canım iğne yanında coraspınde alıyomusun bende 2 gebelık kaybı yasadım butun testlere baktırdım pıhtılaşmayla alakalı bı sorunum cıkmadı ama kadın dogumcum tekrar hamıle kalırsam tedbır amaçlı coraspın ve kan sulandırıcı ıgne olucaksın dedı coraspıne hamıle kalmadan once başlıcakmısımCanım bence de testlerini yaptır.Çok beklemek istemiyorsan özelde de yaptırabilirsin.700 tl civarı.İçin rahat etsin.Ben de bir düşük,bir ölü doğum yaşadım.Testlerde bir şey çıkmadı.Şuan iğne kullanıyorum tedbir amaçlı.Bebek genelde kan akışı iyi olmayınca beslenemediği için hayatını kaybedermiş..Rabbim bir daha göstermesin ..
merhaba
aklima takilan bi soruyu bileniniz varsa veya yasayan varsa lütfen cevap verebilir mi?.
tüp bebege baslamadan önce yapilan testte kan pihtilasmasi riski oldugu saptandi bende.dosyamda okudugum kadariyla bildigim factor 5.
clexane 0,4 mg igneye puregonla birlikte basladim adetimin 3. günü.
testim pozitifti.ikinci testi 2 gün sonra degil de 5 gün sonra yapti dr um.800 lerde olmasi gereken hormon degerim 36 ya düsmüstü yani kimyasal gebelik.hormon yükselipte mi düstü yoksa testten sonra direk düsmeyemi basladi bilmiyorum.
tlfonda neden böyle oldu diye sordugumda kan pihtilasmasindan olabilir dedi dr um.
burda okudugum kan pihtilasmasi nedeniyle hamilelik kaybi 7.8.9. haftada basliyor en erken.
kan pihtilasmasi daha cok düsük yada ölüm nedeni anladigim kadariyla.
simdi benim aklima takilan kan pihtilasmasi kimyasal gebelik nedeni olabilirmi gercekten?yoksa baska bi neden mi aramali baska testler de mi yaptirmaliyim.
fikir verirseniz sevinicem.tesekkürler..
pıhtılaşma kimyasal gebeliklere yol açıyor. burda keseyi görmeden sadece kan değerinden hamile olduğunu anlayıp kaybeden çok arkadaş var.
başka bi sorun yoksa sebep pıhtılaşmadır. herkeste farklı oluyo pıhtılaşmanın etkisi, ilk bebeğini sorunsuz doğurup sonra düşük yaşayanlar bile var.
gebelikten 3 ay önce başlamak gerekebiliyo ilaçlara, folik asit, coraspin, B vitaminleri gibi.
iğneye erken başlatan dr.lar da var.
konudan anlayan bi dr bulmalısın.
canım iğne yanında coraspınde alıyomusun bende 2 gebelık kaybı yasadım butun testlere baktırdım pıhtılaşmayla alakalı bı sorunum cıkmadı ama kadın dogumcum tekrar hamıle kalırsam tedbır amaçlı coraspın ve kan sulandırıcı ıgne olucaksın dedı coraspıne hamıle kalmadan once başlıcakmısım
Kızlar metionin dieti yapan yada azda olsa dikkat eden varmı..
Ayrıca kabiz olan ve bu konuyla ilgili çözümü olan varmı...
Ve ben kusmuyorum ama hep hasta gibiyim..2 lokmadan sonra yiyemiyorum..,ara ara midem bulanıyor bazen midem herseyi istiyor...ama bulanti net..
Kasıklarımda ve azda olsa belimde agri var...
Ama özellikle su metionin diyetine taktım yapmalimi yapmamalimi bilemiyorum yaaaa((
Salı gunu kontrolum var..hayırlısıyla kalp atışını duyarız umarım...sevgiler
kızlaaarr....günaydın hepinize..bugün 4 boyutlu ayrıntılı ultrasona gidicem..bana dua edin olur mu inşallah bi sorun çıkmaz..herşey yolundadır korkuyorum çok
merhaba kızlar
ben haziran 26'da kürtaj oldum.10 haftalıkken bebeğimin kalbi durmuş 12 haftada farkettik. ama ilk kaybım olduğu için testleri yaptıramadım tabi ki. şimdi korunma sürecim bitti. geçen hafta doktoruma gittim coraspirin. folik asit ve kalsiyum başladı. tedbir amaçlı dedi. kafam çok karışık. hem testlerim yapılmadığı için çok korkuyorum bebeğim olursa sanki hep kaybedecekmişim gibi geliyo. hem de çok istiyorum
korkma canım ama senin yerinde olsam gider tahlillerimi yapardm kan pıhtılaşması var mı yok mu diye en azından sonucunu öğrensen için rahat eder benimde 11 haftalıkken kalbi durdu 12.haftada karın ağrılarm oldu ultrasonda farkedildi doktorum ilktir normal dedi ama 6 ay aradan sonra tekrardan 4 haftalık düşüğüm oldu ve sonunda tahliller istendi kan pıhtılaşması çıktı şu an bebe aspirini kullanyom 2 aydır 1 ay daha kullanp korunmayyı bırakıcam. doktorun kaç ay kullan dedi ilaçları
ilk kayıp olduğu için doktorum istemiyor.özelde yaptırsam da çok pahalı gücüm yetmez. doktorum hamile kalana kadar kullanacaksın dedi.sonrasında bunu mu devam ettircek başka bişey mi başlayacak bilmiyorum. hemen hamile kalabilirsin sıkıntı yok dedi. doktorumdan memnunum. önceki hamileliğimde çok aradım, araştırdım.en iyi bu doktorumu buldum.
