Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım merhaba Allah sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip eylesin inşallah şu tsh la ilgili paylaşımlarınızı okudumda anlamadım bana açıklarmısın referans değerleri kaç ki bunun bana bakılmıştı mesela ama 2 referans değeri arasında kalıyor zaten ?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Bende de kan pıhtılaşması sorunu var ;

mthfr a 1298 homozigot

PAI-1 heterozigot

ACE ins/ins homozigot

durumunda bu sonuçlara sahip olupta çocuk sahibi olan var mı aranızda?Üstelik önerebileceğiniz Bu konuda yardımcı olabilecek doktor var mı?

teşekkür ederim canım amin hepimize nasip etsin. şimdi şöyle bana kadın doğum doktorum troit fonsiyon testlerini yaptır demişti gebelik öncesi ve ilk düşüğümde çıktı meydana zaten değerler. Endokrine yolladılar. normalde 0 ila 5 olması gereken değer tsh bende 2 bu normal hatta çok iyi kadın doğumcular bi sorun görmüyor ama gebelikte 0 ile 2 arasında olmalı hatta 1,5 arasında olmalı. en dokrinciler buna dikkat ediyor. bunun için ilaç içiyorum her ay kontrolüm var. aslında gebelik düşünen herkes hormon ve troit testlerini yaptırmalı çünkü bu durumda gebeliği etkiliyor.

canım selam bizim hepimizin sorunları bunlardan zaten :) mesela mthfr heterozigotum ben. gebelik öncesi folik asit ve coraspin, gebe kalınca doktorun iğneyi verir zaten. riskli gebelik doktoruna gitmen lazım canım. istanbulda bilmiyorum ama ankarada var lütfü bey var hacettepede bildiğim.

buna çok şaşırdım öğrendiğim iyi oldu benim 2,79 çıkıyor hep düşük yaptım mayısta alakası olabilir mi acaba ama kaç tane doktorla görüştüm hiçbiri bişey demedi hem referans arasındaysa sorun yoktur diye biliyoruz hep

hope82;canım çok çok sağol. tabi insan bilmeyince dahada meraklanoyor. ama dediklerin harfiyen doğru. takmamaya çalışmak çok önemli ne olursa olsun. ALLAH yardımcımız olsun.

hope82;canım çok çok sağol. tabi insan bilmeyince dahada meraklanoyor. ama dediklerin harfiyen doğru. takmamaya çalışmak çok önemli ne olursa olsun. ALLAH yardımcımız olsun.

Günaydın bende 4 düşük yaşadım pıhtılaşmadan dolayı ve şuan hamileyim sorum iğnelere ne zaman başladınız adetim 5 Ekim ama ben erken öğrendim hamile olduğumu yarın doktora gidecem kese görünürmü acaba?

canım evet referans aralıgı öyle ama benim bünye 1.84 de alarm verdi biz ben hamile kalmadan önce troitimi 0,3 ile 0,6 arası tutmaya calıstık ona göre yaklasık 4 ay gibi sürekli ilacımın dozajı degisti bu degerler arasını korumak icin hamile kaldıgımdada degerim 0,3 dü bir hafta sonra 2 katına cıktı 0,68 düsün eger degerim 2 ile hamile kalsaydım bir hafta sonra 4 olacaktı hamileliligimi ögrendigimin ücüncü haftası da 1,84 oldu bu sefer hemen hemen 3 katına cıkmıstı ve bende lekelenme oldu hemen doktora gittim ve degerimin yükseldigini anlayınca hemen hapımın dozunu fazlalastırdık cok sükür bebegim iyiymiş normal kadın dogumcuları 4 degeri bile normal buluyorlar ama ben eski düsüklerimdeki raporlarımı inceledim 3,5 gibi veya 2 gibi hamile kalmısım sonrasında hic bu troide dikkat etmedim baslangıctaki hapımın dozunu kullandım hatta 1 tüp bebek gecmisim var tutmamıstı onun raporunada baktım hic ama hic dikkat etmemisiz degerim 6 imis düsüneb,liyormusunuz 6 ile hamile kalınması cok zor o yüzden bence troitdinize dikkat edin 0,3 gibi degerle hamile kalmaya calısın .ha 2 lerde 3 lerde hamile kalınmazmı benim esimin kuzeni degeri 6 ya cıkmıs ama cok sükür bebegine bisey olmadı cünkü her bünye bir degil ama biz sürekli bebek kaybettigimiz icin bana göre bunuda göz ardı etmemek lazım

