Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Ben de önceki gebeliğimde (26 haftalıkken kaybettim) nedense hiçbir şey almak gelmiyordu içimden hele bir sağ salim doğsun o zaman alırız diyordum.Şimdi içim gidiyor.Almak istiyorum her şeyler... Ne güzel ne cici şeyler var...Her bebek kendine özel ilgiyi hak ediyor.Bir önceki yaşadıklarımız yüzünden cezalandırmayalım bebişlerimizi..Onlar şuan içimizde ve bizimle..Tatlı kuzucukarımızzzz...

korkmakta haklısın canım ama biz ne kadar korkarsak korkalım rabbim ne yazdıysa onu yaşıyoruz ben de daha hiçbişey almadım herkes bana neyi bekliyorsun deyip duruyor ilk defa bu hafta oda takımlarına baktım o da eşimin ısrarıyla baktığımız yerlede teslimat süresi 1 ayı buluyor deyince eşim ısrar etmeye başladı artık almaya başlayalım diye sanırım artık yavaştan başlamak zorundayım gerçi sağlıkla kucağıma alayımda doğduktan sonrada alırım herşeyini diyorum ama ilk olunca eşimde çok hevesleniyor hatta bu hafta e bebekten arabalı bisiklet almış dedim zaten her eksiğimiz bitmişti bi bu kalmıştı onuda aldın tamamlandı

çok doğru diyorsun da burcu ben ömer'e hamileyken doktor kapılarında yattım neredeyse hergün ultrasona ve nst ye gidiyordum 3 günde 1 doppler yaptırıyordum..26.haftada başladı sorunlarımız ömer'deyken..şimdi kızımla daha 24.haftadayız ve ciddi olarak korkuyorum 26 hafta hiç gelmesin istiyorum...ben ömerde o kadar çok önlem aldım ki iğneler ilaçlar delik deşik olmuştu her yerim hastane yattım kaç günler...çok çabaladım çooookk...sonradan bir çocuk cenazesi kucaklamak bana baya baya koydu...ama sende haklısın kesinlikle...kocam benden daha korkak bakma kesinlikle 1 iğne bile alamazsın diyor...bakma hayal kuruyor ama korkuları barındırıyor hayallerinde bunu görebiliyorum..ben ona göre daha açık sözlüyüm düşündüklerimi direk söylüyorum..ama ben korkularıma rağmen almak istiyorum cici cici şeyler kızlara göre ne kadar kokoş şeyler varya kafayı yiyorum onları görünce :)))

Ben B vitamininin başından beri kullanıyorum ,bencede progestanı kullanaydın bende günde 3 defa alttan kullanıyorum şimdilik iyi çok şükür...

Kızlar metionin dieti yapan yada azda olsa dikkat eden varmı..
Ayrıca kabiz olan ve bu konuyla ilgili çözümü olan varmı...
Ve ben kusmuyorum ama hep hasta gibiyim..2 lokmadan sonra yiyemiyorum..,ara ara midem bulanıyor bazen midem herseyi istiyor...ama bulanti net..
Kasıklarımda ve azda olsa belimde agri var...
Ama özellikle su metionin diyetine taktım yapmalimi yapmamalimi bilemiyorum yaaaa((
Salı gunu kontrolum var..hayırlısıyla kalp atışını duyarız umarım...sevgiler

Son düzenleme:

Sana hak vermiyor degilim zaten, yasadigin o kadar agir o kadar zor birsey ki. Ben miniminnacik hic hissetmedigim bebelerime bile ne cok agladim, yine kaybetme korkusuyla geldim bu gune. ama eger varsa bir yolu kendine eziyet etme, bu sayede hem Sen hem kocan daha mutlu olacaksinjz, hem de eminim bebegin daha huzurlu bir bebek olacak. Senin de şimartilmaya, o super sirin cici bici elbiselerin icinde kendini kaybetmeye ihtiyacin var. Esim kiyafetler getirdi, ivir zivir birseyler almis neredeyse aglayacaktim o kadar guzeller ki. Bir yanim onlara sarilip yatmak istiyor, bir yanim da hemen ortadan kaldirayim da aman birsey olursa gorup uzulmeyeyim diyor. Bu is boyle...

ben metoin diyeti yapmıyorum canım doktorum bu konuyla ilgili bişey demedi kabızlık içinde ilk zamanlar bende çok çekmiştim bana sabahları kuru kayısı üzerine bol ılık su fayda etmişti ayrıca herkesi kabız yapan muz benim bağırsaklarımı çalıştırıyodu inşallah kalp atışlarını duyarsın canım

Bu fikir güzeldi evet o bebek eşyalarının içinde kaybolmak istiyorum ben de....Mini mini cici kıyafetler.Allah'ım ne güzelll.

