Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar mrb. benm 2düşüğm var. mthfr677 heterozigot. doktrun biri 0,4 clexan, diğeri 0,6 kullan dio. kafam karıştı ikilemde kaldım. benm durumumda olanlar siz ne kullandınız yada kullanıyorsunuz

Kizlar ben agustos annesi olcam allahin izni ile 31 haftalik hamileyim bi oglum olcak bende sizlerle ayni sorunu yasadim iki dusugum vardi ilki kanla gitti kurtaj olmadim ikincisi kurtaj la gitti bebegim kalbi atmiyordu kan rahlili yapildi kan pihtilasmasi cikti bu hamileligimi gunu gecmeden yani adetime 3 gun kala idrar testi ile ogrendim hemen doktora gittim ve bana fraxpirine 0, 6 lik igne verdi o gunden beri her gun igne kullaniyorum hersey yolunda allaha sukur demem o ki ben kurtajdan sonra adet gordum 1 kere hemen hamile kaldim bi sorun cikmadi yani eger sorun kan pihtismasi ise beklemeye gerek yok zaten edet gorduysen kurtajdan sonra rahim hoparlanmis demektir

Eger sormak istediginiz bisey olursa ozelden yazabilirsiniz cunku suekli giremiyorum buraya sgustos anneleri topigindeyim ordanda bulabilirsiniz allah hepinizin gonlune gore versin insallah

Bişey sormak istiyorum bu sefer ki gebeliğinde biç kanama oldu mu??

slm kızlar nasılsınız fakülteye gittim istenen tetkikleri yazıyorum bilginiz varsa yardımcı olun lütfen

homosistein
aca
antitrombim |||
protein c
protein s
aptt

bunlar pıhtılaşma için yeterlimi sizlere neler yapılmıştı

bu arada homosistein 13.5 referans aralığı 5-12
protrombin zamanı 10.5 referans aralığı 9.4-12.5
aptt 30.8 referans aralığı 25.4-38.4
pt ınr 0.91 referans aralığı yazmıyor ??? anlayan varsa yorumlasın lütfen doktora 1 hafta sonra gidicem merak içindeyim ((

evet canım korku ve telaş yapmanın hiçbir faydası yok. insan kendi kendinin terapisti olmalı, becerebilirse :)
%1 ihtimalle olan birşey başına geldiğine göre bunun bana göre tek bir açıklaması var canım: zamanı gelmemiş. bize şer olarak görünenlerde bir hayır vardır. senin meleğin de zamanını bekliyor. vakti geldiğinde Allah onu gönderecek sana ve isteyen her kadına inşallah.

kızlar mrb. benm 2düşüğm var. mthfr677 heterozigot. doktrun biri 0,4 clexan, diğeri 0,6 kullan dio. kafam karıştı ikilemde kaldım. benm durumumda olanlar siz ne kullandınız yada kullanıyorsunuz

benim bir arkadaşım şu an 4 aylık hamile ve sadece coraspin kullanıyor. ama mutasyonunu tam bilmiyorum açıkçası. sadece protein c düşük. yine de şunu söyleyebilirim. bir çok doktor heterozigotu hiç önemsemiyor, pıhtılaşmaya ve düşüğe sebep olmaz diyor. ancak iki gende heterozigot varsa homozigot gibi oluyor.

canım pıhtılaşma için asıl yapılan testler mthfr, pai, faktör II, faktör V, faktör XIII gibi testler. onları da yaptırsaydın iyi olurdu aslında. tabi protein c ve s de önemli. aptt ve ınr sadece pıhtılaşma zamanı hakkında bilgi verir. sana bu konuda daha aydınlatıcı bilgiler verecek arkadaşlar var burda ama tabi son söz doktorunun.

