Hem son 2 doktorumun dediklerine hem de internetten okuduklarıma dayanarak alakası yok dedim. Benim de ilk 3 düşüğüm 4,5-5,5 haftalarda oldu ve hiçbir zaman kese bile gözükmedi. Şimdiki doktoruma gittiğimde 10 aydır hamile kalamıyordum, o da dedi ki pıhtılaşma yüzünden hamile kalıyor ve sen farkedene kadar bebeğini kaybediyor bile olabilirsin. Gerçekten de adetlerim hep düzenli olmasına rağmen gecikmeler yaşadım, belki onlar da hamilelikti. O yüzden tedaviye önceden başladık. Bana da ilk 3 kaybımın kan pıhtılaşmasından olmayacağını söyleyen çok ünlü bir doktordu, arada bir de ünlü bir profesöre gitmiştim o da aynı şeyi söylemişti bu kadar erken kayıp olmaz diye ama sonra düşüklerimin kan pıhtılaşmasından olduğunu söyleyen ve teşhisimi koyan da başka bir profesördü. Diyeceğim o ki doktorların prof olması bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını göstermiyor, bu konuyla yakından ilgilenen doktorlar bulman lazım. Mesela benim şimdiki doktorum gayet genç ve sadece uzman doktor ama pıhtılaşma konusu üzerine yoğunlaşmış.
Tiroidine kesinlikle baktırmalısın, düşük sebebidir o da.
Hamileliklerinde hiç progesteron değerlerine bakmışlar mıydı? düşük müydü?
Ayrıca eğer MTHFRlerde sorun varsa homosistein değerlerin baktılar mı?
MTHFR sorunu olanların folik asit ve b12-b6 vitamini kullanmaları gerekiyor, bu konuda bir bilgi verdi mi?
kızlarr cevap lütfen....
evet malesef. yaşım da 33 bu arada biraz geç kalmış hissediyorum kendimi haliyle telaş da sardı. umarım senin hamileliğin mutlu sonla neticelenir. bakalım yarın adetim bitecek sanırım iğneye başlıycam. eğer hamile kalabilirsem nasıl olsa dr 0.6lık kullandıracak. bir soru daha sormak istiyorum. bu aralar havalar sıcak iğnelerinizi nasıl saklıyorsunuz. benim geçen hamileliğimden kalma 3 kutu iğnem var. dr rapor çıkarttırmıştı ve 3 kutu vermişlerdi. ancak dolaba falan kaldırmadım bozulur mu acaba
Hem son 2 doktorumun dediklerine hem de internetten okuduklarıma dayanarak alakası yok dedim. Benim de ilk 3 düşüğüm 4,5-5,5 haftalarda oldu ve hiçbir zaman kese bile gözükmedi. Şimdiki doktoruma gittiğimde 10 aydır hamile kalamıyordum, o da dedi ki pıhtılaşma yüzünden hamile kalıyor ve sen farkedene kadar bebeğini kaybediyor bile olabilirsin. Gerçekten de adetlerim hep düzenli olmasına rağmen gecikmeler yaşadım, belki onlar da hamilelikti. O yüzden tedaviye önceden başladık. Bana da ilk 3 kaybımın kan pıhtılaşmasından olmayacağını söyleyen çok ünlü bir doktordu, arada bir de ünlü bir profesöre gitmiştim o da aynı şeyi söylemişti bu kadar erken kayıp olmaz diye ama sonra düşüklerimin kan pıhtılaşmasından olduğunu söyleyen ve teşhisimi koyan da başka bir profesördü. Diyeceğim o ki doktorların prof olması bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını göstermiyor, bu konuyla yakından ilgilenen doktorlar bulman lazım. Mesela benim şimdiki doktorum gayet genç ve sadece uzman doktor ama pıhtılaşma konusu üzerine yoğunlaşmış.
Tiroidine kesinlikle baktırmalısın, düşük sebebidir o da.
Hamileliklerinde hiç progesteron değerlerine bakmışlar mıydı? düşük müydü?
Ayrıca eğer MTHFRlerde sorun varsa homosistein değerlerin baktılar mı?
MTHFR sorunu olanların folik asit ve b12-b6 vitamini kullanmaları gerekiyor, bu konuda bir bilgi verdi mi?
Arkadaşlar bu kullandığımız iğneler kemik erimesi yapıyormuş ya etkisini hemen göstermez demi?
