yok canım bende yaptırmadım..benim kromozom sonucu temiz çıktı, eşimin kromozm ve sperm sonuçlarını haftaya alacağız,bide bende de çok az bir pıhtılaşma sorunu çıktı ciddi bişey değilmiş, önlem amaçlı iğne ve aspirin almıştım ama olmadı...ben rahim duvarıma hiç baktırmadım..haftaya gittiğimde onuda sorayım bari iyi aklıma getirdin
hikayeler benzer.sen şuan hamilesin sanırım dimi?
yok canım bende yaptırmadım..benim kromozom sonucu temiz çıktı, eşimin kromozm ve sperm sonuçlarını haftaya alacağız,bide bende de çok az bir pıhtılaşma sorunu çıktı ciddi bişey değilmiş, önlem amaçlı iğne ve aspirin almıştım ama olmadı...ben rahim duvarıma hiç baktırmadım..haftaya gittiğimde onuda sorayım bari iyi aklıma getirdin
hikayeler benzer.sen şuan hamilesin sanırım dimi?
hayırlısı canım üzüldüm gerçekten.peki tedavine nasıl devam ediceksin doktorun bir şey söyledimi?benim 6 ay geçti.adetimden sonra artık yumurta takibiyle denemek istiyorum.ve hala umudum var.
ignenin dozunun yeterli olup olmadigini ankamak icin araliklarla aptt degerine bskilmasi gerekir.bu degerin dusuk.olmasi kotudur.ignenin dozu ax demektir.ozel labaratuvarda kendin isteyip yaptirabilirsin bunu icin rahatlar.bazi dr lar senin dr un gibi buna bakmiyor yeterlidir diyor.Bu topiğe daha önce de yazmıştım.Benim de 4 tane düşüğümvar.şu anda 16 haftalık hamileyim.Mutasyonum mthfr 1298 heterozigotum.Şu anda coraspin ve clexan 0,4 kullanıyorum.Geçen hafta dr'uma bu kullandığım kan sulandırıcılar yeterli mi geliyor yoksa fazla mı diye tahlil yapaılm dedim.O da gerek yok zaten yanlış sonuç verir felan gibi birşeyler söyledi bana.Tabi ben tatmin olmadım.tanıdık bir dr'a gidip pıhtılaşma testlerimi yaptırdım.Testler normal çıktı hepsi referans değerler aralığında.Yalnız bunu bir de hemetolog değerlendirsin dedim.Belki hamilelikte daha farklı istenir diye.Dün bir hemetoloğa gittim.Yalnız hemetolog beni hiç dinlemedi.Bu testlerle buna bakılmaz.buna bakılacak test yok zaten.Senin cleksan kullanmana da gerek yok zaten.Senin düşüklerinin (kürtajlarının) bununla ilgisi yok.Pıhtılaşma ile ilgili düşükler 3.aydan sonra çıkar gibi saçma sapan şeyler söyledi bana ve bana gelmene gerek yok deyip çok moralimi bozdu benim.Benim sorum bu konuda fikri olan varsa beni aydınlatabilir mi? Burada herkes kan sulandırıcı kullanıyor.Dr'larınız herhangi bir test yapıyor mu?Bu testleri hangi dr değerlendiriyor?kafam çok karışık.Ben ufak bir ilde oturuyorum.Dr'lara bilgileri yetersiz bence ama kendimi de ifade edemiyorum.
