Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bende 40 gun once doğum yaptım.
Gunde 2 defa clexane 0.4 'lük kullandım, aptt hep 26 ve 25 lerdeydi.. Doktorum doz ayarında bi değişiklik yapmadı..

canım bugün okudum bende topikte.senindemi aptt değerine bakarak takip etti.bu bilgiyi söylediğim topikteki arkadaş yazmış.doktoru ona öyle söylemiş.26 da bebek ölümü oluyor demiş.bizim rahatsızlıkta tedaviler gibi doktor görüşleride farklı demekki.bu arada Allah analı babalı büyütsün .darısı bizlere inşallah.

laboratuvarların referans aralığı farklı oluyor ya.bu bilgi farklılığı ondan mı kaynaklandı acaba.senin aptt referans aralığı kaçtı ?

benim durumum bu şekilde canım.benim her ay aptt ye bakıyor doktorum bazen ay olmadan 3 haftada gidersem yine bakıyor.benim ölçülmeye başladığından beri ilk ölçüm hiç iğne olmadan 33 dü.sonra 1 ay günde tek iğne oldum 26.7 ye düştü o zaman doktorum 26 nın altı bebek ölümü demişti ve iğneyi birgün tek bir gün çifte çıkardı. bir ay boyunca birgün tek birgün çift iğne olduktan sonra aptt 48 çıktı.sonraki ölçümler 42 ve 40 çıktı. 48 çıktığı ay yediklerime çok dikkat etmiştim hatta hergün kiraz yemiştim 48 çıkmasını kiraza bağlıyorum biraz da kiraz kanı sıvılaştırıyor ya. en son çarşamba ölçtürdüm işte 40 çıktı benimki de düşmeye başladı nedense. doktorum sorun yok diyor ama malum iyice takıntılı olduğum için düşünmeye başladım.
benim iğne fragmin 0,3 lük birgün tek birgün çift vuruyorum canım panik olma bakalım doktorunla bi konuş ne diyecek

bak canım arkadaşın yazısı bu dün yazışmıştı kızlar.aslıbarıklı yazan hamile şuanda. bende araştırıyorum.bilgi ediniyorum paylaşım yapıyorum ama kafam çok karıştı herkesin tedavi ve yaklaşımı farklı.

gözünaydın canım :)) kardiyolipinide sordunmu doktoruna ne dedi? soracaktın ya.Rabbim kucağına almayıda nasip etsin inşallahh :))

canım kendi doktoruma gitmedim henüz aklımda merak etme kendi doktoruma 7 eylül gidiyorum inan ilk bunu soracağım zaten lıste yaptım soracaklarımı

Amin inşallah. Darısı hepinizin başına.

Evet benim doktorum aptt'ye her ay bakıyordu. Ve benim gunde 2 doz kullanmama ragmen clexane'ı her ay sınırda cıkardı 26- 25 24 falan.. Yanlış hayırlamıyorsam. Ve hiç yukselmedi. Buna ragmen doktorum değiştirmedi dozu.. 0,4'luk gunde 2 defa.

benimde ailemde kimsede gebelik kaybı yok bende şaşırmıştım ama bu mutasyonları taşıyıp habersiz çocuğu olanda var die duydum.yanlız bizde pco genetik baba tarafımdan 4 kız kuzeniz dördümüzünde pco sorunu var.ben normal kadın doğumcuya gidiorum bebek tedavimden beri aynı doktora gidiorum.doktorumdan çok memnunum ama şu aptt testini sorucam yapıosa devam etmeyi düşünüorum çünkü okuduğum kadarıyla iğnenin dozu açısından önemli bi test.canım bide ben ilk doktora 6 ay gebelik olmadığında gittim tedaviye ilk öyle başladık ne kadar erken okadar iyi vakit kaybetmemek lazım 1 sene dolmasını bekleme ben şimdi ilk ay negatif sonuç aldım en fazla iki ay beklerim sonra olmazsa yeniden tedavi için doktoruma gitmeyi planlıyorum bence sende bi git derim

çok sabır işiymiş bu iş bakalım randevu alayım buhafta yada haftaya gideim bende hastaneyi arıorum randevu ayarlayamdılar bana hala perınatolgtan olmadı yıne kendı dr umamı gıtsem napsam yumrta takıbı yapsın dıye işine karışmakta istemiorum ama gel yapalımda demioki en son gittiğimde duphaston verdi bende kullanmıorum 1ay kullanıp bıraktım bıraktıgımıda söyledim peki dedi ama şu zaman gel olmazsa demedi

kızlar aranıza yenı katıldım.. ben bı kurtaj yasadım bebegım oldugu ıcın arkasından bırde kımyasal gebelık. sımdı dr bana gebe kalmadan kan sulandırıcı kullanmamı soyluyor gebe kalmak ıcın bılgısı olan varmı bu konuda yardım !!!!

