gözünaydın canım yalnız senin doktorda kontrol süresini baya uzatmış benim artık haftaya düştü:)sona yaklaştıça gerçekten beni de bi korku aldı sürekli ağlayasım geliyor herşeye bide insanların yok iğneyi neden kesmiyosun yok halenmi aspirin kullanıyosun kanamanı durduramayacaklar demelerinden de sıkıldım herkes başıma doktor oldu sankirabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah doğum şeklin bellimi boyu kilosu nasılmış bebişin
döndüm kızlar çok şükür herşey yolunda. doppler ile ölçüm yaptı bi sürü herşey iyi dedi. nst ye yine girmedik.doktoruma kalsa bayramdan sonra gel dedi ama ben bayramdan önce gelicem ne olur olmaz dedim :) çıkınca mutlu olmalıydım garip bir şekilde huzursuzdum. sanırım sona yaklaştıkça korkuyorum kızlar. dualarınız için sağolun. allahım hepimize sağlıkla nasip etsin...
herkese merhaba. umarım herkes iyidir. ben pek iyi değilim malesef. dr. dan geliyorum. kesenin gelişimi durmuş. bugün 19-20 mm olması ve kalp atışının duyulması gerekiyodu. ama yok. kse perşembe 15 mm idi. aradan 5 gün geçti 16 mm olmuş. belim de ağrıyor zaten. dr. beklemeye aldı. kendi kendine düşmesini bekleyecekmiş. haftaya gel dedi. duruma göre bakacağız. şu an müdahale etmek istemiyorum dedi. benim psikolojimin buna elverişli olmadığını söyledi. bakalım hayırlısı.
Aspirini kullanmadığım için bilmiyorum ama iğneyi doğumdan ya 1 gün ya da 2 gün önce bırakacakmışım.
Gözün aydın. Benim de haftaya pazartesi kontrol. Her dönemin kendine özgü korkuları var :)
Şenaycım geçmiş olsun, her ne kadar böyle bir ihtimali beklesen de üzülmememn mümkün değil elbette. Sonraki mesajlarından anladığım doktorun bağışıklık sisteminin eşinin spermlerine savaş açması ihtimalinden bahsetmiş. Bununla ilgili testleri yaptırmış mıydın? Öncelikle bence mümkünse (sanırım Ankara'ya gelebilirsin) Hacettepe'de o testleri de yaptır ondan sonra kendinize bir yol çizin. Kromozom testlerini yaptırmıştınız değil mi, hatırlayamadım ama yaptırmadıysanız ona da baktırmalısın. Ben de son kaybımı iğne kullanırken yaşadım, eğer başka bir sorun çıkmazsa bu sana ümit olsun bak nerelere geldim şimdi. İyi bak kendine. Bu arada ben 9 haftalık kürtaj olmama rağmen sadece 1 ay korunmuştum.
canım aynen dediğin gibi gebelik hemen öyle belirti verecek bişey değil. adet tarihin kaçtı senin.
canım en azından kürtajdan sonra da uzun süre beklememek beni biraz rahatlattı. kromozom teslerini yaptırmamıştık. gerek görmemişlerdi. şimdi artık ne gerekiyorsa yaptıracağımı söyleyeceğim dr. a yeter artık deneme yanılma tahtasına döndüm. 0,4 olmadı 0,6 o,6 olmadı 0,8 tekrar olursa ne olacak. ankara da gidebileceğim ve üniversitede tahlillerini yaptırabileceğim bu konuda uzman prof var mı bildiğin canım. ben gaziden bir hocaya gitmiştim ama kendisi sanırım bu konuda uzman değil. yani çok rahat yaklaşmıştı mevzuya.
canım 20 eylül bu ay da 17 ya da 18 ekim de olmam gerekiyor
Ben Hacettepe'de Sinan Beksaç'a gitmiştim ama sanırım hasta almıyor, fakat orada başka bir hoca da bu konuda bilgili olabilir. Veya belki tanıdık vs. bulabilirsen ulaşabilirsin doktora. Tüm testler o hastanede yapılabiliyor.
canım cuma günü kesin çıkar gebelik olup olmadığı eğer adetlerin düzenliyse diye düşünüyorum. bi dene istersen. sağlık ocağında aile hekimine gidip hamilik ihtimalin olduğunu ve test yaptırmak istediğini söyle ama adetinin henüz gecikmediğini söyleme çünkü o zaman yapmıyorlar.
canım ne desem boş biliyorum allahım dayanma gücünü versin. ben 1 kere yaşadım o acıyı hala yüreğim sızlıyor. senin için hangisi hayırlıysa o olsun . umarım bir an önce toparlar yeni umutla başlarsın ...
