Geri donus yaptıgın ıcın coook teskkur ederım burcu :)) ahh ahh ben ıkı haftalıktı ogrendıgımde hemen baslamıstım bu cleaxne 0.4 gunde bı tane 4 haftalıkken bebegı gorduk kesesı de guzeldı ama 6. Haftada ters gıttıı.. Yzınıokuduktan sonra dıyorumkı sımdı belkı benımde 5. Haftadan sonra bu aptt degerıme bakılsaydı belkı artırılırdıı gunde ıkı taneye yasarmıydı14:
Artık kaybetmek ıstemıyorum arkadasım... Buarada aptt nedır bılmıyorum?
Insallah genetıkcının dedıgı gıbıdır sadece folık asıtın dozu ve cleaxnenın dozu ayarlanıp devam eder benımde senın gıbı .. En moral verıcı ornek sensın arkadasım benım ıcın :) denemelere baslamak ıstıyorum bır an onceee
Valla ben anlamdım bu işi, doktora sordum 1 boş gebeliğim, 1 kimaysal gebeliğim var. bütün bunlar kan pıhtılaşmasından dolayı olabiliceğini düşünüyorum bulunduğum ufak bi ilçe beni üniversite hastanesine sevk edemezmisiniz dedim, hayır olmaz dedi. Çünkü öyle bi tehşisi koyabilmek için 2-3 tane düşüğün olması gerekir, 1 kaç tane karnında ölü olması gerekir dedi, ne yani ben bu testi olmak için daha fazla acı mı çekmem lazım !!!
Arkadaşlar bu testi yaptırmanın başka bi yolu yok mu ?
canım anti kardiyolipin ıgg anti kardiyolipin ıgm bakıldı bana bu bağışıklık sistemiyle alakalı bir tahlil olması lazım benim 1 oğlum var ikinci bebeğimde 10 haftalık olduğunda kalbi durdu 2 hafta karnımda ölü gezmişim.sonra doktorlar bana dedi 2 3 düşük olması lazım bişey bakmayız diye bende memlekete gittim sdü tıp fakültesine doktora doğuda olduğumu ve durumumu anlattım Allah razı olsun ondan mutasyonlar dışındaki testleri istedi biride bu işte.ve bana kan sulandırıcı kullanalım dedi.bebeğim onlıne diye bir site var ordada birine rastladım 1 düşük sonrası bu tahlilleri istemiş özelde doktoru ıgg ve ıgm pozitif çıkmış ve 2. gebeliğinde iğne kullandı şuanda bir oğlu var.antifosfolipid sendrom teşhisi için kullanılıyor test tekrarlayan düşüklerde bakılıyormuş bildiğim bu kadar tedavi şekliyse aynı kan sulandırıcı.bana bakılan tahliller şunlardı aptt kardiyolipin ıgg ıgm homosistein protein c protein s ve anti trombin 3.ben tekrar gebelik düşündüğümde mutasyonlarımada özelde baktırmayı düşünüyorum ve bu testleride tekrarlatıcam.sitelerde bakıyorum hep benim tahlillerden bahsetmiolar pek.sdü de prof bana dediki sadece ıgm pozitif çıkmış diğer sonuçlarına göre pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi ama ıgm pozitif çıkınca yüksek riskli pıhtılaşma sorunu var dedi.işte öyle bu tahlili yaptıran varsa benimlede paylaşsın doktorların söylediklerini bu arada nurhan peyman diye bi üye var bu topicte onunda 20. haftada doktor damarın direnç gösteriyor bebek rahat beslenemiyor demiş bu ıgm bakılmış pozitif çıkmış ve iğne başlamış ama sonra paylaşım yapmamış bebeği oldumu bilmiyorum inşallah olmuştur kan veriyorsun bi hafta sonra sonuç çıkıyor özelde 30 40 lira falandı
bende 3 düşük yaptım sonucuda kan sulandırıcı iğnede kullandım ama bebeğimi 11 haftada kalbı durdu kaybettim şimdi tekrar hamıleyım ama bu test benı tedırgın ettı suan coraspirin ve clexcan iğne 0.4 kullanıyorum artı folık asit acaba bunlar yetersız mı bebeğime bilmiyorum doktor randevumda ta eylül 7 de
