- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
merhaba arkadaslar,
ben iki kez dusuk yasadim...doktorum kan pihtilasmasi testleri istedi...suan yurtdisinda oldugumdan ancak 2 ay sonra yaptiracagim....bu arada doktor hemen kurtaja almak istemedi, iki hafta bekleyelim, kendiliginden duserse daha iyi, yoksa kurtaja aliriz dedi...
bu arada ben dusugumun biran once baslama icin elimden ne geliyorsa yapiyorum, aspirinler, agir kosular falan ama tik yok...en ufak bir kanama bile yok...bu durum kan pihtilasmasi ihtimalini guclendirir mi? yani kan pihtilasmasi olanlarda kanamalar boyle zor mu olur?
ben yaptırdım..sonuçların bir kısmı 2 haftada çıktı, diğer kalanlar 3 haftada çıktı, yani toplamda 3 hafta bekledim, fakültede yaptırdım hiç para da vermedim...ilaçlar gebelikte alınıyor zaten..ben kullandım ama gebeliğim devam etmedi..Rabbim sana hayırlısıyla nasip etsin inşallah
merhaba arkadaslar,
ben iki kez dusuk yasadim...doktorum kan pihtilasmasi testleri istedi...suan yurtdisinda oldugumdan ancak 2 ay sonra yaptiracagim....bu arada doktor hemen kurtaja almak istemedi, iki hafta bekleyelim, kendiliginden duserse daha iyi, yoksa kurtaja aliriz dedi...
bu arada ben dusugumun biran once baslama icin elimden ne geliyorsa yapiyorum, aspirinler, agir kosular falan ama tik yok...en ufak bir kanama bile yok...bu durum kan pihtilasmasi ihtimalini guclendirir mi? yani kan pihtilasmasi olanlarda kanamalar boyle zor mu olur?
gecmis olsun.adettendir hosgeldin diyim.
kan pihtilasmasi testletini yaptiracak olman iyi.genel bir kac dusukte dr lar ciddiye almaz istemezler bu tahlili ama genelde sonuc olumsuz cikar.yani birsey varki bebeklerin kalbi duruyor.tedavisi var.kanini sulandiracaksin ve doguracaksin.benim.tum gebeliklerim kanamali oldugu icin dusuk yapamiyir olmanin pihtilasmayla bir alakadi yok diyebilirim.hepsi farkli olur.bazen kanama olur bazen olmaz.ama iki hafta iceride bekletmek cok da iyi degil bence senin icin.sana dusuk yapmayi saglayici fitil verse zaten kanama olur duser.biran once dusuk yapip icerinin duzelmesi icin zamana ihtiyacin var.
canım karnında ki bebğin yaşamdığı kesin mi? kaç haftalık? benimde bebğimi 3 gün beklediler kendiliğinden düşmedi, pıhtılaşma sorunu olanlarda böyle birşey yaşanırmı bilmiyorum, o testleri bende verdim yarın çıkıyor 21 gün oldu.bende de pıh. şüphesi var..ama sen düşürmek için birşey yapma bence ne olur ne olmaz belki Rabbim hala yaşamasını nasip ediyordur
saol canım Allah razı olsun peki fakültede önce bi böümden randevumu alınıyo yoksa direk tahlil yapılabiliyomu? ben hala coumadin kullanıyorum acaba sana hangi ilaçları verdiler? inşallah isteyen herkese sanada banada sağlıklı sıhhatli nasip etsin Allah
maalesef kesin canim...7+5' de iken kalp atisi yoktu...gec dollenme ihtimali falan da yok....7+5 de iken 6+1 gosteriyordu...((
daha once bir kurtaj oldum, bir de polip aldirdim, o da bir cesit kurtaj gibiydi...rahmimle cok oynanmasini istemedigimden, yoksa en sonunda mecbur gidecegim yine kurtaja......
canim klavyene saglik...bir de sormak istedigim su...diyelim kan pihtilasmasi cikti bir veya birkac cesit....igne olmak kesin cozum oluyor mu? igne kullandigi halde dusuk yapan oluyor mu?((
bu arada senin hamilelik de insallah cok guzel geciyordur......
canım kadın doğum bölümünden sıra aldım, önce bir asistana göründüm 4 düşüğüm var dedim sorular sordu, ben istemeden kan pıh. testi ve kromozom analizi istedi,direk tahlil yaprıramazsın mutlaka kadın doğumdan giriş yaptırmlısın doktor tahlil ister ancak öyle. ben progestan iğne, coraspirin ve claxin mi neydi tam adını hatırlayamadım kan sulandırı kullandım son gebeliğimde yine de nasip olamdı, test sonuçlarım yarın çıkacak Allah'ın izniyle bakalım ne nasip..
