pıhtılaşma tedavisi görüyorum. ilaçlarımı kullanıyorum ancak geçen hafta cuma günü bhcg değerimde bir düşüş oldu. sonra yükseldi, yükselmeye de devam etti ama istenildiği gibi 2 katı oranında değil. dün ultrasona girdim nokta kadar bir kese göründü ancak gelişip gelişmeyeceği meçhul. cumartesi başka dr. a randevum var bakalım o ne diyecek
evet canım ya artık eskisi gibi hareketlendi çok şükür :))) beni de korkuttu cadaloz kızım benim :)) anası gibi inatçı olacak ama beni geçecek sanırım inat konusunda :))
şimdi burda yazmayayım böyle şeyleri ulu orta paylaşmayı sevmiyorum ama şunu söyleyeyim senaycım eskiler ne biliyorsa doğru biliyor en azından benim annem bu güne kadar hiç yanılmadı biz ne zaman anneeeeeeeeee desek o hemen kendi tecrübeleriyle harmanladığı bilgilerini bizim üzerimizde uyguladı ve dediğim gibi hiç yanılmadı..eski toprak dedikleri böyle bişey olsa gerek..ama herşeyin başı da sonu da dua buna çok inanıyorum dua çok güçlü bir inanç... o yüzden dualarınıza ihtiyacım var benimkilerde sizler için :)) inşallah ben inanıyorum herşey hepimiz için yoluna girer, yolunda gider...
Arkadaşlar üniversite hastanesiine gittim sabah... kan verdim.. yapılacak testler şunlar ama ne olduğunu bilmiyorum açıklama ypar mısınız biliyosanız??
AT III
APTT
FIB
PROTEİN S
PROTEİN C
PT
mthfr
canım bende bi hamileliğimde aynı şeyleri yaşadım değerim düştü sonra tekrar yükseldi yükselmeye devam etti de ama doktorumun istediği gibi değildi kese gözükmüştü doktorum bana ümitlenmememi söylemişti istenildiği gibi büyümedi ve 9 haftalıkken 5 haftalık gibiydi kürtaj oldum ama belki sen tahlillerini farklı yerlerde yaptırdığın için sonuç farklı çıkmıştır ben aynı yerde yaptırmıştım her zaman inşallah seninkisi güzel devam eder
canım burda hepimiz birbirimizi anlıyoruz bende bazen hareket etmeyince o kadar endişeleniyorum ki normalde de çok panik bi yapım vardır onun için seni çok iyi anlıyorum hatta bazen bende çok inatçı olduğum için diyorum bana inat yapıyo sanırım:)
pıhtılaşmayla ilgili testler canım
kızlar 2li testim yapıldı kan sonuçları 1 hafta sonra çıkıcakmış. Ense kalınlığıda çok iyi tam benim istediğim gb incecik bi ense kalınlığı var dedi 0.98 miş.inşallah kan sonuçlarıda iyi çıkar.
selam kızlar, umarım herkes iyidir.
bende sonunda hamileyim pazartesi günü öğrendim.
allahıma şükürler olsun, inş kucağımıza almak nasip olur.
adetimin 24. gününde hcg 147 çıktı. hemen doktora koştum.
erken yumurtlamışım meger 5 gün öndesin. 4 haftalık şuan dedi ve keseyi gördük
1 ekimde de kalp atışı için bekliyıorum dedi.
herşey o kdr iyiki şuanda ben bu çocuga hiçbi müdahale etmesem bile doğar allahın izniyle dedi.
bilemiyorum kızlar ister istemez tedirginim. mthfr A1289C homozigotum.
hiç gerek görmüyorum ama yinede vericem sana ilaçları dedi.
progestan verdi, haşimato olduğum için peridnol diye bi hap verdi. coraspin ve 1200 mg folic aside devam.
ve iğne olarakta innohep verdi, ancak hergün vurunmana gerek yok 3. günde bir vuracaksın dedi. örneğin pzt perş pazar şeklinde
işte böyle. beni çok rahatlattı herşey çok iyi kan değerinden belli ,keseden rahimden belli vs dedi ama.
endişelerden bi kurtulabilsem. doktorum aslında çok iyi çok seviyorum ve güveniyorum.
Prof dr Gürkan Uncu hatta izin taviyenizle bulmuştum kendisini allah razı olsun. ama yinede endişeeler bırakmıyo insanı.
allahın izniyle kalp atışını devamını bi görebilsem.
allaha emanetiz umarm bi sorun yaşamayız. tüm bekleyenlerr için dualarım, rabbim yardımcımız olsun inşallah.
