bende tüp bebk tedavisi gördüm(hiç döllenme olmadı) yumurtlama sorunu çekiyorum gen tahlilleri verdim genler temiz çıktı ama kanda pıhtılaşma çıktı buda düşüklere bazı sorunlara neden olur dedi dr.....önümüzdeki hafta tekrar tüp bebeğe başlıcam bu seferki tedavimde kan sulandırrıcı ilaçlar kullanıcakmışım hatta gebelik olursa 9 ay devam edebileceğimi söyledi dr... size sormak istediğim dr. bana folikasiti kulllanmaya devam et tedaviye başladığındada caraspirin ve iğne kullanıcaksın dedi..iğnenin adını bilmiyorum ama bu iğneler pahalımı fiyatı hakkında bilginiz varmı ssk karşılıyormu?ayrıca yumrutalama sorunu olan arkadaşlarımız varsa aramızda yumurtlama için herhangi bişey kullandınızmı ????
hepinize geçmiş olsun inş. evladınızı kucağınıza aldığınız günleride görürsünüz sağlıcakla
merhaba kızlar benim 1 aşılama 1 tüp bebek denemem oldu gebelik oluşmadı..sonraki denemeden önce bende pıhtılaşma testi yaptırdım ama sanırım bendede pıhtlaşma sorunu var değil mi
1-DNA izolasyon kanNA eldesi başarılıdır..
2-MTHFR C677T:hastanın gen polimorfizmini heterizigot olarak taşıdığı tespit edilmiştir.
3-faktör v leiden mutasyon analizi:hastanın missene tip mutasyonu heterizigot olarak taşıdığı belirlenmiştir.
4-protrombin (faktör II)mutasyon analizi:analizde mutasyona rastlanmamıştır..
ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olun bana da
merhaba kızlar..
yukardaki sonuca göre bende de pıhtılaşma problemi var..
gebeliğe engel midir bu durum..
doktora sonucumu gösterdim gebelikten önce ilaca gerek yok ama gebelik oluşunca iğne yada ilaç kullanmalısınız vs dedi..
ama öncesinde de ilaç kullanan arkadaşlar varmış..
gebelikten önce ilaç kullanan oldu mu sizde..kullanmam gerekir mi.
korkuyorum:26:
yukarda yazdığım gibi ben ilaca başladıktan 8 ay sonra hamile kalabildim ama doktor ilaç vermeden başlamak da zararlı olabilir, bence başka doktora da gidip görüş alabilirsin, folik asit de önemli..
canım allahım bebişine sağlıkla kavuşmak nasip etsin öncelikle. endişelerin korkuların telaşın o kadar normal ki. hamile kalmak için çırpınan ben hamilelik haberime sevinemedim. günlerim panikle geçti.şimdi bile yarım saat kıpırdanmazsa korkuyorum. yani bu kaybetme korkusu hiç bitmeyecek. çünkü biz kaybetmenin ne demek olduğunu biliyoruz ne yazık kiişinle ilgili sorunlar yüzündende canın sıkılmış. bugünlerde benimde işle ilgili sıkıntılarım var . bazen sıkılsamda arada bir silkinip bebeğim sağlıklı olsunda gerisi hallolur diyorum. gerçektende öyle. allahım sağlığımızı ve huzurumuzu bozmasın gerisi gerçekten bir şekilde halloluyor. ii haberler ver bize :)
folik asit içiyorumm canım..
ama kan sulandırıcı bişey içmem gerekir mi acaba..aspirin vs..
bazı doktorlar hemen başlatıyormuş bazıları gebelikten sonra başlatıyormuş..
bana da dr öncesinde içme dedi.
az önce forumda bi doktora sordum aspirini düşük dozda içebilirsin dedi
kafam karıştı..
canım bosa kendını uzme benım 4 düşüğüm oldu 5. kucagıma aldım simdıde 6. hamıleyım bu surecte sunu anladımki rabbim nasıp ederse bi şekılde oluyo simdi hamıleyım ama içimde ne bir sevinc ne bir üzüntü zaman hgosterecek herseyi bende kan pıhtılasması yok ama onlem olarak 0.4 luk ıgne kulandım bundada kullanıyorum rabbım hepımız ıcın hayırlısını versın sımdı aglayıp bebeısı de uzme olurmu....
tatlım sen çok kafaya takmışsın, bu korkularla 9 ayı nasıl geçireceksin, bak ben 2 yılda sadece 2 kez hamile kalabildim onun da biri düşük, allah önce sabır verir bize unutma bunu, olmazsa da kısmet değilmiş demen gerekir, moral bozukluğu seni kötü etkiler biliyosun. ya başka yollarla hamile kalmaya çalışsaydık, şükür ki doğal yolla kalabiliyoruz öyle düşün..
merhaba kızlar..
doktora sonucumu gösterdim gebelikten önce ilaca gerek yok ama gebelik oluşunca iğne yada ilaç kullanmalısınız vs dedi..
canım ben 10 ay önce pıhtılaşma yüzünden düşük yaşadım ve coraspirine başladım yanında folik asitle beraber ve ancak bu zamanda hamile kalabildim, sana tavsiyem öncelikle aspirine başla, inşallah hamile kaldığında da iğneye başlarsın doktorun da onaylarsa..
geçmiş olsun canım. sadece iğnelerle ilgili kısmı cevaplayabilirim. clexane 0,4 lük iğne verirse. bir kutuda 10 tane var fiyatı 100 lira falan. clexane 0,6 daise bir kutuda 2 tane var 25 falan galiba fiyatı. ama ssk karşılıyor. rapor çıkartırsan farkta ödemiyorsun. sağlık ocağında bile yazdırabilirsin ben öyle yapıyorum.
bu arada mutasyonumuzda aynıymış canım.ben 0,4 le başladım sonra kilo alınca 0,6 ya geçtik.
merhaba kızlar..
Şenay, sağlıklı bir gebelik geçirmeni dilerim. Ben, 12 yıl sayısız tüp tedavisinden sonra ilk kez kendiliğimden gebe kaldım ama doktorum kan sulandırıcıya gerek yok aspirin yeter dedi ama yetmedi. Sonra yeniden kendi hastanesinde pıhtılaşma testlerimi yaptırdı ve bir dahaki hamilelikte hemen başlayacağız dedi. Ama ben 3 yıldır hamile kalmayı bekliyorum, zaten 12 yılda bir kez yaşadığım bir mucizeydi. Bir arkadaşımda gebelik öncesi 0,2'lik kan sulandırıcı başladı o ay hamile kaldı. Acaba bende mi başlasam diye hep düşünüyorum.
Endişelenme desem de, için rahat değil, haklısın. Bebeğin gelecekse engeli yok, sağlıkla gelsin. Darısı benim gibi yaşı ilerlemiş ve zor gebe kalanlara olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?