ben herhalde 200 mg kullansam uçarım gibi geliyo. resmen dengemi sağlayamıyorum konuşamıyorum. boşlukta gibi oluyorum. dr. akşam 2 tane demişti. ben de akşam 6 gibi bir tane 11-12 gibi bir tane alıyorum. ne yapayım böyle çözüm ürettim. eşim de endişelendi. illaki dr. a sor başka bir ilaç versin diye. ama şimdilik ben gerekiyorsa diye fazla da direnmiyorum. bakalım çarşamba tekrar sorucam.
hepınızı cok ozledım bayadır gıremıyodum siteye, bayramda 3. bebegı dusurdum
kromozom testı yapıldı megersem kromozomumdada bozukluk varmıs
sımdı onumuzdekı ay rahım fılmı cektırıcem ondan sonrakı ay da kısmetse tüp bebek tedavisine baslıcaz.
cok ıyı bı perınotolojı doktoruna gıtmıstım pozıtıf sonucu alınca kese olmadan sana ıgne veremeyız dedı dusuklerının nedenıde kan ıhtılasmasıyla alakalı degıldır dedı cunku bebek anne karnınana dusmeden pıhtılasma olusmuyormus. onu sonra genetık doktoruylada konustum oda aynısını soyledı bız 9. haftadan sonra beklerız pıhtılasma dedı.. velhasıl 3. bebegımde gıtmıs oldu..
ınsallah tup bebek tedavım olumlu sonuc verır de bende saglıkla bebegımı kucagıma alırım..
hepınızı cok sevıyorum dualarım hala sızınleee
insallah guzel haberlerle geleceksiniz.
iyi olmana sevindim. Rabbim hayirlisiyla mutlu sona erdirsin insallah. ben de iyiyim tatlim, calismlara basladik daha oncede yazmistim. Kismet hayirlisiyla saglikli sorunsuz bir gebelik hayirlisiyla nasip olsun insallah, tum isteyenlere ve bana.
Cayaz... gecmis olsun tatlim... ben senin gebe oldugu bile bilmiyordum.. kacinci haftada kaybettinnnn? cok uzuldum.
Gittigin perinotoloji uzmani kimdi?
Kan pihtilasmasi hakkindaki soylediklerine sasirdim... ben doktorunun soylediklerinin tam tersini dusunuyordum.. bu topicdede herzaman konusuldu bu konular.. kimisi doktorunun fikirlerini paylasti burda, kimisi okudugu arastirmalari, ama kan pihtilasmasinin 9. haftadan sonra tehdit olusturdugunu degilde, cok erken donemlerde bile 4, 5 ve 6 -7. haftalarda ve hatta gebeligin herhangi bir haftasinda tehlike olusturdugunu biliyordum.. doktorun tup bebek uzmanimi ayni zamanda? acaba diyorum tup bebege yonlendirmek icinmi boyle birsey soylemis olabilirmi diye dusundum biranda.. benim kayiplarim 5. 6 ve 7. haftalarda olmustu..
insallah saglikli hayirli bir gebelik nasip etsin guzel Allahim.
tebrık ederım hayırlı guzel haberler al ınsallah.ben gunde 2kez vajinal yoldan alıyordum aynı hapı canım.doktorum agız yoluyla alınca fazla yan etkısı var dedı ve vajınadan alınca fitil gibi yani daha etkılı oluyor dedı.bıraz can sıkıcıydı ama bebişler için nelere katlanmadık kıherkese selam. ben bugün yeniden bhcg yaptırmıştım 2 gün önce 136 idi. bugün 341 çıktı. birazdan dr a sonuç göstermeye gideceğim. umarım herşey yolundadır. bu arada devlet hastanesinde gittiğim dr. sabah bir akşam 2 progestan vermişti. sabah 1 içtiğimde pek birşey hissetmedim ama akşam 2 tane içince acillik oldum. resmen kendimden geçtim. baya bir sarsıyo. bu ilaca dün itibariyle başladım. kullanan var mı acaba aranızda ve ne kadar kullandınız. cevap verirseniz sevinirim.
canım benım gecmıs olsun.allah hayırlı bılınclı doktorlarla karsılatrsın derdıne derman olsunlar ınsallah.rabbım fazla bekletmesinhepınızı cok ozledım bayadır gıremıyodum siteye, bayramda 3. bebegı dusurdum
kromozom testı yapıldı megersem kromozomumdada bozukluk varmıs
sımdı onumuzdekı ay rahım fılmı cektırıcem ondan sonrakı ay da kısmetse tüp bebek tedavisine baslıcaz.
cok ıyı bı perınotolojı doktoruna gıtmıstım pozıtıf sonucu alınca kese olmadan sana ıgne veremeyız dedı dusuklerının nedenıde kan ıhtılasmasıyla alakalı degıldır dedı cunku bebek anne karnınana dusmeden pıhtılasma olusmuyormus. onu sonra genetık doktoruylada konustum oda aynısını soyledı bız 9. haftadan sonra beklerız pıhtılasma dedı.. velhasıl 3. bebegımde gıtmıs oldu..
