öncelikle Allah yardımcınız olsun, benim de 5 kaybım var, en son 4 gün önce kanamam geldi ve kendiliginden bitti, bende kan sulandirici iğne, aspirin, progestan falan kullandım ama bununda nasibi yokmuş ne sıkıntı cektigini cok iyi anlıyorum, benim çok kötü bir kürtaj tecrübemde var üstelik..bende bu aralar umudumu yitiricem gibi hissediyorum kendimi, kromozom sonuclarım pazartesi cıkacak..bu kadar düşük yaşayıpta sağlıkla evladına kavuşan var mı bilmiyorum ama olduğuna eminim, Allah bu durumda olan ve bu durumdan daha kötü tecrübesi olan herkese sabır versin ve kolay güzel kapılar açsın inşallah
Evet bu yazıyı yazdıktan ve son kontrolden sonra yine kaybettim bebegimi en son 6 haftalık yazmısım 6+3 te kaybettim ... Bu 6. Hftalarda ne var bilmiyorum 4. Kurtajımı ıkı gun once oldum suan dınlenmedeyım .. Tatsızım ruhsuzum keyıfsızım anlamsızım ... Sonu sızla bıten herseyım suan
Dıcek bısey yok ısyan edecek gucum de yok napıyım dıyorum?? Bırı cıksın desınkı bana BENDE HEP 6. HAFTADA KAYBETTIM BISURU DUSUGUM OLDU AMA SUAN BEBEGIM KUCAGIMDA DESIN ISTIYORUM... Umut ısıtoyurummornek bırı ıstıyorum suan yalnızım gıbıme gelıyo ... GENETIKLERE BAKILCAK ESIMLE BENIM BEBEGINDE BAKITIRIYORUZ 21 gunu bulurmus ama bızımkıler ıkı hafta ıcınde sanırım acıklanır...
Genetıkcıyle konustuk bende tum testler temız sadece 1298 mtghr homozıgot onun ıcın bebe aspırını ve folık asıt alıyorum ayrıca ılkkez clexane kullandım dedım oda kullanman gerekenler zaten bunlar dedı pıhtılasmanda hafıf folıkasıt takvıyesının artırılması sankı yetermıs gıbı gelıyor dedı :) BEN ISRARLA PGT APTIRMAK ISTIYORUM DIYINCE ONCE BI KROMOZOMLAR GELSIN TEMIZ CIKARSA GEREK BILE KQLMAZ DEDI DOZAJLAR ARTIRILARAK INSALLAH OLCAK DEDI BEKLEMEDEYIZ...
Beklemekten nefret edıyorum cunku keyıfsız oluyorum kolay olmuyorr adapte olmak ınsanın pskılojısı bozuldumu ne yzın keyfını cıkarıyo nede hayatın en sevdıgım sey bıle zevk ermıyo suan anlıyormusunuz beni
Sanada cok gecmis olsun canım .. Ben kendimi tek sanıyordum 5 kayıp oldugu icin kimseye denk gelmemiştim simdiye kadar rakam arttıkca kotu deneyimi yasayanlarda az oluor sanki.. Kurtajım uc gun oldu ve hemen genetik icin kan verdik ıkı haftayı bulurmus bizimki.. Senin ki kac gun once vermıstın kanını ne guzel ptesi ogrenceksin sorun var mı yokmu .. Beklemek cok zor daha okassr gunu dusunceli gecirecem( seninle tekrar yazısmak isterim sonucların yada daha onceki yasadıkların .. Ben hep 6. Haftada kaybediyorum 6+3 6 +4 gibi ama mutlaka kalp atısını gormeye diye gittigimde ya bebekte bozukluk olusyo yada en cok olan kese buzusuyo...
