bben de süt içemiyorum kendmi zorlayarak 2 günde 1 bardakayran içmeye çalışıyorum napııcam da bilmiyorum. Ben ilk aydan bu yana 2 kg aldım. hamurişi ve tatlı yemememe rağmen. inşallah çok kilo almam.
iğne birkaç gündür beni mahvediyor. dün burdan bir arkadaş elinle vuracağın yeri tut demişti. iki seferdir öyle yapıyorum daha rahat oldu. kol ve bacağğa benim de cesaretim yok. iki farklı dr a gttim. ikisinde bebişin haftaları farklı çıkıyor. biri bi hafta önde. bana erkek dedi dr.um ama inş. sonradan yanlış bakmışız kız demezler çünkü yavaştan alışverişe başladım:)
sen kalbini ferah tut stres yapma. bebişin eminim çok iyi annesi...
merhaba arkadaşlar içinizde ankara da olan var mı. bende de heterozigot c677t ve a1298 mutasyonu var. 1 kürtajım oldu. bu ay da biraz şüphelerim var. hamile olabilirim. ankara da bu konuda uzman dr istiyorum. önerebileceğiniz biri var mı.
evet canım ben ankaradyım 4 düşük yaptım bnde şimdi 25 haftaık hamileyim doktorum timur gürgan ona gidiyorum çok doktor değiştirdim timur beyden memnum şimdilik tavsiye ederım sanada
çok teşekkür ederim. Allah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallah.
timur bey ne kadar muayene ücreti alıyo. özel bir hastanesi var mı yoksa muayenehane mi
Benim gittiğim doktor bizim gibi genlerde bozukluğu olanların kırmızı et yememesi gerek dedi ben zaten fazla yemiyodum, bide ben hep 4 -4 buçuk haftalarda düşük yaptım pıhtılaşma sorunundan bukadar erken düşük olmaz dedi bu doğru olabilir mi acaba? troide bakılacak şimdide
günaydıınn kızlarrrr
kızlar ben 32.haftadayım hala göbekten yapıyorum iğnemi. dikkat etmezsem beze oluyo ama kol bacak hiç cesaretim yok.
bi sakıncası yoktur di mi son zamanlarda göbekten yapmanın?
Benim gittiğim doktor bizim gibi genlerde bozukluğu olanların kırmızı et yememesi gerek dedi ben zaten fazla yemiyodum, bide ben hep 4 -4 buçuk haftalarda düşük yaptım pıhtılaşma sorunundan bukadar erken düşük olmaz dedi bu doğru olabilir mi acaba? troide bakılacak şimdide
Kızlar bende 2 düşük yaptım genetik test sonucumu aldım yeni...
BENDE MTHFR C677T BİDE MTHFR A1298C GENLERİMDE HETEROZİGOT SAPTANMIŞŞŞŞ
BİLEN VARMI ARKADAŞLAR????????
canım merhaba bıldıgım kadar cevaplayayım
1)bu hamılelerın cogunda var canım bacak kasılmaları krampları.ozellıkle gecelerı oluyor.doktorların tek yapabılecegı sey magnezyum takvıyesı.baska bır sey duymadım
2)canım bebekler ıcın olanları var onlardan alabılırsın bence bır sakıncası olmaz
3)olmaması ıcın onlem almalısın kı ona ragmen bazen oluyor.yıne bebekler ıcın olan kremlerı kullanabılırsın.benım aklıma sebamed gelıyor
1-canım kalsiyum konusunda light süt ve ayran içmeye çalış.kalsiyum oranları daha yüksek.doğal yoğurttan yapılmış bir ayran sütten kat kat daha iyi.
2-sivrisinek koruyucu spreylerin doğal yani bitkisel olanları var.tv de reklamını gördüm geçenlerde.eczanelerden sor bulabilirsin sanırım.
3-güneş yanıkları için bepanthene kullanılabiliyormuş hamilelikte.ablamın dr u söylemiş.bitkisel güneş koruyucuları da kullanılabiiliyor.(ddf bitkisel bir ürün,tavsiye ederim)
öpüyorum :80: sağlıkla kalın canım
kızlar cok sükür kesemim boyutları ve ceper kalınlıgı iyi.göbekten igeneye devam ama ılk gün ki kadar kolay olmuyor artık iğne cok zor giriyor .bacaklarından yapan var mı?ha bırde folbiolu ne kadar kullandınız kızlar...