Arkadaşlar ikl gebeliğim boşgebelikti, ikincisi aşılama ile gebe kaldım oda kimyasal gebelik oldu. bulunduğum ilçe ufak, devlethastanesinde 1 tane kadın dogumcu var ona sordum bu testleri üni hastanesinde yaptırman gerekir dedi, ama sana yapmazlar dedi, devletin hersene belirlediği bi kontejyan sayısı varmış, senden önce daha vahim hastalara yaparlar bu testi dedi.
Kimyasal gebeliği, gebelikten saymıyolarmış. Ancak anne karnında ölüm, düşük olunca yaparlarmış. Bununda sayısı 3 ü geçmesi gerekiyomuş.
Enyakın üni hastaneside izmir-ege üni, bana uzak. telefonla aradım düşük yaptığına dair belgelerini nüfusunu getir gel dedi hemşire.
Ne yapıcağımı bilemedim, bu test bu kadar zor mu oluyo ?

Öncelikle hepinize Rabbimden sağlıklı evlatlar nasip etmesini diliyorum.

Ben tüp bebek yöntemi ile ikizlerime hamileyim, henüz 6+6 günlük. Bana tedavi öncesi ve sırasında herhangi pıhtılaşma ile ilgili bir test yapılmadı, transferden sonra rutin olarak fraxiparen iğne kullandım. 12 gün sonra pozitif sonucu alınca doktor iğneyi kesti benim isteğim ve tedirginliğim ile coraspine devam ettim. Geçen gün tam kan sayımımda trombosit değerim yüksek çıktı hem de coraspin kullandığım halde, tabi bu durum beni çok tedirgin etti doktor önemli bir artış değil birşey olmaz desede hiç içime sinmiyor . Bide iğne kullaniyodun zaten gibi birşey dedi ben de yok coraspin kullaniyorum hatta onu da kes demiştiniz dedim. O da 75 mg almaya devam et iğneye gerek yok dedi (100 mg dan düşürdü) ben pıhtılaşma testi istesem de herkese yapilan birşey değil gerek yok diyor. Ve kızlar ben bu olaya takmış durumdayım zaten zor buldum bebeklerimi böyle bir ihmalden dolayı kaybetmek istemiyorum özel bir laboratuara yaptiracağım en azından içim rahat eder.

Size sorum hangi testleri yaptırmalıyım? Ve coraspin test sonucunu etkiler mi en az kaç saat önce almış olmalıyım?
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum... Şimdiden teşekkürler...

canım trombofili paneli testi yaptırıcaksın aspirin almış olman etkilemez çünkü aldıkları kandan genlerine bakıcaklar.sana tavsiyem bu test için hiç vakit kaybetme.inşallah ikizlerini sağlıkla kucağına alırsın

Canım çok sağol, trombofili panelini duymuştum düzen laboratuarına sordum çok geniş bir test hangisi sizin istediğiniz dedi sanıyorum yurt dışına gönderiyorlarmış, arkadasimin dayısı kadındoğumcu onunla konuştum o da ilk gebelik için gerek olmadığını söyledi ama içim rahat etmeyeceğini söyleyince antitrombin 3'e baktirabilirsin dedi birde anti faktör xa varmış (hemşire söylemişti) bunlar bilgi vermez mi hani bunlara baktırınca Allah korusun birşey çıkarsa zaten iğne kullandırır herhalde yada o zaman trombofili paneline bakılır mı? Sen de pıhtılaşma var mı canım? nasıl tesbit edildi?

