canım ne olduğunu bilmiyorum ilk düşükten sonra kızıma hamile kaldığımda 1 hafta sonra doktor kalp atışlarını tam duyamadı düşer ama siz yine de rogeteron ve aspirin alın dedi bebek aspirini ve gebelik hormonu kullandım bir müddet sorunu falan söylemedi kimse
Tabiki Gececek! Gecmek zorunda, gecmemesi gibi bir secenegimiz yok zaten....
bilirim ve tahmin edebiliyorum ne kadar zor oldugunu.. ama bunun ustesinden yine gelecek olan sensin.. gercekdende beyindeki dusuncelerin onune gecemedigi oluyor bazen insanin. Baris Muslu'nun Yika Beynini kitabini bende aldim, elimdeki kitabi gecenlerde kitapcida gorunce yika beynini kaldi bunu bitireyim ondan sonrada ona gecicem.. "Secret" yani "sir"i okudunmu o da guzel, Rhonde'nin kitabi. Senin dedigin cd'de ne var..icerigi nedir..iyiyse bende yararlanmak isterdim...internetten bana da gonder :)) birde biliyormusun uyumadan once guzel dusuncelerle uyumak cok yararliymiss..neyse ben daha da uzaticam galiba :) demek istedigim canim; bak elindekilerin kiymetini bil, kendini cok dinlememeye calis..vesveselerde insani dahada icinden cikilmaz bir duruma getiriyor, mesguliyet bul kendine, guzel seylerle ugras, ne bileyim bir hobi falan yarat kendine.. ya da bebegine guzel seyler hazirla dik sus esyalari yapabilirsin.. yani seni rahatlatacak ne varsa hepsini dene.. baktin olumsuz seyler dusunecek gibisin hemen kendini dikkatini dagitacak baska birseye odaklan...bunlarin hepsi gececek.. hic bu korkularindan eser kalmayacak bak gor.. ben mesela birara ruh dunyam slow muzigi hic kaldirmiyordu, turkuleri falan, sirf huzunlenmeyeyim diye kendimi uzaklastirdim, guzel hareketli seyler dinlemeye basladim, mesela huzunlu dizilerimiz oluyor ya, ben sezon basladiginda dramatik seylerden uzak kalacak dizileri seciyorum.. bunlar ornek yanii.. sadece..soyle bisey var ki, gunun icinde yaptigimiz seylerde zayif olan psikolojiyi daha da tetikliyor..
sen iyi dusun iyi olsun.. guzel dusun.. mesela kendine bir defter bul ve yaz hergun o deftere pozitif seyler yaz... icin mi daraldi..o defteri al, kucuk bir defter olsun, kendini iyi hissetmen icin guzel seyler yaz, bu herhangi bisey olabilir..hic bisey bulamiyorsan bile hayallerini yaz..yasamak istedigin hayati yaz... ozlemlerini yaz... bana da yaz arada :))ozelime de yazabilirsin, msn'de verebilirim yazarsinnn..
cok opuyorum canim.
canım şimid gördüm geçmiş olsun. nasıl şimdi değerleri düştü mü. hep duyarım topuk kanı olayını ama amacını bilmiyormuşum bak. tsh hormonu benim yüksek diye ilaç kullanıyorum. bebeğin zeka gelişimini sağlar demişti doktorum ama dediğim gibi ilacı ben kullanıyorum. sanırım bebişte olan farklı bir duurm. dualarım sizinle ii haberler ver bize annesi
sagol canım.degerler hakkında net bır bılgı vermıyolarmıs canım.eger problem varsa bakanlık saglık ocagını arıyor yuksek cıkmıs deyıp tekrar topuk kanı ıstıyor.bız 2.yı verdık eger deger duserse aramazlarmıs.eger hala yuksekse veya artmıssa tekrar kan ısteyecekler ve ilac baslanacakmısaramasınlar dıye dua edıyorum.ınsallah dusmustur.canım senın tsh ıle alakalı degıl.cunku benım tsh ım normaldi bebegımn yuksek cıkmıs.budurumda gelısım gerılıgı zeka gerılıgı gıbı seylere yol acıyomus allah esırgesın.ama erken teshıs ve ılacla tedavısı mumkunmus.turkıyede 30yenıdogandan 1ınde rastlanıyormus
elif kan testi yaptırdınmı
şimdi çıkmış sonuç sevinç 3 çıkmış.şimdi ben hamile değil miyim yoksa gene baktırmalıyım.ama hala kanamam gelmedi....
