Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım yumurtlamadan hemen sonra gebeliğin oluştuğu belli olur muu kan tahlilinde.sonuçta yumurtlamadan hemen sonra hamile kalınacak diye bişey yok. çünkü benim de biri 11 diğeri 8 ay önce 4 haftalık erken düşüğüm oldu ekim ayında korunmayı bırakacam yumurtlamadan sonra tahlil mi yapacaz hemen yoksa sırf tedbir olsun diyemi iğne başlıyacazz

canım benim ben yanıtlıyımmı??
ben kürtajdan sonra 5 ay korundum sonra 4ayda kist yüzünden gebe kalamadım kist kendiliğinden yok oldu ve o ay hamile kalmışım
devletteki hemen iğneye başla dedi özeldeki kalp atışını duyalım öyle başla dedi ama ben hemen başladım bişi olmasın diye hamile olduğunu öğrendiğin anda başlamalısın

Merhaba kızlar, bir süredir yazamadım kusura bakmayın. Herşey yolunda merak etmeyin. Bir eğitime başladım, sabah iş öğleden sonra eğitim derken başka işlere pek vakit kalmıyor ne yazık ki.

Canım geçmiş olsun, inşallah düzelmiştir değer de kimsecikler aramaz seni.

Bendede kan pıhtılaşması varmış 2 düşüğü bilmeden yaptım.Şimdi gebeliği bekliorum.Yarınnnnn regl günüm.Duaa edinn kızlar olmıyımmm =) İYİ GECELERR

Ne oldu belli oldu mu?

İlk gebeliğinde belirttiğin sorunların sebebi kan pıhtılaşması da olabilir başka şeyler de. D-dimer bazı doktorlar tarafından hamilelikte kullanılsa da çoğu doktor (benim doktorum da bunlardan biri) hamilelikte geçerli olmayacağını söylüyor. Daha önce pıhtılaşma testleri yapıldı demişsin ama hangi testlerin yapıldığını biliyor musun? Bana da en başta yapıldı ve birşey çıkmadı dedik ama yapılanlar sadece antitrombin, protein c ve protein s ymiş, meğerse başka bir sürü test varmış bu konuyla ilgili. Eğer yapılan testleri paylaşabilirsen atlanmış testler var mı yardımcı olabiliriz. Ailende başka düşük yapan var mı, kalp rahatsızlığı olan, felç geçirmiş olan var mı? Bunlar da sana yol gösterebilir. Fransada işler nasıl yürür bilmiyorum ama burada bazı doktorlar test sonuçlarında birşey görmeseler bile düşük yapan ve gebeliklerinde sorun yaşayan hastalar için kan sulandırıcı tedavisi uyguluyorlar.

Hayırlı olsun, inşallah sonuna kadar gider bu sefer.

Gayet güzel şeyler söylemiş çok sevindim. Dinlenmene ve beslenmene çok dikkat et. Ben günde 2 öğün yesem ölürüm herhalde :)

Pozitifi görmüşsün madem bence hemen başlamalısın.

Çok erken dönemlerde de kayıp yaşanabiliyor, benim ilk 3 düşüğüm öyleydi. Hatta ben korunmayı bıraktıktan sonra iğne kullanmaya başlamıştım döllenme olursa rahme yerleşebilsin diye, çünkü erken dönemdeki düşüklerin sebebi rahmin iyi bir şekilde kanlanamaması ve embriyonun tıkanan veya iyi kan akışı olmayan kılcal damarlardan beslenememesi nedeniyle oluyor. Her bünyenin pıhtılaşma sorunlarına verdiği tepki farklı, kimi kimyasal gebelik geçiriyor, kimi kalp atışını duyduktan sonra kaybediyor, kimi erken doğum yapıyor, son dönemde kayıplar yaşıyor, bu konuyla ilgili genelleme yapmak imkansız.

herkese merhaba. 2.kez bebeğimizi kaybettik.ilk düşükten sonra pıhtılaşma çıktı.ikincisinde genetik test yaptırıyoruz.yolculuğumuza devam ederken sizlerle paylaşmak istedim.

Geçmiş olsun.

Yaptırdığın testlere göre MTHFR 677 ve factor V leiden genlerinde heterozigot mutasyon var, yani sende de kan pıhtılaşmasına yatkınlık var. Bu durumda doktorun yönlendirmesi ile coraspin, folik asit, b12 vitamini, hamilelik öncesi veya sonrasında kan sulandırıcı iğne kullanman gerekecektir. Geçmiş olsun.

Yumurtlamadan sonra tahlilde birşey çıkmaz, tedbir olsun diye başlanıyor. Hatta ben yumurtlamadan sonra değil korunmadığım süre boyunca kullanmıştım iğneyi. Erken düşüklerde doktorlar mümkün oldugunca erken başlamak istiyorlar iğnelere.

Burcu'cum nasilsin? Bebisimiz nasil?