Canım ben de çok korkuyorum. inşallah bu sefer allah yüzüme güler. bilemiyorum şu an. elin kolun bağlı beklemek çok zor. ben hep diyorum iyi ki sizler varsınız. damdan düşenin halini damdan düşen anlar. şu an insanlar beni ümitlendirmeye çalışıyor ama tabi ki bir gerçeklikler var. biraz gerçekçi olmak zorundayım her ne kadar zor olsa da o yüzden çok ümitlendirmemeye çalışıyorum kendimi
canım benim allah yardımcın olsun. bende bu korkuları yaşıyorum hala daha önce kimyaal gebelik geçirdim 2 defa.
rabbim kimseye yaşatmasın. kesende gözükmüş bence bir sorun olmayacak allahın izniyle.
sende içini ferah tut iyi düşünelim ki iyi olsun.güzel haberlerini bekliyorum inş.
canımm benim allah razı olsun çok sağol.
aslında sürpriz olmadı yani zaten 9-10 aydır bebek için uğraşıyorduk.
kimyasal gebelikte geçirmiştim hatta bu süreçte.
ama geçen ay dediğin gibi pek ümitli değilken sürpriz yaptı bebiş bana artık umudu kesmiştim çnkü hamile kalamıyorum diye düşünüyordum..
birde çok erken yumurtlamışım ve 16. günümde lekelenmem oldu yerleşmeymiş o meğer bende geçmi yumurtluyorum diyodum
velhasıl canım gürkan beye gidiyorum evet. kan degerimi çok begendi usg görüntüsünüde öyle.
bu çok saglıklı bir bebek buna inan dedi hiçbi müdahale etmesekte doğar bu çocuk dedi.
bunun gibi iddialı şeyler söyledi ama ben yinede endişelerden kurtulamıyorum bi türlü.
iğneyi hergün degilde 3 günde bir verdi falan. progetan veriyorum ama inan buna bile gerek yok şu durumunda dedi.
kan testini tekrarlamaya gerek bile görmüyorum dedi. keseyi de gördü zaten ama ne bileyim...
allahım diyorum bişiy olmasın ne olurrrrrrrrrrrrr
ama dedigin gibi çok iyi bi doktor ona güveniyorum güvenmek zorundayım başka çaremde yok anlaşılan.
rabbim inş saglıkla yavrularımıza kavuşmayı nasip etsin canım
canım benim çok teşekkürler.
rabbim inşallah hepimize nasip etsin tüm bekleyenlere tüm hamişlerimize.
bugün ilk kez ignemi tek başıma yaptım baya bi heyecan aldı beni
ay çok saol iyi dileklerin için.inşallah sonuçlarında iyi çıkar canım ama ben o 1 haftada başımın ağrısından ölmüştüm stres yapmaktan:18:
hayırlı olsun canım darısı kalp atışlarını duymaya inşallah
ben de 5 ay oldu bısey yok bu ay klomen kullanacaktım amamısafır var yatılı kullanamadım reglım de tam zamanında oldu yanı ben den haberler bu kadar gelecek ay hayırlısı dıyelım ben sadece follıbol kullanyorum doktorum aspırın kulllanma dedı degerın ıyı dedı neye gore dedı bılmıyorum f5 heterızıgot ve mtfr 677 heterızıgot bn de c ve s de dusuklukler var bunuda anlıyamadım ya neden bırı yusekken dıyerı dusuk oluyor hangı test oluyor acaba aspırın kullanmak ıcın deger bılgı verırsenız sevınırım
kızlar bu aspırın ne ye gore kullanıyor bılgısı olan varmı doktorlar ın hıc bırı bana kullan demedı 3 doktora gozterdım sonucları soylersenız sevınırımmm ona gore kullanıayım bende 5 aydır bısey yok ben de acaba kullansam nasıl olur hamıle kalırmıyım kı aspırın kullananalar cabuk hamıle kalıyor dıye gormustum
ay çok saol iyi dileklerin için.
diyolarki ense kalınlığı ölçümü iyi çıktıysa kan sonuçlarıda iyi çıkıyor inşallah dedikleri gb olur.
Kızlar biliyorum çok oluyorum ama bir sorum daha olacak. Ben bugün devlet hastanesinde dr.a gittim ve alttan ultrasonla baktı. özeldeki dr. Da cumartesi çağırmıştı. Ultrason takibi için. şimdi bu kadar sık ultrasona girmek sizce sakıncalı mı. Muhtemelen o da alttan ultrasonla bakar herhalde. Ne yapsam bilemedim. Bir de devletteki haftaya çarşamba tekrar çağırdı. Bir de cumartesiden sonra tekrar çarşamba ultrasona girme ihtimali var. Ne dersiniz. Fikrinize ihtiyacım var.
selamlar,
özellikle bu yazıyı kan pıhtılaşması olan ve aynı zamanda bebek bekleyen isteyen bayanlara moral olsun diye yazmak istiyorum.
bende de kan pıhtılaşması sorunu vardı. ben bunu 2010 Aralık ayında once bacagımdakı bir agri sonrasında ögrenmiştim. ayaklarımda derin ven trombozu olusmustu.
o gun hemen hastaneye bile yatırmaya karar verdiler ama sonra sadece iğne ve ilaç tedavisi uygulandı. bu arada cocuk istediğimi belirttiğimde bana beklememi söyledi kalp damar cerrahları. bu arada kullandıgım dogum kontrol ilacını hemen kestiler. asla kullanmamam gerektiğinide belirttiler. zaten ilacın yan etkilerinin 1. si DFT olarak belirtiliyor prospektuslerde.
