herkese merhaba. 2.kez bebeğimizi kaybettik.ilk düşükten sonra pıhtılaşma çıktı.ikincisinde genetik test yaptırıyoruz.yolculuğumuza devam ederken sizlerle paylaşmak istedim.
arkadaşlar benim bütün tahlillerim çıktı sadece heterezigot diye bir şey çıktı yanlız ben düşükleri çok erken yaptığım için yani ya 4 ya da 5 haftalıkken kimi doktor kimyasal dedi kimi de kan pıtılaşması toplamda 4 düşük oldu en son zeynep kamile gittim doktor hamile kalana kadar bebe aspirini hamile kalınca iğne diyor bu şekilde sağlıklı bir gebelik oluşur mu sizce artık çok yıprandığımı hissediyorum bir de kan pıhtılaşması varken sanki çok sonra düşük yaşanıyor diye biliyorum 4-5 haftalık değilde ...
atis kaç haftalıkken düşük yaptın
arkadaşlar benim bütün tahlillerim çıktı sadece heterezigot diye bir şey çıktı yanlız ben düşükleri çok erken yaptığım için yani ya 4 ya da 5 haftalıkken kimi doktor kimyasal dedi kimi de kan pıtılaşması toplamda 4 düşük oldu en son zeynep kamile gittim doktor hamile kalana kadar bebe aspirini hamile kalınca iğne diyor bu şekilde sağlıklı bir gebelik oluşur mu sizce artık çok yıprandığımı hissediyorum bir de kan pıhtılaşması varken sanki çok sonra düşük yaşanıyor diye biliyorum 4-5 haftalık değilde ...
herkese merhaba. 2.kez bebeğimizi kaybettik.ilk düşükten sonra pıhtılaşma çıktı.ikincisinde genetik test yaptırıyoruz.yolculuğumuza devam ederken sizlerle paylaşmak istedim.
malesef pıhtılaşmada düşükler şu haftada olur diye bişey yok.
bu topikte sürekli kimyasal yaşayan da okudum, benim 8.haftada kalbi duruyodu, doğuma az kala kayıp yaşayan da okudum, 20 li haftalarda da.
folik asit içmeyi de unutma hamile kalana kadar.
kızlar sancım oldu hemde bayağı korktum hemen doktora gittim...bu arada hastaneye mükemmel bir doktor geldi..ismi sezcan mümüşoğlu ankara hacettepeden gelmiş..ankaralı arkadaşlar bilirler belki..mükemmel ötesi bir doktor...çok ilgili ve bilgili...beni öyle görünce hemen ultrasona aldı uzun uzun baktı...ultrason aleti benim kendi doktorumunkinden çok çok daha ileri teknolojide 4 boyutluyla baktı....rahim ağzı kalınlığı 35 cm dedi...bebek gayet iyi durumda kilosu da maşallah diyeyim nazar değmesin 1200 olmuş 4-5 günde baya iyi bakmışım kızıma :)) bütün ölçümleri haftasını tutuyor dedi..zaten bebek ters yani kafası yukarda ayakları aşağıda dedi...kan akımı gayet güzel dedi...kasılmaların günde kaç kez oluyor dedi5-6 kez dedim...27 haftalık gebelikte 5-6 olması olağan bir durum dedi...10 dakika da 1 olursa hemen haber veriyorsun dedi..şuan erken doğum söz konusu değil ama bu olmayacak anlamına da gelmiyor dedi...önemli olan anne bu konuda bilinçli olacak sürekli takipte olacaksın dedi...bol bol dinlen yat ayaklarını uzat dedi..lifli ve protein ağırlıklı beslen dedi...ilişki yasak dedi...ve eve yolladı beniii işte böyle kızlar nasıl sizcede herşey yolunda mı???
Canim oncelikle gecmis olsun uzulerek hosgeldin diyorum.ne yazik ki sunu yaparsan dogru olur.yada kayiplar su vakitte olur gibi bir genelleme yok. Ama erken donemde kayip yasayanlarda igneye de gebelik oncesi baslayan doktorlar var.coraspinde onlem amacli kullaniliyor.hemen hemen hepimiz gebelik oncesi basladik aspirine.
yeni gebeligin hayirli olsun guzelim. Birkacimizin doktoru d dimer testi istiyor biri duman85 di sanirim.bu bilgiyi o verebilir. Bende pihtilasma var ama doktorum hic kan testi istemediMerhaba Arkadaslar,
sizlerin bir konuda tecrubelerine cok ihtiyacim var. su an 5 haftalik hamileyim ve d dimer test sonucum 560 cikti. en yuksek deger olarak 500 gosteriyor. 18 aylik bir oglum var, hamillegimde d dimer testim hep cok yuksek cikti 7 aylik hamileyken 1380 di mesala. doktorum hamilelikte d dimerin yuksek cikmasinin normal oldugunu soyledi bir uzmana danisti o da ayni seyi soyleyince ben konunun ustune gitmemistim. ama yaklasik 4 hafta erken dogum yaptim ve dogumdan sonra farkettim aldigim sandigim kilolar hep odemmis. 10 kg odeù yapmisim ve bu aslinda d dimer sonuclarimla ilgili bir seymis diye hatirliyorum.