Çıkmaz tabi ki niye çıksın, annesine gülümseyip el sallıyor olacak. İnşallah bizimki gibi utangaç çıkıp da yüzünü kapatmaz, merakta bıraktı bizi kerata.
Bu arada şeker yüklemesi sonucum iyi çıkmış, iğne dozum değişmedi, kan tahlillerinde sorun yok ama idrar yollarında yoğun enfeksiyon varmış. Halbuki hiç bir şikayetim yoktu, 2 tane antibiyotik verdi doktor onları içiyorum şimdi. İnşallah bir zararı olmaz.
canım benimde idrar yollarım enfeksiyon olmuştu karın ve kasık ağrım vardı doktor tek kullanımlık doz vermişti bol su iç yanı sıra inşallah bi an önce geçer benimki de yüzünü göstermiyo pipisini açıp duruyor çaapkın olcak heralde:)doktorda yüzünü göstermiyor bari pipiyi fotoğraflayalım deyip pipi resmi veriyor:)
Beydağlı nerdesin? Mbp nerdesin? ses verin arada.
selam kızlar aspirini kaç ay kulandıktan sonra gebelik düşündünüz. benim dr 3 ay kuullan dedi 2 ayım bitti (1 ay daha kullancam) süreyi daha da mı uzatsam kan 2 ya da 3 aydan sonra sullanyomu yoksa daha mı fazla zaman geçsinn
tromboli paneli diye geçiyo pıhtılaşma testlerinin adı.
bunu yaptırınca genetik olarak hangi faktörleri taşıyıp taşımadığımız ortaya çıkıyo.
sıradan kadın doğumcular pek anlamıyo evet ama riskli gebelik uzmanları, prof.lar anlıyo.
ben uni hastanesindeki prof.un özeline gittim, gerekli bütün testleri devlette yazdı ve yaptırdım. sadece bekleme süresi devletten uzundu.
özelde de kromozom testleri ve tromboli panelini 600 civarına yaptırmıştık.
sgk nın bi koşulu yok devletteki dr yeterki yazsın gerekli testleri.
doz ayarlamak için bikaç farklı yol var, kimisi kiloya kimisi aptt ye bakıyo kimisi sadece tecrübesine güveniyo. bazı dr.lar hamilelik ilerledikçe doplerde kan akışına bakıyo sadece.
hamile kalmadan ilaçlara başlamak gerekiyo bazı faktörlerde.
kızlaaarr....günaydın hepinize..bugün 4 boyutlu ayrıntılı ultrasona gidicem..bana dua edin olur mu inşallah bi sorun çıkmaz..herşey yolundadır korkuyorum çok
sezeryan günü belliydi ama sonra normal denemeye karar verdik, eylülün 12 sini beklicez en son bakalım nasıl olucak neler olucakmaşallah doğum yaklaşmış ne zaman bellimi günü
göbek deliğinin 3 parmak sağına veya soluna yapıyorum ben, eti iki parmağının arasına alıp iğneyi dik bi açıyla sokman lazım.mrb arkadaslar 2 düşügüm var MTHFR C677T MTHFR A1298C heterezerigot simdi yeniden hamileyim ve doktor cleaxen0.4 verdi daha önce hiç kullanmadım nerden vurmam gerektigini sölemedi doktor bende sormayı unutmusum ama eczacı göbekten yapabilrsin dedi kullanan deneyimli arkadaslar yardımcı olursa cok sevinrim bi hizası falan varmı yardımcı olursanız cok sevinirim...
mrb arkadaslar 2 düşügüm var MTHFR C677T MTHFR A1298C heterezerigot simdi yeniden hamileyim ve doktor cleaxen0.4 verdi daha önce hiç kullanmadım nerden vurmam gerektigini sölemedi doktor bende sormayı unutmusum ama eczacı göbekten yapabilrsin dedi kullanan deneyimli arkadaslar yardımcı olursa cok sevinrim bi hizası falan varmı yardımcı olursanız cok sevinirim...
sezeryan günü belliydi ama sonra normal denemeye karar verdik, eylülün 12 sini beklicez en son bakalım nasıl olucak neler olucak
göbek deliğinin 3 parmak sağına veya soluna yapıyorum ben, eti iki parmağının arasına alıp iğneyi dik bi açıyla sokman lazım.
cleaxan ın kağıdında tarifi var.
iğneni kestin mi peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?