bu konuda bende çok tecrubeli sayılmam hazıranda ogrendım sorunumu arastırdım okudum bildiğim kadaryla senin dr un önlem amaçlı vermiş ilacı ama bence vakit kaybetme ve pıhtılasma paneli baktır bır kayıp daha yasamaman için durumunu net olarak ögren ve ona gore tedavini ol iğne gerekliyse iğne kullanırsın ben tek kayıpla ögrendim çok şükür diyorum iyiki ögrenmişim üniversite hastnelerinde yapılıo ve özel hastnelrın hepsi yaparmı bilmem ama ben medicanada yaptrdım tahlıller bı haftada cıkmıstı sanırm sonucum yaptır sende derim:106:
kızlar lütfen yarım edin dün iğnemi yarım saat geç vurdum saati ayarlamıştım ama çalmamış bırsey olurmu sabahta aspirini yarım saat geç içtim salak kafam yıne saatı ayarladım calmadı sanırım bozulmuş cok korkuyorum bebeğime bırsey olurmu ne olur cvp verin
Merhaba Arkadaşlar
Ben daha önce 3 hamilelik geçirdim. 1. hamileliğimde 6,4 günlükken bebeğin kalbi durmuş 8.hafta da kürtajla aldılar. 2.hamileliğim kimyasal gebelik oldu ilaçla düşürdüler.(kan değerlerim beta düşmeye başladı) 3.gebeliğim 6,3 günlükken kalbi durmuş 8. haftada yine kürtajla aldılar. 3. gebeliğimde hergün claxene 0,4 iğne yedim. Coraspirin ve folikasit içtim. Ama fayda etmedi(( Benimle aynı durumda olan var mı? sonuçlarıma bakan bir hekim hamile kaldığında gel ilaç başlayalım dedi(!) Yani yine deneme yanılma yapacağız. Bu haftaiçi bir profesöre gidip sonuçlarımı göstericem. Benim anlamadığım, evet kanımda pıhtılaşma eğilimi çok fazla fakat bu nasıl olurda ilaç ve iğne ile düzeltilemez. Yani bana doktorlar şunu söyleyemeyecek mi; Evet hastalığın bu ve tüm hamileliğin boyunca bu xxxx ilacı kullanırsan hiçbir sorun olmaz. (Allahın nasip etmemesi dışında) Çok tedirginim, işimiz yine deneme yanılma yöntemine kalırsa psikolojik olarak kaldırabileceğimi sanmıyorum. Önümüzdeki ay normal şartlarda hamile kalmamda sakınca yok. Kürtaj olalı 3 ayım dolmuş oluyor. Lütfen aynı durumu paylaşanlar yada önerisi olanlar bana yazabilir mi?
Allah ; hepimiz için hayırlısıyla ''Ol(!)'' denilmesini nasip etsin...[/QUO
Merhaba canım bende de Protein S düşüklüğü ve 1298c heterezigot. Ben bir kayıptan sonra öğrendim 10 haftalık küretaj oldum ama hiç kalp atışı alınamadı. Protein s 43 senin kaç? 2 seneyi geçti birçok doktorla görüştüm ama iğneden farklı çözüm yöntemi duymadım.Benim kafama takılan aslında protein s düşüklüğü çok araştırdım yinede net bir çözüm henüz yok. Kilolu olmayacaksın bir de asprin kullanmayı kesinlikle düşünmüyorum edindiğim bilgiler doğrultusunda.Prof ile görüştüğünde bilgi yazabilir misin?
Merhaba canım, özelden de yazdım. Protein S 39 çıktı. Ana IFF diye bir test var orda da sıkıntı görünüyormuş onun değeri: Benekli...vs yazıyor. Test sonucu evde yarın tam sonucunu yazarım. Kadın doğum uzmanım iki testinde sorun var tekrar ettir dedi. Bu tarz testlerde sorun çıktığında tekrar ettirmek çok daha sağlıklıymış. Yanılma ihtimali olabiliyormuş. Bu testleri tekrar ettirdim, kromozom testini (eşli olarak) verdim, geriye sadece antifosfolipid diye bir test kaldı onu da ancak özelde yaptırıcam 3-4 devlet hastanesine sordum bu testi çalışmıyoruz dedi. Ben son kürtajımı yaklaşık 2 ay önce oldum. Çok şükür benim hamile kalmamda sıkıntı yok. Hatta çalışmalara başladığım ay hamile kalıyorum. Kilolu değilim, sigara/içki vs kullanmıyorum hatta çay/kahve bile içmiyorum desem yeridir. Gerekmediği halde eşime sperm testi bile yaptırıcam.(Uzman doktorum; hemen hamile kalıyorsun sorun yok ama sperm kalitesinde sorun olabilir %1 ihtimal bile olsa kafamız rahat olsun demişti)
Bu arada rahim filmi de çektirdim. Et beni gibi bir şey göründü uzman doktor bundan sorun olmaz herkeste olabilir dedi. Tüm testlerim çıktığında bir araya toplayıp son olarak proftan değerlendirme isticem. Benim bebeklerde kalp atışları ekrandan görüntülendi, bizde gördük ama yaklaşık 10 gün sonra duruyor.