İyiyim canım. Yolunda gibi herşey, 10 gün sonra kontrol var. Büyüyor(uz), bazen çok hareketli bazen çok sakin. Güçlendi artık canımı acıtabiliyor bazen. Güzel sıkıntılarıyla uğraşıyoruz, uyku sorunları, bel ağrıları, kramplar vs. Umarım en büyük sıkıntımız bunlar olur.
Sen ne yapıyorsun, nasılsın? Toparlandın değil mi artık, tekrar başlamışsınız düşünmeye çok sevindim. Ben son düşükten sonra bugüne kadar ki en büyük bunalımımı yaşadım, ama sonra öyle ya da böyle bu işi istiyorsam denemeye devam etmeliyim deyip tekrar başladım. İnatlaştım. Hakikaten bizler için denemeye devam etmekten başka çare yok. Tekrar güzel haberler vermen çok uzun sürmez umarım :)

arkadaşlar. bende de pıhtılaşma sorunu var. trombositlerim 924 e çıkmıştı. son bir yıldır. her ay kontrol ediliyor kemik iliğine kadar alındı. bende bebiş istiyorum. ama çok korkuyorum. ya bişey olursa. bu sorunu yaşayan arkadaşların desteğine çok ihtiyacım var. nelerle karşılaşabilirim bilmiyorum.

Hep yolunda olsun hersey canim.. Saglikla hayirlisiyla kucagina alcan insallah. evet bende sonuncuda hic kendimi alistirmadim zannetmistim ama yanilmisim..kaybetince ogreneli iki haftalik olmus olmasina ragmen cok zordu.. Allahim birdaha bu acilari yasatmasin insallah ve daha beter acilardan da korusun hepimizi..
evet hayatim mecbur yola devam!!! doktorum denemekden baska care yok dedi...sadece igneye gebelikden once basla doktorlardan biri dedi.. gunde iki tane clexane 0.4 luk, ve coraspin... digeride ayni son gebeligimde oldugu gibi hicbisey degismeden ogrendikden itibaren gunde 1 clexane dedi.. ama bunlari diyen doktorlarim turkiyede :)) ben burdayim... yani bakalim hayirlisi

hematologun ne diyorcanim gebelik icin? onun ne soyleyecegi onemli.. benimde plt yuksek...bazen dusunuyorum o yuzden mi dusuk yasiyorum diye,.. ama hic hematologa gitmedim..

buarada benim babam trombosit hastasii..

cevaplar icin tesekkur ederim arkadaslar, daha fazla kisi gorsun diye kendi mesajimi alinti yaptim:)
onceden yapilan testlerimin tamaminin yapildigini biliyorum cunku o donem konuyla cok ilgilenmistim, faktor 5 leiden dahi bakilmisti.test 4 sayfa o yuzden yazmiyorum. ama gorustugum doktor bu testlerin disinda baska bir test yok demisti. sizlerinde belirttigi gb doktorum gecen hamilleleigimde d dimer artik hamilelere bakilmiyor cunku herkeste yuksek cikar demisti bir de yanimda bir uzman doktoru arayip konusmustu ama bilmiyorum hamilelikte baska hangi testler yapilabilir.

canım çok teşekkür ederim ben de 1 ay sonra düşünecem gebeliği şimdiden merak ediyorumm benim dr gebe olduğunu öğrendiğin gibi başla dedi bakarız o zaman ama erkenden başlarım iğneye inşş.

kızlar herkese hayırlı cumalar dilerim..bu güzel günün bereketi üzerinize olsun inşallah..Rabbim gebeleri sağlıkla yavrularına kavuştursun, gebe kalmak isteyenlere de en yakın zamanda bu duyguları yaşamayı nasip etsin :) (amiiinnn)

burcu_gen ; iyi olmanıza çok sevindim..doğum yaklaştıkça sende bir yoğunluk başlamış..çok yorma canım kendini..

umudum_31 ; sana mail atmıştım nasıl açabildin mi?? dinleyebildin mi? ben o hipnozu telefonuma yükledim ve her gece dinledim 21 gün.. ve bende müthiş işe yaradı canım.. özgüven istersen onu da yollarım..

merhaba hildan.sana da çok geçmiş olsun.umudun devam etsin inşaallah.sorunu şimdi gördüm.ben pazartesi doktora gideceğim kürtaj sonrası ilk kontrol için.bunların hepsini yöneltir cevapları da yazarım buradan. bu arada ben izmirdenim,izmirli olan arkadaşlar var mı?

Sağol canım. Evet bu aralar yoğunum ve yoruluyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum. Aman sen de dikkat et kendine.

kızlarrrrr bende hala gelişme yok.kırmızıyı görmedim.testler ne derse desin bence hamileyim.sabrediyorum doktrun dediği tarih gelside yeniden test yapayım diye.pazartesiye kadar dayanmak zor olacak ama bakalım....

ben gülay 2 kere 7 haftalık kalp atışları duyulmadığı için kürtaj geçirdim ilk gebeliklerimdi tahlillerim sonucu mtfhr 1298 saptandı bende ve hamile kalınca clexsan 0,2 iğne ve coraspirin kullanıcağım söylendi 5 ay korunma süresinden sonraki 7 aydırda hamile kalamadım ve aklıma takılan şu var bilgisi olan bu konuyla ilgili yardımcı olabilirse hamile kaldıktan keseyi gördükten sonra iğne dendi bazı doktorlarda kese görünmeden kafam karıştı hangisi doğru yine geç kalmaktan korkuyorum ve iğnenin dozuda beni düşündürüyor iğnenin dozları neye göre veriliyor iğne de yetrsiz gelebiliyormuş çünki bir yerden duyduğum kadarıyla peritanoloji diye bir bölüm varmış iğnenin dozunu o belirliyomuş bu konuda bilgisi olan varmıı

Günaydın kızlar..İnşallah her şey yolundadır.Haftada bir vurulan progestanlar hep aynı gün de aynı saatte mi vurulmalı?Aynı günde vurduruyorum ama saat değişebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…