merhaba arkadaşlar içinizde ankara da olan var mı. bende de heterozigot c677t ve a1298 mutasyonu var. 1 kürtajım oldu. bu ay da biraz şüphelerim var. hamile olabilirim. ankara da bu konuda uzman dr istiyorum. önerebileceğiniz biri var mı.
sağol moral oldun zaten korkuyordum bacaktan yapmaya :18: koldan yalnız yapamam iyice korktumşaka bi yanada napalım bebeğimiz sağ olsun korksakta, morarsada acısada dayanıcaz napalım bebiş doğunca bizde onun totosunu ısırır acısını çıkarırız.
kızlar ben 32.haftadayım hala göbekten yapıyorum iğnemi. dikkat etmezsem beze oluyo ama kol bacak hiç cesaretim yok.
bi sakıncası yoktur di mi son zamanlarda göbekten yapmanın?
saol canm darısı sana insallah ve isteyen herkese çok günlerden gectım bnde bnde kan pıhtılasma sorunu var iğne kullandıgım halde düşük yaptım şimdi ise iğnesiz sadece corasprın içiyorum gunde 1 defa iğne bana kanama yaptı oyuzden doktorum iğneyı 8 haftadan sonra bıraktırdı bünyem iğneyı kaldırmıyormus çok streslı gunlerdı
Sağolun kızlar. Benim cildim çok hassas, 50 faktör kullanıyorum ama yine de arada bir kızarıyor cildim o yüzden sordum. Not ettim söylediklerinizi.
Ben 14. haftada bıraktım folbiolü, ama 8. haftadaydı yanılmıyorsam Elevite başlamıştım.
Ben Tolga Ecemiş'e gidiyorum, muayenehanesi var. Akay'da çalışıyor ama orada tüp bebek ünitesinde o yüzden normal gebelik takibi için oraya hasta almıyor. Ücreti 200 TL.
Hemşire 20. haftadan sonra bıraktırdı karından yapmayı, kol ve bacaga gec dedi. Kola kendim yapamıyorum ama bacağıma yapıyorum, biraz daha fazla acıyor ama bacagımda hic beze ve ciddi morarma olmadı şimdilik.
İşte yine bir doktor anlaşmazlığı :) benim de kanamam olunca coraspin kanama yapar deyip coraspini bıraktırdı iğneye devam ediyorum ben de. Hakikaten de coraspin kullandığım zamanlar hep iğne yerlerim korkunç morarıyordu, bıraktıktan sonra morarmalar geçti.
Daha önce de bu konuyla ilgili yazdım, hatta internetten de alıntı koymuştum. Kan pıhtılaşması rahmin yeterince kanlanamamasına ve bebeğin yerleşeceği ve besleneceği uygun bir ortamın oluşamamasına neden olabiliyor, geçen gün okuduğum bir yazıda bebeğin kalp atışının yaklaşık 26. günde başladığı yazıyor yani yerleşebilse bile kılcal damarlar tıkanırsa bebeğe gelen kan akışı duruyor ve bebek düşüyor. Benim ilk doktorum da aynı şeyleri söyleyip durdu, kan pıhtılaşmasından düşük yapıyor olman için en azından kalp atışını görmemiz gerekirdi diye, bu da en azından 6. haftaya(ultrasonda görebilmeleri için) kadar sağlıklı gelip sonra düşmesi demek oluyor ki aslında alakası yok. Hatta ben sırf bu yüzden hamilelik öncesi iğne kullandım, hamile oldugumu anlayıp da iğne kullanana kadar bebek düşmesin diye.
arkadaşlar ben 3 tane düşük yaşadım.testler yapıldı kan pıhtılaşması oldugu tespit edildi şimdi hamişliği bekliyorum.benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlar var mı?
Cnm ,neye dayanarak alakası yok dedin? benim de kafamı karıştırdı bu doktor böyle diyerek hem de çok ünlü bir prof. bunu diyen kendi doktoruma sordum oda evet olailir de olmayabilir de diyor off yani offama tiroid varsada sende tekrarlayan düşüğe sebep olmaz diyor o yüzden hamilelik öncesi bana progestan verdi rahim yeterince salgılayamıyor diye...
benim gittiğim doktor bizim gibi genlerde bozukluğu olanların kırmızı et yememesi gerek dedi ben zaten fazla yemiyodum, bide ben hep 4 -4 buçuk haftalarda düşük yaptım pıhtılaşma sorunundan bukadar erken düşük olmaz dedi bu doğru olabilir mi acaba? Troide bakılacak şimdide
banada son dusugumde oyle soyledi doktor
bende troit var 6 ay oncede lupus cikti
bunlardan olabilir dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?