Benden sana tavsiye her testini mutlaka yaptır. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. Lütfen sürekli yazışalım edindiğimiz bilgileri paylaşalım. Kendine iyi bak.
medicanada tahliller icin ne kadar verdin.hangi degerlere bakildi.benim dr um da ankara medicananin dr u.istanvuldan arkadaslar var diger topikte.dr tavsiyelerini sorabilirsin.hepsi igne kullaniyor.
Bende 40 gun once doğum yaptım.
Gunde 2 defa clexane 0.4 'lük kullandım, aptt hep 26 ve 25 lerdeydi.. Doktorum doz ayarında bi değişiklik yapmadı..
Merhaba canım, özelden de yazdım. Protein S 39 çıktı. Ana IFF diye bir test var orda da sıkıntı görünüyormuş onun değeri: Benekli...vs yazıyor. Test sonucu evde yarın tam sonucunu yazarım. Kadın doğum uzmanım iki testinde sorun var tekrar ettir dedi. Bu tarz testlerde sorun çıktığında tekrar ettirmek çok daha sağlıklıymış. Yanılma ihtimali olabiliyormuş. Bu testleri tekrar ettirdim, kromozom testini (eşli olarak) verdim, geriye sadece antifosfolipid diye bir test kaldı onu da ancak özelde yaptırıcam 3-4 devlet hastanesine sordum bu testi çalışmıyoruz dedi. Ben son kürtajımı yaklaşık 2 ay önce oldum. Çok şükür benim hamile kalmamda sıkıntı yok. Hatta çalışmalara başladığım ay hamile kalıyorum. Kilolu değilim, sigara/içki vs kullanmıyorum hatta çay/kahve bile içmiyorum desem yeridir. Gerekmediği halde eşime sperm testi bile yaptırıcam.(Uzman doktorum; hemen hamile kalıyorsun sorun yok ama sperm kalitesinde sorun olabilir %1 ihtimal bile olsa kafamız rahat olsun demişti)
Bu arada rahim filmi de çektirdim. Et beni gibi bir şey göründü uzman doktor bundan sorun olmaz herkeste olabilir dedi. Tüm testlerim çıktığında bir araya toplayıp son olarak proftan değerlendirme isticem. Benim bebeklerde kalp atışları ekrandan görüntülendi, bizde gördük ama yaklaşık 10 gün sonra duruyor.
Benden sana tavsiye her testini mutlaka yaptır. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. Lütfen sürekli yazışalım edindiğimiz bilgileri paylaşalım. Kendine iyi bak.
onceki yazdigini da okudum.girdugum.kadariyla yaptirman gereken herseyi yaptirmissin
bazen igneye ragmen bebekler dusuyor ve bu gwnelde bebekte problem oldugu icin oluyor.benim de sonuncuda 6 haftalikken dusuk oldu.gelismiyirdu cunku.bu tamamen.bebekle ilgili oluyor.sagliksiz olani vucut atiyir bir sekilde.onunla birlikte uc kaybim.oldu.tek onda igne kullanmistim.suan 16.haftamdayim igneye devam ediyorum.cok sukur iyi gidiyo simdilik.zaman ne gozterir bilemem hep tedirginlik korku var yasiyormu acaba diye...
sen de uzulme ve pes etme.igneye ragmen kayip olunca insan umudunu yitirebiliyor ama umudunu.yitirme.her gebelik yeni bir sans yeni bir umut.eskileri dusunme.
Canım çok sevindim. Hamile olduğundan hiç haberim olmadı. Hatta ilginçtir bu hafta başında aklıma geldin, eskilerden kimse kalmadı diye düşünüyordum ve içimden son düşüğünden sonra çok üzüldü buraya girmrk onu üzüyor herhalde hala diye de geçirdim. Şimdi güzel haberini okudum ve çok mutlu oldum. Benzer süreçlerden geçtik ve o sıkıntılarımızı hep beraber yaşadık. Ben biraz daha çabuk kavuştum oğluma ama çok şükür sen de sağlıkla almıştım kucağına. Sahi kız mı erkek mi???