Lupus romantizmal bir hastalık
Düşükleri tetikliyormuş
Ama bende ne agri var nede sizi
selam arkadaşlar
kromozom analizi ve pıhtılaşma sonuçlarımı aldım bugün.
mthfr A1298C homozigot mutant yazıyor.
bu gende sorun varmış. bu nedir nasıl tedavi olunur
dr a henüz gidemeyeceğim o yüzden sizden bilgi almak isterim.
bugün 21. günüm. bu ay aslında yumurtan yık dedgi için doktor coraspini bırakmıştım.
ancak bgn progesteron teti yaptırdım 9,25 çktı yumurtam erken çatlamış anlaşılan
şmdi acaba coraspin için geçmi kaldım bugnden itibaren alsam eger döllenme olursa sizce tutunurmu
yada igne mi kurtarır beni gebelik öncesinde de
ne olucak ne biticek brz bilgi rica edeceğim
şimdiden teşekkürler
kan pıhtılaşmasıdır canım ve tedavisi hepsinin aynı coraspin ve heparin iğne. coraspin için geç değil devam edebilirsin . iğneye gelince kimimiz gebelik öncesi kimimiz hamile olduğunu öğrenince başladık. bu konuda güvenebileceğin bir doktor bul. hepimizin doktoru farklı bir yol izliyor ilaç dozu konusunda ortak bi görüş yok. allahım tez vakitte nasip etsin sağlıklı bi gebelik güzelim
canım cvbın ıcın cok tesekkurler
dr um bana hamıle kaldıgını anladıgın anda kos gel ıgneye baslıcaz demstı
homosısteın degerıme bakarak
smdı bu sonucları gorunce emın olacak sanırım
merak ettıgım acaba gebelık oncesıde baslarmı merak edıyorum
adet olunca gel fln dedı.keske olmasam bebıs gelmıs olsa
cnku ztn ben gebelıgı farkedıp ona kosana kdr ıs ısten gecıyor
dedıgın gıbı cnm herkesın yontemı farklı
bakalım benı nasıl bı surec beklıyo.
Ins rabbım saglıkla evlattlarımızı bıgun kucagımıza almayı nasıp etsın...
bugün kimsecikler uğramamış ...
umarım iyidir herkes. benimde yarın kontrolum var. duanızı eksik etmeyin. ii geceler.
benim mthfr heterozigot canım.ben kan testinde pozitifi görür görmez başladım. ama öncesinde başlayanlarda var. eğer kayıpların çok erken oluyorsa doktorunla bunu da konuş belki her gün belki gün aşırı iğne kullandırıyorlar. ben öğrendiğimde pıhtılaşma olduğunu bu topikte geçmişi hatmetmiştim. bu hastalığı olupta bebeği olmayan yok gibi. o yüzden yüreğini ferah tut canım. endişelerimiz bitmeyecek ne yazık ki. ama olsun dediğin gibi allahı nasip etsin sadece...
kızlarrrrr günaydın
bugün doktora gitmenin heyecanı içindeydim az önce bir arkadaşımın haberini aldım idrar testi pozitifmiş. birikte kaybetmiştik meleklerimizi allahım birlikte kavuşmayı nasip etsin bu sefer. çok heyecanlıım kiminle paylaşsam bilemedim. dualarınızı ikimiz içinde eksik etmeyin...
haklısın canım
allah caresız dert vermesın yeterkı.
Bunuda atlatırız allahın ıznıyle. Dr umla konusacagım bu konuyu.
Heterozıgot nasıl oluyo cnm homozıgot ıle farkı ne bılıyomusun
dedıgın gıbı pozıtıf dusunmemız cok onemlı
senınde dr rand varmıs ıns guzek haberlerını alırız
senın ve bebegının
günaydın herkese....
canım ne güzel haber almışsın inşaallah oda sende bebeğinize kavuşursunuz...doktordan da hayırlı haberlerle gelirsin inşaallah...
sağol beydağlım, allahım nerede kim istiyorsa nasip etsin. sanada nasip etsin ( kendini hazır hissettiğin hayırlı vakitte :) )
geçmiş olsun canım. hatırlıyorum seni ama buradan mı okuduğum diğer topiklerden mi karıştırdım ... neyse burcu gayet güzel anlatmış ama bende yazayım. bende sadece göbekten yapabiliyorum. ilk zamanlarda annem sağlıkçı o yapıyordu asla kendim yapamam gibi geliyordu. şimdi onun yaptığını beğenmiyorum :) anlıyacağın korkulacak birşey yok gerçekten iğne ucu ince. sadece ilacı verirken biraz yanma hissediyorsun. zamanla onuda farketmiyorsun. göbeğin en az 4 parmak sağ ve soluna yapıyordum gitgide daha ilerilere kaydık yanlara doğru ama hala göbekten devam edebiliyorum şimdilik. ilk zamanlarda iğneyi batırmadan buz tutuyordum uyuşukluk hissi ile daha kolay yapıyordum şimdi arada bir kullanıyorum buzu bile. bunlara rağmen bazen moraruyor beze oluyor korkmana gerek yok sadece bir süre o kısma iğne yapma canın acımasın. allahım da çok bekletmesin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?