amin canım.rabbim tez vakitte bebeğini kucağına almayı nasip etsin inş.banada nasip olur inş çok istiyorum.evet üzüntü ayrı,gebe kalmak ayrı stres.bizi sadece eşimiz ve aynı acıyı yaşayanlar anlıyo.doktorlar çok basit olay olarak görüyor çevremizdekilerde saçma sapan geçmiş olsun diyen(sanki bebeğimden ayrılmamın nesi geçmiş olacaksa) daha küçükmüş boşver diyen saçma sapan şeyler söyleyip üzen çok kişi oldu.bizler hep acıyı ilk günkü gibi yaşıyoruz.randevu aldım bu kez devlete gidicem sonuçlarımı götürüyüm inş geç kalmış olmam .özelde kendi doktorumdu bu yazdığım yorumu yapan ama tatmin olmadım gebe kaldıktan sonra geç kalmak aynı şeyleri yaşamak,kaldıramam.ben aşılamayla gebe kaldım 2 yıl bekledim gebe kalmak için o kadar para verdim bana önceden yapabilirdi bu testleri.sanki kendi cebinden veriyolar.ben yaşadıktan sonra öğrendim herşeyi kan pıhtılaşması olayını felan.ama geç oldu.rabbim tekrar bizzlere aynı acıyı yaşatmasın inşallah canım.
Faktör xııı v34l heterozigot
mthfr (a1298c) heterozigot
mthfr (c677t) heterozigot
pai-1 (4g/5g) homozigot mutant(‎4‎g‎/‎4‎g‎‎
arkadaşlar sonuçlarım bunlar kan pıhtılaşması varmış.bugün doktora gittim pek önemsemedi gibi geldi.hamile kalınca ilaç başlıcaz dedi.okadar.ama bu konunun ilk sayfasını inceledim gebe kalmadan öncede kullanılması gereken ilçalar var.başka doktora daha gitsemmi.yoksa benim sonuçlarım çok ciddi olmadığı içinmi gebelik olduğundA başlanıcak dedi( kendimi yiyorum öğleden berli orucum burnumdan geldi bilen varsa nolur yardım etsin bana rahatlıyım.şuan hamileysem ilaç için geç kalmak istemiyorum adetimede 8 gün var daha kanda testde yaptırsam çıkmıcak
Toplam 4 tane mutasyon var bu da ciddiye alınması gereken birşey bence. Evet dediğin doğru birçok doktor hamilelik öncesi tedaviye başlıyor. Eğer bu konuda uzman bir doktora gitme şansın varsa başka birinin daha fikrini al derim.
Slm hope82 evet biricik yumurtam oldu ama transferim olamadı o gün çok ateşlendim iğneler yan etki yaptı kalçamda apse oluştu.yumurtayı dondurdular şimdi adetimi bekliyorum transfer için.Benim hiç düşük olmadı bu 5 tüp bebek denemem bunun üzerine
TROMBOFİLİ PANELİ 3 TEST VERMİŞTİ DOKTORUM bu genetik testimi oluyor acaba
SONUÇLARIM ŞÖYLE
FAKTÖR V LEİDEN ANALİZİ ............ NORMAL
PROTROMBİN GENETİK ANALİZİ .......NORMAL
MTHFR_C677T MUT.ANALİZİ ...........HETEROZİGOT
evet canım bu yüzden bende şüpheye düştüm.kendi doktorum özeldi şimdi devlette aşılama ve tüp bebek yapan drlardan birine randevu aldım ona göstercem sonuçlarımı.daha gençsin diyip duruyo doktorum.25 yaşındayım ama 3 yıllık evliyim.4 tane mutasyon olduğunu bilmiyordumki hangi sonuç olumlu hangisi olumsuz hiç birşey anlamıyorum şu sonuçtan.tşk ederim size.randevuma gidecem ama şimdi mutlaka gitmem gerektiğini anladım.rabbim razı olsun.
