Yne karmasık duygular ıcındeyım benım gıbı hıssetmıs olan var mı bebek kayıpları cok olanlara soruyorum????
Evet test sonucu temız kromozom bozuklugu yokmus yıne ama neden sevınemıyorum ... Kaybettıgım 5 bebegımın sebebını neden hıc bı test soylemıyor bana neden kaybettım bunları rabbım cektıgım sınav nolursun bıtsın artıkk ... Bı sey cıksaydı hehh tamam bundan kaybettım heyy akrabalar anne baba arkadasım bu yuzden ıste dıyebılcektım .. Suan tek duydugum seyy gozun aydın ama eee temız cıkmıs ... Sımdı!!!!
Allahım nolur bıtsın dayanamıyorum artık ne kaldı gerıye hangı sebebe baglıcaz bunu bır daha denemelere basla sonra gebe kal cleaxne basla sonra kaybet yok bunun dozu ıyı olmadı bı daha artıralımmı bunlarımı yasıcam yınee don dolass aynı seylerı yasıyorum ne ılerledım ne gerıledımm .. Ben bunları ayasarken arkadaslarım hayatlarına devam edıyor gebe kalamayan bıle gebe kaldı ıkıncıyı dusunen var ama yınede ben kaldım aynı yerde hıc bı degısıklık yok ne zaman arasalar ya hamıleyım ja dusuk yapmısım((((
BENI NOLUR YANLIS ANLAMAYIN .. Isyan etmıyorum sadece bırseyı bılememem bulamamak benı caresız yaptıgı ıcın gerılıyorusınırlenınce ıcımı dokmek ıstıyorum :)))
Yarın bayram ama bayram sevıncı bıle yok nıye bılmıyorum 10 gun tatılde olacam ınsallah bazı seyler degısırr
BANA NOLUR LENFOSITTLE HAMILE KALAN VARSA DUSUKLERINDEN SONRA ... Yda LENSOIT VURULAN ARKADASI OLAN VARSA YAZIYAZABILIRMI ???
aynı mutasyonlar bendede var yalnız bende bide pco var. 1 yıl tedavi gördüm sonra kendiliğinden iki kez hamile kaldım birincisi aynı seninki gibi oldu ikincisi 6 haftalık düştü.5 ay aradan sonra bu ay ilk denememdi bende adet gördüm.şimdi tek korkum yine başa dönmek.tedavi süreci çok zordu.inşallah hepimiz pozitif sonuçlar alırız bidahaki denememizeallah yardımcımız olsunbende de aynı sıkıntı var 2 düşük ilk hamileliğim 8. haftada sonlandı kalp atımı duyulmadı. kürtaj oldum. 2. hamileliğim kimyasal gebelikti 10 gün gecikmeden sonra kanamam oldu.Ünüversite hastanesi genetik lab. da test yaptırdım. test sonucu
Factor v Leiden , MTHFR A 1298C ve MTHFR C677T genlerinde heterezigot mutasyon saptanmıştır olarak çıktı.
Sonlanma sebebi hetezigot oluşummuş. Corasprin ve folik asit başladı doktorum. Rahim filmi de çekti.problem yokmuş. 3 ay içersinde hamile kalırsın dedi.bu 4. ayım adet gördüm malesef hala bir sonuç yok.allah hepimizin yardımcısı olsun ..
sadece pıhtılaşma testlerinin özel de 500 tl kadar olduğunu biliorum.ben gazi ünivrsitesi hastanesinde yaptırdı sadece telde randevu alırken düşük mü yaptınız die sordular evet 2 düşüğüm var dedim doktorum butestleri istedi dedim ve randevu aldım yani kimse rapor vs bişey istemiyor o yüzden bence kimse 2. 3. düşüğü beklemeden ilk kayıpta bu testi yaptırsın hhstaneye gerekiosa 2 düşük yaptım desin ben ilk düşüğümde bilseydim belki ikinci bebeğimi doğurmak üzere olucaktım şimdide hamile kalamıorum oyüzden beklemek gereksiz benceArkadaşlar bütün bu testlerin maliyeti ne kadar ?
