canım benimde bhcg dengesiz çıktı şuanda beklemedeyim battan iki gün önce 272 iki gün sonra 521 daha sonra cihaz 1000 üstünü ölçemediğinden >1000 ikigün sonra yine >1000 ölçen hastane bulduğumuzda 1304 iki gün sonrasında 2200 gibi bir değer iki gün sonrasındaysa 2600 civarıydı şuan beklemedeyiz kese iki hafta geriden geliyor ve bebek gözükmedi inşallah seninki benim gibi sonuçlanmaz kan pıhtılaşması dışında problem varmı?Allah dualarımızı geri çevirmesin sen ben bizler gibi bebek yolu gözleyen hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın...
arkadaşlar dün yazmıştım sorunumu şimdi ben tekrar hamile olabilirim yanlışlıkla korunmadım ve yumurtlama günümmüş şimdi ayın 18 inde belli olucak olup olmadığım şimdidem kendim aspirin(100) kullansam bi sakıncası olurmu sizce çünkü doktora 18 inde gidicem
canım geçmiş olsun benimde 2 gebelik kaybım var ve yapılan testlerde bendede faktör v leiden mutasyonu heterezigot çıktı doktor sana başka ne tavsiyelerde bulundu..paylaşırsan sevinirim..benim için önemli,korunma sürem bitti ve şu an nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum doktor coraspin filan vermedi kendim başlasam olurmu şimdiden?arkadaşlar bende kortizon kullandım hamilelik tedavisinde ama yan etkilerini okuyunca bırakmıştım.. klomen folik asit ve kortizon tedavi aşamasında kullandıklarım..
benimde ANTİ ANTİKOR DEĞERİM POZİTİF bağışıklık sistemiyle ilgiliymiş.. bu konu için EGE ÜNÜVERSİTESİ VEDAT İNAL A gidiyorum..değerin tek başına pozitifliği bir hastalık anlamına gelmiyormuş onunla birlikte yapılan testlerde var ben senelik kontrollerime gidiyorum... hamileliğimin 3.ayında ramotoloji bölümünde testlerim yapılıcakmış..
henüz bir hamilelik söz konusu değil.. tedaviye kışın başlıcam.. nasipse.
2 gün önce kollumda morluklar oluştu diye yazmıştım. hemotoloji uzmanına gittim dün..... coraspin içiyordum ona bağladı.. ben hamile kaldığımda da hemotoloji uzmanı ayarlıcakmış iğneyi bana.. daha önceki kayıplarımda 0,4 lük iğne kullanıyorum. doktor kaç kilosun dedi 65 dedim oda senin 0,6 lık kullanmam gerekirdi dedi üzüldüm tabi iğne yetersiz gelmiş kızlar kiloya göre iğne ayarlanıcakmış meğersem.. bilginiz olsun çünkü faktör v lıden mutasyonu ciddi bir mutasyon dedi ve kiloya göre iğnenin dozajı ayarlanır dedi..
şimdi doktorun dediğine göre vücudun bebeğe direnç göstermesi yani bebeğe ihtiyacı olan oksijeni yani kanı göndermiyor...google da araştırdım bir sürü şey yazıyordu ama benim anladığım bu...vücudum bunu her gebeliğimde yapacak ama önemli olan direnç gösterildiği an bebeğin alınması ve küvöze konulması..offf bucu Allah yardımcımız olsun ne diyeyim başka..
yok canım ben hiç dış gebelik yaşamadım...sadece 1 kere mol gebelik yaşadım..o 6 haftalıktı sonlandı zaten..diğer düşüklerim boş gebelikti..
amin canım Allah hayırlısını nasip etsin..sadece keseyi gördük bebeği göremedik iki hafta geride kesenin büyüklüğü boş gebelik diye düşünüyorum bugün bugün 7+3 sata göre ama dediğim gibi dra usgye göre 5+6 gözüküyor Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah en kısa zamanda bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...