buiki hamileligimden baska 13. haftada kaybettigim bir hamileligim daha olmustu ve ilk hamileligimdi o zaman kan pihtilasmasi testlerini yapmistik kayibin nedeni aratirirken ve tum degerlerim normal cikmisti. su an d dimer testim sadece hamileliklerimde yuksek cikiyor.
ben bu hamileligimde bu konunun ustune gitmeye karar verdim, dedigim gb oglumun erken dogmasi asiri odem olusmasi herseyi birlestirince icimden bir ses bir sorun oldugunu soylemeye basladi.
hamileligimi yeni ogrendigim icin henuz sadece aile doktorunu gordum, ddimer testini isteyen de kendisi. protein c reactive (CRP) testini de istemis ve onun sonucu normal cikmis. yanilmiyorsam butestte kan pihtilasmasi testleri icinde vardi/
aklima hemen sizler ve tecrubeleriniz geldi, bana yardimci olabilirsiniz cok sevinirim. bu arada ben fransada yasiyorum ve bu kadar teknik konulara yabanci dilde hakim olamamak beni cok urkutuyor.
bu bilinmezlik gerçekten çok zor....
teşekkür ederim.inşaallah rabbim herkese ve bize de sağlıklı çocuklar nasip eder.0.4 clexan kullanıyordum.fakat 2. gittiğim doktor iğneye geç başladığımızı söyledi.öğrendikten 5 gün sonra başladım doktorun talebiyle.yumurtlamadan hemen sonra başlamam gerekiyormuş yani öğrendiğimde başlasaydım da geç olacakmış.
canım senin düşüklerin nasıl oldu ? yani kaç haftalık yada aylıktı
merhabalar benim s bir sorum olacak bende iki kez düşük yaptım mtfhr 1298 saptandı bende ve hamile kalır kalmaz claxsan 0,2 iğne dendi banada kese görününce dediler senin iğne dozunu neye göre bel,rlediler bu sebeple yetersiz gelipte kayıplarda olabiliyormuş yumurtlamadan hemen sonra hamile kaldığını öğrenmeden nasıl geç olurki bendeanlamadım banada kese görür görmez deniyorr
size de çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatması.ben hamile kaldığımı öğrendikten 5 gün sonra başladım ve kaybettim.şimdi ki doktorum ise yumurtlama gününden 2-3 gün sonra başlayacağız dedi.bu konuda farklı fikirler var.bazı doktorlar keseyi görünce,bazısı kalp atışını duyunca bazısı da yumurtlama tarihini hesaplayarak iğneye başlatıyor. umarım şimdi durumu anlatabilmişimdir. benim iğne dozum 0.4 tü ve günde bir kez idi.1.67 boy 60 kilodayım.kiloya göre hesaplanıyor iğne dozu diye biliyorum.
kızlar sancım oldu hemde bayağı korktum hemen doktora gittim...bu arada hastaneye mükemmel bir doktor geldi..ismi sezcan mümüşoğlu ankara hacettepeden gelmiş..ankaralı arkadaşlar bilirler belki..mükemmel ötesi bir doktor...çok ilgili ve bilgili...beni öyle görünce hemen ultrasona aldı uzun uzun baktı...ultrason aleti benim kendi doktorumunkinden çok çok daha ileri teknolojide 4 boyutluyla baktı....rahim ağzı kalınlığı 35 cm dedi...bebek gayet iyi durumda kilosu da maşallah diyeyim nazar değmesin 1200 olmuş 4-5 günde baya iyi bakmışım kızıma :)) bütün ölçümleri haftasını tutuyor dedi..zaten bebek ters yani kafası yukarda ayakları aşağıda dedi...kan akımı gayet güzel dedi...kasılmaların günde kaç kez oluyor dedi5-6 kez dedim...27 haftalık gebelikte 5-6 olması olağan bir durum dedi...10 dakika da 1 olursa hemen haber veriyorsun dedi..şuan erken doğum söz konusu değil ama bu olmayacak anlamına da gelmiyor dedi...önemli olan anne bu konuda bilinçli olacak sürekli takipte olacaksın dedi...bol bol dinlen yat ayaklarını uzat dedi..lifli ve protein ağırlıklı beslen dedi...ilişki yasak dedi...ve eve yolladı beniii işte böyle kızlar nasıl sizcede herşey yolunda mı???
merhaba kızlar benim 1 aşılama 1 tüp bebek denemem oldu gebelik oluşmadı..sonraki denemeden önce bende pıhtılaşma testi yaptırdım ama sanırım bendede pıhtlaşma sorunu var değil mi
1-DNA izolasyon kanNA eldesi başarılıdır..
2-MTHFR C677T:hastanın gen polimorfizmini heterizigot olarak taşıdığı tespit edilmiştir.
3-faktör v leiden mutasyon analizi:hastanın missene tip mutasyonu heterizigot olarak taşıdığı belirlenmiştir.
4-protrombin (faktör II)mutasyon analizi:analizde mutasyona rastlanmamıştır..
ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olun bana da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?