Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bende iki doktora gidiyorum bir özele birde tahliller ve nolur nolmaz diye devlete. ikisinin ultrason ölçümüde farkl çıkıyor birinde gününde gidiyor diğerinde önden. yarın devlettekine gidicem bakalım ne diyecek. inş. cinsiyetiniz değişmez alışmışsındır erkek fikrine değişirse garip olur. ben başlamadım alışverişe daha hiç birşey almadım ne bebişe ne kendime. bende iğneyi vururken tutuyorum. morarmasın diyedde doktor vurduktan sonra uzunca bastır demişti çok faydası oluyor morarmam kalmadı geçenki dalgınlığım dışında.

evet canım ben ankaradyım 4 düşük yaptım bnde şimdi 25 haftaık hamileyim doktorum timur gürgan ona gidiyorum çok doktor değiştirdim timur beyden memnum şimdilik tavsiye ederım sanada

çok teşekkür ederim. Allah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip eder inşallah.

saol canm darısı sana insallah ve isteyen herkese çok günlerden gectım bnde bnde kan pıhtılasma sorunu var iğne kullandıgım halde düşük yaptım şimdi ise iğnesiz sadece corasprın içiyorum gunde 1 defa iğne bana kanama yaptı oyuzden doktorum iğneyı 8 haftadan sonra bıraktırdı bünyem iğneyı kaldırmıyormus çok streslı gunlerdı

Benim gittiğim doktor bizim gibi genlerde bozukluğu olanların kırmızı et yememesi gerek dedi ben zaten fazla yemiyodum, bide ben hep 4 -4 buçuk haftalarda düşük yaptım pıhtılaşma sorunundan bukadar erken düşük olmaz dedi bu doğru olabilir mi acaba? troide bakılacak şimdide

Kızlar bende 2 düşük yaptım genetik test sonucumu aldım yeni...

BENDE MTHFR C677T BİDE MTHFR A1298C GENLERİMDE HETEROZİGOT SAPTANMIŞŞŞŞ

BİLEN VARMI ARKADAŞLAR????????

Banada son dusugumde oyle soyledi doktor
Bende troit var 6 Ay oncede lupus cikti
Bunlardan olabilir dedi

günaydıınn kızlarrrr

günaydın canım sana da. iyi haftalar olsun hepimiz için...

kızlar ben 32.haftadayım hala göbekten yapıyorum iğnemi. dikkat etmezsem beze oluyo ama kol bacak hiç cesaretim yok.
bi sakıncası yoktur di mi son zamanlarda göbekten yapmanın?

canım daha ben 23.haftadayım ama benimde hiç cesaretim yok hep göbekten yapıyorum.koldan bi kere denedim morardı. bacağa hiç cesaret edemedim. bence bi sakıncası yoktur çünkü doktorum deri altı olsunda istediğin yerden yapabilirsin dedi.

hangi genlerde bozukluğu olanlar canım. benim doktorum bişey demedi. ben normalde kırmızı et pek yemezdim ama nedense tavuktan tiksinip kırmızı ete dadandım ilk zamanlar. ayrıca benimde tiroit sorunum var ama ne gebeliğe engel olmaz dediler. sadece takip etmek gerekiyor düzenli olarak...

Kızlar bende 2 düşük yaptım genetik test sonucumu aldım yeni...

BENDE MTHFR C677T BİDE MTHFR A1298C GENLERİMDE HETEROZİGOT SAPTANMIŞŞŞŞ

BİLEN VARMI ARKADAŞLAR????????

güzelim sendede kan pıhtılaşması denen rahatsızlıktan var. sanırım düşüklerinde bu yüzdendir. gebelik öncesi aspirin gebelikte gebelikte iğne kullanıyoruz genellikle canım. başka bir sorun olursa cevap veririz seve seve...

Sağolun kızlar. Benim cildim çok hassas, 50 faktör kullanıyorum ama yine de arada bir kızarıyor cildim o yüzden sordum. Not ettim söylediklerinizi.

Ben 14. haftada bıraktım folbiolü, ama 8. haftadaydı yanılmıyorsam Elevite başlamıştım.

Ben Tolga Ecemiş'e gidiyorum, muayenehanesi var. Akay'da çalışıyor ama orada tüp bebek ünitesinde o yüzden normal gebelik takibi için oraya hasta almıyor. Ücreti 200 TL.

kızlar ben 32.haftadayım hala göbekten yapıyorum iğnemi. dikkat etmezsem beze oluyo ama kol bacak hiç cesaretim yok.
bi sakıncası yoktur di mi son zamanlarda göbekten yapmanın?

Hemşire 20. haftadan sonra bıraktırdı karından yapmayı, kol ve bacaga gec dedi. Kola kendim yapamıyorum ama bacağıma yapıyorum, biraz daha fazla acıyor ama bacagımda hic beze ve ciddi morarma olmadı şimdilik.

İşte yine bir doktor anlaşmazlığı :) benim de kanamam olunca coraspin kanama yapar deyip coraspini bıraktırdı iğneye devam ediyorum ben de. Hakikaten de coraspin kullandığım zamanlar hep iğne yerlerim korkunç morarıyordu, bıraktıktan sonra morarmalar geçti.