Kızlar bizler de sizin gibi çok sıkıntılı dönemlerden geçtik. Umudumun bir önceki hamileliğini öğrendiğimde de düşük yaptığını öğrendiğimde de ağlamıştım. Çünkü o heyecanı da yıkımı da yaşadım defalarca. 4 kayıp, sonuncu iğne kullanırken olduktan sonra ciddi ciddi çocuk sahibi olamayacağımı düşünmeye başlamıştım. Ama şimdi çok gerilerde kalmış gibi geliyor o zamanlar. Siz de şu anda bu sıkıntılı dönemlerden geçiyorsunuz ama inanın atlatacaksınız. Aile, arkadaşlar değil de en büyük desteği burada bulacaksınız. Çünkü herkes acınızı da mutluluğunuzu da kendi acısı ve mutluluğu gibi benimser burada. Umudunuzu sakın ola kaybetmeyin. Sevgiyle kalın.
onceki yazdigini da okudum.girdugum.kadariyla yaptirman gereken herseyi yaptirmissin
bazen igneye ragmen bebekler dusuyor ve bu gwnelde bebekte problem oldugu icin oluyor.benim de sonuncuda 6 haftalikken dusuk oldu.gelismiyirdu cunku.bu tamamen.bebekle ilgili oluyor.sagliksiz olani vucut atiyir bir sekilde.onunla birlikte uc kaybim.oldu.tek onda igne kullanmistim.suan 16.haftamdayim igneye devam ediyorum.cok sukur iyi gidiyo simdilik.zaman ne gozterir bilemem hep tedirginlik korku var yasiyormu acaba diye...
sen de uzulme ve pes etme.igneye ragmen kayip olunca insan umudunu yitirebiliyor ama umudunu.yitirme.her gebelik yeni bir sans yeni bir umut.eskileri dusunme.
Yazdıgın için çok teşekkür ederim canım. Beni en çok tedirgin eden şeylerden biri de, kürtajla bebek alındıktan sonra, genetik incelemeye gönderildi ve bebeğe dair hiçbir sorun bulamadılar. Yani kromozom dizilişi vs. herşeyi normaldi.
Bazen de doğru zamanı beklemek gerekiyor sanırım. Ben hayatı boyunca inanılmaz sabırsız bir insan olmuşumdur. Bir şey istiyorsam en kısa yoldan en hızlı şekilde olmak zorundaydı. Hayatımda hiçbirşeye sabretmedim ve sabret zorunda da kalmadım. Bu konuda da hiç sınanmamıştım. Bazen diyorum ki kendime, Allah bana sabretmeyi öğretiyor:)
Hamile olmana çok sevindim. Bu sitede sizlerin haberlerini okumak bize inanılmaz moral oluyor. Senin içinde dua edicem. Allah sağlıkla bir şekilde bebeğinle kavuştursun ve uzun ömürler nasip etsin. Kendine çok dikkat et.
Merhaba canım, bende eskilerden kimse kalmadı diye ayrıntılı mesaj yazmadımmm
Canım hamile olduğumu öğrenir öğrenmez Türkiye'ye geldim 9 ay bayağı stresliydi sende bilirsinki
Çok şükür geçti artık
Oğlum oldu ismi Ali
Allahım ona saglıklı hayırlı bi ömür versin inşallah sizinkilerede aynı şekilde
Senin oğlun nasıl iyimi canım?
Oğlumun çok gaz sancısı oluyor senin bebekde varmıydu ne kullandın?
Buarada kac aylık oldu?
Diğerleri ne yapıyor acaba ??
Bucu
Mltm
Caco
Mathematician
Ve diğer ismini hayırlayamadıklarım ?
Canım hersein yolunda olmasına sevindîm. İdrar yolu enfeksiyonu oldugunu nasıl anladınız belirtileri nelerdî ve kac aylık iken olduÇok sevindim valla. Amin, inşallah sağlıklı, güzel ömürleri olur. Türkiye'ye gelmekle iyi etmişsin bence de. Oradaki doktorlarla zor geçirirdin, çok farklı bir sistem var orada anlattığın kadarıyla, ne aptt bakarlardı, ne sıkıntın olunca gidebilirdin...neyse eşinden, evinden ayrı kalmışsın ama mükafatını da almışsın.