arkadaşım benim ilk 6 hafta herşey normal gitti değerler ikiye katladı, 9.haftamda kahverengi akıntıyla birlikte doktora gittiğimde yine bhcg takibi istedi ve senin değerlerine yakın çıktı ama maalesef 2 hafta geriden geldiği için ne kalp atışı duyabildim ne de büyüyen bir kese görebildim, umarım seninki bir istisnadır ve sağ salim kucağına alırsın..merhaba arkadaslar bende de kan pıhtılasması var protein s eksikliği 1 aydır coraspi ve folbiol kullanıyordum bu hafta gebe oldugumu ogrendım hemen claxene 0.4 kullanmaya basladım coraspinede devam edıyorum.sorun şu ki betahcg takıbı ıstemıstı doktor ılk betahcg 44 cıktı ıkı gun sonra 125 tekrar ıkı gun sonra ıkı katı olması gerkırken 153 cıktı gene sıkıntılı bır gebelık gecırıyorum sanırım.betahcg de anormallık yasayıp normal bır gebelık yasayan var mı aranızda.....
ben de çok merak ediyorum bu durumu, başlasam mı başlamasam mı tereddütteyim. ayrıca batlarımız aynı sen neye karar verirsen paylaşır mısın ben de ona göre doktoruma danışayım kullanabilir miyim diye ?arkadaşlar dün yazmıştım sorunumu şimdi ben tekrar hamile olabilirim yanlışlıkla korunmadım ve yumurtlama günümmüş şimdi ayın 18 inde belli olucak olup olmadığım şimdidem kendim aspirin(100) kullansam bi sakıncası olurmu sizce çünkü doktora 18 inde gidicem
ben de istiyorum kullanmak ama kızlar ne kullanıyorsunuz bebek aspirini mi yoksa coraspin dediğiniz aspirini mi? doktora sormadan başlasam ama bu seferde fazla sulandırıp zarar vermesinden de korkarım nasıl yapıcaz :18:canım normalde zaten kan pıhtılaşması olanlara gebelik öncesinde de veriyolar asprini o yüzden bir sakıncası olmaz..zaten adetinede 5 gün kalmış...
canım geçmiş olsun benimde 2 gebelik kaybım var ve yapılan testlerde bendede faktör v leiden mutasyonu heterezigot çıktı doktor sana başka ne tavsiyelerde bulundu..paylaşırsan sevinirim..benim için önemli,korunma sürem bitti ve şu an nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum doktor coraspin filan vermedi kendim başlasam olurmu şimdiden?
canım zaten 2li ve 3lü test sonucun normal çıkarsa direk ayrıntılı ultrasonla omurilik sayımı yaptır..onda da bi sorun çıkmazsa amniyosentez çok saçma olur yaniii...inşallah risk grubunda değilsindir..ama umblikal arter gerçekten çok ciddi bir sorun yani bu kan pıhtılaşmasına falan hiç benzemiyo...çok daha itinalı ve çok daha uzman bir dokor sabırla takip etmeli bizleri...ben bursada oturuyorum canım..ama arayıp bulduğum doktor balıkesirde...tam bana göre bir kadın..ince eleyip sık dokuyor..çok titiz ve çok şüpheci..herşeyden emin olmak istiyor..olacakları ve olmayacakları tek tek anlatıyor..seni sabırla dinliyor..7/24 her şekilde ulaşıyorum kendisine...benden istediği her tahlili yaptırıyorum sonra hmen kendisine fax çekiyorum..değerlendirme yaptıktan sonra hemen beni arıyor ve yapmam gerekeni anlatıyor...ama herhangi bir hstanede çalışmıyor..sadece muayenehanesi var..ama muayenehanesi bildiğin bi hastane gibi herşey var..dün işte benim önceki gebeliği konuştuk önceki nst lerime baktı..değerlendirdi...benim çocuğum yaşardı ama doktor hatası 39.haftaya kadar beklenmeyecekti ama bekledi...ve olan oldu...bana dedi ki stresten ve üzüntüden kesinlikle uzak duracaksın..umblikal arter olan gebeliklerde bebekler en ufak ağrıya bile dayanamıyorlarmış canım..aklında olsun..stres yok, üzüntü yok, kötü düşünce yok.....bol bol dinlen ve çok bol sıvı tüketmeye çalış.....inşallah Allahım bu sefer bizi sağlıkla evlatlarımıza kavuşturur...
