canım öncelikle allah saglıkla kucagına almayıda nasip etsin banada dr um hamile kalınca dedi ama baktım aylardır hamile kalamadım acaba dedim bu ay yumurtalamadan sonra gunde 1 corasprın 100luk ıctım fakat yıne olmadı adet baslayınca bıraktım dr kontrlunde kullanmayıncada tereddutlu kaldım sen sureklımı ıctın adet suresınce sonrasında falan
merhabalar benimde sizler gibi düşüklerim oldu.hemde 5 tane.4 tanesi 6 haftalık kalp atışı duyulmadan kaldı.diğeride boş gebelik.MTHFR hem benim hem eşimin homozigo.son hamilelikte claxen 04 ve bebe aspirini aldım sonuç aynı oldu. genetikte başka birşey bulunmadı.bebek gelişmiyor.acaba bize tüp bebek uygulansa etkili olurmu.tekrar denemeye korkuyorum
merhaba arkadaşlar bende 6 yıllık evliyim 3 tane bebek kaybettim ve düşüklerin sebebi kan pıhtılaşması aynen sizler gibi coraspirin ve folik asit alıyorum ama aylar oldu hala hamile kalamadım 26 yaşındayım bu ay yine adet günüm geçti ve sonuç yine negatif çıktı ben yine her zamanki gibi yine umutlandım kendime cok kızıyorum artık cok uzuluyorum şimdi duphastona başladım ama biter bitmez rahim filmi çektirmem gerek cok korkuyorum (bir kere çektirdim anestizi verildi ama filmi hangi doktora gösterdiysem yanlış çekilmiş dediler) o yüzden tekrar çektirmek zorundayım Allah vicdanı ve merhameti olan dokyorlarla karşılaştırsın inşallah. şimdi rahim filmi çektireceğim yerde ne lokal nede genel anestezi verilmiyor gerek yok diyorlar daha iyi çekilir diyorlar ama ben cok korkuyyorum ne yapıp ne edip o filmi çektirmem lazım herşeyin hayırlısı olsun ben artık yoruldum beklemekten moralim bozuluyor hüngür hüngür ağlasam bile çektirecem ne yapalım bir tane evladım olsun Allah ım ister ikinciyi versin ister vermesin üzülmem ama en azından bir tane olsun çok mu istiyorum bilmiyorum ki???
merhaba gerçi uzun zaman önce yazmışsın ama umarım siteye girip mesajımı görürsün. Bende seninle aynı durumdayım. 3 kayıbım var. 6+3 günlükken kalbi duruyor ve kürtajla alıyorlar. son hamileliğimde claxena 0,4 coraspirin,progestan, folibol kullandım ama fayda etmedi. bende mthfr ac1298 var. Senin son durumun nedir? tekrar hamile kaldın mı? Kaldıysan hangi ilaçları kullandın? Lütfen yazdıklarımı görürsen bana cevap yaz. Umarım bana cevabı kucağında bebeğinle yazarsın...
Daha önce yazışmış mıydık hatçırlayamadım. Arkadaşın yerine ben kucağımda bebeğimle yazayım, benim hikayem de benzer çünkü. İlk 3 ü kendiliğinden düştü kese bile yoktu, 4. 9 haftalık iğne kullanırken öldü kürtaj oldum, 5. Şimdi içerde mışıl mışıl uyuyor. Folbiol, benexol, coraspin, clexane 0,4, balık yağı hamilelik öncesi kullandıklarım, 2,5 aylık kadardı coraspini bıraktım iğne günde 2 kereye çıktı. Bende de mthfr 1298 homozigot mutasyon var.
burcu nasılsın :) bebişin nasıl? sanada sormuşmuydum bilmiyorumşu kardiyolipin tahlili sanada bakıldımı ?
Daha önce yazışmış mıydık hatçırlayamadım. Arkadaşın yerine ben kucağımda bebeğimle yazayım, benim hikayem de benzer çünkü. İlk 3 ü kendiliğinden düştü kese bile yoktu, 4. 9 haftalık iğne kullanırken öldü kürtaj oldum, 5. Şimdi içerde mışıl mışıl uyuyor. Folbiol, benexol, coraspin, clexane 0,4, balık yağı hamilelik öncesi kullandıklarım, 2,5 aylık kadardı coraspini bıraktım iğne günde 2 kereye çıktı. Bende de mthfr 1298 homozigot mutasyon var.