Ben kan pihtilasmasi sebebiyle 3 bebek kaybettim 3üde 6-7 haftalikken karnimda oldu. Ucuncude clexan kullanmistim ama olmadi. Su an adet gunume 9gun var ben hissettim galiba test yaptim ve hamileyim hemde 5 haftalik yani gecen ay ustune gormusum adetimi. Hemen doktara gittim ve igneye basladim clexan 0.4 e isallah bu sefer kaybetmem bebisimi baya erken baslamis oldum igneye offf bilmiyorum cok kaygiliyim kizlaaaar bisey soleyin ne yapabilirim surekli yatmam gerekir mi sizce:18::18:
Ben kan pihtilasmasi sebebiyle 3 bebek kaybettim 3üde 6-7 haftalikken karnimda oldu. Ucuncude clexan kullanmistim ama olmadi. Su an adet gunume 9gun var ben hissettim galiba test yaptim ve hamileyim hemde 5 haftalik yani gecen ay ustune gormusum adetimi. Hemen doktara gittim ve igneye basladim clexan 0.4 e isallah bu sefer kaybetmem bebisimi baya erken baslamis oldum igneye offf bilmiyorum cok kaygiliyim kizlaaaar bisey soleyin ne yapabilirim surekli yatmam gerekir mi sizce:18::18:
bende okumayı seven bir insanım..kendimi geliştirmek en büyük hobim..genelde insan psikolojisi üzerine okuyorum..secret'ı duydum ama almaya fırsatım olmadı bir türlü kitapçıya uğrayamadım..yıka beynini kitabını da bi arkadaşım benim için almış bana getirdi..içeriği muhteşem içindeki anlatılanları yapınca insan beyninin yapabileceklerine şaşırıyorsun..çok büyük bir beynimiz var bunu anladım..bi ara çok kötüydüm..psikoloğa gittim yardım almam gerekiyordu..bana panik atak ve olumlamayla ilgili bir cd verdi..içeriğinde özgüven telkini var..panik atak geldiğinde yapılacak olanlar var ve korkulardan nasıl uzak durururz telkini var..bana 21 gün her gece özgüven telkinini dinleyeceksin demişti..sonrada 22.gün olacaklara sen bile inanamayacaksın demişti..ben sadece 10 gün yapabildim sanki neden 21 gün yapamadım şimdi kendime çok kızıyorum..bi defterim var ona öfkemi korkumu o an içimde olan fırtınayı yazıyorum hiç durmadan sesli sesli söylüyorum ve yazıyorum sonra o sayfayı yırtıp atıyorum çok rahatlıyorum sende dene..psikoloğum bana türkçe müziği yasakladı dinlemeyeceksin dedi..hareketli ve yabancı müzikler dinle dedi..haber ve dramatik diziler yasak..kendini mutlu ettiğin işlerle uğraş demişti..yani bunların hepsini yapmaya çalıştım şu zamana kadar çok iyiydim..bu hafta eşimin dedesi vefat etti kötü bir durumdu ve ordaydım..ama ondan öncesinde de hayatımda bazı insanlar beni germeye yetti anlayacağın üst üste geldi ve bu günlerde tekrar hortladı bende panik atak..tek çare beynimi uyuşturmaya çalışıyorum ama sanki o benden daha güçlü...korkularım hortladı tekrardan bebeğimi kaybetmekten korkuyorum mesela gözlerimi kapattığımda ömerin cansız vücuduna ellerken görüyorum kendimi o yüzden canım bunları atlatmam şart..karnımda bana ait bir bebek daha var ve benim için herşeyden önemli onun sağlığı ona bu gerilimi ve gerginliği yaşatamam hakkım yok buna..ama beynim bir düşman gibi durmadan düşünce üretiyor..neyse ben de çok konuştum çenem düştü..bana bu konu da yardım edecek birileri lazım..seninle yazışmak iyi geldi..facebook ta bazı yoga ve düşünce sistemi ile ilgili sayfalara üyeyim..kendimi ve psikolojimi geliştirmem gerek..cd için sana yollayabilirim ama msn lazım yada hotmail adresin...teşekkür ederim beni anlamaya çalıştığın için ve bana bu konuda yardım ettiğin için..:))
Kızlar gunaydın,
Burada test sonucları konusunda uzman olanlar varmıs duydugum kadarı ıle..