canım sana özelden msj atmıştım dün akşam.bende aynı mutasyona sahibim.clexane 0.4 ve coraspin(100) kullandım.bir sakıncası olacağını sanmıyorum.arkadaşlar dün yazmıştım sorunumu şimdi ben tekrar hamile olabilirim yanlışlıkla korunmadım ve yumurtlama günümmüş şimdi ayın 18 inde belli olucak olup olmadığım şimdidem kendim aspirin(100) kullansam bi sakıncası olurmu sizce çünkü doktora 18 inde gidicem
canım sana özelden msj atmıştım dün akşam.bende aynı mutasyona sahibim.clexane 0.4 ve coraspin(100) kullandım.bir sakıncası olacağını sanmıyorum.
senın yazdıklarını takıp ettım aksam. protein s eksikliğinden kaynaklanıyor benım kanda pıhtılasma. faktör v, mhtr normal cıktı.daha once ıkı düşük yaptım erken haftalarda .yakın zamanda bırını martta dusurdum bırınıde mayısta ve şimdi iğnelere ragmen bu melegımden ayrılacagım fıkrı benı alt üst edıyor .Rabbimin takdiri ben ondan gelecek herseye razıyım ama üzülmeden edemiyorum.bır kere yolunda gıttı mi hersey öyle gıdıyor ben umudumu yıtırdım gercekten eger saglıklı olsaydı betahcglerım normal seyrınde cıkardı.cıkmadık candan ümitte kesılmez ama ümit besledıkce baglanıyorum sonrasıdaki yıkım daha acı oluyor benı anlıyorsundur sanırım .
walla sıcaktan hiç halim kalmadı canım yakında buharlaşıp uçacam heralde sen nasılsın??
herkeze selam
benim sonucum
MTHFR (C677T) HOMOZİGOT OLARAK SAPTANDI
şu an hamileyim günümü 1 hafta geçiyo henüz
doktor günde 2 tane fraxparin
günde 1 tane coraspirin
günde 5 tane folikasit
günde 2 tane vitamin
günde 3 tanede progestan verdi
bu ilaçları kullanıyorum
fakat dün doktor keşke hamile olmasaydın folik asite 3 ay önceden başlasan daha iyi olurdu dedi
siz tedaviye hamile kalmadan öncemi başladınız
bu sorunu yaşayıp sağlıklı bi bebek dünyaya getiren varmı
ve bu sorun hamilelik dışında bana bir zarar verirmi acaba
beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum
ayrıca benim 5 tane düşüğüm var bir tanede 12 yaşında bir oğlum
inşallah bu 2. bebeğim olucak
kızlar banada bi yorumda bulunun
kızlar merhba..beni birkaç ay önceki arkadaşlar hatırlar..ben de sizin gibi kan pıhtılaşması yaşayan ve bebeğini kucağına alan annelerdenim.uzun zamandır giremiyorum foruma.bu sizi unuttuğumdan değil zaman bulamamamdan kaynaklanıyorum.kızım çok sorunlu bir bebek.sürekli ağlıyor gaz problemi çok üst düzeyde.3 ayı bitiriyoruz ama hala düzene girmedi.o nedenle foruma yazı yazamıyorum ama aklım hep sizde.unutmayın bizim anne olmamız imkansız değil.yeter ki doğru ilaç ve tedaviyi bulalım.ayrıca hamile olan arkadaşlar lütfen stres yapmayın.ben 9 ay boyunca hep stres yaptım.iğneler işe yarayacak mı bu kontrolde kalp atımı duyulacak mı vs vs......hepinizin bildiği şeyler yani.ama stres bebeği çok etkiliyor bence.şimdi kıızım sürekli ağlıyor hep mutsuz..uyku düzeni falan yok.bence bu anne karnındaki stresten kaynaklanıyor..elinizden geldiğince mutlu olmaya düşünmemeye çalışın..
