:))))) evet canım evhama ayneeeeenn devam :)) ama benim akıllı kızım beni her tekmelemesinde annesinin içi biraz daha rahatlıyor :) napalım burcu yaa kaç taneden sonra hala daha korkuyorum..inan daha bir çorap bile almadım kızıma..ve yemin ettim onun sağ salim doğduğunu görmeden hiçbişey almayacağım..aslında nasıl içim gidiyor neler almak istiyorum ama korkuyorum..dün akşam eşimle konuşuyoruz da o böyle işte bahsediyor doğunca şöyle yaparız böyle yaparız diye..sonra ben pat diye böyle diyorsun ama ya kızımız da ölürse diyorum elimde değil resmen kocamın hayallerini baltalıyor gibi oluyorum..elimde değil kızım sağ salim doğmadan içim rahatlayamayacak sanırım..ben hepinize dua ediyorum sizde benim için edin olur mu?
Ölümü falan aklına getirme, herşey yolunda olacak çünkü bu sefer önlemini alıyorsunuz. Bırak eşin hayal kursun hatta sende onunla beraber kur. Hayaller insanın moralini çok düzeltiyor, birşey olacaksa zaten olur ama en azından sağlıklı sorunsuz geçen bu güzel günlerini mahvetme lütfen.
Biz sonunda dayanamadık aldık birkaç eşya, daha doğrusu eşim kendini kaybetmiş birkaçtan fazla almış :) ama olsun o böyle mutlu olacaksa alsın bakalım.
Sen de mutlu olmaya bak, geçen sefer başına gelenlerin olması için bir sebep yok şu anda.
Teşekkürler arkadaşlar.Bugün ikili test için kan verdim.Sonuçlar pazartesi.Hayırlısıyla sonuçlar güzel çıkar inşallahhhh..(Herkesin)
Bu arada doktor B vitamini verdi.Normalde kilo yapıyor diye pek vermiyorum ama sen bayağı zayıfsın kullan dedi.Damarların yapısını düzenliyormuş..
Bir de porogestan iğnesi gibi bir şey verdi.Haftada 1 vurulacakmış.Siz de böyle bir şey kullanan oldu mu 3. aydan sonra.Aslında bu zamana kadar vajinadan progestan vermişti günde 3 tane ama ben kullanmadım :26: söylemedim kullanmadığımı...
çok doğru diyorsun da burcu ben ömer'e hamileyken doktor kapılarında yattım neredeyse hergün ultrasona ve nst ye gidiyordum 3 günde 1 doppler yaptırıyordum..26.haftada başladı sorunlarımız ömer'deyken..şimdi kızımla daha 24.haftadayız ve ciddi olarak korkuyorum 26 hafta hiç gelmesin istiyorum...ben ömerde o kadar çok önlem aldım ki iğneler ilaçlar delik deşik olmuştu her yerim hastane yattım kaç günler...çok çabaladım çooookk...sonradan bir çocuk cenazesi kucaklamak bana baya baya koydu...ama sende haklısın kesinlikle...kocam benden daha korkak bakma kesinlikle 1 iğne bile alamazsın diyor...bakma hayal kuruyor ama korkuları barındırıyor hayallerinde bunu görebiliyorum..ben ona göre daha açık sözlüyüm düşündüklerimi direk söylüyorum..ama ben korkularıma rağmen almak istiyorum cici cici şeyler kızlara göre ne kadar kokoş şeyler varya kafayı yiyorum onları görünce :)))
Kızlar metionin dieti yapan yada azda olsa dikkat eden varmı..
Ayrıca kabiz olan ve bu konuyla ilgili çözümü olan varmı...
Ve ben kusmuyorum ama hep hasta gibiyim..2 lokmadan sonra yiyemiyorum..,ara ara midem bulanıyor bazen midem herseyi istiyor...ama bulanti net..
Kasıklarımda ve azda olsa belimde agri var...
Ama özellikle su metionin diyetine taktım yapmalimi yapmamalimi bilemiyorum yaaaa((
Salı gunu kontrolum var..hayırlısıyla kalp atışını duyarız umarım...sevgiler
Sana hak vermiyor degilim zaten, yasadigin o kadar agir o kadar zor birsey ki. Ben miniminnacik hic hissetmedigim bebelerime bile ne cok agladim, yine kaybetme korkusuyla geldim bu gune. ama eger varsa bir yolu kendine eziyet etme, bu sayede hem Sen hem kocan daha mutlu olacaksinjz, hem de eminim bebegin daha huzurlu bir bebek olacak. Senin de şimartilmaya, o super sirin cici bici elbiselerin icinde kendini kaybetmeye ihtiyacin var. Esim kiyafetler getirdi, ivir zivir birseyler almis neredeyse aglayacaktim o kadar guzeller ki. Bir yanim onlara sarilip yatmak istiyor, bir yanim da hemen ortadan kaldirayim da aman birsey olursa gorup uzulmeyeyim diyor. Bu is boyle...
