Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım ben yeni üye oldum nasıl yazacağımı da çok iyi bilmiyorum ama bir sorum olacak. ben niğdedeyim benim başta faktör v leiden olmak üzere 3 genimde pıhtılaşma görüldü. 2 düşüğüm var ve birisini 0,4 clexane iğne kullnamama rağmen kaybettim. kayserideki doktora gitmek istiyorum.muayenehanesi var mı nasıl ulaşabilirim. cevap verirsen sevinirim

bu arada ben yeni üyeyim herkese selam. bir süredir forumunuzu takip ediyorum. burada paylaştığınız bilgiler gerçekten çok faydalı ve aynı sorunu yaşayan insanlar için bir örnek. ben uzun süredir pıhtılaşma sorunu yaşayan biriyim. ilk olarak bunu evlendikten sonra doğum kontrol hapı kullanmaya başlamam neticesinde bacağıma pıhtı atması neticesinde öğrendim ve bunu öğrendiğimde henüz 2 aylık evliydim. akabinde bu pıhtıyı çözmek için coumadin ilacı kullanırken kazara hamile kaldım. bu ilaç bebeğe zarar vereceğinden ve bizim de cahilliğimizden aldırdık. onun kalp atışlarını dumuştum. ancak daha sonrasında bana hamileliklerinde problem yaşarsın ilaç iğne vs. kuulanam gerekir diye bişey söylemediler. daha sonra hamilelik düşünmeye başladığımızda ilkini 5 haftalıkken ve hiçbir ilaç kullanmazken kendiliğinden düşürdüm. bundan 2 sonrasonra hamile kalmadan önce döllenme olur olmaz doktor clexane 0,4 iğneye başlattı. ancak adetim geciktikten 3-4 gün sonra tekrar düşürdüm. şimdi adetim bitmek üzere yaklaşık 1 aydır coraspine 100 mg, folbiol, bir kaç gündür de bemiks kullanıyorum. doktor hamile kalır kalmaz 0,6 clexane başlayacağız dedi. ama ben hamile kalmadan önce tedbir amaçlı coraspine yanına 0,4 clexane kullansam mı.

Gecmis olsun, kan pihtilasmasi hangi genindeymis biliyor musun? Bende MTHFR 1298 homozigot mutasyon var, 4 kaybim var. Hamileligimden once folik asit, b6-b12 vitamini, bebe aspirini ve clexane igne kullandim. Bir onceki sayfalarda bir liste var, kimin ne gibi bir tedavi gordugune oradan bakabilirsin.

Gecmis olsun. Valla ben kullandim, ben hergun kullaniyordum, bazi arkadaslar gun asiri kullaniyorlardi, bazi arkadaslar ise ancak hamile kaldiklarini ogrendikten sonra basladilar. Bu senin veya doktorunun karari.

merhaba arkadaşlarım,

sonunda aranıza katıldım....

daha öncede yazmıştım ama kısa bir hatırlatma yapıyım. eşim azopsermi olduğu için 2 kez tüp bebek denemesi yaptık. ikincide hamile kaldım ikizlerime ama birini 5 haftalıkken diğerini 13 haftalıkken kaybettim. sonra bir dizi test sonucu apc-r direnci olduğu çıkmıştı. Birde MTHFR 1298 heterozigot olduğum. bebeğimi kaybettikten sonraki zamana iki
kürtaj iki histeroskopi sığdırdık.4 ayda oldu bütün bunlar....
nihayt rhimim düzeldi. şimdi tekrardan tüp bebeğe başlıycam allahın izniyle.

başlamadan bir kez daha bakalım dedik apc-r protein c ve s değerlerine. bir baktık ki protein c ve s de düşmüş!!
bugün dr. um tüp tedavisinin yanında yarından itibaren 0.4 lük clexan ve coraspine başlamamı söyledi. hergün iğne vurulcakmışım. gebelik olurssada iğnelere devam tabii....

ilk iğnemi yarın vurulucam. lütfen deneyimli arkadaşlar bana tavsiyelerde bulunun.... tam olarak nasıl iğne oluyorsunuz. morarmaması ve daha az canımın yanması için neler önerirsiniz..birde birden bire daha gebe bile değilken bu sorunlar için hem iğne hem de coraspin nasıl sizce???

buarada iğneye gerek yok diyorlardı protein c ve s düşük değilken arada kalınmıştı yani kullandırmıycaktı dr.um.ondan dolayı sonunda aranıza katıldım dedim

ilk duyunca üzülsemde sonra iyiki iğne oluyorum dıyorum bebeğim dursun yeterki...
ilk iğnemi vuruncada aynı düşünceye sahip olurum inş..

umarım hamile kalırım dualarınızı eksik etmeyin lütfen...