Okadar cok sey konusmak ıstıyorumki ne kadar kotu deneyimler yasasakta arkamızda kalsada ben suan seninle karsılasıtıgım ıcın mutluyum .. Cnku beni en iyi sen anlarsın su durumda arkadasım
canım yazdıklarını okudukca içim parcalandı bu kadar kayıp var ve 1298 homozıgot nıye folıdoce vermısler folıdoce 400 mıkorgram folık asıt ıcerır benım bır kayıbım var kendılgınden dusmedı ama duzgnde gelısmedı kurtaj olmak zorund akaldım kalp atısı hıc olmadı bı cok dr arastrmaya gerek gormedı bır perınatolgun ıstegıyle bakıldı ve dıgerlerı norml 1298homozgt cıktı folıc asıtı yuksek doz kullanacaksın folbıol 5mılıgram mumkunse gebelıklten 2-3 ay once baslamalısn buna dedı ben ılk gebelkte folıc plus alıodum 400 mıkrogram oda dusukten sonra folbıole gecırmıstı drum buarada hamılelkte aspırın kullancagmı ıgnenın tartısmalı oldugnu rısk almamak ıcın kullanabılecegmı soyledı senınde dr un dogru yolu gostrecektır elbet ama bence folbıol kullan folık asıt yukske doz olmalıymıs cunku geçmış olsun allah sabır versın ve en kısa zamanda kucagını saglıkla bır evlatla doldursun rabbim
Doa82, sanırım 82 senin dogum yılın eğer öyleyse aynı yaştayız seninle benim hikayem şöyle
Ilk gebeliğim 8. Haftada kalp sesi duyuladığı için kürtajla bitti, diğer dört tanesi kese oluşamadan kanmayla bitti, kan tahlilimde pozitif çıkıyor ya adet günümde ya da adet gününü 4-5 gün geçe bitiyor hamileligim, doktor kimyasal gebelik dedi, döllenme oluyor ama bebk rahme tutunamıyor dedi.
Ben hem pıhtılaşma hemde kromozom analizi verdim 3 haftada çıktı, pıhtılaşma testlein yarısı 2 haftada diger yarısı 3 haftada cikti, fakülteye yaptirdim hic para ödemedim, pıhtılaşma sonucumu gördüm ama daha doktora göstermedim, bide eşimin spermlerinin yapısina bakılacak, istedigın zaman konuşabiliriz am inan ki hiç yalnız değilsin, ben burda 8 düşük yaşayanı gördüm, ama sanırım senin sorunun pıhtılaşma, eğer öyleyse çözümü çok kolay, sonuçlarım çıkıncada yazarım mutlaka,bide benim sürekli yazdığım bir topik var, oraya gel istersen arkadaşlarımın hepsi çok iyiler, çok uzun zamandır orda yaziyorum ben, profilimden yazdığım cevaplara bak, bizimde melegimiz olacak başlıklı topik, oraya gel, ben burcu'nun arkadaşıyım de, herkes sana kucağını açar, hic üzülme ualnız degilsin
Herkese merhaba, bu topiği biraz inceledim, Allah hepinizin yardımcısı olsun, tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum olacaktı, benim 5 düşüğüm var, pıhtılaşmadan şüphelendiler, protein s cok yüksek çıktı, aynı durumda olan var mı acaba? Düşüklerimin sebei bu olabilir mi? Protein s 340, referans araliği 60-130, bide sadece PAI da heterazigot var, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Yarın trombofili paneli testi yapılacak. Bu test kan testi oluyor değil mi? Eğer kan testiyse aç karnına mı yapılıyor? Bilen arkadaşlar sorumu cevaplayabilirler mi?
Evet bu yazıyı yazdıktan ve son kontrolden sonra yine kaybettim bebegimi en son 6 haftalık yazmısım 6+3 te kaybettim ... Bu 6. Hftalarda ne var bilmiyorum 4. Kurtajımı ıkı gun once oldum suan dınlenmedeyım .. Tatsızım ruhsuzum keyıfsızım anlamsızım ... Sonu sızla bıten herseyım suan
Dıcek bısey yok ısyan edecek gucum de yok napıyım dıyorum?? Bırı cıksın desınkı bana BENDE HEP 6. HAFTADA KAYBETTIM BISURU DUSUGUM OLDU AMA SUAN BEBEGIM KUCAGIMDA DESIN ISTIYORUM... Umut ısıtoyurummornek bırı ıstıyorum suan yalnızım gıbıme gelıyo ... GENETIKLERE BAKILCAK ESIMLE BENIM BEBEGINDE BAKITIRIYORUZ 21 gunu bulurmus ama bızımkıler ıkı hafta ıcınde sanırım acıklanır...