3 ay sonra tekrar kontrole gittiğimde damarlarda kan akısı başlamıstı ve gebelik için uygun oldugumu ama gebe kalınca muhakkak bir kalp damarcı ve kadın dogumcuyla bunu konusmam gerektıgını belırttıler.
neyse ben hemen kadın dogum dokoruna gidip genel bir muayene oldum. DVTgeçirdiğimi söylediğimde gen testi yaptılar. 4 - 5 genimde sorun vardı. zaten ailemizde genel bir damar hastalıklarıda mevcuttu.
bu arada 2.5 cm myom olması nedeniyle doktor ameliyat önerdi ben hemen zeynep kamile gidip laporoskopi yaptırdım. onlara göre myom gebeliğime engel degildi... muhakkak arastırma hastanelerınede tavsiye ederim bu arada.
neyse ben bu arada sadece corasprin ya da ecopirin kullanıyordum. Aralık 2011 de Sadi konuk - Bakırkoye kalp damar ıcın kontrole gittim. ecopirin kullanmaya devam et dediler. 30 aralıktı ve o gün eczaneden ecopirin almak istedim yoktu. bu kadar basit bir ilacın olmamasına da sasırmıstım.. bu arada adetimde 5-6 gün gecikmisti. daha öncelerinde de gecikiyordu ama nedense test aldım, yaptım ve hamileydim. 2012 bana bir evlat hediye edecekti.
bu arada dogum kontrol ilacını bıraktıktan tam 1 yıl sonra gebe kalmıstım....
ecopirine devam ettim. aslında kadın dogumcum muhakkak bir kalp damarcı ile görüşmemi istemisti ama aptallık işte ben gitmemiştim.
neyse, bir gün kıpkırmızı bir kanamam oldu. 8 -9. haftlarımdaydım. bebeğimi kaybettiğimi sandım. hastaneye attım kendimi ve bebeğimin kalp atışlarını duydugumda nasıl agladıgımı anlatamam. nöbetci doktora DFT olayımı anlatınca bana kalp damarcıya gitmemi tekrarladi cunku asprinler yeterli olmayabilirdi artık.
kalp damar doktoru riskli bir gebelik olacagını belirtti hatta bebeği almayı bile önerdi.. sok olmustum. ama ben devam edicem dedim.
innohepe basladık. kiloma göre hesapladı. 450 likle iğnelere başladım. hatta ilac bulunmuyordu sanki karaborsaydı. ithalatcı firma ithal edememişti bir sure.
bu arada ben hep 12. hatta 15. haftayı atlatmayı hayal ediyordum. işte o dönemlerde bu siteden mutlu sonları okumaya calısıyordum. okuyordum bazen aglıyordum okurken..
ve bebeğim 37 hafta 5 günlükken sezeryanlar yine bir bayram arifesinde kucagımdaydı. onunla uzun meşakkatli bir 9 ay atlatmıştık.
şimdi içeride ve 1 ayınıda doldurdu.
ben tedavimi hep kalp damarcılarla devam ettim. son 30 - 40 gün ise iğnemim dozajı 700 e cıktı
ayrıca bır asprin ya da türevlerini kullanmadım. arasıra folik asit aldım. son dönemlerimde de kramplar nedeniyle magnezyum ve kalsiyum aldim o kadar.vitamin kullanmadım. sadece 5.5 kg aldım ve 10 kg verdim dogumdan sonra.ama hep emziriyorum bebeğimde nerdeyse 2 kg aldı bir ayda.
dogumdan 12 saat - 24 saat öncesine kadar iğneye devam ettim ve halen devam ediyorum. lohusalık sonuna kadar kullanacagım, elimde de kalacak. onlarıda uzun yola gideceksem vuracagım, uzun yollar kan pıhtılaşması için riskli
raporla ilaçlarımı ücretsiz aldım ve istediğiniz kadar yazdırabiliyorsunuz.
Son 1 haftaya kadarda calısmaya devam ettim...ofisimizde klima vardı :)
bu arada bir oğlum var, 3380 kg dogdu.
Allah her isteyene nasip etsin. kimse moralini bozmasın ve ilaçlarınızı düzenli bir şekilde alın derim.
herşey o kdr iyiki şuanda ben bu çocuga hiçbi müdahale etmesem bile doğar allahın izniyle dedi.
progestan verdi, haşimato olduğum için peridnol diye bi hap verdi. coraspin ve 1200 mg folic aside devam.
ve iğne olarakta innohep verdi, ancak hergün vurunmana gerek yok 3. günde bir vuracaksın dedi. örneğin pzt perş pazar şeklinde
işte böyle. beni çok rahatlattı herşey çok iyi kan değerinden belli ,keseden rahimden belli vs dedi ama.
endişelerden bi kurtulabilsem. doktorum aslında çok iyi çok seviyorum ve güveniyorum.
Prof dr Gürkan Uncu hatta izin taviyenizle bulmuştum kendisini allah razı olsun. ama yinede endişeeler bırakmıyo insanı.
allaha emanetiz umarm bi sorun yaşamayız. tüm bekleyenlerr için dualarım, rabbim yardımcımız olsun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?