Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sanada cok gecmis olsun canım .. Ben kendimi tek sanıyordum 5 kayıp oldugu icin kimseye denk gelmemiştim simdiye kadar rakam arttıkca kotu deneyimi yasayanlarda az oluor sanki.. Kurtajım uc gun oldu ve hemen genetik icin kan verdik ıkı haftayı bulurmus bizimki.. Senin ki kac gun once vermıstın kanını ne guzel ptesi ogrenceksin sorun var mı yokmu .. Beklemek cok zor daha okassr gunu dusunceli gecirecem( seninle tekrar yazısmak isterim sonucların yada daha onceki yasadıkların .. Ben hep 6. Haftada kaybediyorum 6+3 6 +4 gibi ama mutlaka kalp atısını gormeye diye gittigimde ya bebekte bozukluk olusyo yada en cok olan kese buzusuyo...

Okadar cok sey konusmak ıstıyorumki ne kadar kotu deneyimler yasasakta arkamızda kalsada ben suan seninle karsılasıtıgım ıcın mutluyum .. Cnku beni en iyi sen anlarsın su durumda arkadasım

canım yazdıklarını okudukca içim parcalandı bu kadar kayıp var ve 1298 homozıgot nıye folıdoce vermısler folıdoce 400 mıkorgram folık asıt ıcerır benım bır kayıbım var kendılgınden dusmedı ama duzgnde gelısmedı kurtaj olmak zorund akaldım kalp atısı hıc olmadı bı cok dr arastrmaya gerek gormedı bır perınatolgun ıstegıyle bakıldı ve dıgerlerı norml 1298homozgt cıktı folıc asıtı yuksek doz kullanacaksın folbıol 5mılıgram mumkunse gebelıklten 2-3 ay once baslamalısn buna dedı ben ılk gebelkte folıc plus alıodum 400 mıkrogram oda dusukten sonra folbıole gecırmıstı drum buarada hamılelkte aspırın kullancagmı ıgnenın tartısmalı oldugnu rısk almamak ıcın kullanabılecegmı soyledı senınde dr un dogru yolu gostrecektır elbet ama bence folbıol kullan folık asıt yukske doz olmalıymıs cunku geçmış olsun allah sabır versın ve en kısa zamanda kucagını saglıkla bır evlatla doldursun rabbim

Doa82, sanırım 82 senin dogum yılın eğer öyleyse aynı yaştayız seninle benim hikayem şöyle

Ilk gebeliğim 8. Haftada kalp sesi duyuladığı için kürtajla bitti, diğer dört tanesi kese oluşamadan kanmayla bitti, kan tahlilimde pozitif çıkıyor ya adet günümde ya da adet gününü 4-5 gün geçe bitiyor hamileligim, doktor kimyasal gebelik dedi, döllenme oluyor ama bebk rahme tutunamıyor dedi.
Ben hem pıhtılaşma hemde kromozom analizi verdim 3 haftada çıktı, pıhtılaşma testlein yarısı 2 haftada diger yarısı 3 haftada cikti, fakülteye yaptirdim hic para ödemedim, pıhtılaşma sonucumu gördüm ama daha doktora göstermedim, bide eşimin spermlerinin yapısina bakılacak, istedigın zaman konuşabiliriz am inan ki hiç yalnız değilsin, ben burda 8 düşük yaşayanı gördüm, ama sanırım senin sorunun pıhtılaşma, eğer öyleyse çözümü çok kolay, sonuçlarım çıkıncada yazarım mutlaka,bide benim sürekli yazdığım bir topik var, oraya gel istersen arkadaşlarımın hepsi çok iyiler, çok uzun zamandır orda yaziyorum ben, profilimden yazdığım cevaplara bak, bizimde melegimiz olacak başlıklı topik, oraya gel, ben burcu'nun arkadaşıyım de, herkes sana kucağını açar, hic üzülme ualnız degilsin

hepimiz kayıplar yşıyoruz ne yazıkki doğru tanı konulana kadar...vazgeçmeyin kızlar,bildiğimiz yolda ilerleyelim.şimdi yine gebeyim ve bu en uzun süren gebeliğim.bi oğlum olacak Rabbim nasip kısmet ederse.bu da olmazsa üzüleceğim ama yılmak yok..

