Kimse net birşey söyleyemiyor bir sonraki gebelik öncesi yumurtlama döneminden itibaren yüksek doz heparin uygulayıp denemeyi düşünüyyorlar bende allak bullak oldum bir diyorlar sorunlu olan pıhtılaşma faktörleri çok ağır etkenler değil bir diyorlar mikrotrombüsler çok çok küçük pıhtılar neden olmuş olabilir kime neye inanacağımı şaşırdım bebeğin tuttunmasını sağlayan yüzlerce faktör varmış onlardan herhengibirindeki sorun buna neden olabilirmiş. bende acaba kromozomal başka bir bozuklukta mı var diye endişeleniyorum işin kötüsü gebelik haftası erken olduğu için kürtaj sonrası genetik inceleme yapılamıyor. dr bir sonrakini en az 12. haftaya kadar bile ulaştırabilirsek genetiğe yollamayı düşünüyor .anlayacağın oda çok umut verici konuşmuyor diğer testlerimde herhangibir sorun yok
canım ende dün doktordaydım benim bu ay son klemen denemem olucak yani ikinci denemem olmazsa bi dahaki aya iğneli tedaviye geçicez dedi doktor ama bu tedavi yöntemi doktora göre değişiyo senin femara dediğin ilaç mı iğnemi canım
Merhabalar, umudunu kaybetmekten korkan arkadaslar icin yaziyorum. Bir kizim var; hatta hamileligimde "kaybolan ikiz sendromu" yasamistik ama saglikla dogdu cok sukur. Simdi bir kardesi olsun istedik, hamile kaldim, 8. haftada doktor sorunlu gordu ve alindi, patoloji temiz cikti ve kan testlerini yaptirinca gorduk ki pihtilasma sorunum var. Diyecegim o ki; bunu bu 2.hamilelik olmasa farketmeyecektik, bu hastaliga ragmen saglikli bir bebeginiz olabilir, tedaviyle bu ihtimal daha da kuvvetlenir, umudunuzu kaybetmeyin lutfen..
Ben simdi coraspin, bemix ve folbiol basladim, gebeligi ogrendigimizde de clexane'a baslayacagim. Hakkimizda hayirlisi, Allah herkese gonlune gore versin..
7+5 günlük hamileyim ultrasonda kanama görüldü 2 günde bir Proluton diye bi iğne ve sabah akşam içmek üzere progestan ilacı kullanıyorum. Aynı zamanda kanımda çok az pıhtılaşma çıktı doktor takip edicez dedi. Hem kanama hem pıhtılaşma tezat değilmi anlamadım? Kan sulandırıcı içsem kanamam var içmesem pıhtılaşma var. Kafam karıştı şimdi. Bu konuda bilgili olan var mı?
Sagol canim Amin.. 4 faktöre bakildi; biri tek taraftan(faktor 5 leiden), digeri her iki taraftan(mthfr a1298c) olmak uzere iki faktorde hastalik cikti. Sizleri de doktorlariniz uyardi mi bilmiyorum ama ilerde tansiyon ve/veya kalp hastasi olma riski tasiyormus bunlar.allah kızına saglık versın sıze bagıslasın bırde kardes nasıp etsın ınsallah canım mutasyonların neler nelere bakıldı sende
Gecmis olsun canim. insallah ayni aciyi yasamazsin bi daha. Doktorin bu konuda ne diyor acaba. simdi hamilemisin. ALLAH bu mubarek gunde cocugunu kucagina almayı nasip etsin
canım çoğu doktor riske atmak istemiyor kanı çok sulandırıyor bu gibi haplar onun için normal doğumda kanama çok olabiliyor. doktorunun sana ne önereceği önemli. benimki sezaryan dedi. bende onu dinliyorum.slm kızlar
bende 17+5 haftalık hamileyim daha önce 2 düşüğüm oldu nedeni okadar araştırmalara rağmen bulunamadı nedensiz yani.
şimdi allaha şükür iyi bebişim ilk 3 ay progestan kullandım bir de hamileliğimin başından itibaren kan pıhtılaşması olmamasına rağmen coraspirin ve cleksan iğne verdi ama nedense korkmaya başladım doktorum düşüklerimden dolayı normal doğum yapamayacağımı riskli olduğunu söyledi ama netten araştırdığımda sebep cleksan veya coraspirin çıkıyor.hayati tehlike falan diyor.
cleksan iğne ve coraspirin kullanıp da normal doğum yapan var mı?kafam çok karıştı ????
