selam canım, 2 haftada falan çıkar
mrb arkadaşlar bi sorum olacak 27 ağustosta 15 haftalık kalbi durduğu için bebeğim suni sancı verilip alındı ardından kürtaj oldum sonra genetikte kan pıhtılaşmam olduğum öğrenildi yeni öğrendim ne zaman adet olurum birde bilmiyordum kürtajdan sonra ne kadar beklemeliyim sizce kaç ay coraspin kullnıp hamile kalmalıyım
canım bende öyle düşünüyorum çok teşkler desteğiniz için hepinize ama kürtajdan sonra 1kere korunmadık mutasyonlarımı bimiyodum hamileysem yandım(( daha yeni çıktı genetik sonucum bugün kürtaj olalı 30 gün oldu 15 .günümde korunmadan oldu şuan adet görcem gibi sancıgeliyo ama olmuyorum azcık kahverengi leke çok az onla kaldım düşük hamileliğimdede böyle lmuştum adet görecek gibi oluyodum olmamıştım hamile kalmak istiyorum ama bu mutasyonlarla aynı şeylerimi yaşarım şimdi hamileysem
Merhaba arkadaşlar.
Tup bebk yöntemiyle hamile kaldım su an 10hafts icindeyim.
Bende Mttfr677 ve faktor v leiden heterozigot. ..
Bunun icin gunde bir aspirin ve clexane 0.4 kullanıyorum.
Fakat surekli kanamam oluyor ck korkuyorum. Kullanipta kanamasi olan var mi.
Doktorum hematologla gorusmemi doz ayarlaması yenilemesini soyledi.
Teşekkürler.
merhaba arkadaşlar ben tüp bebekle hamile kalabiliyorum 2. denememde hamile kaldım ancak pıhtılaşmadan dolayı 8 haftalıkken bebeğimi kaybettim.4 denemem ve ben şimdi 12 haftalık hamileyim MTHFR(A1298C) HETEROZİGOTUM şuan claxane 0.4 kullanıyorum 61 den 64 kiloya çıktım acaba kilom sorun olur mu yada tek başına iğne yeterli mi benim için bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler
merhaba tekrar ilk yazdığım konuya pek rağbet olmamış bir sorum daha olacak forumda dikkatimi çekti bven coraspirin kullnıyorum. çoğu kişi doktor aspirin verdi diyor coraspirin ve aspirin farklı şeylermi... heterezigot mutasyonlarım var . folidoce ve coraspirin kullnıyorum. hamillelikte iğne
herkese geçmiş olsun arkadaşlar.Ben 2 gebelik kaybı yaşadım,1 tanesi 13 haftalık, 1 tanesi 23 haftalıktı arkadaşlar.1 yıl oldu korunmam,Öğrenmek istediğim arkadaşlar aspirin kullanmamı önerdi, kanda pıhtılaşma olabilceğini düşündü.Sizce kanda pıhtılaşma olmasın diye aspirin içsen sakıncalı mı?
arkadaşlar merhaba ,
Bence asıl önemli olan iğne kullanıpta tekrar düşük yaşayanların hikayesi .çünkü burdaki herkez iğne kullanıyor ve tekrar düşük yapmaktan korkuyor. tekrar iğne kullanıpta düşük yapanlar nedenleri hakkındaki bilgiler( iğne azmı geldi fazlamı veyahut farklı bir nedenmi) ve bu düşüklerden sonra bebişlerine kavuşan tekrardan bunlar irdelenmesi gereken konular.Yüce rabbim herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin . tüm dularımız hep birlikte
arkadaşlar merhaba ,
Bence asıl önemli olan iğne kullanıpta tekrar düşük yaşayanların hikayesi .çünkü burdaki herkez iğne kullanıyor ve tekrar düşük yapmaktan korkuyor. tekrar iğne kullanıpta düşük yapanlar nedenleri hakkındaki bilgiler( iğne azmı geldi fazlamı veyahut farklı bir nedenmi) ve bu düşüklerden sonra bebişlerine kavuşan tekrardan bunlar irdelenmesi gereken konular.Yüce rabbim herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin . tüm dularımız hep birlikte
selam cnm coraspin ve aspirin aynı şey. Hamilelik öncesi bende folbiol ve coraspin kullandım yalnız coraspirini yumurtlama döneminde kullanmdım yurmurta sağlıksız olabilir demişti doktor. şimdide hergün iğne kullanıyorum coraspirini arada içiyorum.
iğne kullanmasına rağmen kalp durması bebekteki kromozom bozukluğundan oluyor. bunun dışında sağlıklı gebelikte iğne işe yarıyor.
bunu genellemek doğrumudur orasını bilemiyorum. ama ben sağlıklı gelişen değerleri iyi çıkan ve iğneye rağmen bebeğini kaybeden duymadım. inşallah duymam da...