Genetıkcıyle konustuk bende tum testler temız sadece 1298 mtghr homozıgot onun ıcın bebe aspırını ve folık asıt alıyorum ayrıca ılkkez clexane kullandım dedım oda kullanman gerekenler zaten bunlar dedı pıhtılasmanda hafıf folıkasıt takvıyesının artırılması sankı yetermıs gıbı gelıyor dedı :) BEN ISRARLA PGT APTIRMAK ISTIYORUM DIYINCE ONCE BI KROMOZOMLAR GELSIN TEMIZ CIKARSA GEREK BILE KQLMAZ DEDI DOZAJLAR ARTIRILARAK INSALLAH OLCAK DEDI BEKLEMEDEYIZ...
Beklemekten nefret edıyorum cunku keyıfsız oluyorum kolay olmuyorr adapte olmak ınsanın pskılojısı bozuldumu ne yzın keyfını cıkarıyo nede hayatın en sevdıgım sey bıle zevk ermıyo suan anlıyormusunuz beni
evet canım pıhtılaşma düşüğe sebepl oluyor ki sende de pıhtılaşma var. bir dahaki gebeliğinde doktorun gereken önlemi alacaktır ancak ben de 3 düşük yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim. 5 düşüğün olduğuna göre kromozom analizi ve sperm testini ihmal etmeyin derim. özellikle kimyasal gebelikten muzdaripsen sperm analizine baktırın derim canım baktırmadıysanız tabi.
aç ya da tok karına fark etmiyor canım. istediğin şekilde verebilirsin kanı
canım büyük geçmiş olsun. şimdi sana ne desem pek bir faydası olmaz ama halet-i ruhiyeni çok iyi anlıyorum. Allah düşmanıma dahi yaşatmasın evlat acısını. mercimek kadar bile olsa sonuçta onlar bizim evladımız.
şimdi elbette acını yaşayacaksın, ilk günlerde kendini bezmiş, çaresiz, umutsuz hissedeceksin. önemli olan kendini tekrar toparlamak ki Allah'ın izniyle toparlayacaksın inşallah.
izlemeniz gereken yolu doktorun zaten sana gösterecek ama ben sana şöyle söyliyim. ilk sayfayı bir incele. orada bu pıhtılaşma sorunu olan arkadaşlarımızın durumu var liste halinde. 5, 6 düşükten sonra bebişini sağ salim kucağına alanlar var.
Allah'tan umut kesilmez hiçbir zaman. kendini sıkma, kendi kendini telkin etmeye çalış. tabi şu an sana imkansız gibi görünüyor ama dediğim gibi ibraz zaman geçsin gücünü tekrar toparlayabilirsin. tevekkül et ve sabret canım. bol bol dua et. Allah yar ve yardımcın olsun. hepimizin...
hepimiz kayıplar yşıyoruz ne yazıkki doğru tanı konulana kadar...vazgeçmeyin kızlar,bildiğimiz yolda ilerleyelim.şimdi yine gebeyim ve bu en uzun süren gebeliğim.bi oğlum olacak Rabbim nasip kısmet ederse.bu da olmazsa üzüleceğim ama yılmak yok..
evet canım pıhtılaşma düşüğe sebepl oluyor ki sende de pıhtılaşma var. bir dahaki gebeliğinde doktorun gereken önlemi alacaktır ancak ben de 3 düşük yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim. 5 düşüğün olduğuna göre kromozom analizi ve sperm testini ihmal etmeyin derim. özellikle kimyasal gebelikten muzdaripsen sperm analizine baktırın derim canım baktırmadıysanız tabi.
hepimizin...