Mert çok iyi, 25inde 9 aylık olacak. Keyifli, mutlu bir bebek, herşey yolunda çok şükür. En başta bir sıkıntı yaşadık, çok ağır bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, yoğun bakıma yatırdık ayrı kaldık bir süre. Ama çok şükür bir araz kalmadı böbreklerde falan.
Bizim de gaz sorunumuz vardı. Özellikle ilk 2 ay sorun yaşadık, sonra da eskisi kadar kuvvetli olmasa da devam etti. Birkaç ilaç kullandık(lactazim, nurse harvey's, sab simplex) ama işe yaradığını düşünmüyorum. Ağladığı zaman en çok işe yarayanlar, saç kurutma makinası, davlumbaz, eski tip radyolarda boş bi frekansa gelince cızırdar ya o ses. İlginç ama bunlarla uyutuyordum oğlumu. Hatta bunun için telefon uygulamalarını bile kullandık :) Aslında bizim ve doktorların gaz sancısı diye adlandırdıkları şeyin büyük kısmı daha çok anne karnı dışına alışma sorunu. Bir de her sabah ve akşam ılık suda oturma banyosu yaptırıyorduk.
Bucu arada bir yazıyor. Meltemden haber almadım uzun zamandır, doğumdan sonra biraz sıkıntı yaşadı oğlu yoğun bakımda kaldı ciğerleriyle ilgili ama sonra iyileşti, bir sorunları kalmadı. Diğerlerini ben de bilmiyorum.
Yazdıgın için çok teşekkür ederim canım. Beni en çok tedirgin eden şeylerden biri de, kürtajla bebek alındıktan sonra, genetik incelemeye gönderildi ve bebeğe dair hiçbir sorun bulamadılar. Yani kromozom dizilişi vs. herşeyi normaldi.
Bazen de doğru zamanı beklemek gerekiyor sanırım. Ben hayatı boyunca inanılmaz sabırsız bir insan olmuşumdur. Bir şey istiyorsam en kısa yoldan en hızlı şekilde olmak zorundaydı. Hayatımda hiçbirşeye sabretmedim ve sabret zorunda da kalmadım. Bu konuda da hiç sınanmamıştım. Bazen diyorum ki kendime, Allah bana sabretmeyi öğretiyor:)
Hamile olmana çok sevindim. Bu sitede sizlerin haberlerini okumak bize inanılmaz moral oluyor. Senin içinde dua edicem. Allah sağlıkla bir şekilde bebeğinle kavuştursun ve uzun ömürler nasip etsin. Kendine çok dikkat et.
bu forum insana sabretmeyi ve sukretmeyi ogretiyi.cunku senin gibi cok kisinin oldugunu goruyorsun yanliz olmadigini goruyorsun.senden daha uzun zamandir mucadele edenlerin varligi sana sabretmeyi ve senden daha daha buyuk aci yasayanlari okudukca herseye ragmen sukrediyorsun haline.cok daha buyuk aftalardaki kayiplari olanlar var cunku.ama onlarin cogu artik foruma giremiyor cunku bebeklerinden vakit bulamiyorlar:)deneye deneye saglikliisini bulacaz insallah.
benim bir kizim var cok sukur 6 yasinda.onda hastaligimi bilmiyordum igne falan kullanmadim ama cok siddetli kanamarim oldu.dr um duser gozuyle bakti.ama yiyecek ekmegi varmis cok sukur.tahlillerimizi yaptiriyoruz,ilaclarimizi aliyoruz,kendimizce yapmamiz gerekeni yapiyiruz ama biraz da isimiz allaha kaliyo.o isterse yasiyo istemezse yanina aliyo.
tesekkur ederim iyi dileklerin ve duan icin.darisi sana olsun insallah.
Çok sevindim valla. Amin, inşallah sağlıklı, güzel ömürleri olur. Türkiye'ye gelmekle iyi etmişsin bence de. Oradaki doktorlarla zor geçirirdin, çok farklı bir sistem var orada anlattığın kadarıyla, ne aptt bakarlardı, ne sıkıntın olunca gidebilirdin...neyse eşinden, evinden ayrı kalmışsın ama mükafatını da almışsın.
Mert çok iyi, 25inde 9 aylık olacak. Keyifli, mutlu bir bebek, herşey yolunda çok şükür. En başta bir sıkıntı yaşadık, çok ağır bir idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, yoğun bakıma yatırdık ayrı kaldık bir süre. Ama çok şükür bir araz kalmadı böbreklerde falan.