burcuya sorunu ozelden sormalisin.eski arkadaslar kucuk bebekleri oldugu icin surekli giremiyorlar buraya ama sagolsunlar ara ara bazilari girip sorulari yanitliyor.::::::::Bucu ::::::En buyuk ıp ucu nedır bu bagısıklık sıstemıyle ılgılı????? Yanı demek ıstedıgım benımkı acık ne net mı hepsının 6. Hftada olması yada kalp atısı bıle olmamması erkenden kaybetmemm tamm adapte olacakken vucuduma ... Kan pompalamaya baslayacakken kalbı atıcakken ... Seval hanım cok tatlı bı kadın bır kere gıttık bıze genetık yaptırmamız gerektıgını bısey cıkmazsa lenfosıtı tavsıye etmıstı aylar once ve hıstereskopı bukadar onun dısında sorun yok sızde dıye ayrılmıstık( ogrendım eskı sayfalardan asının tekı 300 dolarmıs... Ası yapılırken acaba devam edılırmı bebek calısmalarına ayda bı tane ama yasak varmı denemeyın dıye ... Cok mu soru sordum ne
Bu topiğe daha önce de yazmıştım.Benim de 4 tane düşüğümvar.şu anda 16 haftalık hamileyim.Mutasyonum mthfr 1298 heterozigotum.Şu anda coraspin ve clexan 0,4 kullanıyorum.Geçen hafta dr'uma bu kullandığım kan sulandırıcılar yeterli mi geliyor yoksa fazla mı diye tahlil yapaılm dedim.O da gerek yok zaten yanlış sonuç verir felan gibi birşeyler söyledi bana.Tabi ben tatmin olmadım.tanıdık bir dr'a gidip pıhtılaşma testlerimi yaptırdım.Testler normal çıktı hepsi referans değerler aralığında.Yalnız bunu bir de hemetolog değerlendirsin dedim.Belki hamilelikte daha farklı istenir diye.Dün bir hemetoloğa gittim.Yalnız hemetolog beni hiç dinlemedi.Bu testlerle buna bakılmaz.buna bakılacak test yok zaten.Senin cleksan kullanmana da gerek yok zaten.Senin düşüklerinin (kürtajlarının) bununla ilgisi yok.Pıhtılaşma ile ilgili düşükler 3.aydan sonra çıkar gibi saçma sapan şeyler söyledi bana ve bana gelmene gerek yok deyip çok moralimi bozdu benim.
Benim sorum bu konuda fikri olan varsa beni aydınlatabilir mi? Burada herkes kan sulandırıcı kullanıyor.Dr'larınız herhangi bir test yapıyor mu?Bu testleri hangi dr değerlendiriyor?kafam çok karışık.Ben ufak bir ilde oturuyorum.Dr'lara bilgileri yetersiz bence ama kendimi de ifade edemiyorum.
Burju82 yardımın için teşekkürler.Bugün hastaneden aradılar biricik yumurtamız döllenmişcanım bu testleri bende yaptırdım senin pıhtılaşma sorunun var, coraspirini düzenli iç, o senin kanını sulandıracak ve bebeğinin kordon bağında pıhtı oluşmayacak ve beslenmesi engellenmeyecek.. damar tıkanıklığımı biledim tabiki ama pıhtılaşma sorunun var..doktorun önlemi almış zaten, bide sen gittiğinde sor bakalım, deri altı kullanılan kan sulandırıcı iğnede verecek mi sana? bazen böyle durumlarda aspirinin yanında iğnede veriyorlar
Burju82 yardımın için teşekkürler.Bugün hastaneden aradılar biricik yumurtamız döllenmişYarın transferim olacak inşallah .Bu 5 denemem daha önce bu testleride yapmamışlardı bana bende yeni öğreniyorum.Peki olurda bebiş olazsa hangi böüme gitmem lazım bu kan pıltılaşmaı için.
hayır canım haftaya belli olacak inşalllah tüm testlerin sonuçlarını bekliyorum ..hepsini alıp doktora öyle gideceğim..6 ay beklemek için çok iyi bir zaman..daha önce oldu yine olur tabiki de..hamd olsun ki hamile kalabiliyorsun..geç olsun ama sağlıklı olsun..bekleyip sabretmekten başka yapılacak birşey yok sanırım ..klomen kullandın mı yumurtalar için?