Güzel dileklerin için çok sağol Rabbim hepimize o günleri göstersin..

tatlım, kesinlikle troitlerine baktır endokrinle hallet işini kadın doğumcular bu konuda endokrine yönlendiriyolar zaten. hormon testleri çok önemli! gebe kalmadan önce mutlaka yaptır tetkiklerini ve folikasite başla :)

canım malesef böyle test herkese yapılan bi test değil onun için ispatlı düşüklerin olmalı ne kadar acı ki! aslında kadın doğumcun iyiyse kimyasl düşüğüde düşükten sayabilirler. yani öyle gösterirler. senin mutlaka geniş kapsamlı üniversite hastanesine gitmen lazım. dışarda bu testler pahalı.

canım senin tek düşüğünmü var? bu test genetik testi canım. genlerdeki mutasyonlara bakıyolar üniversite hastaneleri yapabiliyor. yurtdışına gönderilen türünü bilmiyorum. ayrıca kaogülasyon testindede pıhtılaşma sorunun varmı yokmu bakıyo hemotologlar yani aptt pt değerleri. aslında riskli gebelikler uzmanı bir doktor bulabilirsen o sana yardımcı olur. her düşük pıhtılaşmada değil bunuda bilmek gerek. genelde 2-3 düşük arıyolar bu test için.

aksu81 Coraspin pıhtılaşmada tek çözüm değil mutlaka iğne kullanmak gerekebilir ama doktorun değerin yüksek değil diyorsada vardır bir bildiği diyeceğim. çok kafan takılıyorsa vakit kaybetmeden genetik testini yaptır. ne olur ne olmaz.

Canım ilk gebeliğim bu, tüp bebek o yüzden daha tedirgin oluyorum, bana sadece tam kan sayımı yapıldı, orada trombosit değerim biraz yüksek çıktı (kanda pıhtılaşmayı sağlayan değer yani) ama doktor olabilir çok yüksek değil dedi ama ben korkuyorum kistimden dolayı 10 yıl kadar doğum kontrol hapı kullandım o da sanıyorum pıhtılaşmayı arttırıyormuş. aptt, ptt testi sanıyorum ilk aşamada önlem için bana yeterli olacaktır değil mi? . onlarda inşallah sorun çıkmaz ama eğer çıkarsa sanırım zaten doktorum heparin türevi iğneye başlar... içim rahat etsin istiyorum, içim içimi yiyor maalesef

canım yaptıracaksan factor V leiden , MTHFT 677 ve MTHFR 1298 e mutlaka baktır.

Arkadaşlar 3 ay önce 8 haftalık hamileliğim kürtajla sonlandırıldı. Bu süreçte şunları yaşadım 1) Genetik test yaptırdım protein s düşük , mthfr 1298 homozigot çıktı kadın doğum doktoru hamilelikten 3 ay önce ilaç, hamilelikte igne kullanacaksın dedi PLT düşüklüğüm olduğu için ağrı kesici kullanmamam gerektiği 2 yıl önce hematoloji doktoruca söylendiğini ifade ettiğimde o zaman kullanamazsın rapor al kullanabileceğine ona göre vereyim dedi.
2)Genetik doktoru mthfr'nin homozigot olmasının tek başına tromboza neden olmayacağını ama protein S için birşey söyleyemeyeceğini söyledi.
3)Hematoloji doktoru hamilelik ardından protein S'nin düşük olabilir diyerek tekrarını ayrıca homosistein ve anti kardiyopolin istedi. Bunları da benim sağlığım için istediğini hamilelikte pıhtılaşmanın,iğne ve ilaç kullanmanın kanıtlanmış hiçbir etkisi olmadığını kadın doğum doktorlarının kesinleşmemiş bir tedavi uyguladığını(özellikle benim gibi sadece 1 düşük yapmış kişiler için gerekli olmadığını!!!nekadar basit onlar için) aksine anneye zararı olduğunu özellikle benim gibi trombosit eksikliği olanlarda kullanılmaması gerektiğini söyledi tahlillerim 1 aya çıkacak
4)birazdan prof bir kadın doğumcuya gideceğim beni ne bekliyor bilmiyorum

canım kardiyolipin banada bakıldı sonucunu paylaşırsan ve doktorun bu testle ilgili sana söylediklerini çok sevinirim. inşallah seni anlayan ve bilgilendiren bir doktora rastgelirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…