teşekkür ederim.inşaallah rabbim herkese ve bize de sağlıklı çocuklar nasip eder.0.4 clexan kullanıyordum.fakat 2. gittiğim doktor iğneye geç başladığımızı söyledi.öğrendikten 5 gün sonra başladım doktorun talebiyle.yumurtlamadan hemen sonra başlamam gerekiyormuş yani öğrendiğimde başlasaydım da geç olacakmış.
canım yumurtlamadan hemen sonra gebeliğin oluştuğu belli olur muu kan tahlilinde.sonuçta yumurtlamadan hemen sonra hamile kalınacak diye bişey yok. çünkü benim de biri 11 diğeri 8 ay önce 4 haftalık erken düşüğüm oldu ekim ayında korunmayı bırakacam yumurtlamadan sonra tahlil mi yapacaz hemen yoksa sırf tedbir olsun diyemi iğne başlıyacazz
canım sanırım bu mesleyı saglıkocakları sıkı takıp ettıklerı ıcın dogum yaptıgım hastane bılgı vermedı.eger yuksek dıye ararlarsa zaten ıyı bır cocuk doktoruna gıderız tekrar saglık ocagına goturmem dıye dusunuyorum.sonuclar 15gunde cıkıyor demıserdı ama 1haftada aradılar.ya bıde elıne sonuc kagıdı vermıyorlar kı yuksekse ararlarmıs.aramazlarsa sorun yok demekmıs gıcık oluyorum bu memleketın saglık ıslerıne
Bendede kan pıhtılaşması varmış 2 düşüğü bilmeden yaptım.Şimdi gebeliği bekliorum.Yarınnnnn regl günüm.Duaa edinn kızlar olmıyımmm =) İYİ GECELERR
Merhaba Arkadaslar,
sizlerin bir konuda tecrubelerine cok ihtiyacim var. su an 5 haftalik hamileyim ve d dimer test sonucum 560 cikti. en yuksek deger olarak 500 gosteriyor. 18 aylik bir oglum var, hamillegimde d dimer testim hep cok yuksek cikti 7 aylik hamileyken 1380 di mesala. doktorum hamilelikte d dimerin yuksek cikmasinin normal oldugunu soyledi bir uzmana danisti o da ayni seyi soyleyince ben konunun ustune gitmemistim. ama yaklasik 4 hafta erken dogum yaptim ve dogumdan sonra farkettim aldigim sandigim kilolar hep odemmis. 10 kg odeù yapmisim ve bu aslinda d dimer sonuclarimla ilgili bir seymis diye hatirliyorum.
buiki hamileligimden baska 13. haftada kaybettigim bir hamileligim daha olmustu ve ilk hamileligimdi o zaman kan pihtilasmasi testlerini yapmistik kayibin nedeni aratirirken ve tum degerlerim normal cikmisti. su an d dimer testim sadece hamileliklerimde yuksek cikiyor.
ben bu hamileligimde bu konunun ustune gitmeye karar verdim, dedigim gb oglumun erken dogmasi asiri odem olusmasi herseyi birlestirince icimden bir ses bir sorun oldugunu soylemeye basladi.
hamileligimi yeni ogrendigim icin henuz sadece aile doktorunu gordum, ddimer testini isteyen de kendisi. protein c reactive (CRP) testini de istemis ve onun sonucu normal cikmis. yanilmiyorsam butestte kan pihtilasmasi testleri icinde vardi/
aklima hemen sizler ve tecrubeleriniz geldi, bana yardimci olabilirsiniz cok sevinirim. bu arada ben fransada yasiyorum ve bu kadar teknik konulara yabanci dilde hakim olamamak beni cok urkutuyor.
