Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

belki bidaha sorun yaşanmaz canım ama sırf için rahat etsin diye ve bence olması gereken şu an gebelik oluşmadan bi doktora git daha önceki durumunu anlat sana yapmanı gerekeni söyleyecektir. hatta doktoruna kan pıhtılaşması varmı yokmu diye genetik tahliller yapmak istiyorum de.doktorun gerek görürse ister

arkadaşlar 41 hamişten ayetel kürsi duamı bitirdik şükür
okuyan okumayan herkesten Allah razı olsun kolay doğumlar yapıp
sağlıklı bir şekilde bebeklerinize kavuşmayı nasip etsin Allahım..saolun

bende okumayı seven bir insanım..kendimi geliştirmek en büyük hobim..genelde insan psikolojisi üzerine okuyorum..secret'ı duydum ama almaya fırsatım olmadı bir türlü kitapçıya uğrayamadım..yıka beynini kitabını da bi arkadaşım benim için almış bana getirdi..içeriği muhteşem içindeki anlatılanları yapınca insan beyninin yapabileceklerine şaşırıyorsun..çok büyük bir beynimiz var bunu anladım..bi ara çok kötüydüm..psikoloğa gittim yardım almam gerekiyordu..bana panik atak ve olumlamayla ilgili bir cd verdi..içeriğinde özgüven telkini var..panik atak geldiğinde yapılacak olanlar var ve korkulardan nasıl uzak durururz telkini var..bana 21 gün her gece özgüven telkinini dinleyeceksin demişti..sonrada 22.gün olacaklara sen bile inanamayacaksın demişti..ben sadece 10 gün yapabildim sanki neden 21 gün yapamadım şimdi kendime çok kızıyorum..bi defterim var ona öfkemi korkumu o an içimde olan fırtınayı yazıyorum hiç durmadan sesli sesli söylüyorum ve yazıyorum sonra o sayfayı yırtıp atıyorum çok rahatlıyorum sende dene..psikoloğum bana türkçe müziği yasakladı dinlemeyeceksin dedi..hareketli ve yabancı müzikler dinle dedi..haber ve dramatik diziler yasak..kendini mutlu ettiğin işlerle uğraş demişti..yani bunların hepsini yapmaya çalıştım şu zamana kadar çok iyiydim..bu hafta eşimin dedesi vefat etti kötü bir durumdu ve ordaydım..ama ondan öncesinde de hayatımda bazı insanlar beni germeye yetti anlayacağın üst üste geldi ve bu günlerde tekrar hortladı bende panik atak..tek çare beynimi uyuşturmaya çalışıyorum ama sanki o benden daha güçlü...korkularım hortladı tekrardan bebeğimi kaybetmekten korkuyorum mesela gözlerimi kapattığımda ömerin cansız vücuduna ellerken görüyorum kendimi o yüzden canım bunları atlatmam şart..karnımda bana ait bir bebek daha var ve benim için herşeyden önemli onun sağlığı ona bu gerilimi ve gerginliği yaşatamam hakkım yok buna..ama beynim bir düşman gibi durmadan düşünce üretiyor..neyse ben de çok konuştum çenem düştü..bana bu konu da yardım edecek birileri lazım..seninle yazışmak iyi geldi..facebook ta bazı yoga ve düşünce sistemi ile ilgili sayfalara üyeyim..kendimi ve psikolojimi geliştirmem gerek..cd için sana yollayabilirim ama msn lazım yada hotmail adresin...teşekkür ederim beni anlamaya çalıştığın için ve bana bu konuda yardım ettiğin için..:))

sagol canım.degerler hakkında net bır bılgı vermıyolarmıs canım.eger problem varsa bakanlık saglık ocagını arıyor yuksek cıkmıs deyıp tekrar topuk kanı ıstıyor.bız 2.yı verdık eger deger duserse aramazlarmıs.eger hala yuksekse veya artmıssa tekrar kan ısteyecekler ve ilac baslanacakmısaramasınlar dıye dua edıyorum.ınsallah dusmustur.canım senın tsh ıle alakalı degıl.cunku benım tsh ım normaldi bebegımn yuksek cıkmıs.budurumda gelısım gerılıgı zeka gerılıgı gıbı seylere yol acıyomus allah esırgesın.ama erken teshıs ve ılacla tedavısı mumkunmus.turkıyede 30yenıdogandan 1ınde rastlanıyormus

hastanede yapılan nasıl çıkmıştı canım bi de sonuçlar ne kadar sürede çıkıyor böyle beklemek çok yorucu olur senin için inşallah değer düşmüştürde derin bi oh çekersin

ya ben şoktayım kızlar ya o kadar çok inanmıştım ki hamile olduğuma.her gece konuşuyordum bile onunla.ne olur bana 2-3 gün sonra tekrar yaptır deyin ne olur....