canım, sorma doktor yüzünden gerildim belkide o gün. gerçi herşey yolunda diye bayramdan sonra gel dedi. ama son zamanlarda herkes zaten 2 haftada bir gidiyor. neyse gidicem nitekim 2 hafta sonra. iğne ve aspirin konusunda hiçbirşey söylemedi benim doktorum hala kullanıyorum bende. boşver sen o doktor kesilenleri. o konularda hiç korkum yok, tek korkum bebeğimi sağ salim kucağıma alabilmek. doğum şeklim sezeryan olarak kesinleşti gibi, çünkü göbek kordonunu boynuna dolamış bu sıpa. buna rağmen normal doğum yapanlar var ama bebek sıkıntıya girerse sezeryana dönüyormuş. ben bunları göze alamam zaten. olurum paşa paşa sezerayanımı bebişm iyi olsunda. sezeryanda olsa doktorum sonuna kadar bekleyecek gibi gözüküyor.kız bebek olsa şimdi bile alırız sıkıntı olmaz ama erkeklerin akciğeri geç gelişiyormuş. 8 kasım gibi olabilir dedi ama o da kesin değil. benim tosun 2500 gr olmuş boyunu söylemiyor uzun zamandır zaten. senin oğluşun nasıl kilosu,boyu kesin mi doğum tarihin güzelim ...
canımcım hoşgeldin. iyiyiz çok şükür sabırsızlıkla bekliyoruz artık . günler geçmek bilmiyor. bir kere daha sabrına hayran oldum bu durumda normal doğumu bekleyebildin ya tebrik ederim :):):)
canım 0,6 kullanıyodum. bir de coraspin. üstelik tedbir amaçlı 0,4 lül iğneyi de 10 gün öncesinden vurmuştum. sonra hamile kalınca 0,6 ya geçtik. dr. un söylediği 2 şey var. hamile kalıp düşüreceksin illaki birinde tutacak. bir tane 10 düşükten sonra 11. de durmuş. iğnenin dozunu 0,8 yapacaz dedi. bu gebeliğimim kimyasal bir gebelik olmadığını ve normal bir gebelik olduğunu söyledi ultrasona bakarak. bir diğer yolun da eşimden alınacak kanla bana bir aşı yapılması yöntemini. dediğine göre benim vücudum ondan gelen kromozomları kabul etmiyor ve bloke etmeye çalışıyormuş. o yüzden de düşükle sonuçlanıyormuş. ben niğde de yaşıyorum. istanbul da ve ankara da birkaç merkezde bu teknoljinin olduğunu söyledi. ama eşim tekrar hamile kalmadan önce yapılması gereken başka ne testler varsa onları yaptırırız ondan sonra diyor. çünkü her defasında benim nasıl psikplojik olarak çöktüğümü görüyor. yapacak birşey yok. ben elimden geleni yapayım gerisi allaha kalmış. şu an bile sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağım diyorum kendi kendime. ilaçlarımı aynı düzenle kullanıyorum. bir ihtimal belki diyorum. bir yandan da düşecekse düşşsün diyorum kafam karman çorman anlayacağın.
Kızlar ben bu aralar çok yoğundum giremedim pek. Eskiyi okumaya çalıştım ama arada atladıysam birşeyleri affedin.
Biz iyiyiz oğluşumla, pazartesi kontrol var. NSTye sokacakmış. Benim bir şikayetim yok çok şükür, bakalım ne diycek doktor.
Hepinizi öpüyorum.
benimkide geçen hafta 2.916 çıktı boyuda 46 cm di o hafta 100 gr almıştı bakalım cuma kontrol var kaç olmuş tabi yine öncesinde nst :18:doğum sezaryen olduğu kesin de tarih konusu duruma göre bayram öncesi yada ertesi diye konuştuk geçen hafta sağlıkla doğsunda normal sezaryen önce yada sonra farketmiyor bizler için :18:hergün hareketlerini dinlemekten uykularım kaçıyor biraz hareket etmese endişe alıyor rabbim yardımcımız olsun
canım o yazdığın aşıyı ben yaptırdım istanbuldayım lenfosit aşısı hamile kalmadan önce 3 sefer hamile kalıncada 2 sefer yapılıyor biraz maliyetli faydasını görenler varmış ama ben malesef görmemiştim kalp atışı durmuştu 7 haftalıkken eşinden kan alınıp onu hazırlayıp sana enjekte ediyorlar
iyi olmana svindim canım bu aralar pek gözükmüyorsun arada uğra merakta bırakma bizleri
burcu_gen
burcucum peki özel muayenehanesi var mı. belki oradan ulaşmak daha kolay olabilir diye düşündüm.
yaa ben de bi ümit ona sarılmıştım ama. belki o yüzdense diye ama şu an hamilesin sadece iğnelerin yardımıyla mı durdu bebişin.
kızlar nerdesiniz yaaa?? walla herkes toplanmış bir sürü konuşmuş ben kaçırmışım..şaka bir yana özlüyorum sizleri yaa :)) benim bu kız çok kıpırdak bişey sanırım şuanda kaburgamı delme işiyle uğraşıyor..bikaç gün sonra ağzımdan çıkacağını düşünüyorum :))
bu bebişler çok hareketli olur canımız acıyo deriz etmezler uyandırmaya çalışırız ne olacak bu halimiz bilmem canım benimkide uzanmışım sanırım sol tarafımı tırmalıyor
kızlar nerdesiniz yaaa?? walla herkes toplanmış bir sürü konuşmuş ben kaçırmışım..şaka bir yana özlüyorum sizleri yaa :)) benim bu kız çok kıpırdak bişey sanırım şuanda kaburgamı delme işiyle uğraşıyor..bikaç gün sonra ağzımdan çıkacağını düşünüyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?