çok teşk. buradaki birçok kişi gibi ben de tekrar hamike kaldığımda aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. buradakileri okudum. ben de ankarada bir prof a gittim ona göre coraspin kullanmama hiç gerek yok. iğneyede kalp atışlarını duyunca başlıyacakmışım. ama işin enteresan tarafı ona gittikletn sonra niğdede başka bir doktora gittim. o da yumurtlamadan hemen sonra iğneye başlayacaksın dedi. 04,4 lük kullandım ancak ona rağmen düşürdüm. Yani doktorların henüz bir ortak tedavi yönteminin olmaması sıkıntı. daha sonra bu sefer başka bir doktora gidiyorum şuan o da hamile kalır kalmaz 0.6 lık kullanacaksın dedi. ama işte insan korkuyor. ya öğreninceye kadar geç olursa diye.

Hepimiz korkuyoruz. Ben bir oncekinde yine onceden baslamistim 0,4 clexane kullanmaya ama coraspin kullanmamistim, 9. Haftada kaybettik. Bu seferinde hem clexane hem aspirin kullandim aspirini 2.aydi yanilmiyorsam biraktik ama bu sefer devam etti hamileligim., sonra igneyi 2ye cikardik. Ne olacagini onceden kestirmek zor, hamilelikten hamilelige de degisiyor ihtiyaclar ve bunu kesin olarak belirleyecek bir mekanizma yok, umarim ne karar verirsen hayirlisi olur.

evet malesef. yaşım da 33 bu arada biraz geç kalmış hissediyorum kendimi haliyle telaş da sardı. umarım senin hamileliğin mutlu sonla neticelenir. bakalım yarın adetim bitecek sanırım iğneye başlıycam. eğer hamile kalabilirsem nasıl olsa dr 0.6lık kullandıracak. bir soru daha sormak istiyorum. bu aralar havalar sıcak iğnelerinizi nasıl saklıyorsunuz. benim geçen hamileliğimden kalma 3 kutu iğnem var. dr rapor çıkarttırmıştı ve 3 kutu vermişlerdi. ancak dolaba falan kaldırmadım bozulur mu acaba

kızlarr cevap lütfen....

kızlarr cevap lütfen....

İgneyi en kolay karindan yapiyordum ben, gobek deliginin 4-5 parmak sag ve sol tarafina ve o noktalarin biraz asagi ve yukarisina, derini hafifce parmaklarinin arasina alip igneyi dik bbir sekilde batiriyorsun. Yavas yavasilaci zerk ediyorsun, mekanizmanin sonuna kadar gittigne emin oluyorsun, sonuna ulasinca ignenin yanlarindan plastik bir kapsul cikiyor ve igneyi derinden cekiyor, boylece ignenin egrilmeden ve bir yerine batmadan cikarilmasi saglaniyor. Hep ayni sekilde vursam da bazen morariyor ve bazen beze oluyor ama coraspini biraktigimdan beri morarmalar cok azaldi. Beze olursa kolonyali pamuk koyup ustune desicak kompres yapmak iyi gelirmis hemsire soyledi ama ben denemedim hic.
Karnina yapmak istemezsen Kolun yan arka taraflarina bacagin ise pantalonunun cep hizasindaki yerlerine vuruyorsun.

çok teşekkür ederim burcu gen.
karnımdan vurucam sanırım. hamile kaldığımda kolafilan geçerim heralde. göbek ne kadarlık yer ki kaç kez vurulur gerçi göbekten...alışıyor mu insan peki?

tüp bebek tedavisinde hormon ilaçlarını vuruyordum göbekten ve 7-8 gün off dedirtiyordu allah bunda yardım etsin inş...