canım bu soruna ben cevap vereyim çoğunlukla iğne ile hamileliğin devamı sağlanır, ama pıhtılaşmanın yanında başka bir sebep varsa iğne işe yaramıyor, misal hem pıhtılaşma var hem de spermde morfoloji bozuk diyelim, sağlıklı bri embriyo olmadığı için iğnebile kullansan düşüyor
hm anladım canım kalpdamarla birlikte kadın doğumcu birlikte gitmek lazım sanırım randevuları aldım çok saol sonrada artık fakülteye gidicem anlaşılan claxene bende kullandım sonra coumadine geçtik Allahın izniyle inşallah test sonuçların çok güzel gelir ve ardından inşallah bebişlerimiizi elimize almak nasip olur
burcu peki sen o igneyi tahlil yaptirmadan mi kullanmistin? bazen okuyorum, doktorlar tedbir olsun diye yapiyorlarmis, daha once gerekli tahlil yaptirilmamissa eger...
insallah sadece pihtilasma sorunumuz vardir, yoksa isimiz uzun, pgt denilen tup bebegi yaptirmamiz gerekiyor sanirim(
burcu acaba bir de morfolijinin sifir olmasiyla kromozom bozuklugu farkli seyler mi (sperm icin)? esim cok sigara icer...
resmen depresyona girdim o kadar umutsuzum ki bundan sonra birdaha olmayacak sanki ben bidaha anne olamayacakmıyım diye kendi kendimi yiyorum herşey çok iyi gidiyorken çok büyük hayal kırıklığı yaşadım((( üstüne bide hastalık sahibi olduğumu öğrendim (( nedense bundan sonrası için hiç güzel şeyler hayal edemez oldum. beni en iyi siz anlarsınız herkes için okadar basitki ne var herkes düşük yapıo iğne vurulursun aman bidaha kalırsın bazıları hiç böle bişey yaşanmamış gibi davranıyor benim ne hissettiğimi tek Rabbim biliyor inşallah bu üzüntülerim arkasından hazinesinden banada bir evlat daha nasip eder (( topiği takip ediyorum sürekli burada anne olanları okudukça rahatlıyorum Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın.bebeğini büyük küçük kaybeden tüm annelere tez vakitte bebek nasip etsin inşallah ((
canim klavyene saglik...bir de sormak istedigim su...diyelim kan pihtilasmasi cikti bir veya birkac cesit....igne olmak kesin cozum oluyor mu? igne kullandigi halde dusuk yapan oluyor mu?((
bu arada senin hamilelik de insallah cok guzel geciyordur......
Allah yardımcın olsun canım, kalp damara neden gideceksin? eğer pıhtılaşma içinse gerek yok sadece kadındoğumdaki doktor istese yeter..
ya canım bu pıhtılaşmadan ben tam 6 aydır tedavi görüyorum, ilacı ve dozunu kalpdamarcı ayarlıyor çünkü pıhtılaşan yer damar olduğu için onların branşıymış,sürekli tahlil dopler, ınr denilen testleri yapılıyor ben üç aya yakın hiç yürüyemedim. pıhtılaşma artınca vücut fonksiyonlarını etkiliyor zaten iyileşme gösterdiysem eğer gebelik için tekrar başka bi ilaç ayarlanıcağını söyledi sanırım iğne falan varmış tabi kadındoğumcuyada gidilecek bakalım Mevlam neyler neylerse güzel eyler dedik..inşaallah isteyen herkese sağlıklı sıhhatlı bebişler nasip olur
Allah yardımcın olsun canım, kalp damara neden gideceksin? eğer pıhtılaşma içinse gerek yok sadece kadındoğumdaki doktor istese yeter..
cemoş ben 4 tane kimyasal gebelik ve bir normal gebelik yaşadım (8.haftada kürtaj oldum) bunların üzerine doktor benden pıhtılaşma testleri istedi..testlerin yarısı çıkmışken ben yine hamile kaldım ve doktor şuan testlerde pıhtılaşma yok, diğer sonuçlarda daha çıkmamış ama bu kadar çok kimyasaldan dolayı pıhtılaşma olabilir diye hemen iğneye başlayalım dedi, yani tam kesin pıhtılaşma sorunum belli değildi sadece doktor şüphelendi ve önlem aldı ama olmadı tabiki
gelelim diğer soruna ikiside tamamen farklı şeyler, sperm morfolojisi sperm başlarının tam düzgün yuvarlak mı kuyrukları var mı diye bakılır yani spermlerin şekilleri sağlıklı mı diye bakılır, eğer morfoloji sıfır ise, hiç sağlıklı sperm yoktur demektir ve asla (tabiki Rabbim bilir) sağlıklı embriyo olmayacak demektir, çözümü zor yani, ama tıp ın bizim bilmediğimiz çareleri mutlaka vardır..eğer kromozom bozukluğu varsa o da şu demektir, 46 kromozom 23-23 diye ayrılır ya bozukluk varsa 22-24 ya da 25-21 diye ayrılır ve sakat çocukalar meydana gelir ama senin de dediğin gibi bunu pgt yöntemiyle çözüyorlar
sen hangi testleri verdin? sonuçların çıktı mı?