Kuzular selam,

Ben 9. haftada bebeğin kalp atışı durdugu ıcın tıbbı tahlıye oldum.
İlk gebelık te olabılır vs vs bildiğimiz şeyleri söyledi.
Sonrakı gebelık ıcın onlem olarak aspırın ve ıgneye baslıcagını soyledı
kan pıhtılaşması testı yapsam sonuc negatıf olsa bıle onlem olarak başlıcakmıs
ben de ılac kullanmayı hıc sevmıyorum zaten
hele gebeyken hıc kullanmak ıstemem
bu babyprın coraspın gıbı bebe aspırınnlerındekı asetilsalisilik asit bebekte kalp hastalıklarına yolacabılıyormus
benım ıcım rahat etmeyecek bunları kullanırsam

bır sıtede gordugum acıklama su sekılde

"Bu tedavi doğmamış bebeğin kalbi için sakıncalı olabilir ve aynı zamanda düşük doğum ağırlığına ya da daha farklı tehlikeli etkilere yol açabilir. Gebeyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız mutlaka hekiminize bildiriniz. "

sızın bu konudakı fıkrınız ne

bır de bu ıgneler kan alırken vs kullanılan normal sırınga ıle mı vuruluyor yoksa seker hastalarındakı gıbı ınce uclu bır sırınga mı?

bana yardımcı olursanız cok sevınırım
tekrar bebegımı kaybetmek ıstemıyorum ama
sırf tedbır olsun dıye bu tur ılacları kullanmak da ıstemıyorum
zaten Alpe rmumcu da sıtesınde bu konuda yeterlı calısma yok
kan pıhtılasması kesın olmadan onlem amaclı kullanılması gereksız demıs sıtesınde

ya sız ne dıyorsunuz?
fıkırlerınız benım ıcın cok kıymetlı

tesekkurler sımdıden

bu arada ben gebelıkte kanama ya da dusuk yasamadım.
kalp atısı durdugu ıcın tıbbı tahlıye ıle aldılar

bu arada ben gebelıkte kanama ya da dusuk yasamadım.
kalp atısı durdugu ıcın tıbbı tahlıye ıle aldılar

pıhtılaşma testlerini yaptır canım için rahat etsin. pıhtılaşma bebeğe giden damarları tıkadığından seninki gibi kalp durmasına yol açabiliyor.
ayrıca eşinin ve senin kromozom analizini de yaptırın.
fakülte hastaneleri yapıyo bu testleri veya araştırma hastaneleri.
2 ya da 3 düşük yapmış olmanı bekliyolar ama sen 3 düşük yaptım de.
testleri yaptır.

benim de bebeğimin kalbi durmuştu 8.haftada, araştırmaya gerek yok dedi dr.
1,5 yıl tekrar hamile kalmak için uğraştım, ve yine aynı şey oldu 8.haftada.
sonra testleri yaptırdık pıhtılaşma çıktı, tedavisini oldum, hamile kalmadan kullanmak gerekiyo ilaçları.
şimdi sona yaklaştık allahın izniyle.

yani önlem olarak kullanman doğru mu diye düşüneceğine testleri yaptır, gerekiyosa önlem alınsın. çok pahalı testler değil, devlet karşılıyo.
özelde yaptırsan da inan bana tekrar tekrar bebek kaybetmekten iyidir test yaptırıp para vermen.

pıhtılaşma çok net bi konu değil tıpta ama diyelim sende pıhtılaşma varsa hamile kaldığında ilaca başlaman bile geç olabilir.
inş herhangi bi sorun yoktur..

Son düzenleme:

Özeldede devlette de anlayanı denk gelmedi. Uzman doktor olmuşlar ama bu kadar yaygın olan bir sorun hakkında bilgilerinin olmaması çok garip. Papatya falı açıyorlar, birinci düşer ikince düşmez falan filan...