Ben kan pihtilasmasi sebebiyle 3 bebek kaybettim 3üde 6-7 haftalikken karnimda oldu. Ucuncude clexan kullanmistim ama olmadi. Su an adet gunume 9gun var ben hissettim galiba test yaptim ve hamileyim hemde 5 haftalik yani gecen ay ustune gormusum adetimi. Hemen doktara gittim ve igneye basladim clexan 0.4 e isallah bu sefer kaybetmem bebisimi baya erken baslamis oldum igneye offf bilmiyorum cok kaygiliyim kizlaaaar bisey soleyin ne yapabilirim surekli yatmam gerekir mi sizce:18::18:

canım gözün aydın inşallah bu sefer sorunsuz bir gebelik geçirip bebeğini kucağına alırsın sürekli yatmana gerek yok eğer kanaman falan yoksa ben aksine çok hareketli geçirdim ve geçirmeye devam ediyorum pıhtılaşması olnlarda doktorlar daha hareketli olmamızı tavsiye ediyorlar

Kızlar gunaydın,

Burada test sonucları konusunda uzman olanlar varmıs duydugum kadarı ıle..
Ben ılk gebelıgımde dusuk olunca kan pıhtılasması ıle ılgılı testlerı ıstedım.
Devlet hastanesındekı doktor tamam ben hepsını ıstıyorum, dedı.
Fekat ozeldekı doktor bunları yeterlı bulmadı benım ıstedıklerım bunlar degıl dedı.
Ben testlerın acıklamalarına baktım ınternetten hep kan pıhtılaşması ıle ılgılı.
Ama tabıı ozeldekı kadının tum ıstedıkleırnı ıcermıyor.
Bu yaptırdıgım testlerde;
Koagulometre dıye bolumde; PT, PT%, PTINR, APTT değerleri normal sınırlarda; Sedim; diye bölüm de normal, HBA1C normal

Bu verılere gore pıhtılasma sorunu yok ama detayları tabıı bılemıyoruz.
Ben yenıden bır suru test yaptırmak ıstemıyorum.
Son test ıcın 6 tup kan verdım.
Bir kez kurtaj gecırdım ve son 1,5 - 2 aylık surecte tam 6 kez kan verdım.
Yenıden bır suru kan vermek ve ugrasmak ıstemıyorum.

Özeldekı doktor demıstı kı testlerın temız cıksa da ben sana ıgne ve ılac baslıcam kan sulandırıcı olarak.

Ben de ıgne ıstemıyorum.
dıyorum kı coraspın 100 baslıyım.
Sonucta doktor testler ne olursa olsun bunu verıcegını soylemıstı.
Ve bı zararı da cok fazla yok.
Bebegın daha ıyı beslenmesı ıcın kanın gecısını hızlandırıcak.

Sizce yıne de detaylı test yaptırmalı mıyım.
Yoksa zaten ılk dusugum ve genel testler de sorunsuz cıktıgına gore
gerek yok mu?
Coraspın le onlem alıp yoluma devam mı etmelıyım?

( bu arada kurtajdan 25 gun sonra adet oldum. bıtınce de gebelık calısmalarına baslamayı dusunuyorum)

tecrubelerınıze ve mantıgınıza guvenerek sızden fıkırlerınızı rıca edıyorum

sevgıler..