Daha önce de bu konuyla ilgili yazdım, hatta internetten de alıntı koymuştum. Kan pıhtılaşması rahmin yeterince kanlanamamasına ve bebeğin yerleşeceği ve besleneceği uygun bir ortamın oluşamamasına neden olabiliyor, geçen gün okuduğum bir yazıda bebeğin kalp atışının yaklaşık 26. günde başladığı yazıyor yani yerleşebilse bile kılcal damarlar tıkanırsa bebeğe gelen kan akışı duruyor ve bebek düşüyor. Benim ilk doktorum da aynı şeyleri söyleyip durdu, kan pıhtılaşmasından düşük yapıyor olman için en azından kalp atışını görmemiz gerekirdi diye, bu da en azından 6. haftaya(ultrasonda görebilmeleri için) kadar sağlıklı gelip sonra düşmesi demek oluyor ki aslında alakası yok. Hatta ben sırf bu yüzden hamilelik öncesi iğne kullandım, hamile oldugumu anlayıp da iğne kullanana kadar bebek düşmesin diye.

hangi genlerde bozukluğu olanlar canım. benim doktorum bişey demedi. ben normalde kırmızı et pek yemezdim ama nedense tavuktan tiksinip kırmızı ete dadandım ilk zamanlar. ayrıca benimde tiroit sorunum var ama ne gebeliğe engel olmaz dediler. sadece takip etmek gerekiyor düzenli olarak...

İki genim Mthfr heterozigot benim haftada iki üç kez yeme dedi gerçi....troit için bana da tekrarlayan düşüğe sebep olmaz dediler...

Cnm ,neye dayanarak alakası yok dedin? benim de kafamı karıştırdı bu doktor böyle diyerek hem de çok ünlü bir prof. bunu diyen kendi doktoruma sordum oda evet olailir de olmayabilir de diyor off yani off ama tiroid varsada sende tekrarlayan düşüğe sebep olmaz diyor o yüzden hamilelik öncesi bana progestan verdi rahim yeterince salgılayamıyor diye...

arkadaşlar merhaba
forumda gezindim biraz..ben de 2 düşük yaşadım..bebeklerim 6. haftadan sonra öldüler ve düşük gerçekleşmeden doktorum aldı..üniversite hastanesinde genetik araştırma yaptırdım ve sebep kan pıhtılaşması çıktı.. son düşüğümün üzerinden 2 sene geçti..aynı kabusları yaşamak istemediğimden cesaretim kırıldı diyebilirim..şu sıralar tekrar düşünüyorum...doktora sonuçları gösterdiğimde gebelik tespit edilir edilmez iğneye başlanacak dedi ama görüyorum ki çoğunuz gebelik öncesinde asprine başlamışsınız..benim sormak istediğim şu : bursada oturuyorum ve bursada bana gürkan uncu hariç tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? gebelik öncesinde ve allah nasip ederse gebelikte bana yardımcı olacak bir doktora ihtiyacım var..
cevaplarınızı bekliyorum ve hepinize sağlıklı bir şekilde bebişlerinizi kucağınıza almanıızı diliyorum.

arkadaşlar ben 3 tane düşük yaşadım.testler yapıldı kan pıhtılaşması oldugu tespit edildi şimdi hamişliği bekliyorum.benimle aynı dertten muzdarip arkadaşlar var mı?

merhaba arkadaslar bnde 6 aylik dogum yaptm bebegim hc gelismems oldu tekrar hamile kaldim oda 3 aylik karnimda oldu megersem kan pihtilasmasi varmis simdi bir daha hamile kalirsam nolucak hic bilmiyorum yurtdisinda oldugumzdan kntrollerimi ailem takip ediyorr ne olucak simdi bilmiyorum yardimlarinizi ve onerilerinizi bekliyorumm lutfen

Son düzenleme:

Hem son 2 doktorumun dediklerine hem de internetten okuduklarıma dayanarak alakası yok dedim. Benim de ilk 3 düşüğüm 4,5-5,5 haftalarda oldu ve hiçbir zaman kese bile gözükmedi. Şimdiki doktoruma gittiğimde 10 aydır hamile kalamıyordum, o da dedi ki pıhtılaşma yüzünden hamile kalıyor ve sen farkedene kadar bebeğini kaybediyor bile olabilirsin. Gerçekten de adetlerim hep düzenli olmasına rağmen gecikmeler yaşadım, belki onlar da hamilelikti. O yüzden tedaviye önceden başladık. Bana da ilk 3 kaybımın kan pıhtılaşmasından olmayacağını söyleyen çok ünlü bir doktordu, arada bir de ünlü bir profesöre gitmiştim o da aynı şeyi söylemişti bu kadar erken kayıp olmaz diye ama sonra düşüklerimin kan pıhtılaşmasından olduğunu söyleyen ve teşhisimi koyan da başka bir profesördü. Diyeceğim o ki doktorların prof olması bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını göstermiyor, bu konuyla yakından ilgilenen doktorlar bulman lazım. Mesela benim şimdiki doktorum gayet genç ve sadece uzman doktor ama pıhtılaşma konusu üzerine yoğunlaşmış.
Tiroidine kesinlikle baktırmalısın, düşük sebebidir o da.
Hamileliklerinde hiç progesteron değerlerine bakmışlar mıydı? düşük müydü?

Ayrıca eğer MTHFRlerde sorun varsa homosistein değerlerin baktılar mı?
MTHFR sorunu olanların folik asit ve b12-b6 vitamini kullanmaları gerekiyor, bu konuda bir bilgi verdi mi?

aaa ben etı cok sevıyorm ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…