Merhaba kızlar,daha önceleri sizleri takip etmiştim.yorumlarınızdan bayağı bilgi sahibi oldum.sayenizde genetik testlerden tutunda mutasyon testerine kadar olan herşeyi öğrendim ve hepsini yaptırdım.Allah a çok şükür hiçbir genetik mutasyon saptanmadı.ve ben sizlerden öğrenip bebe aspirini içmeye başladım kürtajımdan sonra.Allah a çok şükür ki 6 haftalık hamileyim.doktor tedbir amaçlı Fraxiparine 0,3 iğne verdi sabah akşam.sizlere teşekkür ederim..Allah ım hamilelerin bebeklerini sağ salim kucaklarına almalarını,bebek isteyenlere de sağlıklı ve hayırlı bebekler nasip etsin inşallah.İşten ayrılacağım için artık sizlere yazamayacağım.Herkes kendine dikkat etsin.İnşallah herşey gönlünüzce olur sevgiler :))
kızlar sancım oldu hemde bayağı korktum hemen doktora gittim...bu arada hastaneye mükemmel bir doktor geldi..ismi sezcan mümüşoğlu ankara hacettepeden gelmiş..ankaralı arkadaşlar bilirler belki..mükemmel ötesi bir doktor...çok ilgili ve bilgili...beni öyle görünce hemen ultrasona aldı uzun uzun baktı...ultrason aleti benim kendi doktorumunkinden çok çok daha ileri teknolojide 4 boyutluyla baktı....rahim ağzı kalınlığı 35 cm dedi...bebek gayet iyi durumda kilosu da maşallah diyeyim nazar değmesin 1200 olmuş 4-5 günde baya iyi bakmışım kızıma :)) bütün ölçümleri haftasını tutuyor dedi..zaten bebek ters yani kafası yukarda ayakları aşağıda dedi...kan akımı gayet güzel dedi...kasılmaların günde kaç kez oluyor dedi5-6 kez dedim...27 haftalık gebelikte 5-6 olması olağan bir durum dedi...10 dakika da 1 olursa hemen haber veriyorsun dedi..şuan erken doğum söz konusu değil ama bu olmayacak anlamına da gelmiyor dedi...önemli olan anne bu konuda bilinçli olacak sürekli takipte olacaksın dedi...bol bol dinlen yat ayaklarını uzat dedi..lifli ve protein ağırlıklı beslen dedi...ilişki yasak dedi...ve eve yolladı beniii işte böyle kızlar nasıl sizcede herşey yolunda mı???
tebrık ederım canım dılerım kucagına saglıcakla alırsın bebeısını....ben 4 dusuk yaptım sukur 5. kucagıma aldım yapılan testlerde hersey normal cıktı dr onlem olarak ıgne vermıstı ve 2. dusunuyoruz rabbım nasıp ederse bugun ıdrar testınde pozıtıf cıktı hastalanmama daha 2 gunum var sızce hemen gıdıp ıgnelere baslıyımmı yoksa gunumun gelmesını bekleyıp bos hayallere kapılmayayımmmı..
arkadaşlar benim bütün tahlillerim çıktı sadece heterezigot diye bir şey çıktı yanlız ben düşükleri çok erken yaptığım için yani ya 4 ya da 5 haftalıkken kimi doktor kimyasal dedi kimi de kan pıtılaşması toplamda 4 düşük oldu en son zeynep kamile gittim doktor hamile kalana kadar bebe aspirini hamile kalınca iğne diyor bu şekilde sağlıklı bir gebelik oluşur mu sizce artık çok yıprandığımı hissediyorum bir de kan pıhtılaşması varken sanki çok sonra düşük yaşanıyor diye biliyorum 4-5 haftalık değilde ...
herkese merhaba. 2.kez bebeğimizi kaybettik.ilk düşükten sonra pıhtılaşma çıktı.ikincisinde genetik test yaptırıyoruz.yolculuğumuza devam ederken sizlerle paylaşmak istedim.
merhaba kızlar benim 1 aşılama 1 tüp bebek denemem oldu gebelik oluşmadı..sonraki denemeden önce bende pıhtılaşma testi yaptırdım ama sanırım bendede pıhtlaşma sorunu var değil mi
1-DNA izolasyon kanNA eldesi başarılıdır..
2-MTHFR C677T:hastanın gen polimorfizmini heterizigot olarak taşıdığı tespit edilmiştir.
3-faktör v leiden mutasyon analizi:hastanın missene tip mutasyonu heterizigot olarak taşıdığı belirlenmiştir.
4-protrombin (faktör II)mutasyon analizi:analizde mutasyona rastlanmamıştır..
ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olun bana da
canım yumurtlamadan hemen sonra gebeliğin oluştuğu belli olur muu kan tahlilinde.sonuçta yumurtlamadan hemen sonra hamile kalınacak diye bişey yok. çünkü benim de biri 11 diğeri 8 ay önce 4 haftalık erken düşüğüm oldu ekim ayında korunmayı bırakacam yumurtlamadan sonra tahlil mi yapacaz hemen yoksa sırf tedbir olsun diyemi iğne başlıyacazz
Burcu'cum nasilsin? Bebisimiz nasil?
Hep yolunda olsun hersey canim.. Saglikla hayirlisiyla kucagina alcan insallah. evet bende sonuncuda hic kendimi alistirmadim zannetmistim ama yanilmisim..kaybetince ogreneli iki haftalik olmus olmasina ragmen cok zordu.. Allahim birdaha bu acilari yasatmasin insallah ve daha beter acilardan da korusun hepimizi..İyiyim canım. Yolunda gibi herşey, 10 gün sonra kontrol var. Büyüyor(uz), bazen çok hareketli bazen çok sakin. Güçlendi artık canımı acıtabiliyor bazen. Güzel sıkıntılarıyla uğraşıyoruz, uyku sorunları, bel ağrıları, kramplar vs. Umarım en büyük sıkıntımız bunlar olur.