bu arada ben gebelıkte kanama ya da dusuk yasamadım.
kalp atısı durdugu ıcın tıbbı tahlıye ıle aldılar
banada devlet hastanesindeki doktor biz bu ilacı yazmayız dedi. ama işin ilginç yanı ilk doktorumda devletin doktoruydu ama ben özeline gidiyordum o kullanıcaz dedi... doğuma kadar kesin kullanıcam canım ama sonrasını sormadım. aramızda doğumdan sonra kullananlarda var 40 gün kadar.
pıhtılaşma testlerini yaptır canım için rahat etsin. pıhtılaşma bebeğe giden damarları tıkadığından seninki gibi kalp durmasına yol açabiliyor.
ayrıca eşinin ve senin kromozom analizini de yaptırın.
fakülte hastaneleri yapıyo bu testleri veya araştırma hastaneleri.
2 ya da 3 düşük yapmış olmanı bekliyolar ama sen 3 düşük yaptım de.
testleri yaptır.
benim de bebeğimin kalbi durmuştu 8.haftada, araştırmaya gerek yok dedi dr.
1,5 yıl tekrar hamile kalmak için uğraştım, ve yine aynı şey oldu 8.haftada.
sonra testleri yaptırdık pıhtılaşma çıktı, tedavisini oldum, hamile kalmadan kullanmak gerekiyo ilaçları.
şimdi sona yaklaştık allahın izniyle.
yani önlem olarak kullanman doğru mu diye düşüneceğine testleri yaptır, gerekiyosa önlem alınsın. çok pahalı testler değil, devlet karşılıyo.
özelde yaptırsan da inan bana tekrar tekrar bebek kaybetmekten iyidir test yaptırıp para vermen.
pıhtılaşma çok net bi konu değil tıpta ama diyelim sende pıhtılaşma varsa hamile kaldığında ilaca başlaman bile geç olabilir.
inş herhangi bi sorun yoktur..
Çok teşekkür ederim, ne güzel açıklamışsın.
İnşallah bebeğin ve sen ömür boyu sağlıklı, huzurlu, mutlu olursunuz...
Bana da arastırmaya gerek yok dedı, ben de ılle 3 kez aynı sıkıntıyı yasamak gerek arastırmak ıcın, dedım.
Kan pıhtılaşması ıcın benım canımı sıkan, testte bu cıkmasa bıle tedbır amaclı ılac kullandırmak ıstemesı; testte yoksa
neden ılac kullanacagım ki..
Benım hem ozel sıgortam hem ssk m var.
Ozelden fıyat bakıyorum.
Devlet ıcın daha once gıttıgımde ılk hamılelıgım oldugunu soylemıstım,
sısteme bı yere gırmısler mıdır bılemıyorum.
Yalan soylemek de ıstemıyorum, bakalım..
Her durumda dedıgın gıbı testı yaptırmak en ıyısı sanırım.
Çok teşekkür ederim, ne güzel açıklamışsın.
İnşallah bebeğin ve sen ömür boyu sağlıklı, huzurlu, mutlu olursunuz...
Bana da arastırmaya gerek yok dedı, ben de ılle 3 kez aynı sıkıntıyı yasamak gerek arastırmak ıcın, dedım.
Kan pıhtılaşması ıcın benım canımı sıkan, testte bu cıkmasa bıle tedbır amaclı ılac kullandırmak ıstemesı; testte yoksa
neden ılac kullanacagım ki..
Benım hem ozel sıgortam hem ssk m var.
Ozelden fıyat bakıyorum.
Devlet ıcın daha once gıttıgımde ılk hamılelıgım oldugunu soylemıstım,
sısteme bı yere gırmısler mıdır bılemıyorum.
Yalan soylemek de ıstemıyorum, bakalım..
Her durumda dedıgın gıbı testı yaptırmak en ıyısı sanırım.
pıhtılaşma testi D-Dimer isimli bir testtir. Eğer yüksek çıkarsa genelde clexan kullanılıyor. Kadın doğumcular bu konuda çok fazla tecrübeli değiller. Ancak böyle bir şüpheniz varsa (bir düşük hikayesi mesala) mutlaka bu testin yapılmasını isteyin ve yüksek çıktığında da hematolog kontrolünde ilacı kullanın. Di-dimer değerine göre doz ayarlanıyor. Genetik testleri özel sigortalar karşılamıyor maalesef sgk'nın da belli koşulları var bildiğim kadarıyla. yani ilk düşükte değilde ikinci ya da üçüncüden sonra karşılıyor sanırım. bunun sebebi de maliyetli testler olması diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?