Pıhtılaşma ne yazık ki çok az doktorun ilgi ve bilgi alanına giriyor. Doğru doktoru bulmak en zor kısmı. Yazdığın sonuçların hepsinde mutasyon var. İlk üçünde heterezigot sonuncuda homozigot mutasyon varmış. Homozigot olunca hem anneden hem de babadan gelen genlerin ikiside mutasyona uğramış, heterozigotta ise sadece biri uğramış demek oluyor. Büyük ihtimalle önceden coraspin, folik asit, b12-b6 vitamini verecekler, hamilelikle birlikte iğne önerecekler. Ayrıca omega 3 kullanımının faydası olduğuna inanıyorum ben.
iyi geceler arkadaslar. ben de iki dusuk yaptim. birinin kalbi durdu ve digeri de gelismedi. ikisinde 8. haftayi gecince dustu ;( tabiki pahali testlerd diye iki dusuk olmadan bana da bakmadilar. sonunda testler yapildi ve heraey normal. sadece su ikisi boule cikti.
mthfr (c677t) heterozigot
pai (4g/5g) : 4g/4g
iki farkli riskli gebelik uzmanina gittim. birisi de Ankara Zekai Tahir Burak hastanesinin riskli gebelik bolum sefi. ikisi de ben de sorun olmadigini bu sonuclarin birsey anlam ifade etmedigini sadece sansima denk geldigini soylediler. bir dahaki gebelifi planmadan 3 ay once de elevit + folbiol almami istedoler. bende basladim. iki ay oluyr. hatta onlar demese de bir tane de coraspirin aliyrm. neyse sorum su.
sonuclari benimkiyle ayni olup dr.u pihtilasma var gebeyken su zamandan itibaren igneye baslaman lazim diyen oldu mu?
be dediyse ne zaman kan tahlili yaptirip kacinci gunde igneye basladiniz?
ben bu ay gebelik icin basladim. yumurtlama gunumu kesin biliyrm. onjn icin 10. fun gidip kan vereyim ve baska bi dr.a daha gideyim.diurm. ne dersiniz?
Canım, benim de MTHFR A1298 C heterozigot çıktı...
Doktorlar, 8. haftadan önceki düşüklerin hiçbirinin bu pıhtılaşma durumlarından kaynaklanmadığını söylüyorlar, çünkü bebekler 8. haftadan sonra anne kanından beslenmeye başlıyorlarmış. O yüzden benim düşüklerim ve senin de öyle diye düşünüyorum, bu pıhtılaşma düzeyi ile alakalı değil. Bebeğin kendi kromozomlarından kaynaklı, sağlıksız olduklarından olurmuş bu erken düşükler...
Ayrıca heterozigot taşıyıcılık anlamındaymış, homozigot olanlar daha ağırı imiş...
Ve yalnızca 1 faktörde heterozigot olması doktorlara göre anlamlı bir pıhtılaşma değilmiş fakat yine de gebelik sürecini garantilemek adına önlem amaçlı gebeliği öğrenir öğrenmez düşük dozda bir heparin yani kan sulandırıcı iğneye başlayacakmışım. Clexane 0,4 olanı idi sanırım. Fakat kaç ay kullanılır onu yaşayıp göreceğiz bakalım
Bunun dışında genetik doktorumuz da Folik Asit dozunu artırmamın yararlı olacağını söyledi, ama ben 2 tane alırsam fazla olabilir diye ve de yarısını bölemeyeceğim için yine günde 1 tane içiyorum, ama bu defa FOLİDOCE kullanıyorum, çünkü folik asitin yanında B12'nin olması gerekiyormuş, o da sadece FOLİDOCE'de var, o yüzden onu içiyorum.
Bir de günde 1 tane CORASPİN. Fakat bu Coraspin durumu da doktorların fikir ayrılığına düştüğü bir durum, kimisi iyi olur diyor kimisi gereksiz diyor, kanıtlanmış bilimsel bir çalışma yok diyor, ben her ihtimale karşı içiyorum ama...
Yalnız senin PAİ ölçümünün sonucunu bilemeyeceğim, ne anlama geliyor, ondaki mutant ne düzeyde bilmiyorum...
