tamam ciddi bi sorun ama dert etmememlisin diyor

böyle garip bi haldeyim...şu sonuçlar bi an önce çıksa en azından ikili test kan sonucumuz çıksa ve riski az olarak görsem çok sevinicem.

İnşallah biz de sağlıkla bebeklerımıze kavusuruz.Rabbim bizlere tekrar tekrar evlat acısı yaşatmasın....

canım bu arada gecen vevap yazarken su son yazdıgına cevap vermeyı unutmusum

bu iğne için doz ayalarma olayı mutasyondan mutasyona değişiyor sanıyorum benımkı çok hafif bir mutasyon oldugundan dolayı iğne kullanmam

bile çok falza gerekmıyormuş ama çok kaybım oldugu ıcın ve bebegım kan-damar sorunu yasadıgı ıcın akıntının kesılmemesı adına clexane kullanmamı öneriyorlar

ve 0,4 ml kullanıyorum ama doz eblirlemek için diğer mutaysonalrda d-dimer testi yapılıyormuş soktoruna sorabilirisn.....bir de faktör degerlerine gebeyken bakmıyorlar

benım anti trombinimde de sorun oldugu ıcın sadece oan bakıyorlar iğne için doz su an yeterli oldugundan dolayı da d-dimere gerek görülmedi fakat

pıhtılaşma sorunu yasayan ve tekrarlayan bebek kaybı yasyaan her hamıle mutlaka doppler a girmeli bir de her doppler her ölçümü yapamıyormuş bunuda arastırıken

öğrendim mesela ben de farkedilen duktus venozus olayını teknık olrk yapamayan doppler cihaz varmış ve onalrda bu ölçüm yapıalmıyormuş bu konuda da

arastırmacı olmak gerekıyo ahhh ahhh sorunsuz doğuranalr o kadar şanslı ki.....Rabbım bize de sğalıklı bebekelr nasıb etsın

canım bebegın harekelerını hıssedemıyormussun sanıyorum çok normal bazı bebekelr daha az hareket edıyolar...bu karakter meselesi

daha doğmadna karakterleri olusuyo kımısı cok hareketli kımı de az hareketli oluyo...ve çok oynamayan bebek rahat bebektır diye bişey duymsutum belkı de

tekme atmak ıcın sebep bulamıodru cocuk :) hem de 19. haftada kesın hıssedıceksın hıssetmessen kesın problem var demek değil ki kardesım hamıleyken sanırım 20-22 de

fln hıssetmsıtı ben 18 haftada ıcerde kıpırdanmaları hıssetmsıtım ama çok azdı sonra 21 den sonra arttı yavas yavas tekmeye donustu ınsallah en kısa zamanda kallavi tekmeler yersin

bugun sabah devlet hastanesıne betahcg baktırmaya gıttım sonucumu aldım hemen 807 cıktı SAT'a göre bugun 34 günlük hamıleyım . cuma günü özelde baktırdıgım düşük cıkmıstı ama adamların makınelerınde arıza vardı sanırım o yuzden cıkması gerekenden düşük cıkmıs olabılır.ya da kese saglıklı degılse bırden de beta hcg artmıs olabılır.pazartesi 44 ,carsamba 125 ,cuma günü(makineleri bozuktu cumartesı aldım sonucları)153 ,bugun pazar 807.şaşkınımmmmmm salı günü muhtemeen tekrar baktıracagım.normalde hesaplarıma göre bugün 500lerde olması gerekıyordu 807 cok cok iyi bır rakam 2.5 katı cıkmış...ayyyyyyy kafam cok karısık ne olacak benım halım şimdi ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…