canım doğru söylüyosun hepimiz hop oturup hop kalkıyoruz. iğne olsak bile herşey yolundamı bilemiyoruz ancak en önemli tedavi bu. İğne sayesinde çok kişi bebişini kucağına almış. benim yakın arkadaşım en büyük örnek 3 düşük 1 rahim ameliyati sonrası hamile kaldı iğne ile gebeliğine devam etti ve şuanda kızı 3 yaşında :) doktorum iğne tedavili hamileliğin artık çok görüldüğünü bunun kanama yada herhangi başka komplikasyon olmadığı takdirde bir risk oluşturmadığını tedavi amaçlı değil önlem amaçlı kullandırdıklarını söyledi ve içim rahatladı. ben en çok şunu düşünüyorum annelerimiz anneannelerimiz ne çok düşükler yaptı zamanında ve sebebi bilinmiyordu en azından bir kısmının nedeni belli oldu. iğne kullanıp düşük yapanlar yine vardır ama burada şuna sığınmak gerekiyor normal gebe olup bizim gibi iğne kullanmadan yada aspirin içmeden yada yada progestan kullanmadan gebelik geçiren çoğu kadında bir çok risk altında. öyle yada böyle gebelik bambaşka bir risk ve heyecan taşıyo bizim yapmamız gereken Rabbimize sığınmak ondan hayırlısını dilemek inaşallah hepimiz evlatlarımıza kavuşuruz! Allah'ım hepimize nasip eder inşallah
merhaba canım şu an hamilemisin ?coraspirinle ilgili yumurtayı sağlıksız yapar diye duymadım. BİR PROFOSÖRE GİDİYORUM sonuçları görünce çoçuğunu kucağına alacaksın dedi hamile kaldığında coraspirin ve iğne verdi. ilk öğrendiğimde iğneyle olur geçer gider demiştim ama burayı okuyunca iğne kullanıp yine düşürenler çeşit çeşit sorunları olanı gördüm. umarım alahım hepimizin gönlüne göre verir. bu mübarek günde bu kadar çoçuk sahibi olmayı isteyipte olamayana sağlıklı huzurlu hamilelik nasip eder ce çoçuğunu kucağına almyı nasip eder.
evet canım 27 haftalık hamileyim. canım şöyle benim kadın doğumcumda prof onun söylediği hamile kalmayı planlarken coraspini yumurtlama döneminde yumurtanın sağlıksız olabileceğini düşündükleri için içmeni istemiyorlar ama sen farklı düşünüyorsan içebilirisin tabi ben o dönem yani yumurtladığım 1 haftalık dönemde içmedim diğer tüm günlerde içtim gebeliktede kalp atışlarına kadar hergün içtim iğneyle beraber sonrasında azalttım arada bir kullanıyorum. yakındada kesicem zaten. 32. haftadan sonra kullanmamak gerekiyor bu esefer bebekte kalp rahatsızlıkları oluşabiliyormuş. bunu yine doktorumdan duydum. ayrıca coraspirin biraz mutasyonlarlada alakalı mesela çoğu faktör 5 lilere veriyorlar mthfrlerde heterozigot olduğunda kimi doktor veriyor kimi vermiyor doktoruna güvenmekten başka çare yok. iğne yapıp düşük yapanlarda bi arkadaşında bahsettiği gibi bebekte oluşan başka sebeplerden oluyor. kromozom anormalisi gibi yada kan uyuşmazlığı gibi yada bebekte görülen bi rahatsızlık gibi.. sen %10luk kısma değil %90lık kısma bak :) çoğu kişi bu sayede bebek sahibi oluyor. içlerinde ünlüler bile var bu şekilde doğuranyinede herşeyi Tanrı bilir. Hakkımızda hayırlısı
ALLAH bebebğini kucağına alacağın günleride gösteriri inşallah (amin) . aamcam kadın doğum doktoru işinidede çok iyi şu an 2 hastası iğne kullanarak 32 haftaya gekldi ama ben yinede hem prof gidiyorum hemde kadın doğumcuya . ama ah acılar insan bir daha acı yaşamak istemiyor. bir defa düşük yaptım ama yinede tüm önlemleri almak önemli.
merhaba arkadaşlar, hangi şehirdesin ve hangi doktora gidiyorsunuz, bilg. paylaşırsanız sevinirim.Ben 2 gebelik kaybından sonra dun 1 yıl oldu korunmam, gebelik düşünmeden once iyi araştırmak istiyorum.İst-Avrupa yakasında yaşıyrum.Araştırmalarım için devlet hastanesine tahlillerimi yaptırıcamda, ondan sonraki süreçte iyi bir doktor bulmak istiyorum.AMİNN
teşekkür ederim canım aminnnn inşallah! bizde allahımıza sığınıyoruz yapacak başka bişey yok. bende 1 kez düşük yapmıştım sen doktoruna güven canım psikoloji herşeyde önemli olduğu gibi bundada önemli. insan inanırsa pozitif olursa herşey yolunda gidiyor kötüyü üzüntüyü çekme iyi olacak de öyle olsun.ALLAH bebebğini kucağına alacağın günleride gösteriri inşallah (amin) . aamcam kadın doğum doktoru işinidede çok iyi şu an 2 hastası iğne kullanarak 32 haftaya gekldi ama ben yinede hem prof gidiyorum hemde kadın doğumcuya . ama ah acılar insan bir daha acı yaşamak istemiyor. bir defa düşük yaptım ama yinede tüm önlemleri almak önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?