Sen ne yapıyorsun, nasılsın? Toparlandın değil mi artık, tekrar başlamışsınız düşünmeye çok sevindim. Ben son düşükten sonra bugüne kadar ki en büyük bunalımımı yaşadım, ama sonra öyle ya da böyle bu işi istiyorsam denemeye devam etmeliyim deyip tekrar başladım. İnatlaştım. Hakikaten bizler için denemeye devam etmekten başka çare yok. Tekrar güzel haberler vermen çok uzun sürmez umarım :)
arkadaşlar. bende de pıhtılaşma sorunu var. trombositlerim 924 e çıkmıştı. son bir yıldır. her ay kontrol ediliyor kemik iliğine kadar alındı. bende bebiş istiyorum. ama çok korkuyorum. ya bişey olursa. bu sorunu yaşayan arkadaşların desteğine çok ihtiyacım var. nelerle karşılaşabilirim bilmiyorum.
Merhaba Arkadaslar,
sizlerin bir konuda tecrubelerine cok ihtiyacim var. su an 5 haftalik hamileyim ve d dimer test sonucum 560 cikti. en yuksek deger olarak 500 gosteriyor. 18 aylik bir oglum var, hamillegimde d dimer testim hep cok yuksek cikti 7 aylik hamileyken 1380 di mesala. doktorum hamilelikte d dimerin yuksek cikmasinin normal oldugunu soyledi bir uzmana danisti o da ayni seyi soyleyince ben konunun ustune gitmemistim. ama yaklasik 4 hafta erken dogum yaptim ve dogumdan sonra farkettim aldigim sandigim kilolar hep odemmis. 10 kg odeù yapmisim ve bu aslinda d dimer sonuclarimla ilgili bir seymis diye hatirliyorum.
buiki hamileligimden baska 13. haftada kaybettigim bir hamileligim daha olmustu ve ilk hamileligimdi o zaman kan pihtilasmasi testlerini yapmistik kayibin nedeni aratirirken ve tum degerlerim normal cikmisti. su an d dimer testim sadece hamileliklerimde yuksek cikiyor.
ben bu hamileligimde bu konunun ustune gitmeye karar verdim, dedigim gb oglumun erken dogmasi asiri odem olusmasi herseyi birlestirince icimden bir ses bir sorun oldugunu soylemeye basladi.
hamileligimi yeni ogrendigim icin henuz sadece aile doktorunu gordum, ddimer testini isteyen de kendisi. protein c reactive (CRP) testini de istemis ve onun sonucu normal cikmis. yanilmiyorsam butestte kan pihtilasmasi testleri icinde vardi/
aklima hemen sizler ve tecrubeleriniz geldi, bana yardimci olabilirsiniz cok sevinirim. bu arada ben fransada yasiyorum ve bu kadar teknik konulara yabanci dilde hakim olamamak beni cok urkutuyor.
canım benim ben yanıtlıyımmı??
ben kürtajdan sonra 5 ay korundum sonra 4ayda kist yüzünden gebe kalamadım kist kendiliğinden yok oldu ve o ay hamile kalmışım
devletteki hemen iğneye başla dedi özeldeki kalp atışını duyalım öyle başla dedi ama ben hemen başladım bişi olmasın diye hamile olduğunu öğrendiğin anda başlamalısın
kızlar herkese hayırlı cumalar dilerim..bu güzel günün bereketi üzerinize olsun inşallah..Rabbim gebeleri sağlıkla yavrularına kavuştursun, gebe kalmak isteyenlere de en yakın zamanda bu duyguları yaşamayı nasip etsin :) (amiiinnn)
burcu_gen ; iyi olmanıza çok sevindim..doğum yaklaştıkça sende bir yoğunluk başlamış..çok yorma canım kendini..
umudum_31 ; sana mail atmıştım nasıl açabildin mi?? dinleyebildin mi? ben o hipnozu telefonuma yükledim ve her gece dinledim 21 gün.. ve bende müthiş işe yaradı canım.. özgüven istersen onu da yollarım..
kızlarrrrr bende hala gelişme yok.kırmızıyı görmedim.testler ne derse desin bence hamileyim.sabrediyorum doktrun dediği tarih gelside yeniden test yapayım diye.pazartesiye kadar dayanmak zor olacak ama bakalım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?