kızlar dr um pıhtılasma oldugu için gebeliğini ögrenır ogrenmez aspırın ve ıgneye baslrız dedı ama sormak aklıma gelmedi adeti beklemeden kan testi yaptıromusunz ogrenmek ıcın benım 3-4 gunum kaldı sabah gebelik testi yaptım negatıf tabi daha kesın sonucu vermıo ama insan üzülüo yınede umudu azalıo siz ne zaman ve ne sekılde ogrenıosunz ben bır kez gebelık yasadım denedgım ılk ayda oldu beklemıodum gunum gecmstı aksam saatı test yapmıstm ve silik olarak gormustum 5-6 aydırda ıstyoruz fakat gebelık olmadı prolaktn yukselmıs onu dusurduk hersey yoluna girdi ovulasyn testıde kullandım ama yınemi olmadı bılemıorum olduysada kanla hemen ogrenmekmı lazım bılemıorum fıkrınızı alabılrmıyım
HEMATOLOJİ_TROMBOFİLİ
‎FAKTÖR II (G20210A) HOMOZİGOT NORMAL
FAKTÖR V LEİDEN HOMOZİGOT NORMAL
MERKEZ_IFA
Anti Nükleer Antikor (ANA) NEGATİF
MERKEZ_KOAGULASYON
‎Lac Confirm 38‎
Lac Screen 40.3
LacS / LacC 1.11
Protein C 69.3
Protein S 70.3
MERKEZ_MİKRO ELİSA IFA
Anti Kardiyolipin IgM 3
Anti Kardiyolipin IgG
kızlar dr um pıhtılasma oldugu için gebeliğini ögrenır ogrenmez aspırın ve ıgneye baslrız dedı ama sormak aklıma gelmedi adeti beklemeden kan testi yaptıromusunz ogrenmek ıcın benım 3-4 gunum kaldı sabah gebelik testi yaptım negatıf tabi daha kesın sonucu vermıo ama insan üzülüo yınede umudu azalıo siz ne zaman ve ne sekılde ogrenıosunz ben bır kez gebelık yasadım denedgım ılk ayda oldu beklemıodum gunum gecmstı aksam saatı test yapmıstm ve silik olarak gormustum 5-6 aydırda ıstyoruz fakat gebelık olmadı prolaktn yukselmıs onu dusurduk hersey yoluna girdi ovulasyn testıde kullandım ama yınemi olmadı bılemıorum olduysada kanla hemen ogrenmekmı lazım bılemıorum fıkrınızı alabılrmıyım
arkadaşlar merhaba bende tromboz geçirdim tam anlamıyla bütün bacağım pıhtılaştı ve yürüyemedim iki ay şimdi gebelik istiyorum sanırım trombofili paneli yaptırmam lazımmış sonucu nekadar zamanda çıkıyor bileniniz varmı yada hem ilaç kullanıp hem gebe kalanınız varmı
merhaba benide aranıza alırmısınız ben bununla başedemiyorum 9+3 bebeğim karnımda ölmüş kürtaj oldum tahlillerim istendi ama mutasyon testleri istenmedi sonuçları gören doktor önemli olan bu dedi anti kardiyolipin ıgg negatif antikardiyolipin ıgm pozitif yüksek riskli kan pıhtılaşma sorunu dedi iğne coraspirin ve folbiol önerdi bilgisi olan yada benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa aranızda ütfen yardımcı olun birdaha anne olamamaktan çok korkuyorum(((
merhaba benide aranıza alırmısınız ben bununla başedemiyorum 9+3 bebeğim karnımda ölmüş kürtaj oldum tahlillerim istendi ama mutasyon testleri istenmedi sonuçları gören doktor önemli olan bu dedi anti kardiyolipin ıgg negatif antikardiyolipin ıgm pozitif yüksek riskli kan pıhtılaşma sorunu dedi iğne coraspirin ve folbiol önerdi bilgisi olan yada benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa aranızda ütfen yardımcı olun birdaha anne olamamaktan çok korkuyorum(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?