Ben ılk gebelıgımde dusuk olunca kan pıhtılasması ıle ılgılı testlerı ıstedım.
Devlet hastanesındekı doktor tamam ben hepsını ıstıyorum, dedı.
Fekat ozeldekı doktor bunları yeterlı bulmadı benım ıstedıklerım bunlar degıl dedı.
Ben testlerın acıklamalarına baktım ınternetten hep kan pıhtılaşması ıle ılgılı.
Ama tabıı ozeldekı kadının tum ıstedıkleırnı ıcermıyor.
Bu yaptırdıgım testlerde;
Koagulometre dıye bolumde; PT, PT%, PTINR, APTT değerleri normal sınırlarda; Sedim; diye bölüm de normal, HBA1C normal
Bu verılere gore pıhtılasma sorunu yok ama detayları tabıı bılemıyoruz.
Ben yenıden bır suru test yaptırmak ıstemıyorum.
Son test ıcın 6 tup kan verdım.
Bir kez kurtaj gecırdım ve son 1,5 - 2 aylık surecte tam 6 kez kan verdım.
Yenıden bır suru kan vermek ve ugrasmak ıstemıyorum.
Özeldekı doktor demıstı kı testlerın temız cıksa da ben sana ıgne ve ılac baslıcam kan sulandırıcı olarak.
Ben de ıgne ıstemıyorum.
dıyorum kı coraspın 100 baslıyım.
Sonucta doktor testler ne olursa olsun bunu verıcegını soylemıstı.
Ve bı zararı da cok fazla yok.
Bebegın daha ıyı beslenmesı ıcın kanın gecısını hızlandırıcak.
Sizce yıne de detaylı test yaptırmalı mıyım.
Yoksa zaten ılk dusugum ve genel testler de sorunsuz cıktıgına gore
gerek yok mu?
Coraspın le onlem alıp yoluma devam mı etmelıyım?
( bu arada kurtajdan 25 gun sonra adet oldum. bıtınce de gebelık calısmalarına baslamayı dusunuyorum)
tecrubelerınıze ve mantıgınıza guvenerek sızden fıkırlerınızı rıca edıyorum
sevgıler..
:18:
günaydın canım ben bi düşük yaptım birde kürtaj oldum sana yapılan tahliller banada yapıldı a benimde temiz çıktı ilk düşüğümde sonra tekrar hamile kaldım ve coraspirin 100lük başladım ama karnımda öldü devlette yine aynı tahliller yapıldı yine temiz sorun yok dediler ama ben ısrarla araştırılsın dedim ve özele gidip ne gerekiyosa yaptırdım fakültede de yapıyolar ama uzun sürüyo. sonuç olarak kan pıhtılaşmam çıktı şuanda hem iğne hem coraspirin kullanıyorum düzenli kontrollerin yapılıyor ve 11. haftadayım Allaha çok şükür aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamamak adına bir kere bu sıkıntıları yaşa derimben ve burdaki herkeste aynı fikirdedir. ve korunma sürecim 6 aydı benim doktor ne derse onu yap bence ben hiç doktorumun sözünden çıkmadım ve şu anda çok mutluyum özelde 1kere kan verdim eşimdende aldılar 1ayda sonuçlar geldi kısa bir zamanda hallediliyor. sen bilirsin tabii nasıl istersen yine öyle yap ama bence araştırılsın şiddetle tavsiye ediyorum mutlu sona ulaşman için gerekli olabilir öpüyorum seni ve mutlu günler diliyorum komşum kahvaltıya çağırdı gidiyorum dönünce sorun olursa yanıtlarım :))
şimdi çıkmış sonuç sevinç 3 çıkmış.şimdi ben hamile değil miyim yoksa gene baktırmalıyım.ama hala kanamam gelmedi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?