canım maasllah.Rabbım bızlere de nasıp etsın saglıklıca hayırlıca.umarım bebişin en kısa zamnada yenı hayatına ayak uydurur ve tum sıkıntıları tez zamanda gecer Rabbim şifa versin.ben bır sey soracagım tatlım.dogum seklın nasıldı neye gore belırlendi.ıgne ve aspırını hangı haftalarda kestin???
canım zaten 2li ve 3lü test sonucun normal çıkarsa direk ayrıntılı ultrasonla omurilik sayımı yaptır..onda da bi sorun çıkmazsa amniyosentez çok saçma olur yaniii...inşallah risk grubunda değilsindir..ama umblikal arter gerçekten çok ciddi bir sorun yani bu kan pıhtılaşmasına falan hiç benzemiyo...çok daha itinalı ve çok daha uzman bir dokor sabırla takip etmeli bizleri...ben bursada oturuyorum canım..ama arayıp bulduğum doktor balıkesirde...tam bana göre bir kadın..ince eleyip sık dokuyor..çok titiz ve çok şüpheci..herşeyden emin olmak istiyor..olacakları ve olmayacakları tek tek anlatıyor..seni sabırla dinliyor..7/24 her şekilde ulaşıyorum kendisine...benden istediği her tahlili yaptırıyorum sonra hmen kendisine fax çekiyorum..değerlendirme yaptıktan sonra hemen beni arıyor ve yapmam gerekeni anlatıyor...ama herhangi bir hstanede çalışmıyor..sadece muayenehanesi var..ama muayenehanesi bildiğin bi hastane gibi herşey var..dün işte benim önceki gebeliği konuştuk önceki nst lerime baktı..değerlendirdi...benim çocuğum yaşardı ama doktor hatası 39.haftaya kadar beklenmeyecekti ama bekledi...ve olan oldu...bana dedi ki stresten ve üzüntüden kesinlikle uzak duracaksın..umblikal arter olan gebeliklerde bebekler en ufak ağrıya bile dayanamıyorlarmış canım..aklında olsun..stres yok, üzüntü yok, kötü düşünce yok.....bol bol dinlen ve çok bol sıvı tüketmeye çalış.....inşallah Allahım bu sefer bizi sağlıkla evlatlarımıza kavuşturur...
öncelikle çok geçmiş olsun ay_she.allahım bu evladını size bağışlasın mubarek günle hürmetine ,sağlıkla kucağına al inş.
bebeği besleyen damarlardan biri ters yöne akıyormuş çok ilginç geldi.ilk defa duydum.umarım hiç bir sorun olmaz ve 14.haftaya nasıl geldiysen 40 haftayıda öyle doldurur ve sağlıkla kucağına aşırsın inş kuzucuğunu.
bendede mthfr değerlerinde heterozigot mutant çıktı.yeni öğrendim ve bu altıncı gebeliğim.iğne kullanmaya başladım bende.geçen hafta kalp atışlarını gördük miniğimin.inş rabbimbize sağlıkla bağışlar.
iğne kullanımı ne kadar sürüyor dr lar neye göre hesaplıyorlar bilginiz var mı?
slm kızlar ben size birşey soracaktım yaa...bugüne kadar bebeğimin hareketlerini hemen hemen hergün hissediyordum..19.haftaya başladım birkaç gündür hareketlerini hissedemiyorum çok korktum panik yapıyorum..bugün düşük iğnesi için sağlık ocağına gittim kalp atışlarına baktırdım..çok şükür kalp atışlarını duyduk 150-155 arası atıyordu..hemşire herşey yolunda merak etme dedi..3lü test sonuçlarını da aldım çok şükür onlarda iyi çıktı ama hareketleri hissedemiyorum bu ara pek iştahım yok yemek yiyemiyorum acaba bir sorun mu oluştu ki??? kızlar korkuyorum ben yaa ne olur iyi şeyler söyleyip içimi ferahlatın olur mu??? çok ihtiyacım var buna çünkü kafayı yiyeceğim artık düşünmekten((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?