bence kesinlikle yaptırmalısın vakit kaybetmeden öğrenSlm kızlar,
Bana umarım yardımcı olursunuz. Son 6 ay içinde 2 gebelik yaşadım. Bi tanesi 5 haftalık kimyasal gebelikti, kendiliğinden düştü, 2. ise çok erken sonlanan normal 1 gebelikmiş ( pataloji raporunda yazan bu ), o da beş haftatı, kese bile oluşmadı, değerim 782lerde takılı kaldı düşmedi ve kürtaj oldum.Tabi neden olmuyo sorusuna başladık ve kanda pıhtılaşma olabilir diye aklımıza soru işareti takıldı. Dr.umdan testleri istedim, genetik merkezlerini araştırdım en iyi fiyat 550TL gibi gözüküyo. Şimdi size sormak istediğim, ben 2 gün önce parmağımı kestim ekmek doğrarken, ve kanama durmadı, çok açık sulu 1 kandı. Bende pıhtılaşmama sorunu var sanırım. Gerçi ilk defa böyle birşey yaşadım hayatımda normalde hemen dururdu. Bu testi yaptırmalı mıyım aklım karıştı... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
sende de mi pco var ondanmı yapıcaksın kürü. ben hem pıhtılı hem pco luyum:))) yok yok yani:) ama şimdi iki düşükten sonraki ilk denememde hamile kalamadım 2. düşüğümde ilk ay kalmıştım. kürden biraz bahsedermisin ne için yapıosun nasıl yapıosun.klomen kullanmadım bu ay bir kür denicem bakalım hayırlısı.
canım ben görev sebebiyle hakkarideyim. burada riskli bir gebelik denemek istemediğim için korunacağım.aslında hemen denemek istiyorum ama(( hayırlısı buda benim sınavım Rabbim yeterki nasip etsin geç olsun güç olmasın inşallah.
suay bu kardiyolipin hakkında bilgi edinirsen eğer doktoruna soracaksın ya benimle de paylaşırmısın canım her doktor farklı yorumluyor çünkü belki bişeyde ondan öğreniriz
aynen canım malesef 2-3 düşük olmadan yapmıyorlar.benim iki düşüğüm oldu buna rağmen yapmadı üniversite hastaneleri bende sinirlendim gittim özel bir laboratuvarda yaptırdım.pıhtılaşma çıktı bende gerçi iğne kullandım ama yeterli gelmedi sanırım.bence acele et ve biran önce tahlilleri yaptır benim iki yavrum 9.haftada düştü belkide boşu boşuna gittiler.bir dahada hamile kalırmıyım bilmiyorum sorunluyum çünkü.bundan sonrası kısmet artık....arkadaşım yinede sen sen ol tahliller için sakın bekleme git hemen yaptır...
benimde 2 düşük iğneler kullandım ama malesef sonuç ortada.şuan dr.banada coraspirin ve folikasit verdi.yarında hematolojiye gideceğim bakalım o dr. bana ne diyecek sanırım ilaçların dozunu o belirliyormuş.gerçi kadın doğumcu gitme boşuna benim verdiğim ilaçlardan başkasını vermez dedi ama ben yinede gideceğim.allahım yüzümüze bakar inşallah eli boş çevirmez hiçbirimizi...
Merhaba Arkadaşlar
Ben daha önce 3 hamilelik geçirdim. 1. hamileliğimde 6,4 günlükken bebeğin kalbi durmuş 8.hafta da kürtajla aldılar. 2.hamileliğim kimyasal gebelik oldu ilaçla düşürdüler.(kan değerlerim beta düşmeye başladı) 3.gebeliğim 6,3 günlükken kalbi durmuş 8. haftada yine kürtajla aldılar. 3. gebeliğimde hergün claxene 0,4 iğne yedim. Coraspirin ve folikasit içtim. Ama fayda etmedi(( Benimle aynı durumda olan var mı? sonuçlarıma bakan bir hekim hamile kaldığında gel ilaç başlayalım dedi(!) Yani yine deneme yanılma yapacağız. Bu haftaiçi bir profesöre gidip sonuçlarımı göstericem. Benim anlamadığım, evet kanımda pıhtılaşma eğilimi çok fazla fakat bu nasıl olurda ilaç ve iğne ile düzeltilemez. Yani bana doktorlar şunu söyleyemeyecek mi; Evet hastalığın bu ve tüm hamileliğin boyunca bu xxxx ilacı kullanırsan hiçbir sorun olmaz. (Allahın nasip etmemesi dışında) Çok tedirginim, işimiz yine deneme yanılma yöntemine kalırsa psikolojik olarak kaldırabileceğimi sanmıyorum. Önümüzdeki ay normal şartlarda hamile kalmamda sakınca yok. Kürtaj olalı 3 ayım dolmuş oluyor. Lütfen aynı durumu paylaşanlar yada önerisi olanlar bana yazabilir mi?
