Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Aslına bakarsan henüz iğnenin işe yarayıp yaramayacağını veya hangi dozunun işe yarayacağını tespit edecek bir yöntem yok! Deneme yanılma yöntemi...ve de işin ilginç tarafı bu gebeliğin iğne kullanırken sonlansa bile bir sonrakinde iğnesiz doğurma şansın var. Vücudun tam olarak neye ne kadar tepki verdiği belli değil. Aptt bu işi yaklaşık olarak tahmin etmek için bazı doktorların kullandığı bir test, kanın pıhtılaşma süresini ölçüyor. Eğer referans aralıklarının altında veya alt sınıra yakınsa kanı daha fazla sulandırmak için iğnenin dozu arttırılıyor. Ayrıca bir de Inr diye bir test var, genelde ikisine birlikte bakıyor doktorlar.
Alıyor musun bilmiyorum, yazmış mıydın hatırlayamadım ama folik asitin yanında kesinlikle B6-B12 vitamini al(ben benexol kullandım). Bir de omega 3 kullan. Çok fazla et yeme, katı yağ kullanma, sebzeye ağırlık ver. Metiyonin diyeti diye bir diyet var, bizim mutasyonda faydası var bu diyetin. Protein kaynaklarını normalden daha az tüketiyorsun, çok yüklenmemen gerekiyor, et, balık, baklagiller mesela. Bunların yerine daha çok sebze tüketmen gerekiyor. Bu da aklında olsun.

Birincisi ben 3 tane kimyasal gebelik yaşamıştım ve bunu Hacettepe'de düşükten saydılar bunu konuşabilirsin doktorunla, bunlar da düşüktü pıhtılaşma yüzünden oluyor olabilir diyip ikna etmeyi deneyebilirsin, ikinci ve daha kolay yol da başka bir hastaneye veya şehre gidip ben 3 tane düşük yaptım diye hafiften bir yalan söyleyebilirsin :)

bende 3 düşük yaptım sonucuda kan sulandırıcı iğnede kullandım ama bebeğimi 11 haftada kalbı durdu kaybettim şimdi tekrar hamıleyım ama bu test benı tedırgın ettı suan coraspirin ve clexcan iğne 0.4 kullanıyorum artı folık asit acaba bunlar yetersız mı bebeğime bilmiyorum doktor randevumda ta eylül 7 de

arakadaşlar bi sorum olucaktıda ben fraksi parin 0,4 kullanıyorum ve 32 haftalık hamileyim dr bu haftalarda bırakabileceğimi söylüyor sizler ne yaptınız acaba sonuna kadar kullandınızmı kan sulandırıcı iğnenenizi yoksa hamileliğin belli döneminde bıraktınız mı

Arkadaşlar hepinize günaydın. sizin yardımınıza ihtiyacım var.
İki defa düşük yaşadım sonra öğrendim ki sebebi kan pıhtılaşmasıymış. düşüklerden sonra her zaman düzenli olan adetim düzensizleşti. adet kanın rengi açık kırmızı şeklinde ve su gibi olmaya başladı. her ayı umutla bekliyorum ama çocuğumuz olmuyor. sizce nedeni ne olabilir böyle bir şey başına gelen var mı ya da bilgisi olan paylaşsın ne olur.

canım tedirgin olmanı gerektiren bir durum yokki bu test bakıldı farzet pozitif çıksa tedavi yine aynı zaten... benim sadece ona bakıldı diğerlerine bakılmadı 2 prof a gittim biri özelde biri sdü de ikiside bana dediki hepsinede baksak birinede baksak tedavi şekli tek zaten dedi kan sulandırıcı. çok fazla yapacak bişey yok yani. sadece ek olarak bağışıklık sistemini baskılayan kortizon kullanılıyor bazen eğer başarısız olunursa tedavi şeklinde.Allah a emanet Rabbim bu sefer bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallahh..ayrıca gebeykende kan alınıp bakılabilen bir tahlil içine sinmezse doktoruna söyle baktır..ayrıca b vitamin takviyesi iste doktorundan burda ilk sayfadaki listede hep kullanmış arkadaşlar.geçen iğne kullanırken kaybettim demişsin dozunu yükselttimi doktorun genelde öyle yapıolar.