Son düzenleme:

cnm benm sorunumda seninle aynı 2 düşük yaptım benim doktor bu mutasyon normalde düşüğe yol açmaz ama eğilimin var ve bunda sorun varsa daha araştıramadığımız yüzlerce gen var onlardada sorun olabilir hamilekalır kalmaz clexan 0.4 dedi eğer tek sorunun bu ise 0.4 genelde kullanılıyor ama yinede hangi doktor içine sindiyse onu dinle

canım benım günaydın nasılsın bebiş nasıl bakalım bende öyle düşünüyorum demek kı hayırlı değildi rabbım hayırlısını versın acelem yok artık zaten bu cuma izne cıkıyorum 8 temmuz da iş başı yapacağım kafamı dınleyeceğim cok yoruldum inşallah burda güzel seyler baylaşırız

teşekkür ederim canım. öle saçma ki, bu hastalık konusunda hiç bir doktorda fikir birliği yok, üzerimizde tarzlarını yöntemlerini deniyorlar,,deneme tahtası mıyz biz. kimi iğne vermez, kimi hem aspirin hem iğne verir, kimi iğneyi hamile kalmadan başlatır, kimi günde 2iğne verir. kaderime tabiki razıyım ama bu doktorlara dayanamıyorum. mesela hamile kalmadan progestanım düşüktü. doktora diyorum bu düşüğe sebep olurmu?die... yok progestanda yazmadı,onun etkisi yüzde 7 dio. ee canım ben yüzde 7lik gruba giremezmiyim önlemni alsana sen. buarada kızlar hamile kalınca progestan içmeye başladınız mı

cnm benm 2.hamile kaldığımda doktor lekelenmem olunca verdi progesteronu ama şimdi yine hamile kaldığımda büyük ihtimalle hem clexan 0,4 hem progesteron vitamin falan kullanıcam benm doktor aspirin vermedi

acıkcası uzerımızde denemeler yapıyorlar.ben gunde 2 defa ıgne 2 defa da progestan kullanıyorum basından berı

cnm benm 2.hamile kaldığımda doktor lekelenmem olunca verdi progesteronu ama şimdi yine hamile kaldığımda büyük ihtimalle hem clexan 0,4 hem progesteron vitamin falan kullanıcam benm doktor aspirin vermedi

benimkide aspirin vermedi..aslında hiçbişi vermedi folikasit veriyorum sadece dedi, "hocam ben 2düşüğümüde folik asit içerek yaptım zaten"dedim.. ben bir boş gebelik geçirdim, bi düşük..toplamda 2düşük,2kürtaj,2 histereskopi,rahim filmi var. üstelik son düşüğümden sonra 1,5yıldrda hamile kalamıyodum. ama bu doktorları senin daha 20li yaşlarda ne çektiğin ilgilendirmiyo doğrusu. üstelik budoktorlar kayserinin en iyileri, prof.ları, doç.ları

cnm benm doktorda perinatalog prof aynı zamanda benden rahim filmi istemedi şimdilik gerek yok dedi eğer düşüklerin geç haftalarda olsaydı rahimden şüphelenirdim dedi.ama şimdilik o teferruata gerek yok dedi senin kaçıncı haftada oldu..benm doktorum b vitamini ve ayrıca b vitaminli folik asit verdi hamile kalıncada erken kan testi ile öğren ve gel dedi..bakalım nasip sen ne zaman düşünüyorsun bidaha

arkadaşım tebrik ederim bu günlere gelmişsin senin hangi genlerde sorun vardı hatırlıyormusun??

ben 2. kürtajımdan sonra 1,5yıldır istiyodum ama kalamıyordum, ramazandan sonra aşılama yaptıracaktık.. hamdolsun, inşallah Rabbim izin verir ve devam ederse dün hamile olduğumu öğrndm. canım rahim filmini aslında ben düşüklerime neden olduğu için değil de, kürtajdan sonra rahimde bir yapışma, tüplerde tıkanma varmı falan die çektirdim. hamile kalamadığım için bide adetlerim azalmıştı,oyüzden çektrdim. benim ilki boş gebelikti zzaten 7.haftada kürtaj oldum, 2.sinde de 6.haftada düşük yaptım kürtaj oldum

Son düzenleme:

cnm ALLAH tamamına erdirsin inşallah bizim sorunumuz basit bir sorun bu iğneyi kullanınca sorun olmayacaktır ama iğnelere başladın dimi geç kalma hemen başla seninde erken olmuş benim gibi çünkü bende ağustosta deneyeceğim inşallah sağlıkla devam eder gelişmeleri ara sıra yaz bizde bilgilenelim cnm neler kullandığını hangi ilaçları falan...kendine dikkat et

benim mthfr 677 ve mthfr 1298 heterozigot.0,4 clexan.kullaniyorum.
senin icin 0,6 cok gibi geldi bana.ama zaten aptt degerine bakilarak ignenin dozunun iyi olup olmafigina karar verilebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…