coraspirini nasıl kullanıyorsun canım tok karnınamı ve günde kaç tane bilgi verirsen sevinirim
canım sende folbiol hakkında bilgi verir misin günde kaç tane içiliyor ve tokmu açmı içiliyor
Lenfosit aşısını bilmiyorum. Bende de aynı mutasyon var. 4. Hamileliğimde clexane 0,4 kullanırken bebeğimi 9. Haftada kaybettim. 5. Hamileliğimde clexane 0,4 ve coraspinle başladım, 10-11. Haftalarda coraspini bıraktım ve bakılan aptt değerine göre iğneyi ikiye çıkarttık. Doğuma kadar da 2 iğne oldum. Yani iğnenin dozu yetmemiş olabilir. Belki sana ümit olur benim yaşadıklarım.Mrb ne zamandır gırememıstım kızlarr hatırlayanlar olacaktı 5. Dsuguumu yasamıstım tam 1 ay once
Genetık sonucumuz cıktı esımle ıkımızınkıde temızzz sevıneyımmı uzuleyımmı ılemedımm ınsann kotu bısey cıksa en azından dusuklerın sebebını ona baglamakısıtıyoo ama suan hıc bısey yok ortada bebegınkını beklıyoruz oda bı hafta sonra cıkcakk :))
Fkrı olan yazabılır mı PGT KROMOZOM BOZUKLUGU CIKSAYDI OK HEMEN. YAPTIRCAKTIK??
Suan tek sey kaldıııı LENFOSITT ASISIII BILEN VARDIR MUTLAKA... Bana fıkırlerınızı yazın bagsııklık sıstemı fetusu yabancı madde olarak algılayıpp dısarı atıyoo ıstemeden sızcede bunu mu yasadımm baska test kalmadı cnkuuuu ......
İılkkez cleaxne vurulmustumm ıse yarar demıstım ama olmadı genetıkcıde demıstıkı belkıde bozukluk cıkmazsa testlerde dozaj artırımına gıdersın kadın dogumcunla demıstı
IKI YOLUM VAR YA SEVAL HANIMA GIDIP UC AY LENFOSIT VURULCAM DENEMELERE BASLICAM SONRA
YADA CLEAXNE 0.4 artırılcak folıkasıtt bebe aspırını bı tane homozıgot mutantım var 1298 de
Arkadaşlar bütün bu testlerin maliyeti ne kadar ?
Lenfosit aşısını bilmiyorum. Bende de aynı mutasyon var. 4. Hamileliğimde clexane 0,4 kullanırken bebeğimi 9. Haftada kaybettim. 5. Hamileliğimde clexane 0,4 ve coraspinle başladım, 10-11. Haftalarda coraspini bıraktım ve bakılan aptt değerine göre iğneyi ikiye çıkarttık. Doğuma kadar da 2 iğne oldum. Yani iğnenin dozu yetmemiş olabilir. Belki sana ümit olur benim yaşadıklarım.
Ben devlet hastanesinde ücretsiz yaptırdım. Özelde yaptırmak istersen 1500-2000 tl yi bulur herhalde.
burcu senin aptt kaca dusmustu de igneyi ikiye cikarmusti hatirliyomusun.benim gecen ay 34,1 di simdi 31,4 e dusmus.boyle dusmeye dwvam.ederse kotu olcak.diyet de etkiler mi acaba.su siralar diyete cok dikkat etmiyorum sanirim.hatirlamiyorsan eger ref araligi 25-38 di.
Cevabin icin cok tesekkur ederim. Gercektende cok
Pahaliymus. Her devlet hastanesi yapiyomu acaba
iyi geceler arkadaslar. ben de iki dusuk yaptim. birinin kalbi durdu ve digeri de gelismedi. ikisinde 8. haftayi gecince dustu ;( tabiki pahali testlerd diye iki dusuk olmadan bana da bakmadilar. sonunda testler yapildi ve heraey normal. sadece su ikisi boule cikti.
mthfr (c677t) heterozigot
pai (4g/5g) : 4g/4g
iki farkli riskli gebelik uzmanina gittim. birisi de Ankara Zekai Tahir Burak hastanesinin riskli gebelik bolum sefi. ikisi de ben de sorun olmadigini bu sonuclarin birsey anlam ifade etmedigini sadece sansima denk geldigini soylediler. bir dahaki gebelifi planmadan 3 ay once de elevit + folbiol almami istedoler. bende basladim. iki ay oluyr. hatta onlar demese de bir tane de coraspirin aliyrm. neyse sorum su.
sonuclari benimkiyle ayni olup dr.u pihtilasma var gebeyken su zamandan itibaren igneye baslaman lazim diyen oldu mu?
be dediyse ne zaman kan tahlili yaptirip kacinci gunde igneye basladiniz?
ben bu ay gebelik icin basladim. yumurtlama gunumu kesin biliyrm. onjn icin 10. fun gidip kan vereyim ve baska bi dr.a daha gideyim.diurm. ne dersiniz?
benimde seninle aynı cnm ama benm sadece 677 heterezigot altta yazan bende normal.bir çokdoktora gttim hepsi önemli olmadığını söylediler tesadüf olabileceğini ama ben kendime iğne veren bir doktor bulmaya kararlıydım o yüzden profa gidiyorum peinatalog zaten şuanda folidoce ve b vitamini kullanıyorum hamile kalınca adete 1 hafta kalaöğrenip iğneye başlayacağım clexane 0.4 kullanıcam cnm
saol cnm. seninle diher topikte de konusuyorduk dimi tatlim? mayis da gebelik planliyrdun. ben de seni merak ediyrdum.