ınsallah tup bebek tedavım olumlu sonuc verır de bende saglıkla bebegımı kucagıma alırım..
hepınızı cok sevıyorum duaalarım hala sızınleee
canım senın dogum seklı bellı oldumu.sezaryne tarıhı falan verdımı doktorunprogestan ın etkili olması için jel veya iğne olarak kullanmak gerekir demişti bi dr.
ağızdan alınanı en etkisiz olanıymış. çok rahatsız ediyosa bi sor istersen dr.una, diğer şekillerde önerebilir.
canım senın dogum seklı bellı oldumu.sezaryne tarıhı falan verdımı doktorun
ben varım canım benimde değerim 46 çıkmıştı ama bunu tek başına problem görmedi doktorum bu devamlı değişen bir değermiş tek başına etkili olmuyormuş pıhtılaşma testlerin yapılmadımı? ben gebelikten önce iğne kullanmaya başladım maşallah diyelimhamileliğimde şimdilik bir sorunum yok başka sormak istediğin varsa cevaplayabilirim
canım rabbim sabır versin inşallah bebeğin fazla bekletmeden gelir
insallah guzel haberlerle geleceksiniz.
iyi olmana sevindim. Rabbim hayirlisiyla mutlu sona erdirsin insallah. ben de iyiyim tatlim, calismlara basladik daha oncede yazmistim. Kismet hayirlisiyla saglikli sorunsuz bir gebelik hayirlisiyla nasip olsun insallah, tum isteyenlere ve bana.
Cayaz... gecmis olsun tatlim... ben senin gebe oldugu bile bilmiyordum.. kacinci haftada kaybettinnnn? cok uzuldum.
Gittigin perinotoloji uzmani kimdi?
Kan pihtilasmasi hakkindaki soylediklerine sasirdim... ben doktorunun soylediklerinin tam tersini dusunuyordum.. bu topicdede herzaman konusuldu bu konular.. kimisi doktorunun fikirlerini paylasti burda, kimisi okudugu arastirmalari, ama kan pihtilasmasinin 9. haftadan sonra tehdit olusturdugunu degilde, cok erken donemlerde bile 4, 5 ve 6 -7. haftalarda ve hatta gebeligin herhangi bir haftasinda tehlike olusturdugunu biliyordum.. doktorun tup bebek uzmanimi ayni zamanda? acaba diyorum tup bebege yonlendirmek icinmi boyle birsey soylemis olabilirmi diye dusundum biranda.. benim kayiplarim 5. 6 ve 7. haftalarda olmustu..
insallah saglikli hayirli bir gebelik nasip etsin guzel Allahim.
tebrık ederım hayırlı guzel haberler al ınsallah.ben gunde 2kez vajinal yoldan alıyordum aynı hapı canım.doktorum agız yoluyla alınca fazla yan etkısı var dedı ve vajınadan alınca fitil gibi yani daha etkılı oluyor dedı.bıraz can sıkıcıydı ama bebişler için nelere katlanmadık kı
canım benım gecmıs olsun.allah hayırlı bılınclı doktorlarla karsılatrsın derdıne derman olsunlar ınsallah.rabbım fazla bekletmesin
canım senın dogum seklı bellı oldumu.sezaryne tarıhı falan verdımı doktorun
bayramda kaybettim canım yne erken gebelik kayıbı dendi..doktorum arda lembet. bagdat caddesinde. ılk basta bende inanmamıstım bana ıgne vermemek ıcın yapıo fln dedım hatta bebek dusunce oturdum agladım anneme dedım bu adam beceremedı cocugum gene ondan dustu dıye. ama megersem dogru soyluyormus. erken dusuklerın nedenı cogunlukla kromozom bozuklugundan olurmus ..bebegın kesesı olusmadan ıgne verılmezmıs cunku bıyolojık olarak bebek anne rahımıne dusmeden doktorlar bunu gebelık olarak gormuyorlarmıs. hem arda bey soyledı hem memorıalın genetık doktoru hemde baska bır genetıkcı volkan bey var o ızah ettı tekrardan.
bız kan pıhtılasmasından dolayı bebegın embolı yapmasını 9. - 10. haftalardan sonra beklerız bu bboyledır annenın rahımde kan akımını yavaslatır ve dusukler gerceklesır erken dusuge neden olmazlar dedi 3 ayrı doktorda bunu ızah ettı..