Bir sagdan bir soldan biraz asagidan biraz yukaridan idare ediyorsun ben aylarca cok asiri bir morluk olmadigi surece hep karindan yaptim. Bazen igneyi yapmak hic zor gelmiyor bazense cok zorlaniyorum, neredeyse 9 aydir igne yapiyorum igneden cok korkan biriydim ama bir sekilde yapiyor insan. Zora dusunce herseye alisiliyor sanirim. Umarim biran once hamile kalirsin.

inşallah kalırım allah büyük. ilk bebeğimde ne kadar sevinmiştik. nerden bilelim kaybedeceğimizi....
onca tedavi sonrası oldu meleğimiz sonra acılar içinde kaybettim. 3 ay yattım kanamam var diye...

zaten bu pıhtılaşma sorunu 2. trimasterda kayıp yapıyormuş. öle dedi dr.um.
allah emeklerimizi boşa çıkarmasın...

burcu_gen bu arada sen kaç aylık hamilesin şu an. inan senin gibiler bize umut oluyor. verdiğin cevaplar için tşk. bu arada bir de iğneleri buzdolabında mı saklıyosunuz.

4 aylık olmuş seninki maşallah..

allah tamamına erdirsin. bize de bu günleri göstersin
Sagol, insallah hepimiz saglikla dogumlarini goruruz. Oyle oluyor insanin sevinci kursaginda kaliyor, 4 kere yasadim ben de.

burcu_gen bu arada sen kaç aylık hamilesin şu an. inan senin gibiler bize umut oluyor. verdiğin cevaplar için tşk. bu arada bir de iğneleri buzdolabında mı saklıyosunuz.

22. Haftadayim, hepimiz zor zamanlardan gectik ama inaniyorum hepimiz birgun istedigimie ulasacagiz.
İgneleri gunes almayan kapali bir yerde tutuyorum buzdolabina konmuyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar daha önce yazmıştım ama olsun yine yazayım.Tüp bebek tedavilerinde ne yazık ki döllenemeyen yumurtam içtiğim folik asit ve coraspirin sayesinde iki kez aralıksız döllenerek tutunmaya başladı.Herkes doktorum da dahil ben bile tüp bebek tedavisi gördüğüm için yumurtalar faaliyete geçti ondan kendiliğimden hamile kaldığımı düşündük.Oysa ben netten okuduğum bilgilerle coraspirin içmiş bunun sonucunda gebe kalmıştım.Dr düşmesin bırak dedi bıraktım aspirini 6.haftada güm güm atan kalp 7.haftada birden sustu.Tam 28 gün önce kürtaj oldum.10 gün ilişki yasağından sonra korunmadık.23.günümde evdeki testle öylesine bir bakayım dedim.2.çizgi silik.Ertesi gün yine baktım yine var.26.günde kana baktırdım değer 400 küsür.Dr aradım kimyasaldır iki gün sonra yine baktır dedi.Bu sabahki sonuç 300 küsür.Yani değer düşmüş kimyasalmış.Şimdi ben sizleri çok dikkatli okuyor ve kendime yol haritası çizmeğe çalışıyorum.Anlaşılan o ki benim yumurtada döllenme problemi olmuyor.Kromozomlarda bir problem yok.Olsa olsa 1-yumurtanın yaştan dolayı kalitesi düşük 2-kandaki pıhtılaşma embrionun gelişmesini engelliyor.Az önce çok güzel paylaşımlar okudum.Evet ne kadar gereksiz de deseler ben de öncesinde gidip0.4 lük iğne alıcam ve başlıycam kendime yapmaya.Aspirine de devam.Bu arada da yumurtanın kalitesini arttırıcı şeyler yapmam lazım biliyorum.Bana fikir verecek yorum yazacak herkese şimdiden teşekkür ederim.Biliyorum çok şey sordum ama son bir şey daha sormak istiyorum bu 300 lü değer ne kadar sürede 0 a düşer ve adet olurum.Herkese iyi geceler....

öncelikle hoşgeldin. sonra çok geçmiş olsun allah tez vakitte sağlıklı bir gebelik nasip etsin. coraspini ben hastalığımı öğrendiğimden beri içiyorum hiç bırakmadık. kandaki pıhtılaşma embriyo gelişimi engelliyor olmalı ki ilk bebeğimden sonra iki doktorumunda aklına pıhtılaşma olabilir yada bebek sağlıksızdır dediler. pıhtılaşma çıktı nitekim. yumurta kalitesini arttırma konusunda bir fikrim yok. bitkisel kürler vardı ama eminim denemişsindir. . ayrıca onları kullanırkende dikkat et. örneğin benim prolaktinim yüksekmiş incir de prolaktini seviyesini arttıran ama yumurtlamaya iyi gelen bişeymiş. yani dikkat et canım. ii geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…