Son düzenleme:

kuzum benım haklısın ama ne yapalım ıster ıstermez tedirğin oluyorum ben b vitamını duymadım hiç doktor vermedi bana

kuzum benım haklısın ama ne yapalım ıster ıstermez tedirğin oluyorum ben b vitamını duymadım hiç doktor vermedi bana

ben b12 değerimi ölçtürdüm özelde şuan aylık iğne oluyorum canım.dodex vuruluyorum.dahiliyeye gidip rutin vitamin hemogram demir şeker guatr böbrek karaciğer enzimleri vs.doktora dedim ki bana genel kontrol yapın gebelik öncesi gerekli vitamin demir eksiklerimi tamamlamak istiyorum dedim daha öncede ben vurulmuştum bu iğnelerden 1 sene kadar. sonra üstüne düşmedim değerlerim eskisine göre düşmüş mesela.sonra bu topicte okudum ki ilk sayfadaki listeyede bak b vitaminleri gebelikte çok önemliymiş.çoğu doktor kullandırıyormuş.şuan yine başladım zaten ben 1 sene gebelikten korunmak zorundayım bu dönemde proteinden eksik beslenip vitaminlerimi alamayı planlıyorum 3 ay önce de folbiole 1 ay öncede corasprine başlamak istiyorum.Allah ım nasip ederse inşallah.

canım benım geçmiş olsun senın ne sıkıntın vardı hatırlayamadım ayrıca senın dediklerini bende doktora gıttığımde isteyeceğim rabbım sanada meleğini hemen göndersin

canım benım geçmiş olsun senın ne sıkıntın vardı hatırlayamadım ayrıca senın dediklerini bende doktora gıttığımde isteyeceğim rabbım sanada meleğini hemen göndersin

canım ben görev sebebiyle hakkarideyim. burada riskli bir gebelik denemek istemediğim için korunacağım.aslında hemen denemek istiyorum ama (( hayırlısı buda benim sınavım Rabbim yeterki nasip etsin geç olsun güç olmasın inşallah.

suay bu kardiyolipin hakkında bilgi edinirsen eğer doktoruna soracaksın ya benimle de paylaşırmısın canım her doktor farklı yorumluyor çünkü belki bişeyde ondan öğreniriz

Son düzenleme:
aynen canım malesef 2-3 düşük olmadan yapmıyorlar.benim iki düşüğüm oldu buna rağmen yapmadı üniversite hastaneleri bende sinirlendim gittim özel bir laboratuvarda yaptırdım.pıhtılaşma çıktı bende gerçi iğne kullandım ama yeterli gelmedi sanırım.bence acele et ve biran önce tahlilleri yaptır benim iki yavrum 9.haftada düştü belkide boşu boşuna gittiler.bir dahada hamile kalırmıyım bilmiyorum sorunluyum çünkü.bundan sonrası kısmet artık....arkadaşım yinede sen sen ol tahliller için sakın bekleme git hemen yaptır...

benimde 2 düşük iğneler kullandım ama malesef sonuç ortada.şuan dr.banada coraspirin ve folikasit verdi.yarında hematolojiye gideceğim bakalım o dr. bana ne diyecek sanırım ilaçların dozunu o belirliyormuş.gerçi kadın doğumcu gitme boşuna benim verdiğim ilaçlardan başkasını vermez dedi ama ben yinede gideceğim.allahım yüzümüze bakar inşallah eli boş çevirmez hiçbirimizi...

bende clexane 0.4 kullanıyorum doktorum son güne kadar kullanacağımı soyledı. coraspırın kullanıyordum onu bıraktım ama 35. hafta bıtımınde

Arkadaşlar birşey sorcam size.geçen hafta hiteroskopi oldum.adetin 10.günüydü.ve adet düzenleyici antibiyotik verdi ama dünden beri inanılmaz bir kasık ağrısı yaşıyorum.bir ağırlık var ve adet olacakmışım gibi ağrıyor adet ğrısında ilaç içersin geçer ama sabah ilaç içtim Banamısın demedi.sizde neden olabilir?

Yne karmasık duygular ıcındeyım benım gıbı hıssetmıs olan var mı bebek kayıpları cok olanlara soruyorum????
Evet test sonucu temız kromozom bozuklugu yokmus yıne ama neden sevınemıyorum ... Kaybettıgım 5 bebegımın sebebını neden hıc bı test soylemıyor bana neden kaybettım bunları rabbım cektıgım sınav nolursun bıtsın artıkk ... Bı sey cıksaydı hehh tamam bundan kaybettım heyy akrabalar anne baba arkadasım bu yuzden ıste dıyebılcektım .. Suan tek duydugum seyy gozun aydın ama eee temız cıkmıs ... Sımdı!!!!