evet canım benim rahmimde yara flaan oldu onu yaktırdım bekledim bu ay korunmayı bırakıcam inşallah. hep bi korku içinde yaşıyorum bende işte hamile kalmak ayrı kaldıktan sonra devam edicekmi diye ayrı dert ediyoruz.ALLAH yardımcımız olsun seni ekledim canım takip ederiz birbirimizi
gecmis olsun cnm. insallah sagliklo evlatlara sahip olabiliriz. bizim gibi kaybi cok olanlar ne yazikki zor toparlanip tekrar deneyebiliyrlar.
ben simdi adetimi bekliyrm. ama tabiki olmamayi) az kaldi. 15-16 temmuz gibi. cok calistik bakalim...
bu arada gunde de 1 tane coraapirin al lutfen. zaten once aspirinle baslaniyr. gebelik olunca da igne.
cnm ben doktoruma ısrarla sordum aspirine gerek yok sadece iğne dedi benim bazı değerlerine aptt değerlerime göre aspirin gereksizmiş benm için..peki sen iğne işini ne yapacaksın iğne kllanmayacakmısın??
Lenfosit aşısını bilmiyorum. Bende de aynı mutasyon var. 4. Hamileliğimde clexane 0,4 kullanırken bebeğimi 9. Haftada kaybettim. 5. Hamileliğimde clexane 0,4 ve coraspinle başladım, 10-11. Haftalarda coraspini bıraktım ve bakılan aptt değerine göre iğneyi ikiye çıkarttık. Doğuma kadar da 2 iğne oldum. Yani iğnenin dozu yetmemiş olabilir. Belki sana ümit olur benim yaşadıklarım.
Geri donus yaptıgın ıcın coook teskkur ederım burcu :)) ahh ahh ben ıkı haftalıktı ogrendıgımde hemen baslamıstım bu cleaxne 0.4 gunde bı tane 4 haftalıkken bebegı gorduk kesesı de guzeldı ama 6. Haftada ters gıttıı.. Yzınıokuduktan sonra dıyorumkı sımdı belkı benımde 5. Haftadan sonra bu aptt degerıme bakılsaydı belkı artırılırdıı gunde ıkı taneye yasarmıydı14:
Artık kaybetmek ıstemıyorum arkadasım... Buarada aptt nedır bılmıyorum?
Insallah genetıkcının dedıgı gıbıdır sadece folık asıtın dozu ve cleaxnenın dozu ayarlanıp devam eder benımde senın gıbı .. En moral verıcı ornek sensın arkadasım benım ıcın :) denemelere baslamak ıstıyorum bır an onceee
arkadaşlar bende sizler gibi kan pıhtılaşması (heterezigot) yüzünden 2 düşük yasadım şimdi yeni öğrendim hematoloji bölümüne yönlendirdiler dr gel raporlu ilac verecez dedi gittim raporum cıkmıştı fakat hocasına sormaya gitti hocası hamile kalmadan ilaç kullanmama gerek olmadıgını sölemiş bide bana düşüklere neden olan bir test daha yaptırmamı söledi antikardiyolipin ıgg ıgm die bi test sizler bunu yaptırdınızmı bide hamile olmayanlar sizler hangi ilacları kullanıyorsunuz...
canım bebeğini Allah bağışlasın :)) çok sevindim.bu mesajı yazalı çok olmuş ama pozitif çıktı bende.bu yazıdan sonra yaptırdınmı sende bu testleri senin sonuçların nasıldı Rabbim tez zamanda banada tekrar anne olmayı nasip eder inşallah...
canım anti kardiyolipin ıgg anti kardiyolipin ıgm bakıldı bana bu bağışıklık sistemiyle alakalı bir tahlil olması lazım benim 1 oğlum var ikinci bebeğimde 10 haftalık olduğunda kalbi durdu 2 hafta karnımda ölü gezmişim.sonra doktorlar bana dedi 2 3 düşük olması lazım bişey bakmayız diye bende memlekete gittim sdü tıp fakültesine doktora doğuda olduğumu ve durumumu anlattım Allah razı olsun ondan mutasyonlar dışındaki testleri istedi biride bu işte.ve bana kan sulandırıcı kullanalım dedi.bebeğim onlıne diye bir site var ordada birine rastladım 1 düşük sonrası bu tahlilleri istemiş özelde doktoru ıgg ve ıgm pozitif çıkmış ve 2. gebeliğinde iğne kullandı şuanda bir oğlu var.antifosfolipid sendrom teşhisi için kullanılıyor test tekrarlayan düşüklerde bakılıyormuş bildiğim bu kadar tedavi şekliyse aynı kan sulandırıcı.bana bakılan tahliller şunlardı aptt kardiyolipin ıgg ıgm homosistein protein c protein s ve anti trombin 3.ben tekrar gebelik düşündüğümde mutasyonlarımada özelde baktırmayı düşünüyorum ve bu testleride tekrarlatıcam.sitelerde bakıyorum hep benim tahlillerden bahsetmiolar pek.sdü de prof bana dediki sadece ıgm pozitif çıkmış diğer sonuçlarına göre pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi ama ıgm pozitif çıkınca yüksek riskli pıhtılaşma sorunu var dedi.işte öyle bu tahlili yaptıran varsa benimlede paylaşsın doktorların söylediklerini bu arada nurhan peyman diye bi üye var bu topicte onunda 20. haftada doktor damarın direnç gösteriyor bebek rahat beslenemiyor demiş bu ıgm bakılmış pozitif çıkmış ve iğne başlamış ama sonra paylaşım yapmamış bebeği oldumu bilmiyorum inşallah olmuştur kan veriyorsun bi hafta sonra sonuç çıkıyor özelde 30 40 lira falandıKIZLAR kardiyolipin ıgm NEDİR ANLAMADIM BEN NASIL YAPTIRILIYOR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?