canım tedirgin olmanı gerektiren bir durum yokki bu test bakıldı farzet pozitif çıksa tedavi yine aynı zaten... benim sadece ona bakıldı diğerlerine bakılmadı 2 prof a gittim biri özelde biri sdü de ikiside bana dediki hepsinede baksak birinede baksak tedavi şekli tek zaten dedi kan sulandırıcı. çok fazla yapacak bişey yok yani. sadece ek olarak bağışıklık sistemini baskılayan kortizon kullanılıyor bazen eğer başarısız olunursa tedavi şeklinde.Allah a emanet Rabbim bu sefer bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallahh..ayrıca gebeykende kan alınıp bakılabilen bir tahlil içine sinmezse doktoruna söyle baktır..ayrıca b vitamin takviyesi iste doktorundan burda ilk sayfadaki listede hep kullanmış arkadaşlar.geçen iğne kullanırken kaybettim demişsin dozunu yükselttimi doktorun genelde öyle yapıolar.
kuzum benım haklısın ama ne yapalım ıster ıstermez tedirğin oluyorum ben b vitamını duymadım hiç doktor vermedi bana
ben b12 değerimi ölçtürdüm özelde şuan aylık iğne oluyorum canım.dodex vuruluyorum.dahiliyeye gidip rutin vitamin hemogram demir şeker guatr böbrek karaciğer enzimleri vs.doktora dedim ki bana genel kontrol yapın gebelik öncesi gerekli vitamin demir eksiklerimi tamamlamak istiyorum dedim daha öncede ben vurulmuştum bu iğnelerden 1 sene kadar. sonra üstüne düşmedim değerlerim eskisine göre düşmüş mesela.sonra bu topicte okudum ki ilk sayfadaki listeyede bak b vitaminleri gebelikte çok önemliymiş.çoğu doktor kullandırıyormuş.şuan yine başladım zaten ben 1 sene gebelikten korunmak zorundayım bu dönemde proteinden eksik beslenip vitaminlerimi alamayı planlıyorum 3 ay önce de folbiole 1 ay öncede corasprine başlamak istiyorum.Allah ım nasip ederse inşallah.
canım benım geçmiş olsun senın ne sıkıntın vardı hatırlayamadım ayrıca senın dediklerini bende doktora gıttığımde isteyeceğim rabbım sanada meleğini hemen göndersin
canım ben görev sebebiyle hakkarideyim. burada riskli bir gebelik denemek istemediğim için korunacağım.aslında hemen denemek istiyorum ama(( hayırlısı buda benim sınavım Rabbim yeterki nasip etsin geç olsun güç olmasın inşallah.
aynen canım malesef 2-3 düşük olmadan yapmıyorlar.benim iki düşüğüm oldu buna rağmen yapmadı üniversite hastaneleri bende sinirlendim gittim özel bir laboratuvarda yaptırdım.pıhtılaşma çıktı bende gerçi iğne kullandım ama yeterli gelmedi sanırım.bence acele et ve biran önce tahlilleri yaptır benim iki yavrum 9.haftada düştü belkide boşu boşuna gittiler.bir dahada hamile kalırmıyım bilmiyorum sorunluyum çünkü.bundan sonrası kısmet artık....arkadaşım yinede sen sen ol tahliller için sakın bekleme git hemen yaptır...Valla ben anlamdım bu işi, doktora sordum 1 boş gebeliğim, 1 kimaysal gebeliğim var. bütün bunlar kan pıhtılaşmasından dolayı olabiliceğini düşünüyorum bulunduğum ufak bi ilçe beni üniversite hastanesine sevk edemezmisiniz dedim, hayır olmaz dedi. Çünkü öyle bi tehşisi koyabilmek için 2-3 tane düşüğün olması gerekir, 1 kaç tane karnında ölü olması gerekir dedi, ne yani ben bu testi olmak için daha fazla acı mı çekmem lazım !!!
