Bu topiğe daha önce de yazmıştım.Benim de 4 tane düşüğümvar.şu anda 16 haftalık hamileyim.Mutasyonum mthfr 1298 heterozigotum.Şu anda coraspin ve clexan 0,4 kullanıyorum.Geçen hafta dr'uma bu kullandığım kan sulandırıcılar yeterli mi geliyor yoksa fazla mı diye tahlil yapaılm dedim.O da gerek yok zaten yanlış sonuç verir felan gibi birşeyler söyledi bana.Tabi ben tatmin olmadım.tanıdık bir dr'a gidip pıhtılaşma testlerimi yaptırdım.Testler normal çıktı hepsi referans değerler aralığında.Yalnız bunu bir de hemetolog değerlendirsin dedim.Belki hamilelikte daha farklı istenir diye.Dün bir hemetoloğa gittim.Yalnız hemetolog beni hiç dinlemedi.Bu testlerle buna bakılmaz.buna bakılacak test yok zaten.Senin cleksan kullanmana da gerek yok zaten.Senin düşüklerinin (kürtajlarının) bununla ilgisi yok.Pıhtılaşma ile ilgili düşükler 3.aydan sonra çıkar gibi saçma sapan şeyler söyledi bana ve bana gelmene gerek yok deyip çok moralimi bozdu benim.
Benim sorum bu konuda fikri olan varsa beni aydınlatabilir mi? Burada herkes kan sulandırıcı kullanıyor.Dr'larınız herhangi bir test yapıyor mu?Bu testleri hangi dr değerlendiriyor?kafam çok karışık.Ben ufak bir ilde oturuyorum.Dr'lara bilgileri yetersiz bence ama kendimi de ifade edemiyorum.
arkadaşlar ben de 6.5 aylık hamileyim izmirde özel bi hastanede kontrollere gidiyorum fakat doğum yaklaşınca doğumu üniversite hastanesinde mi yoksa özelde mi yapsam kararsız kalıyorum.sizler naptınız birde ben 0.6 clexane kulllanıyorum her ay kan pıhtılaşma testi falan yaptırıyor musunuz?
maşşalh Allah hayırlısıyla sağlıkla doğumun nasip etsin inşallah..her ay pıhtılaşma testi yapılmasına gerek yok zaten o değer değişmez, kan sulandırıcı iğne zaten durumu dengeliyor Allahın izniyle..eğer özeldeki doktoruna güveniyorsan hiç bırakma derim..ama tabiki fakülteddekiler daha tecrübeli ama zor sıkıntılı bir durumun yoksa kendi doktorundan vazgeçme ve tabiki özelin teknik imkanlarına güveniyorsan..Allah kolay bir doğum nasip etsin
teşekkür ederim doktorum şuan için bi sıkıntı yok dedi ama
SLM arkadaşlar ben tüp bebek aşamasındayım bugün biricik 1 tane altın yumurtam alındıbunada şükür yanlız doktorum bana TROMBOFİLİ PANELİ 3 TEST VERMİŞTİ ONLARDA BUGÜN ÇIKTI BENİM SONUÇLARIM ŞÖYLE
FAKTÖR V LEİDEN ANALİZİ ............ NORMAL
PROTROMBİN GENETİK ANALİZİ .......NORMAL
MTHFR_C677T MUT.ANALİZİ ...........HETEROZİGOT 677CT
BU NE ANAMA GELİYOR BİLEN VARMI ACABA DOKTORUM BUGÜN YUMURTA TOPLAMA İŞLEMİNDEN SONRA YAZDIĞI İLAÇLARIN İÇERİSİNDE KORASPRİNDE YAZMIŞ.Eğer inşallah sıkıntı olmazda yumutam döllenirse transferden zamanı koraspirine başlıyacağım.
ANLADIĞIM KADARIYLA DAMAR TIKAN TIKANIKLIĞIMI BİR BİLEN AÇIKLAYA BİLİRMİ ACABA .
sebep olarak ne gösterdiler,peki bebeğin kromozom araştırmasını yaptılar mı canım??
walla canım en son ki bebeğim boş gebelik olustu onu gönderdik 3.olduğu için kromozom da bir sorun çıkmadı.neden olduğu belli olmayanlardan yani
walla canım en son ki bebeğim boş gebelik olustu onu gönderdik 3.olduğu için kromozom da bir sorun çıkmadı.neden olduğu belli olmayanlardan yani
ben de bir yerlerden duydum sanki, kan pihtilasmasi daha cok 9.haftalardan sonra dusuge neden olur diye....bu konuda hakkinda baska bir bilgisi ya da dokorun soyledikleri hakkinda bilgisi olan var mi arkadaslar?
canım testlerinin normal çıkması çok iyi, ama insan bir neden arıyor ki çözümde olsun..ben bu konuyu bayağa bir araştırdım şüphesiz Allahın nasibi..tıbbende açıklamsını şöyle yapmışlar anne ve babanın kromozom larında sorun olmasa bile, bazen embriyo bölünürken düzensizlikler olur ve bebeğin kromozomları yalnış bölünür ve sakat bir bebek oluşur vücut bunu anlayoncada bebeği dışarı atar..bunu bilmek insanı rahatlatırmı..hayır..rabbim bizlere sağlıklı bebekler versin inşallah
pıhtılaşman varmıydı?
canım bu senin kaçıncı oldu?ben şuan yumurtlama problemi de yaşıyorum.sende aynı problem oldu mu?
az da olsa var şimdi hatırlamıyorum tıp terimini.eşim ilgileniyor o da tıpçı.2.cinden sonra çıktı pıhtılaşma olduğu kalbi durmuştu.sonra 2 kimyasal gebelik geçirdim.iğne falanda oldum ama tutmadı.sonuncusunda adet zamanım gelmeden test yaptırdım hemen iğnelere başlayayım diye ne gerekiyorsa kullandım ama sonuç vermedi.süreç gerçekten çok yıpratıcı..
bu ay yumurta takibi yaptırdım düzgün yumurta oluşmadı ve 2 aydır rahim duvarım ince takipler sonucunda.zamanı var diyorum ama içim içimi yiyor.
eşime bakıldı problem yok.rahim filme gerek duymadılar.eğer sorun olsaydı hamile kalamazdım diye düşünüyorum.birde doktorum 12 13 haftalıkken sorun olursa rahim filme gerek duyarız demişti.sen yaptırdın mı?
bu ay yumurta takibi yaptırdım düzgün yumurta oluşmadı ve 2 aydır rahim duvarım ince takipler sonucunda.zamanı var diyorum ama içim içimi yiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?