bana kımse cvp vermıcekmı ben daha 20 yasındayım ve sızlerın bılgısıne ve tecrubesıne ıhtıyacım varrr

bu konuda bende çok tecrubeli sayılmam hazıranda ogrendım sorunumu arastırdım okudum bildiğim kadaryla senin dr un önlem amaçlı vermiş ilacı ama bence vakit kaybetme ve pıhtılasma paneli baktır bır kayıp daha yasamaman için durumunu net olarak ögren ve ona gore tedavini ol iğne gerekliyse iğne kullanırsın ben tek kayıpla ögrendim çok şükür diyorum iyiki ögrenmişim üniversite hastnelerinde yapılıo ve özel hastnelrın hepsi yaparmı bilmem ama ben medicanada yaptrdım tahlıller bı haftada cıkmıstı sanırm sonucum yaptır sende derim:106:

canım kafasına göre kullandırıyor bazı doktorlar.sen daha ilgili bir doktor bul 2 düşüğün var üniversite hastanesine git ve 2 düşüğün olduğunu söyle zaten araştırıyorlar ozaman.ondan sonra pıhtılaşma varsa derecesine göre kullandırır doktorun ilaç iğne neyse yani.sinir oluyorum bu salla pata tedavi veren doktorlara bizimkide can yahu.kendi anası bacısı olsa dünyanın tahlilini ister ona göre tedavi verir.geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın canım.

Tsk ederimm bnde anlamadim ne yapmak istedigini dr.bakalim bu ayda gidiyim sonra degistiririm artik..

Suan nigdedeyim ama eylul basi gibi antalyaya gidicem hamile kalamazsam bu ay oraya giderim arastirsinlar cunki nigdede fakulte bile yok.genede tsk ederim sagol.

benim doktorum ilk düşükten sonra altı ay dene olmazsa gel tedaviye başlayalım demişti gerek kalmadı 2 ay sonra ilk denediğimiz ay hamile kalmıştım. yumurta takibi için doktora adetinin 2. 3. yada en geç 4. günü gitmen gerekio haberin olsun randevunu ona göre ayarla yoksa gitmenin bi anlamı yokkanda hormonlara bakarlar vajinal ulturasonla yumurtalara bakar canım haberin olsun adetliyken özelliklede 2. günü gitmen şart. bide her türlü tedavi doktora göre değişiyo bizdimde kafamız karışıo doktorlara güvenmekte zor artık

Bende 40 gun once doğum yaptım.
Gunde 2 defa clexane 0.4 'lük kullandım, aptt hep 26 ve 25 lerdeydi.. Doktorum doz ayarında bi değişiklik yapmadı..
öncelikle hayırlı olsun canm güle güle büyüt bebeğini.iki sorum olcak sana iğne kullandığın halde hiç düşük yaşadınmı bide aptt testini kadın doğumcumu perinatologmu yaptı.valla sen bize umut oldun pisikolojimiz yerlerde böyle haberler almak bizi umutlandırıyor terkrar hayırlı olsun

sagol canım bılıorum 2ay adetın basında 2.gun gıttım hormnlrıma bakıldı prolaktn tedavısı gordm ama yurmta takıbı ıcın hıc gıtmedm bugun 9-10.gun gıdıcem bakalm kendı dr uma oglden sonra aksama yazarm gelısmelrı neler dıcek

Sagol canım inşallahhh.
Evet canım 3. Gebeliğimde iğne kullanmama ragmen düşmüştü, gunde bir doz innohep 0,35'lik kullanmama ragmen olmadı. Benım için umutlarımın tükendiği andı. Bütün hayallerim yıkılmıştı sanki, artık iğnede işe yaramadı yapacak bişey yok derken. 4. Gebeliğimde 2. Doz clexane vuruldum ve oldu. Çok şükür.
Diğer soruna gelince aptt ye her ay kadın doğumcu baktırıyor.
Benımde psikolojim de sizinkilet gibiydi.. Emin olabilirsini. Banada burda arksdasların güzel haberlerini almak umut oluyordu.

İnşallah sizlerde muradınıza erersınız hayırlısıyla inşallah :)

kadın dogumcumdan geldim 1298 homozıgot mutasyn ve bır kurtaj hıkayem ama cok önemlı bı sorun olmadıgnı gebelk oncesı sadece folbıol kullanmam gerektıgnı hamılelıkte aspırın ve ıgne kullanabılecgmı soyledı once gebelık deıd ıkı ay daha bekleyn sonr ayumurta takıbı yapalım dedı gecmste prolaktn sorunmd avardı acaba dedım yuksledımı yıne bakalm dedı ben ısteynce ve prolkatın 36,4 olmus yıne yukselmıs kendım ıstemesem baktırmayı daha 3 ay 5 ay bekelrdım herlde gecmstede 93u gormustm prolaktnde yarın sonucu gosterıcem ama dr um ilgisiz kalıo gibi önemsemio gibi gelıo mutasyonumu falanda canım cok sıkıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…