Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bende tüp bebk tedavisi gördüm(hiç döllenme olmadı) yumurtlama sorunu çekiyorum gen tahlilleri verdim genler temiz çıktı ama kanda pıhtılaşma çıktı buda düşüklere bazı sorunlara neden olur dedi dr.....önümüzdeki hafta tekrar tüp bebeğe başlıcam bu seferki tedavimde kan sulandırrıcı ilaçlar kullanıcakmışım hatta gebelik olursa 9 ay devam edebileceğimi söyledi dr... size sormak istediğim dr. bana folikasiti kulllanmaya devam et tedaviye başladığındada caraspirin ve iğne kullanıcaksın dedi..iğnenin adını bilmiyorum ama bu iğneler pahalımı fiyatı hakkında bilginiz varmı ssk karşılıyormu?ayrıca yumrutalama sorunu olan arkadaşlarımız varsa aramızda yumurtlama için herhangi bişey kullandınızmı ????
hepinize geçmiş olsun inş. evladınızı kucağınıza aldığınız günleride görürsünüz sağlıcakla

mthfr a1298c heterozigot saptandı yazıyor sonuçta....

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım. sadece iğnelerle ilgili kısmı cevaplayabilirim. clexane 0,4 lük iğne verirse. bir kutuda 10 tane var fiyatı 100 lira falan. clexane 0,6 daise bir kutuda 2 tane var 25 falan galiba fiyatı. ama ssk karşılıyor. rapor çıkartırsan farkta ödemiyorsun. sağlık ocağında bile yazdırabilirsin ben öyle yapıyorum.

bu arada mutasyonumuzda aynıymış canım.ben 0,4 le başladım sonra kilo alınca 0,6 ya geçtik.

Son düzenleme:

merhaba kızlar..

yukardaki sonuca göre bende de pıhtılaşma problemi var..

gebeliğe engel midir bu durum..

doktora sonucumu gösterdim gebelikten önce ilaca gerek yok ama gebelik oluşunca iğne yada ilaç kullanmalısınız vs dedi..
ama öncesinde de ilaç kullanan arkadaşlar varmış..

gebelikten önce ilaç kullanan oldu mu sizde..kullanmam gerekir mi.

korkuyorum:26:

Son düzenleme:

yukarda yazdığım gibi ben ilaca başladıktan 8 ay sonra hamile kalabildim ama doktor ilaç vermeden başlamak da zararlı olabilir, bence başka doktora da gidip görüş alabilirsin, folik asit de önemli..

yukarda yazdığım gibi ben ilaca başladıktan 8 ay sonra hamile kalabildim ama doktor ilaç vermeden başlamak da zararlı olabilir, bence başka doktora da gidip görüş alabilirsin, folik asit de önemli..

folik asit içiyorumm canım..
ama kan sulandırıcı bişey içmem gerekir mi acaba..aspirin vs..
bazı doktorlar hemen başlatıyormuş bazıları gebelikten sonra başlatıyormuş..
bana da dr öncesinde içme dedi.
az önce forumda bi doktora sordum aspirini düşük dozda içebilirsin dedi
kafam karıştı..

çok sağol evet malesef durumumuz çok zor. üstüne bir de bazı şeyler binice iyice insan kendini kaybediyor. inşallah rabbim herşeyi yoluna koyar. o herşeyin en güzelini bilir. doğru söylüyosun insan sevinemiyor. ya bu da düşerse diye. allah korktuğumuzdan emin umduğumuza nail etsin. yarın tekrar kan vereceğim. inşallah herşey yolunda olur ve ben de buradan sizlere güzel gelişmeleri yazabilirim. hem üzülüyorum hem de zaten çok zor gelen ve büyük emek sarfedilerek elde ettiğim bebişime bu yüzden birşey olursa diye iki kat daha üzülüyorum:) sonra vicdan azabından ölürüm herhalde.

canım aspirin ve iğne bizim gibi pıhtılaşma problemi olanlar için çok önemli. genelde hamile kalmadan 3 ay önce coraspin'e ve hamile kalınca iğne tedavisine başlanılması doktorlar tarafından öneriliyor. tüp bebek tedavisinde başka bir yöntem var mı onu bilemiyorum. ama maselef bizim durumuzda 2 kere 2 dört eder gibi kesin bir tedavi yöntemi yok. her dr kendi tecribesine dayanarak farklı şeyler söylüyor. onun için bira araştırıp, bir kaç dr un görüşünü alarak kendin için en doğru tedavi yöntemini bulabilirsin sanırım. çünkü genelde bu tip tedaviler kişiye özel.

amin canım inşallah biz de senin gibi bebeğimize kavuşuruz. sana kolay hamilelikler ve bebeğini sağ salim dünyaya getirmeni diliyorum.

doğru söylüyosun. düşünmemeye çalışacağım biraz oluruna mı bırakmak gerekiyor acaba. ne bileyim insan aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayınca bazen umudunu yitiriyor galiba ama siz umut oldunuz çok teşekkür ederim.

canım çoğunlukla 100 lük coraspin kullanıyoruz hamillelikten önce başladık bir çoğumuzda. hatta doktora en son sorduğumda coraspini hayat boyu kullansan zararı olmaz çünkü senin sisteminde bir bozukluk var ve coraspin düzenleyecektir dedi. doktoruna tekrar sor içsem zararı olurmu diye bir danış ama ben faydası var zararı yok diye biliyorum

nanuu, 3 yıldır coraspin ve folik kullanmayı ara ara bıraktım ama kullanıyorum yine de bir şey olmadı.