Geri donus yaptıgın icin tesekkur ederim .. Hepsi guzel gelisti kese bebek vardı ama bu 5. Si en guzelıydı kan degerleri baya artmıstı 4+3 ken bebegi gorduk kese harikaydı ve bu arada canım ben bir senedir folbiol kullandım son iki ay folidoce kullandım ıcınde b12 de var dıye vermıstı doktorum.. Zaten suprız bebektı uc aydır denıyorduk cok sukur olmustu 2 haftalıkken ogrendım hemen clexane basladık vuruldum ıgnelerımı oda ayrı zor bı deneyımdı ama ıste yıne alınmak zorunda kaldı ... Insanın mutlulugunu tam yasayamaması cok kotu hevesım yarım kalıo hep ama suan sızlerle konusmak hatta hamıle gormek bıle yetıyo bana dememkkı bır gun oluyor dıyebılıyorum suan

Dedıgın gıbı canım genetıkcıyle cok uzun konustuk baya yardım ettı bız cok sey goruyoruz burda sen kotu deneyım yasasan bıle sanslısın bılıyormusun kendın gebe kalabılıyorsun ama devam etmıyor dedı senden daha kotu durumda olan esler var ıkısınde sorun olanvar dıyınce ınsan nedense bunada hamdolsun dıyor...

Bakalım genetıkler bı gelsın sonra kadım dogumcum ve genetık doktoru ortak yol ızlıcez ... Ben buna cok sasırıyorum eger sadece bı folıkasıtten kaynaklanıyorsa ne bılımmm ben neler dusunuyorumm acaba kromozommu bozuk acaba spermdemı sorun var yanı buyuk bı problem ararkenn sonucun folıkasıt cıkmasına sasısrırım :))) tamda mubarek ayda rabbım dualarımı kabul etsın

Raabbim sanada sabır versin arkadasım insallah guzel sonuclar alırsın ınsallahh dedıgın gıbı cıkarr folık asıtle cozulecek bı durumdur ...

evet canım pıhtılaşma düşüğe sebepl oluyor ki sende de pıhtılaşma var. bir dahaki gebeliğinde doktorun gereken önlemi alacaktır ancak ben de 3 düşük yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim. 5 düşüğün olduğuna göre kromozom analizi ve sperm testini ihmal etmeyin derim. özellikle kimyasal gebelikten muzdaripsen sperm analizine baktırın derim canım baktırmadıysanız tabi.

Yarın trombofili paneli testi yapılacak. Bu test kan testi oluyor değil mi? Eğer kan testiyse aç karnına mı yapılıyor? Bilen arkadaşlar sorumu cevaplayabilirler mi?

aç ya da tok karına fark etmiyor canım. istediğin şekilde verebilirsin kanı

canım büyük geçmiş olsun. şimdi sana ne desem pek bir faydası olmaz ama halet-i ruhiyeni çok iyi anlıyorum. Allah düşmanıma dahi yaşatmasın evlat acısını. mercimek kadar bile olsa sonuçta onlar bizim evladımız.
şimdi elbette acını yaşayacaksın, ilk günlerde kendini bezmiş, çaresiz, umutsuz hissedeceksin. önemli olan kendini tekrar toparlamak ki Allah'ın izniyle toparlayacaksın inşallah.
izlemeniz gereken yolu doktorun zaten sana gösterecek ama ben sana şöyle söyliyim. ilk sayfayı bir incele. orada bu pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlarımızın durumu var liste halinde. 5, 6 düşükten sonra bebişini sağ salim kucağına alanlar var.
Allah'tan umut kesilmez hiçbir zaman. kendini sıkma, kendi kendini telkin etmeye çalış. tabi şu an sana imkansız gibi görünüyor ama dediğim gibi ibraz zaman geçsin gücünü tekrar toparlayabilirsin. tevekkül et ve sabret canım. bol bol dua et. Allah yar ve yardımcın olsun. hepimizin...