Allah ; hepimiz için hayırlısıyla ''Ol(!)'' denilmesini nasip etsin...
sende de mi pco var ondanmı yapıcaksın kürü. ben hem pıhtılı hem pco luyum:))) yok yok yani:) ama şimdi iki düşükten sonraki ilk denememde hamile kalamadım 2. düşüğümde ilk ay kalmıştım. kürden biraz bahsedermisin ne için yapıosun nasıl yapıosun.
Pco yok çok şükür kürtajdan sonra yumurtalarım biraz sorun vardı o yüzden bal çörek otu polen denicektim biraz başladım ma doktorum yapışıklık var diynce mecburen hitoroskopi oldum artık önümüzdeki y başlıcam canım
Merhaba, bende izmirliyim ve smyrna da tedavi görüyorum, ilk gebeliğim kendiliğinden oldu ama boş gebelikti kürtajla aldırdık, ikincisi aşılama ile oldu ama kimyasal gebelik yaşadım, araştırma yaparken bu konu ile tanıştım ve bende şüphelenmeye başladım acaba bende de böyle bi durum olabilir mi diye, aynı zamanda pco luyum...
İzmirde kan pıhtılaşma testini nerde oldun, bana tavsiye edebiliceğin bi yer var mı ?
Kan pıhtılaşması testini Ege ünv.yaptırdım.genetik testleri de Alsancak gentan olması lazım özelde yaptırdım çok beklemeyeyim diye ama hala bekliyorum umarım her şey gönlünce olur.
ege üni'den nasıl randevu aldın hangi bölümden direk arayınca randevu veriyolar mı? yoksa bir iki düşük yaptığına dair bi belge istiyolar mı ?
nümüzdeki ay inşallah hepimiz hayırlı sonuçlar alırız allah yardımcımız olsun canımPco yok çok şükür kürtajdan sonra yumurtalarım biraz sorun vardı o yüzden bal çörek otu polen denicektim biraz başladım ma doktorum yapışıklık var diynce mecburen hitoroskopi oldum artık önümüzdeki y başlıcam canım
artık neye üzüleceğimi şaşırdım ilk gebeliğim ılk ay oldu ama malesef gelısmedı 8haftalıktı kurtajla alındı 3-4 ay korundum sonra korunmayı bıraktım adet duzenım bozuldu meger prolaktın yuksekms cok bu degerle hamıle kalamzsn dedı bı ay ılac kullandım korundum düştü tekrar calısmalara basladık eylulde kurtaj olalı bır sene olacak ama bu ay yıne gebelık yokolsa sonuc ne olacak iğneyle corasprınle olumlu olacakmı onu bıle bılmıorum (buarada sans eserı bı dr un pıhtılasmana bakalım 2. kayıbı beklemeye gerek yok demesyle bakıldı ve mthfr 1298ac mutasyon cıktı) yoruldum sıkıldım artık olmıcakmıki diye düşünüyorum olmamasınamı üzüleyım olsa neler yasayacagım bunlarımı düşüneyim karmakarısıgım her adet bası aynı seylerı yasar oldum kac ayda hamıle kalabıldnız pes etmek ıcın cokmu erken 1 senede oldu hersey ama cok yoruldugmu hissediyorum
selam kızlar Allah'ım evlat isteyene hayırlısını sağlıklısını versin hamile olanlarada Allah'ım sağlıklı sıhhatli kucaklarına almayı nasip etsin bnm 8 sene olmadı bu arada 2 kere kimyasal gebelik yaşadım gitmediğim doktor yaptırmadığım test kalmadı bende de sizin gibi kan pıhtılaşması çıktı doktor hamile oldugunu öğrendiğinde ilaca başlıycaz demişti bekle bekle bekle yok.. devlet hastanesinde muayne olmaya gitmiştim ordaki doktorada danıştım bana günde bir tane bebek aspirini almamı söyledi ve artık aspirinin etkisimi bilmiyorum ama ben 2 .ayımda hamile kaldım hiçbir zararı yok denemenizi tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?