slm kızlar bende dün aldım genetik tahlili sonuçlarımı...dördündede heterozigot..öyle bi açıklma yaptılarki ağla ağla dünden beri helak oldum..hocaları geldi asistanların bununla yaşamayı öğrenmek zorundasın dedi..korunmayı bıraktım nolur dua edin hepimiz anneliği tadalım hamile olalaım..varmı benim gibi dördüde heterozigot olan hepsinin ağzı açık kaldı cok nadir görülürmüş böyle..ağlaağla içim dışıma cıktı artık
bebeğini allah bagıslasın canım bendede aynı mutasyon var henuz bir kayıbım var dr um sadece folık astı verdı gebelıgı ogrenınce aspırınle ıgne dedı hatta ıgne ıcın tartısmalı tek düşükte ama risk almayalım diye baslanır dedı ama şimdide gebe kalamıorum prolaktın yukseldı falan derken dusurduk yıne olmadı sımdı senın kullandıklarını okuyunca baska bır dr a daha gıtmeye karar verdım gebelık öncesi bıle bır cok sey kullanmıssın:26:
canım nasılsın hergün topic topic geziyorum ben :) inşallah bigün bizde bebeklerimiz kucağımızda burda dertlerini yazan arkadaşlara cevap yazıyor oluruz.bu arada doktor banada gebelik düşündüğünde 1 ay öncesi coraspin 100 ve folbiol kullanacaksın hamile olduğunu erken öğrenmeye çalış 1 gün bile geçmesin gel iğne başlıcaz dedi canım
mihrimah84 .!.:allah hepimizin yardımcısı olsun canım çok geçmiş olsun sanada belki hiç korktugun gibi olmaz verilen tedaviyle rahatlıkla bebegını alırsın kucagına üzme kendını daha fazla
aynı mutasyonlar bendede var yalnız bende bide pco var. 1 yıl tedavi gördüm sonra kendiliğinden iki kez hamile kaldım birincisi aynı seninki gibi oldu ikincisi 6 haftalık düştü.5 ay aradan sonra bu ay ilk denememdi bende adet gördüm.şimdi tek korkum yine başa dönmek.tedavi süreci çok zordu.inşallah hepimiz pozitif sonuçlar alırız bidahaki denememizeallah yardımcımız olsun
turkiyedeki doktorum clexan kullanicaksin dedi ordan almak istedim ama sadece 1 kutu veriolardi bana yetmez die bi tanidik doktorun yazmasi bekledim ama onunda yazabilmesi icin heyet raporu gerekiomus bu arada turkiye disindayim.burdakilerde tup bebek denemek istiolar ve benim zaten bi denemem var bi tedavi olmadan deniceksem doktora gerek yok cunku normal kalabiliyorum zaten daha öncede yazdim rahmim t die histereskopide oldum.simdi kizlar ne yapiyim ben acaba diorum igneden vazgecip bi umuttur die sadece coraspirinmi icsem doktor direk sende kan pihtilasmasi var demedi önlem amacli igne ol dedi tutunmasi icin testler antirogbulinim yuksek ciktisti burdakilerde o kadar cok test yaptilar ama öle bisey cikmadi testlerde hersey normal dediler.haydi kizlar hepimiz ayni yolda gidioruz ne yapmaliyim sizce?
bencede yok ama nedense burdaki doktorlar onda israrli beni sinir edende o zaten sadece tranfer edip birakiolar sonrasinda ek bi tedavi yok tutarsa tutsun tutmassa dondurulmuslari denicaz diolar.tuhaf bi anlayislari var.isye bende normal kalabiliosan sacma gelio tup bebek bu ay dinlenme suresi bitio benim aspirinle baslayip devam edicem allah buyuktur bi saorun cikarsa eger gebelikteki ilk testlerde cikar kaybedecek neyim varki zaten dusuklerede alistim yapacak bisey yok.peki sendeki sorun ne canim?iğne olsanda okudugum kadaryla dr lar genelde asprinde verıo bi sıkıntı olmaz heralde canım ama bilemedimki kendim içinde kararsızım o yüzden bir dr a daha gidicem ayrıca kendılıgınden hamile kalabiosan tüp bebege gerek yoktur heralde
bencede yok ama nedense burdaki doktorlar onda israrli beni sinir edende o zaten sadece tranfer edip birakiolar sonrasinda ek bi tedavi yok tutarsa tutsun tutmassa dondurulmuslari denicaz diolar.tuhaf bi anlayislari var.isye bende normal kalabiliosan sacma gelio tup bebek bu ay dinlenme suresi bitio benim aspirinle baslayip devam edicem allah buyuktur bi saorun cikarsa eger gebelikteki ilk testlerde cikar kaybedecek neyim varki zaten dusuklerede alistim yapacak bisey yok.peki sendeki sorun ne canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?