iyiki yazmissin...Arkadaşım merhaba..Benim 1 erken doğumum birde 8.hafta kalp durması yüzünden kürtajım var...İlk kayıbımdan sonra(rahim ağzı yetmezliğinden) bu siteyide okuyunca,birde başka sebepten kayıp yaşamayayım diye gidip trombofili paneli testlerimi yaptırdım...ve sonucunda mthfr c677t heterezigot çıktı...Ardından bir çok profesöre danıştım...hepside kesinlikle kan sulandırıcı kullanmana gerek yok dediler..Türk toplumunun %60 ı böyleymiş..Bu bizim ırkımıza bağlıymış...Ardından hamile kaldım ve 8.haftada kalp atışları durdu..(bu süreçte 2 tane çok yakınımı kaybettim..üzüntü geçirdim.bundanda olabilir diye düşünmüyor değilim)
Neyse kendi doktorum profesör..Bana kesinlikle kan sulandırıcıya gerek yok demişken,bebeğimin kalp atışları durunca 3.hamilelikte kesinlikle iğne dedi..Araştırmalarım sonucu Trombofili paneli testleri dışında,bazı profesörler kardiyovasküler risk paneli testlerinide istiyorlarmış..toplam 12 tane test..Bunlarda pıhtılaşmayla ilgiliymiş..Dedimki hocam ben gideyim bütün tahlilleri yaptırayım..Pıhtılaşmayla ilgili onlarca test var hangi birini yaptıracaksın dedi..ayrıca yeni kürtaj olduğum için üzerinden en az 3 ay geçmesi gerekir ki tahliller doğru sonuç versin dedi(yani senin doktorunun dediği doğru).Hormonların en az 3 ay sonra normale dönecektir..şuan da zaten geçmiş hamieliğinden kaynaklı kanında koyuluk vardır dedi..Ayrıca her ay ,her sene yeni bir tahlil keşfediliyor..şuanda sen gidip bütün tahlilleri yaptırsan ve hepsi temiz çıksa dahi bilemediğimiz,bugün keşfedilmemiş bir hormondan dolayı pıhtılaşman olabilir dedi..yani herşey temizde çıksa bu iğneyi hamile kalır kalmaz ,öğrendiğin anda başlayacakasın dedi..
Ardından bir kaç doktora daha danıştım..Hatta doktorlar sitesinde ünlü profesörlere sordum...Yine aynı cevabı aldım..Kesinlikle iğneye gerek yok..
Bulunduğum ildeki üniversite hastanesinden methini çok duyduğum bir doçente mail yoluyla ulaştım..Ve Allah razı olsun bana görüşme şansı verdi..Adam hikayemi tüm ayrıntışlarıyla dinledi..Benim 1.kayıbımla 2.kayıbımın alakası yok..İkiside farklı sebeplerden..
Ve 8haftalık kalp durmasının kesinlikle pıhtılaşmayla ilgili olamayacağını söyledi..Mantıklı açıklamalarda yaptı..Mthfr mutasyonlarda kesinlikle kan sulandırıcıya gerek olmadığını söyledi..clexan ile ilgili araştırma yapmış..Makaleleri varmış..iğnenin faydası kesinlikle kanıtlanmamış..ayrıca pıhtılaşmadan olan kayıplar 8,9.haftalarda değil çok daha İLERİKİ HAFTALARDA meydana gelir dedi.Ben kullanmandan yana değilim fikrim bu dedi..Ama malesef Türkiyede bir çok doktor ağrı kesici verir gibi iğne veriyor dedi..senin pıhtılaşman yok dedi..Bu durumda bu iğneyi kullanmaya başlarsan kanın sulanıp,bebek tutunmaya çalışırken kanama yapıp bebeğini düşürebilirsin dedi..Gelde çık işin içinden...gerçekten çok kararsızım...Hocam dedim bu nasıl bir tıp...İlerledi diyorlar ama neresi ilerlemiş..Maalesef bu konuda tıp ikiye ayrıılmış durumda dedi..ve bu senin hayatın...Kendi kararını kendin vereceksin dedi...ben gerçekten kullanıp kullanmamak konusunda çok kararsızım..Allah hepimizin yardımcısı olsun..Diğer arkadaşlarada farklı bir bakış açısı olsun diye yazım.
çok geçmiş olsun canım.tutunsun diye bakıyorsun sonrasında artık hayatıma devam etmeliyim diye düşünüyorsun.çok yoruluyoruz hem fiziksel hem ruhen.Allahım yardım etsin hepimize.
onlar hiç peşimizi bırakmıyor zaten.aklına getirmemeye çalış.başka şeylerle meşgul ol.çok zor Allah kolaylık versin inş.
onlar hiç peşimizi bırakmıyor zaten.aklına getirmemeye çalış.başka şeylerle meşgul ol.çok zor Allah kolaylık versin inş.
esmiras sen ne durumdasın şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?