Şenay, sağlıklı bir gebelik geçirmeni dilerim. Ben, 12 yıl sayısız tüp tedavisinden sonra ilk kez kendiliğimden gebe kaldım ama doktorum kan sulandırıcıya gerek yok aspirin yeter dedi ama yetmedi. Sonra yeniden kendi hastanesinde pıhtılaşma testlerimi yaptırdı ve bir dahaki hamilelikte hemen başlayacağız dedi. Ama ben 3 yıldır hamile kalmayı bekliyorum, zaten 12 yılda bir kez yaşadığım bir mucizeydi. Bir arkadaşımda gebelik öncesi 0,2'lik kan sulandırıcı başladı o ay hamile kaldı. Acaba bende mi başlasam diye hep düşünüyorum.
Endişelenme desem de, için rahat değil, haklısın. Bebeğin gelecekse engeli yok, sağlıkla gelsin. Darısı benim gibi yaşı ilerlemiş ve zor gebe kalanlara olsun.

Şenay, sağlıklı bir gebelik geçirmeni dilerim. Ben, 12 yıl sayısız tüp tedavisinden sonra ilk kez kendiliğimden gebe kaldım ama doktorum kan sulandırıcıya gerek yok aspirin yeter dedi ama yetmedi. Sonra yeniden kendi hastanesinde pıhtılaşma testlerimi yaptırdı ve bir dahaki hamilelikte hemen başlayacağız dedi. Ama ben 3 yıldır hamile kalmayı bekliyorum, zaten 12 yılda bir kez yaşadığım bir mucizeydi. Bir arkadaşımda gebelik öncesi 0,2'lik kan sulandırıcı başladı o ay hamile kaldı. Acaba bende mi başlasam diye hep düşünüyorum.
Endişelenme desem de, için rahat değil, haklısın. Bebeğin gelecekse engeli yok, sağlıkla gelsin. Darısı benim gibi yaşı ilerlemiş ve zor gebe kalanlara olsun.

çok sağolun kızlar..

hem sizin yardımlarınız hemde araştırmalarıma göre bende coraspin 100 mg başlamaya karar verdim..

her sabah tok karnına içilen bi ilaç sanırım.

sonuçları gösterdiğim buradaki dr gebelikten önce içmene gerek yok dedi ama ben başlamaya karar verdim.

ozak ayında tüp bebek denemem olacak ozamana kadar kullanayım diyorum

kuzular nasılsınız bir ay kadar bi tatilden sonra döndüm eve
sizde neler var keyifler nasıl

sağol cnm ben rapor haklarımı kullandım ssk ile alırız artık ) çok kilo yapıyormu öyle ya başka ne değişiklikler yapıyor? bu iğne sadece göbektenmi oluyor yoksa kol bacak neresi denk gelirsemi) evt aynı mutasyon sen hamilesin sanırım kaçıncı ayındasın geçmişe fazla takılamıyorum...

cnm ben haftaya tedaviye başlıcam dr.a coraspirin kullanıyımmı şimdiden diye sordum hayır dedi tedaviye başlıcağın zmn vercez onu dedi saadece folikasiti kullanmaya devam et dedi.iğneyide tedavi zmnı verecekler...bi ara bebek aspirini falan dedi ama kullan kullanma demedi benimde aklım oraya takıldı acaba unuttumu kullan demeyi

sen de çok haklısın. 12 yılda gelen bir mucizeyi kaybetmenin acısı tarifsiz. ama rabbim inş. bir daha nasip eder. en azından kendiliğinden de hamile kalabildiğini biliyoruz. bundan sonrası için eğer pıhtılaşma ile ilgili bir problemin varsa tekrar kaybetmemek adına coraspin ve iğneye başlayabilirsin. seni yanlış yönlendirmek istemem ama en azından bu şekilde bir tedavi uygulayacak doktorların araştırmasını bir yap istersen. burada birçok kişinin önceden iğneye başladığını okumuştum. benim doktorum yumurtlama sonrası yaklaşık adetimin 15-16. gününe denk geliyor. o zaman başlatıp, gebelik olmadığında adetim başlar başlamaz bıraktırma gibi bir yöntem uyguladı tedbir amaçlı. gebelikte durumunda da devam edecektim. benim yaşım da bu arada 33. yani ben de seninle aynı endişeleri yaşadığım için seni bir kat daha iyi anlıyorum. umarım en kısa zamanda hamile kalabilirsin. çünkü geciktikçe bu sefer stresten olmuyo. yani olacağı varsa da olmuyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…