:18:

Bence de kesinlikle yatma, hafif egzersizle rile bebege giden oksijenı artırmaya calıs kı bebek gelısebılsın.
Uzman tv de hamıle yogası altında nefes teknıklerı var.
Onları her gun yapmaya calıs.
Bu egzersızler bebege gıden oksıjenı artırıyor.
Yürüyüş de önemli, vücuda giren oksijenı bu hareketler artırıyor.
Kandakı oksıjen arttıkca bebegın hayata daha sıkı baglanır.
Negatıfı dusunme ve ne yapabılırım, dıye dusun..
Balkonun varsa guzel havalarda gun ıcınde sık sık cıkıp derın derın nefes al.
Burun tıkanıklıgın vs varsa mutlaka cöz.
Cunku bıze hayat veren nefes burundan gırer ve ne kadar cok ıcerı alırsak o kadar ıyı..
Eger hemoglobın sevıyen dusukse 10 un altındaysa ozellıkle pekmez vs de yemeyı ıhmal etme..
Eskıyı olmamıs say ve nefesınle yavruna hayat ver, derim.
Bilgisayar basında da fazla kalma..
Hep aynı pozısyonda oturmak dokulara hucrelere gıden enerjıyı azaltıyor, kan rahat hareket edemıyor..

Şimdiden saglıklı hamılelıkler, sağlıklı dogumlar dılıyorum.

Sevgıler..

ne demek canim, burda hepimiz birbirimize destek oluyoruz..ne guzel bisey..gercek hayatimizda en yakinimizdaki insanlarda goremedigimiz destegi yine burda goruyoruz..cunku birbirimizin acilarini anliyoruz...
o zaman bundan sonra bol bol yazisiriz... msn veriyorum. ozel mesajdan atarim. optum.

günaydın canım ben bi düşük yaptım birde kürtaj oldum sana yapılan tahliller banada yapıldı a benimde temiz çıktı ilk düşüğümde sonra tekrar hamile kaldım ve coraspirin 100lük başladım ama karnımda öldü devlette yine aynı tahliller yapıldı yine temiz sorun yok dediler ama ben ısrarla araştırılsın dedim ve özele gidip ne gerekiyosa yaptırdım fakültede de yapıyolar ama uzun sürüyo. sonuç olarak kan pıhtılaşmam çıktı şuanda hem iğne hem coraspirin kullanıyorum düzenli kontrollerin yapılıyor ve 11. haftadayım Allaha çok şükür aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamamak adına bir kere bu sıkıntıları yaşa derimben ve burdaki herkeste aynı fikirdedir. ve korunma sürecim 6 aydı benim doktor ne derse onu yap bence ben hiç doktorumun sözünden çıkmadım ve şu anda çok mutluyum özelde 1kere kan verdim eşimdende aldılar 1ayda sonuçlar geldi kısa bir zamanda hallediliyor. sen bilirsin tabii nasıl istersen yine öyle yap ama bence araştırılsın şiddetle tavsiye ediyorum mutlu sona ulaşman için gerekli olabilir öpüyorum seni ve mutlu günler diliyorum komşum kahvaltıya çağırdı gidiyorum dönünce sorun olursa yanıtlarım :))

Hmm...
Bu cevabın benı cok etkıledı.
Aslında dogru soyluyorsun, riske atmamak gerek.
Ben kan vermekten bıktıgım ıcın ıstemıyorum aslında.
Zaten hepı topu 46 kıloyum.
2 ay olmadan 6 kez birkaç ünite birden kan verıp bır de kurtaj olunca...
Çok beklemek de istemiyorum.
Dur ben araştırıyım pazartesıye falan bır randevu bakıyım arastırma hastanelerınden birine..
Çok teşekkür ederim, bana güzel bir fikir verdin..
Sağoll..

Kızlar burada perinatoloji, gebe polikliniği ve jınekolojı dıye gecıyor arastırma hastanesınde.
Ben kan pıhtılasması testlerı ıcın hangı bransı secıyım.
?

şimdi çıkmış sonuç sevinç 3 çıkmış.şimdi ben hamile değil miyim yoksa gene baktırmalıyım.ama hala kanamam gelmedi....

canım stres yaptığın için kanaman gelmemiş olabilir. doktorlar 8 ve altındaki değerleri negatif kabul ediyor ben bikez yaptırmıştım sırf içim rahat etsin diye değerm 2 çıktı sonrasında da adet gördümm

gözünaydın cnm korkma bişicik olmaz inşallah düşük riskin yoksa yatma pıhtılaşırsın allah korusun hafif hareketler iyi oluyorr
Allahım tamamına erdirsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…