canimsin, ayrintili mesaj icin cok tesekkur ediyorum...Allahtan ozel sigortam var Turkiye'de tam kapsamli (esim uluslararasi bir firmada calisitig icin sectigimiz iki ulkede kulanabiliyoruz sigortamizi)...Yazdiklarindan anladigim kadari ile baska bir kromozomsal ya da morfolijik bozukluk yoksa ve igne dozu da dogru ayarlanirsa sorunsuz bir gebelik gecirilebilecegi...yapilacak tek is bu konuda tecrubeli bir doktor bulmak lazim, keza bazi testleri es gecmesin diye...bu yolda senin tecrubelerine cok ihtiyacimiz olacak...ve bu arada insallah senin sorunsuz gebeliginle de moral bulacagiz...kan pihtilasmadiyla ilgili bakilmadi gereken bircok tahlil var oncelikle onlara baktirmalisin.hatta pihtilasmayi etkileyen protein s,protein c,antitrombin 3 gibi homosistein gibi o kadar cok tahlil varki.bunlarin hepsini yaptirmalisin oncelikle.bir hematoloji bolumune gitsen yalniz uc dusugum var demelisin.anca o zaman yaparlar tahlilleri ki bu tahliller cok pahali tahliller. neticede cikan sonuca gore degisik markalarda kan sulandirici igneker var en cok kullanilani clexan bu da doz degisiyor.onemli olan dr unun ignenin dozunu iyi ayarlamasi.bazi dr lar aspirinle birlikte igne kullandirir ki bu cogunluktur.genelde bebekte sorun yoksa igne dogru dozla ise yarar.ilk sayfayi incelediysen igne ile doguran cok kidinin oldugunu goreceksin.liste guncel degil ama sana isik olacaktir.her dr igneyi de gerekli bulmaz bu arada.aklinin mantiginin uydugu bir dir dr bulmakla ise baslamalisin.zor bir surec seni bekliyor.cetrefilli bir yol bizimkisi.pes etmemek.lazim.10. gebelikte bebegine kavusanlar var.insallah bizim yolumuz bu kadar uzun surmez.allah yardi.ci.iz olsun.daha once diger topikte bahsetmistim.diyet veren dr lar da var.yediklerimize de dikkat edecex.neyse oncelikle senin sonuclarinin bir cikmasi laxim.sgk varsa orda durum.nasil bilmiyorum ama hematoloji bolumune gidip gerekli tum tahlillerini yaptirmani tavsiye ederim.
benim suan bir sikintim.yok gibi gorunuyor.ama heran hersey olabilir dusuncesiyle hicbirzanan icimiz ratat olmaz bizim.
bu arada ben cogunkukla"kan pihtilasmasi yuzunden bebegini kaybedenlerin sohbet ve dua paylasimi"nda olurum.azranur68 diye bir arjadasimiz car o da yakladik bir ay sonra almanyaya gidecek ve dogumu orda yapacak.istersen gel ve onunka tanis.ikiniz icin de faydali olur diye dusunuyorum.ama sen amerikadamiydin yoksa hatirlayamadim
canım bu soruna ben cevap vereyim çoğunlukla iğne ile hamileliğin devamı sağlanır, ama pıhtılaşmanın yanında başka bir sebep varsa iğne işe yaramıyor, misal hem pıhtılaşma var hem de spermde morfoloji bozuk diyelim, sağlıklı bri embriyo olmadığı için iğnebile kullansan düşüyor
resmen depresyona girdim o kadar umutsuzum ki bundan sonra birdaha olmayacak sanki ben bidaha anne olamayacakmıyım diye kendi kendimi yiyorum herşey çok iyi gidiyorken çok büyük hayal kırıklığı yaşadım((( üstüne bide hastalık sahibi olduğumu öğrendim (( nedense bundan sonrası için hiç güzel şeyler hayal edemez oldum. beni en iyi siz anlarsınız herkes için okadar basitki ne var herkes düşük yapıo iğne vurulursun aman bidaha kalırsın bazıları hiç böle bişey yaşanmamış gibi davranıyor benim ne hissettiğimi tek Rabbim biliyor inşallah bu üzüntülerim arkasından hazinesinden banada bir evlat daha nasip eder (( topiği takip ediyorum sürekli burada anne olanları okudukça rahatlıyorum Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın.bebeğini büyük küçük kaybeden tüm annelere tez vakitte bebek nasip etsin inşallah ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?