Bizim de gaz sorunumuz vardı. Özellikle ilk 2 ay sorun yaşadık, sonra da eskisi kadar kuvvetli olmasa da devam etti. Birkaç ilaç kullandık(lactazim, nurse harvey's, sab simplex) ama işe yaradığını düşünmüyorum. Ağladığı zaman en çok işe yarayanlar, saç kurutma makinası, davlumbaz, eski tip radyolarda boş bi frekansa gelince cızırdar ya o ses. İlginç ama bunlarla uyutuyordum oğlumu. Hatta bunun için telefon uygulamalarını bile kullandık :) Aslında bizim ve doktorların gaz sancısı diye adlandırdıkları şeyin büyük kısmı daha çok anne karnı dışına alışma sorunu. Bir de her sabah ve akşam ılık suda oturma banyosu yaptırıyorduk.
Bucu arada bir yazıyor. Meltemden haber almadım uzun zamandır, doğumdan sonra biraz sıkıntı yaşadı oğlu yoğun bakımda kaldı ciğerleriyle ilgili ama sonra iyileşti, bir sorunları kalmadı. Diğerlerini ben de bilmiyorum.
bu forum insana sabretmeyi ve sukretmeyi ogretiyi.cunku senin gibi cok kisinin oldugunu goruyorsun yanliz olmadigini goruyorsun.senden daha uzun zamandir mucadele edenlerin varligi sana sabretmeyi ve senden daha daha buyuk aci yasayanlari okudukca herseye ragmen sukrediyorsun haline.cok daha buyuk aftalardaki kayiplari olanlar var cunku.ama onlarin cogu artik foruma giremiyor cunku bebeklerinden vakit bulamiyorlar:)deneye deneye saglikliisini bulacaz insallah.
benim bir kizim var cok sukur 6 yasinda.onda hastaligimi bilmiyordum igne falan kullanmadim ama cok siddetli kanamarim oldu.dr um duser gozuyle bakti.ama yiyecek ekmegi varmis cok sukur.tahlillerimizi yaptiriyoruz,ilaclarimizi aliyoruz,kendimizce yapmamiz gerekeni yapiyiruz ama biraz da isimiz allaha kaliyo.o isterse yasiyo istemezse yanina aliyo.
İnşallah canım darısı başımıza:)
Merhaba canım, bende eskilerden kimse kalmadı diye ayrıntılı mesaj yazmadımmm
Canım hamile olduğumu öğrenir öğrenmez Türkiye'ye geldim 9 ay bayağı stresliydi sende bilirsinki
Çok şükür geçti artık
Oğlum oldu ismi Ali
Allahım ona saglıklı hayırlı bi ömür versin inşallah sizinkilerede aynı şekilde
Senin oğlun nasıl iyimi canım?
Oğlumun çok gaz sancısı oluyor senin bebekde varmıydu ne kullandın?
Buarada kac aylık oldu?
Diğerleri ne yapıyor acaba ??
Bucu
Mltm
Caco
Mathematician
Ve diğer ismini hayırlayamadıklarım ?
çok güzel açıklamışsın canım gerçekten insan sabretmeyi ögrenıo sukretmeyi ögreniyor bende hayatımda hiç bir şey için kendimi bu kadar aciz hissetmemiştim isteiğim şeyleri çalışıp haketmiştim sahip olmuştum hep ama allah herseyin öyle olmadığını ögretti zor gelio bu şimdi emek verip her ay umutla bekleyip sonuca ulasamamak olsada sonucun ne olacagını bilememek ama çok şükür halimize çok daha zor durumlar yaşayanlar var kadınlar kulubuyle ve sizle iyiki tanışmışım
merhaba kızlar ben muzbın bekarlar gıbı gezyorum benı hatırladıgına sevındım bu sayfa bana cok yabancı geldı herkes esıler kendılerıyle ıltıbatttaydı ben bısey yazıyorum kımse kaıle almıyordu en sonunda artık gırmıycem dedım o kadar ıstedım telı verebılen versın dıye ve face verın dıye ben verdım ama kımlere verdım hatırlamıyorum pek kaıle alınmadım o yuzden cıkmıştım ben mol gebelık gecırmıstım bırde ordakı bırkac arkadasla gorusuyordum ve ustune ustuluk bazı ozel hastalıklar cıktı ben ara vermıstım konuma gelırsek sımdı başladık bu ay ben de n bu kadar umudum bende mtfr 677 faktor 5 heterızıgottu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?