Merhabalar, umudunu kaybetmekten korkan arkadaslar icin yaziyorum. Bir kizim var; hatta hamileligimde "kaybolan ikiz sendromu" yasamistik ama saglikla dogdu cok sukur. Simdi bir kardesi olsun istedik, hamile kaldim, 8. haftada doktor sorunlu gordu ve alindi, patoloji temiz cikti ve kan testlerini yaptirinca gorduk ki pihtilasma sorunum var. Diyecegim o ki; bunu bu 2.hamilelik olmasa farketmeyecektik, bu hastaliga ragmen saglikli bir bebeginiz olabilir, tedaviyle bu ihtimal daha da kuvvetlenir, umudunuzu kaybetmeyin lutfen..
Ben simdi coraspin, bemix ve folbiol basladim, gebeligi ogrendigimizde de clexane'a baslayacagim. Hakkimizda hayirlisi, Allah herkese gonlune gore versin..
Emineydi ismin sanırım. Cok sagol canim. Umutsuzluk cok kötü ama sizler gibi insanlar olunca aşmak daha rahat. insallah herkes çocuk sahibi olur.burcunun yerine ben cevap veriyim umut olsun.burcu bahsettigi o kayiptan sonra pes etmedi simdi 10 aylik oglu var:)hatirladigim kadariyla da ignenin dozunu ikiye cikararak devam etti o hamileliginde.
Sagol canim Amin.. 4 faktöre bakildi; biri tek taraftan(faktor 5 leiden), digeri her iki taraftan(mthfr a1298c) olmak uzere iki faktorde hastalik cikti. Sizleri de doktorlariniz uyardi mi bilmiyorum ama ilerde tansiyon ve/veya kalp hastasi olma riski tasiyormus bunlar.
Temiz cikanlar faktor 2 ve mthfr c677t.
Bu arada son gebeligimin ilk haftalarinda kanamam olmustu ve progestanla durdurmustuk.. Zaten bastan belliymis bi sorun oldugu galiba..
Ankara'dayim, muayenehaneye gidiyorum ben, Cihangir Çakıcı'ya.. Bu 4'unde sık sorun oldugu icin bunlara baktiriyirmus ilk olarak.aynı faktrler baklıms ıkımızede canm banada aynı 4 u bakldı sadece 1298 homozgt cıktı burda gordgum kadaryla baska degısk seylerede bakıolr ama benm dr um baska bırsey ıstemedı hangı dr a yada hastneye gıdosn canm
Ankara'dayim, muayenehaneye gidiyorum ben, Cihangir Çakıcı'ya.. Bu 4'unde sık sorun oldugu icin bunlara baktiriyirmus ilk olarak.
Ankara'dayim, muayenehaneye gidiyorum ben, Cihangir Çakıcı'ya.. Bu 4'unde sık sorun oldugu icin bunlara baktiriyirmus ilk olarak.
ADET DÖNEMİNDE CORASPİRİN VE FOLİK asit içilirmi arkadaşlar lütfen yardım ....
folık asıt ıcılıyor canm hatta corasprınde ıcıyolr bende sormustum forumda folıkasıtı ben sureklı ıcıyorm dr umda 6ayda bır adette 3-4 gun ara verebılrsn demıstı ama vermıorum hıc
slm kızlar
bende 17+5 haftalık hamileyim daha önce 2 düşüğüm oldu nedeni okadar araştırmalara rağmen bulunamadı nedensiz yani.
şimdi allaha şükür iyi bebişim ilk 3 ay progestan kullandım bir de hamileliğimin başından itibaren kan pıhtılaşması olmamasına rağmen coraspirin ve cleksan iğne verdi ama nedense korkmaya başladım doktorum düşüklerimden dolayı normal doğum yapamayacağımı riskli olduğunu söyledi ama netten araştırdığımda sebep cleksan veya coraspirin çıkıyor.hayati tehlike falan diyor.
cleksan iğne ve coraspirin kullanıp da normal doğum yapan var mı?kafam çok karıştı ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?