Factor v testinide kocaeli umuttepede yaptırmaya gittim. Bir düşük yapana yapmıyoruz 2-3 düşük yap öyle gel dedi doktor, kavga dövüş yazdırdım testi... Akla bak yaa 2-3 düşük yapacakmışım...

Çok teşekkür ederim, ne güzel açıklamışsın.
İnşallah bebeğin ve sen ömür boyu sağlıklı, huzurlu, mutlu olursunuz...
Bana da arastırmaya gerek yok dedı, ben de ılle 3 kez aynı sıkıntıyı yasamak gerek arastırmak ıcın, dedım.
Kan pıhtılaşması ıcın benım canımı sıkan, testte bu cıkmasa bıle tedbır amaclı ılac kullandırmak ıstemesı; testte yoksa
neden ılac kullanacagım ki..

Benım hem ozel sıgortam hem ssk m var.
Ozelden fıyat bakıyorum.
Devlet ıcın daha once gıttıgımde ılk hamılelıgım oldugunu soylemıstım,
sısteme bı yere gırmısler mıdır bılemıyorum.
Yalan soylemek de ıstemıyorum, bakalım..

Her durumda dedıgın gıbı testı yaptırmak en ıyısı sanırım.

yalan sayılmaz canım bu, burda herkes böyle söyledi, napalım başka çare yok.
özelde de kromozom testiyle birlikte bin lira tutar en fazla.
kromozom analizini de unutma.
ilk düşükte yaptır ne test varsa, için rahat etsin.

açıklanamayan düşüklerde de tedbir olsun diye pıhtılaşma ilaçları veriyolar ve bazen işe yarıyo. tüp bebek tedavilerinde tutunsun diye veriyolar
öyle zararlı ilaçlar değil.
dr.unun yaklaşımı genel kabul gören bi yaklaşım.
ama test yaptırıp kesin çözümü bilmek varken niye sorularla uğraşasın.

Canım bence de testlerini yaptır.Çok beklemek istemiyorsan özelde de yaptırabilirsin.700 tl civarı.İçin rahat etsin.Ben de bir düşük,bir ölü doğum yaşadım.Testlerde bir şey çıkmadı.Şuan iğne kullanıyorum tedbir amaçlı.Bebek genelde kan akışı iyi olmayınca beslenemediği için hayatını kaybedermiş..Rabbim bir daha göstermesin ..

pıhtılaşma testi D-Dimer isimli bir testtir. Eğer yüksek çıkarsa genelde clexan kullanılıyor. Kadın doğumcular bu konuda çok fazla tecrübeli değiller. Ancak böyle bir şüpheniz varsa (bir düşük hikayesi mesala) mutlaka bu testin yapılmasını isteyin ve yüksek çıktığında da hematolog kontrolünde ilacı kullanın. Di-dimer değerine göre doz ayarlanıyor. Genetik testleri özel sigortalar karşılamıyor maalesef sgk'nın da belli koşulları var bildiğim kadarıyla. yani ilk düşükte değilde ikinci ya da üçüncüden sonra karşılıyor sanırım. bunun sebebi de maliyetli testler olması diye düşünüyorum.

tromboli paneli diye geçiyo pıhtılaşma testlerinin adı.
bunu yaptırınca genetik olarak hangi faktörleri taşıyıp taşımadığımız ortaya çıkıyo.
sıradan kadın doğumcular pek anlamıyo evet ama riskli gebelik uzmanları, prof.lar anlıyo.
ben uni hastanesindeki prof.un özeline gittim, gerekli bütün testleri devlette yazdı ve yaptırdım. sadece bekleme süresi devletten uzundu.
özelde de kromozom testleri ve tromboli panelini 600 civarına yaptırmıştık.
sgk nın bi koşulu yok devletteki dr yeterki yazsın gerekli testleri.

doz ayarlamak için bikaç farklı yol var, kimisi kiloya kimisi aptt ye bakıyo kimisi sadece tecrübesine güveniyo. bazı dr.lar hamilelik ilerledikçe doplerde kan akışına bakıyo sadece.
hamile kalmadan ilaçlara başlamak gerekiyo bazı faktörlerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…