Arkadaşlar bu testi yaptırmanın başka bi yolu yok mu ?
benimde 2 düşük iğneler kullandım ama malesef sonuç ortada.şuan dr.banada coraspirin ve folikasit verdi.yarında hematolojiye gideceğim bakalım o dr. bana ne diyecek sanırım ilaçların dozunu o belirliyormuş.gerçi kadın doğumcu gitme boşuna benim verdiğim ilaçlardan başkasını vermez dedi ama ben yinede gideceğim.allahım yüzümüze bakar inşallah eli boş çevirmez hiçbirimizi...bende 3 düşük yaptım sonucuda kan sulandırıcı iğnede kullandım ama bebeğimi 11 haftada kalbı durdu kaybettim şimdi tekrar hamıleyım ama bu test benı tedırgın ettı suan coraspirin ve clexcan iğne 0.4 kullanıyorum artı folık asit acaba bunlar yetersız mı bebeğime bilmiyorum doktor randevumda ta eylül 7 de
arakadaşlar bi sorum olucaktıda ben fraksi parin 0,4 kullanıyorum ve 32 haftalık hamileyim dr bu haftalarda bırakabileceğimi söylüyor sizler ne yaptınız acaba sonuna kadar kullandınızmı kan sulandırıcı iğnenenizi yoksa hamileliğin belli döneminde bıraktınız mı
Slm kızlar sayımız ne kadarda çoğalmış 2 sene oldu nerddyse girmeyeli.Rabbim hepinize evlat nasip etsin inşallahh.. Ben çok üzüldüm zamanında ama karşılığını verdi Rabbim çok şükür kızımm canım heerşeyim o benim., sorularınız olursa cvplarımm herkese ii gecelerr
aynen canım malesef 2-3 düşük olmadan yapmıyorlar.benim iki düşüğüm oldu buna rağmen yapmadı üniversite hastaneleri bende sinirlendim gittim özel bir laboratuvarda yaptırdım.pıhtılaşma çıktı bende gerçi iğne kullandım ama yeterli gelmedi sanırım.bence acele et ve biran önce tahlilleri yaptır benim iki yavrum 9.haftada düştü belkide boşu boşuna gittiler.bir dahada hamile kalırmıyım bilmiyorum sorunluyum çünkü.bundan sonrası kısmet artık....arkadaşım yinede sen sen ol tahliller için sakın bekleme git hemen yaptır...
benimde 2 düşük iğneler kullandım ama malesef sonuç ortada.şuan dr.banada coraspirin ve folikasit verdi.yarında hematolojiye gideceğim bakalım o dr. bana ne diyecek sanırım ilaçların dozunu o belirliyormuş.gerçi kadın doğumcu gitme boşuna benim verdiğim ilaçlardan başkasını vermez dedi ama ben yinede gideceğim.allahım yüzümüze bakar inşallah eli boş çevirmez hiçbirimizi...
Merhaba kizlar cok acil yardiminiza ihyiyacim var.inanin burda bana vereceginiz fikir cok onemli.kayip gebeligimin sebebi belli oldu.mthfr 677 heterezigot mutasyon ve protein s dusuklugu.kendi doktorum clexandan bahsediyodu ama ben suan memleketteyim.burda unv.hastanesinde yaptilaar testleri burdaki doktor oksapar igne verdi.ikiside esdeger mis.ama kafam karisti.clexani cok duydum ama oksapari kendi doktorum bile cok duymamis.fakat unv hast.deki hoca doktor da oksapar diyor.rapor cikartcam simdi.napmaliyim.oksapari almalimiyim.clexan diye gidip diretmelimiyim.nolur acil cevap..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?