Bak bu topiğin ilk sayfasında var çok kişinin sonuçları ve kullandıkları ilaçlar, bir incele istersen...
merhaba arkadaş bende aynı dertten muzdaribim 2düşük yaptım.
Trombofili; Gebelik süresince anne adayının rahminde ve plasentada pıhtı oluşması engellenir. Pıhtılaşmayan kan serbestçe dolaşır. Bazı anne adaylarında bu mekanizmada bozukluk olur ve bebeği besleyen kan pıhtılaşır. Kanın pıhtılaşma eğiliminin artmasına trombofili denir.
Trombofili:
- İmplantasyon başarısızlığına (embryonun rahme tutunamamasına)
- Düşüklere
- Pre-eklempsiye (gebelik zehirlenmesine)
- Rahim içinde bebeğin gelişme geriliğine
- Oligohidramniyosa (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının miktarının azalmasına)
- Plasentanın erken ayrılmasına
- Erken doğuma
- Bebeğin anne adayının rahminde ölmesine
- Tromboflebite ( vücuttaki ven ve arterlerde kan pıhtılarının oluşmasına )
Antifosfolipid antikorları, Lupus antikoru, Protein C ve S düzeyleri, APTT, PT, PTT olarak adlandırılan testler yapılarak trombofili tanısı konur. Düşük sonrasında plasental dokunun patolojik olarak incelenmesi ile pıhtılaşma problemi belirlenebilir.
Tromboflebit tanısı konan anne adaylarının gebelik öncesi dönemde aspirin ve heparin tedavisine başlanmalı ve tedaviye gebelik süresince devam edilmelidir.
miniksincap umarım yukarıdaki bilgiler işine yarar canım.
canım bu kan sulandırıcı iğne her hamilelikte vurulması gerekiyor mu ..lütfen acil cevap
7.haftada bir düşüğüm oldu . sonra 3 ay korunun dedi doktor, korunduk.
sonra 5 ay hamile kalamadım, eşim test yaptırdı sperm sayısı düşük çıktı.
ilaç kullanmaya başladı,uyku düzensizliği için lustral antidepresan kullanıyordu, onu bıraktı o da etkiliyormuş.
sonra 1 ay ilaç kullandı ve bugün kan teesti yaptırdım, hamile olduğumu öğrendim.
kadın doğumdaki doktor sana gebelik boyunca iğne yapalım dedi.
herhangi bir test istemedi. bende kan pıhtılaşması var mı onu da bilmiyoruz.
bikaç sorum olacak cevaplarsanız çok çok sevinirim. araştırıyorum ama bilgi toplamam çok uzun sürüyor.
zaman kaybetmek istemiyorum acilen karar vermem lazım
bu test her yerde yapılır mı? hamileyken yapılır mı? ne kadar sürede sonuçlar belli olur.
7.haftada bir düşüğüm oldu . sonra 3 ay korunun dedi doktor, korunduk.
sonra 5 ay hamile kalamadım, eşim test yaptırdı sperm sayısı düşük çıktı.
ilaç kullanmaya başladı,uyku düzensizliği için lustral antidepresan kullanıyordu, onu bıraktı o da etkiliyormuş.
sonra 1 ay ilaç kullandı ve bugün kan teesti yaptırdım, hamile olduğumu öğrendim.
kadın doğumdaki doktor sana gebelik boyunca iğne yapalım dedi.
herhangi bir test istemedi. bende kan pıhtılaşması var mı onu da bilmiyoruz.
bikaç sorum olacak cevaplarsanız çok çok sevinirim. araştırıyorum ama bilgi toplamam çok uzun sürüyor.
zaman kaybetmek istemiyorum acilen karar vermem lazım
bu test her yerde yapılır mı? hamileyken yapılır mı? ne kadar sürede sonuçlar belli olur.
bende 9 aydır iğne kullanıyorum 37 hafta oldum..pıhtılşma problemi olanlar hep sezeryanla doğum yapmışlar duyduklarım benm doktorum bana çatı muayenesi yapcak müsaitse normlde yapabilirsn dedi..hiç varmo normal doğum yapan aranızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?