Son düzenleme:

Allah razı olsun iyi nyetlerin icin :) dua etmekten baska bısey gelmıyor suan elımden cok sukurr tevvekkul sahıbıyım yoksa baskası olsa ıkıncıde pes ederdı... Suan dıs etkenlerde benı etkılıyor aslında bes taneyı duyanlar ocu gıbı bakıyolar yanı aaa bunda sey var subyan aaa sende buyu olabılır yanı ne dıyım bu ınsanlara... Tek yaptıgım seyy TEFRICYEMI OKUMAK .. Fıkır matıgım var cok rahatlıyrumm hatta bu bebegımde kendım basladım bu sefer 1800 e kadar gelmıstım bebegım sag saglım ılerlesın gelıssın dıye ama tabı yarım kaldı ... Ne olursa olsun gcune kuvvetıne ınanıyorum dualarlaaa ayaktayım ben devam edıcem yıne baslıcam ...

bende ilk bebeğim 13.haftalıkken alındı anesefali denen bir rahatsızlık vardı.sonra 7.hafta da kalbi durdu.sonrasında 2 kimyasal gebelik geçirdim.ve en sonuncusu ocak ayında boş keseden dolayı 9.haftada alındı.kah pıhtılaşması var 7.haftadan sonra olduğu ortaya çıktı ve en son gebeliğmde öğrenir öğrenmez iğneye başladık ama olmadı.ve bebek genetiğe gitti hiç bir şey çıkmadı gayet sağlıklıydı ve kızdı.ve şuan yumurtalama problemi yaşıyorum ve rahim duvarım kalınlaşmıyor.en son bu hafta öğrendim ve vertigo atağı geçirdim.artık çok sıkıldım ama beklemek ve umut etmekten başka çarem de yok.iğne her zaman işe yaramıyor.ve çoğu şey beynimizde bitiyor.doktorum bana vucudun engelliyor dedi sakat olucak diye dedi.Allah isteyen herkese nasip etsin.

HEMATOLOJİ_TROMBOFİLİ
‎FAKTÖR II (G20210A) HOMOZİGOT NORMAL
FAKTÖR V LEİDEN HOMOZİGOT NORMAL

MERKEZ_IFA
Anti Nükleer Antikor (ANA) NEGATİF

MERKEZ_KOAGULASYON
‎Lac Confirm 38‎
Lac Screen 40.3
LacS / LacC 1.11
Protein C 69.3
Protein S 70.3

MERKEZ_MİKRO ELİSA IFA
Anti Kardiyolipin IgM 3
Anti Kardiyolipin IgG

kızlar dr um pıhtılasma oldugu için gebeliğini ögrenır ogrenmez aspırın ve ıgneye baslrız dedı ama sormak aklıma gelmedi adeti beklemeden kan testi yaptıromusunz ogrenmek ıcın benım 3-4 gunum kaldı sabah gebelik testi yaptım negatıf tabi daha kesın sonucu vermıo ama insan üzülüo yınede umudu azalıo siz ne zaman ve ne sekılde ogrenıosunz ben bır kez gebelık yasadım denedgım ılk ayda oldu beklemıodum gunum gecmstı aksam saatı test yapmıstm ve silik olarak gormustum 5-6 aydırda ıstyoruz fakat gebelık olmadı prolaktn yukselmıs onu dusurduk hersey yoluna girdi ovulasyn testıde kullandım ama yınemi olmadı bılemıorum olduysada kanla hemen ogrenmekmı lazım bılemıorum fıkrınızı alabılrmıyım

Çok pozitifsin ne güzel, rabbim hepimize esenlik nasip etsin

öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim Allah razı olsun..kromozom anlizi pazartesi çıkacak, eşimin spermlerinede yine pazartesi baktıracağız...ben son gebeliğimde aspirin ve iğne kullandım yinede nasip olmadı, nereye sorsam tekrarlayan kimyasal gebeliklerde sperm morfolojisi çok etkili oluyormuş..bakalım sonuçlara çok yaklaştım rabbim ne nasip edcek, Allah'ım sana da kolaylıklar versin inşallah