Allahım nolur bıtsın dayanamıyorum artık ne kaldı gerıye hangı sebebe baglıcaz bunu bır daha denemelere basla sonra gebe kal cleaxne basla sonra kaybet yok bunun dozu ıyı olmadı bı daha artıralımmı bunlarımı yasıcam yınee don dolass aynı seylerı yasıyorum ne ılerledım ne gerıledımm .. Ben bunları ayasarken arkadaslarım hayatlarına devam edıyor gebe kalamayan bıle gebe kaldı ıkıncıyı dusunen var ama yınede ben kaldım aynı yerde hıc bı degısıklık yok ne zaman arasalar ya hamıleyım ja dusuk yapmısım ((((

BENI NOLUR YANLIS ANLAMAYIN .. Isyan etmıyorum sadece bırseyı bılememem bulamamak benı caresız yaptıgı ıcın gerılıyorum sınırlenınce ıcımı dokmek ıstıyorum :)))
Yarın bayram ama bayram sevıncı bıle yok nıye bılmıyorum 10 gun tatılde olacam ınsallah bazı seyler degısırr

BANA NOLUR LENFOSITTLE HAMILE KALAN VARSA DUSUKLERINDEN SONRA ... Yda LENSOIT VURULAN ARKADASI OLAN VARSA YAZIYAZABILIRMI ???

Merhaba kizlar cok acil yardiminiza ihyiyacim var.inanin burda bana vereceginiz fikir cok onemli.kayip gebeligimin sebebi belli oldu.mthfr 677 heterezigot mutasyon ve protein s dusuklugu.kendi doktorum clexandan bahsediyodu ama ben suan memleketteyim.burda unv.hastanesinde yaptilaar testleri burdaki doktor oksapar igne verdi.ikiside esdeger mis.ama kafam karisti.clexani cok duydum ama oksapari kendi doktorum bile cok duymamis.fakat unv hast.deki hoca doktor da oksapar diyor.rapor cikartcam simdi.napmaliyim.oksapari almalimiyim.clexan diye gidip diretmelimiyim.nolur acil cevap..

Slm kızlar sayımız ne kadarda çoğalmış 2 sene oldu nerddyse girmeyeli.Rabbim hepinize evlat nasip etsin inşallahh.. Ben çok üzüldüm zamanında ama karşılığını verdi Rabbim çok şükür kızımm canım heerşeyim o benim., sorularınız olursa cvplarımm herkese ii gecelerr

merhaba canım bebeğine kavuşmuş olamana çokkk sevindim.inşallah banada tekrar anne olmak nasip olur.ben herkese aynı soruyu soruyorum :))ACA yani anti kardiyolipin testi ( ıgg , ıgm)bakıldımı benim o pozitif çıktıda ( doktor yüksek riskli pıhtılaşma sorunun var kan sulandırıcı kullanıcaz dedi 10 haftalık bebeğimi kaybettim. (

bende de aynı sıkıntı var 2 düşük ilk hamileliğim 8. haftada sonlandı kalp atımı duyulmadı. kürtaj oldum. 2. hamileliğim kimyasal gebelikti 10 gün gecikmeden sonra kanamam oldu.Ünüversite hastanesi genetik lab. da test yaptırdım. test sonucu
Factor v Leiden , MTHFR A 1298C ve MTHFR C677T genlerinde heterezigot mutasyon saptanmıştır olarak çıktı.
Sonlanma sebebi hetezigot oluşummuş. Corasprin ve folik asit başladı doktorum. Rahim filmi de çekti.problem yokmuş. 3 ay içersinde hamile kalırsın dedi.bu 4. ayım adet gördüm malesef hala bir sonuç yok.allah hepimizin yardımcısı olsun ..

arkadaşım merhaba sadece için rahat etsin diye rahatlaması için yazıyorum.

üniv bir teknisyenim iki ilacın birbirinden hiç bir farkı yok sadece farklı firmalara ait ürünler her ikiside enoksaparin dediğimiz etken maddeyi içerir rahat ol.

kimse yokmu? nerlerdesiniz kızlar tatil nasıldı ne var ne yok? ben yatıyorum evde hala ( ayağım basamıyorum şişlik var hala nolcak böyle bilmiyorum bi ay olmak üzere (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…