eger kı kızlar sızdede benımkı gıbı erken dusuk oluyorsa mutlaka esınızle gıdın kromozom testınızı yaptırın.. cok pahalı bısey degıl sonuc 3 haftada cıkıyor kısı bası 165-200 arası degısıyor fıyatları.. ama devlet hastanelerındede yapıyorlarmıs bu testı karyotip analızı dıye gecıyor..
canım tüp bebek için baska doktorla gorustum normal yolla cocuk sahıbı olamazsın dedı aıle doktorumuz.sadece tüp bebekle saglıklı embrıyo bulup onunla olabılır dedı. aynı seyı tahlıllerımı kadıkoy sıfanın tüp bebek dktoru ve memorialın tüp bebek doktoru da syledı...
ama ben tüp bebek ıcın memorıal ı tercıh edıyorum kısmetse eger onumuzdekı ay rahım fılmını cektırıp ondan sonrakı adettede tüp bebege baslıcam ınsallah..
geçmiş olsun canım.. kromozom sorununun yanında pıhtılaşmayı önemsemiyo bile dr.lar.
sağlıklı bebeği bulursan kromozom açısından sonrası kolay diyolar.
bizde de kromozom sorunu çıkmıştı, şimdi doğal yolla hamileyim, sağlıklı gidiyoruz. iğneye 9.haftada başladım.
daha önce yine iğnesiz 7-8.haftada kalbi duruyodu.
ama pıhtılaşmayı da ihmal etme sakın.
kromozom sorununuz neydi canım ve sanırım sadece tüp bebek değil tüp+pgt yaptıracaksın
rabbım ınsallah hayırlısıyla kucagına da almayı nasip etsin... benım kromozomlarda fazlalık var. o da erken dusuge neden oluyormus. 3 kez yasadık ve gorduk bunu da ..PGT denılen bı yontem varmıs saglıklı yumurtayı onunla ayrıstırıyorlarmıs tup bebekte ekstra yapılan bıseymıs onu uygulucaklar en bastabıraz arastırdım alanındada memorıal şişli oldukca basarılı 70 kısılık bı ekıp var maslak acıbadem ,şifa da fln hep 14- 16 kısılık ekıp gozukuyor.
.ben gorustum genetıkcıyle once saglıklı embrıyoyu bulup yerlestırıcekler sonrada ıgneye baslatıcaklar benım mthfr1298c homozigot faktor v heterozigot.. oyuzden es gecemezzler bu durumumu.. ama faktor v daha onemlı dıye bakıyorlar duruma.. sımdıden apikobal ( b12 vıtamını) coraspırın bıde folbıol ıcıyorum..
bı kac doktora bırden gıttım hepsı dıyor kı mutlaka b12 vıtamını almalısınız..
kızlar hepınıze soluyorumm eger gebelık olusmadıysa folbıolun yanında mutlaka b12 vıtamınlerınıı de sakın ıhmal etmeyınn..
rabbım ınsallah hayırlısıyla kucagına da almayı nasip etsin... benım kromozomlarda fazlalık var. o da erken dusuge neden oluyormus. 3 kez yasadık ve gorduk bunu da ..PGT denılen bı yontem varmıs saglıklı yumurtayı onunla ayrıstırıyorlarmıs tup bebekte ekstra yapılan bıseymıs onu uygulucaklar en bastabıraz arastırdım alanındada memorıal şişli oldukca basarılı 70 kısılık bı ekıp var maslak acıbadem ,şifa da fln hep 14- 16 kısılık ekıp gozukuyor.
.ben gorustum genetıkcıyle once saglıklı embrıyoyu bulup yerlestırıcekler sonrada ıgneye baslatıcaklar benım mthfr1298c homozigot faktor v heterozigot.. oyuzden es gecemezzler bu durumumu.. ama faktor v daha onemlı dıye bakıyorlar duruma.. sımdıden apikobal ( b12 vıtamını) coraspırın bıde folbıol ıcıyorum..
bı kac doktora bırden gıttım hepsı dıyor kı mutlaka b12 vıtamını almalısınız..
kızlar hepınıze soluyorumm eger gebelık olusmadıysa folbıolun yanında mutlaka b12 vıtamınlerınıı de sakın ıhmal etmeyınn..
geçmiş olsun canım iğne yapıyor arada bir baş ağrısı. ikili test zamanınız gelmiş bile ne zaman kontrolünüz
canım hayırlı olsun sonucun iyi çıkmış inşş bir aksilik olmaz. benim de 8 ay önce 4 haftalık düşüğüm oldu vajinal ultrasonda kese görünyodu daha sonra değerlerim düşşmeye başlyodu ve o keseyi düşürüyodum. senin düşüklerde kese görünüyormuydu ya da oluşuyomuyduuu.
progestan ın etkili olması için jel veya iğne olarak kullanmak gerekir demişti bi dr.
ağızdan alınanı en etkisiz olanıymış. çok rahatsız ediyosa bi sor istersen dr.una, diğer şekillerde önerebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?