ben adetime 7 gün kala şuphelendim ve test yaptırdım gebelik çıktı iğne ve aspirin kullandım ama yaşamadı..şimdi çok erkenden öğrenmen birşey değiştirir mi bilemedim, adetin bir gün geçince hemen kan ver bence, yad ad kesin pıhtılaşma teşhisi konduysa hiç bekleme devlet hast aciline gir hemen bir kan ver , pazartesi iğneye başlarsın,şimdiden idrarda çıkmaması çok normal,proloktin hormonu yüksekliği gebeliğe engel eğer onun düşürdüysen bebeğin en kısa zamanda gelir, ama prolaktıni sürekli ölçtür bir daha yükselebilir, AllahIm hiç bekletmeden hayırlı evlatlar nasip etsin

bu sonuçlara göre kan pıhtılaşması yok sende. ama şu protein s ve c nin referans aralıkları önemli. protein c sınırda gibi. mthfr testlerini de yapsalardı keşke. bu sonuca göre pıhtılaşma yok gibi görünüyor ama bakılmayan genler var.

ben adetime 1 hafta kala öğrenmiştim, idrar testi silik çıkmıştı. kimyasal gebelikle sonuçlandı. şimdikini adet günümde öğrendim. bence adet gününü ya da adetinin 1-2 gün geçmesini bekle. iğneye başlamak için geç olmaz, birkaç günden bir şey olmaz yani.

arkadaşlar merhaba bende tromboz geçirdim tam anlamıyla bütün bacağım pıhtılaştı ve yürüyemedim iki ay şimdi gebelik istiyorum sanırım trombofili paneli yaptırmam lazımmış sonucu nekadar zamanda çıkıyor bileniniz varmı yada hem ilaç kullanıp hem gebe kalanınız varmı

Son düzenleme:

ben yaptırdım..sonuçların bir kısmı 2 haftada çıktı, diğer kalanlar 3 haftada çıktı, yani toplamda 3 hafta bekledim, fakültede yaptırdım hiç para da vermedim...ilaçlar gebelikte alınıyor zaten..ben kullandım ama gebeliğim devam etmedi..Rabbim sana hayırlısıyla nasip etsin inşallah

merhaba benide aranıza alırmısınız ben bununla başedemiyorum 9+3 bebeğim karnımda ölmüş kürtaj oldum tahlillerim istendi ama mutasyon testleri istenmedi sonuçları gören doktor önemli olan bu dedi anti kardiyolipin ıgg negatif antikardiyolipin ıgm pozitif yüksek riskli kan pıhtılaşma sorunu dedi iğne coraspirin ve folbiol önerdi bilgisi olan yada benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa aranızda ütfen yardımcı olun birdaha anne olamamaktan çok korkuyorum (((

canım cok gecmiş olsun, moralinin duzgun olması onemli. ben de 8.haftada iken olmu soldugunu ogrendim ve kurtaj oldm. Simdi yeniden hamileyim dr igneye baslatacak keseyi gordugunde.. Kan pıhtılasma sorununun tedavisi igne ve fıolbiol. Bu sekilde zamanında bebegini kucagına alan bir suru anne var.

cok geçmiş olsun Allah sabır versin, bir daha anne olamayacağım diye hiç üzülme, hamile olduğu anlar anlamaz iğne ve aspirine başlarsın, bu sefer Allh'ın izniyle yavrun sağlıkla doğar, çok şükür ki pıhtılaşma var demiş, başka çözümsüz bir sorun yok, pıhtılaşma artık çok yaygın, ama maalesef kayıplarla öğreniliyor, bende yaşadım benim 5 kaybım var..rabbim isteyen herkese sağlıkla versin inşallah

merhaba arkadaslar,
ben iki kez dusuk yasadim...doktorum kan pihtilasmasi testleri istedi...suan yurtdisinda oldugumdan ancak 2 ay sonra yaptiracagim....bu arada doktor hemen kurtaja almak istemedi, iki hafta bekleyelim, kendiliginden duserse daha iyi, yoksa kurtaja aliriz dedi...
bu arada ben dusugumun biran once baslama icin elimden ne geliyorsa yapiyorum, aspirinler, agir kosular falan ama tik yok...en ufak bir kanama bile yok...bu durum kan pihtilasmasi ihtimalini guclendirir mi? yani kan pihtilasmasi olanlarda kanamalar boyle zor mu olur?

kızlar listede zeyden 03 adlı arkadaşı merak ediyorum sorunu benimle aynı liste yenilenmiyor gibi doğurdumu acaba ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…