Canım ilk gebeliğim bu, tüp bebek o yüzden daha tedirgin oluyorum, bana sadece tam kan sayımı yapıldı, orada trombosit değerim biraz yüksek çıktı (kanda pıhtılaşmayı sağlayan değer yani) ama doktor olabilir çok yüksek değil dedi ama ben korkuyorum kistimden dolayı 10 yıl kadar doğum kontrol hapı kullandım o da sanıyorum pıhtılaşmayı arttırıyormuş. aptt, ptt testi sanıyorum ilk aşamada önlem için bana yeterli olacaktır değil mi? . onlarda inşallah sorun çıkmaz ama eğer çıkarsa sanırım zaten doktorum heparin türevi iğneye başlar... içim rahat etsin istiyorum, içim içimi yiyor maalesef
Arkadaşlar 3 ay önce 8 haftalık hamileliğim kürtajla sonlandırıldı. Bu süreçte şunları yaşadım 1) Genetik test yaptırdım protein s düşük , mthfr 1298 homozigot çıktı kadın doğum doktoru hamilelikten 3 ay önce ilaç, hamilelikte igne kullanacaksın dedi PLT düşüklüğüm olduğu için ağrı kesici kullanmamam gerektiği 2 yıl önce hematoloji doktoruca söylendiğini ifade ettiğimde o zaman kullanamazsın rapor al kullanabileceğine ona göre vereyim dedi.
2)Genetik doktoru mthfr'nin homozigot olmasının tek başına tromboza neden olmayacağını ama protein S için birşey söyleyemeyeceğini söyledi.
3)Hematoloji doktoru hamilelik ardından protein S'nin düşük olabilir diyerek tekrarını ayrıca homosistein ve anti kardiyopolin istedi. Bunları da benim sağlığım için istediğini hamilelikte pıhtılaşmanın,iğne ve ilaç kullanmanın kanıtlanmış hiçbir etkisi olmadığını kadın doğum doktorlarının kesinleşmemiş bir tedavi uyguladığını(özellikle benim gibi sadece 1 düşük yapmış kişiler için gerekli olmadığını!!!nekadar basit onlar için) aksine anneye zararı olduğunu özellikle benim gibi trombosit eksikliği olanlarda kullanılmaması gerektiğini söyledi tahlillerim 1 aya çıkacak
4)birazdan prof bir kadın doğumcuya gideceğim beni ne bekliyor bilmiyorum
kızlar bende de mtfhr a1298c heterezigot var..2 düşüğüm oldu şimdi de aşılamayla hamile kaldımm.. ama kafam çok karışık bulunduğum yerde ki doktor 0.4 (4000 ünite) cleaxan yeter diyor hatta normalde iğne bile vermem senin durumundaki birine diyor.. ama ankara da bundan önce bir aşılama deneyimim olmuştu.. orası aradı hamile olduğumu söyledim hemen kotrol altına alınmam gerektiğini her hafta aptt her onbeş günde faktör Xa için kan vermemi söyledi.. hatta başlangıç için 10,0000 ünite cleaxan başlayalım dedi.. burada kı doktoruma anlattım cok fazla dedi hatta aptt takıbı cok saçma diyor.. ben sımdı ne yapayım yaaa içime kuşku düştü yaaa..kafam allak bullak.. ne olur bir fikir verin canlar..
dr lar pıhtılaşma konusunda hep farklı düşünüyor. benim gittiğim bir dr da iğne ve aspirin için gereksiz, kortizon kullancaz demiştiSabahı beklemeye dayanamadım hanımlar 4:30da gittiğim randevuya 22:00da girebildim p kadar yoğun ve tanınan bir doktor kendisi. Ve sonuç iğne ve aspirin için 5 yıl öncenin tedavisi dedi. Tromböza sebep olmaz diyen genetik doktoru için sonunda doğruyu kabul etmişler dedi ve son olarak mthfr homozigot genim için 10 anne çağırsak 9.unda cikabilir hiç önemi yok dedi
dr lar pıhtılaşma konusunda hep farklı düşünüyor. benim gittiğim bir dr da iğne ve aspirin için gereksiz, kortizon kullancaz demiştikulağa ne kadar itici geliyor değil mi? kortizon. sanırım bende deniycekti bunu mthfr 677 ve mthfr 1298 heterozigotum. homozigot heterozigottan daha önemli biliyorsun.22. haftamdayım çok şükür. iğne kullanıyorum.
kararı tamamen dr lara bırakmaktansa biraz da kendi mantığımızı kullanmalıyız.iğne ve aspirin de netice de çok kullanılan ve işe yarayan bir tedavi yöntemi.
dr lar pıhtılaşma konusunda hep farklı düşünüyor. benim gittiğim bir dr da iğne ve aspirin için gereksiz, kortizon kullancaz demiştikulağa ne kadar itici geliyor değil mi? kortizon. sanırım bende deniycekti bunu mthfr 677 ve mthfr 1298 heterozigotum. homozigot heterozigottan daha önemli biliyorsun.22. haftamdayım çok şükür. iğne kullanıyorum.
kararı tamamen dr lara bırakmaktansa biraz da kendi mantığımızı kullanmalıyız.iğne ve aspirin de netice de çok kullanılan ve işe yarayan bir tedavi yöntemi.
sanırım 2 gümdür forumda kan pıhtılaşmasında iğnenin gereksiz olduğuyla ilgili bir takım doktorların arkadaşlarımıza söylediklerini görüyüorum. benim şahsi fikrim şimdiye kadar burda okuduğum kadarıyla yüzde yüz sonuç vermese bile 2 veya daha fazla düşük yapmış kişilerin iğne kullanarak başarıya ulaşmışlar. yani bu tesadüfi olamaz. ama tabi bir çok doktor iğne gereksiz diyor. bir çoğu önemli diyor. kafa karışması normal.
2 ve daha fazla düşükten sonra sağlıklı doğum ihtimalinin %70 lere çıktığı söyleniyor zaten yani birşey kullanmasan bile
benim zaten trombosit sayım düşük olduğu için ilaç kullanmamak aklıma yatıyor Ama korkuyorum da tekrar bebeğimi kaybetmekten
1 düşüğüm oldu canım daha doğrusu kürtaj.Doktorlar (hematoloji ve kadın doğum uzmanı) olumlu ve olumsuz kanıtlanmış hiçbir şeyin olmadığını söylüyor.Yapılan genetik tahlilleri gereksiz gördü ikiside hatta birisi avrupa bizim şu halimizi görmesin dedi.hematoloji doktoru genetik sonuçları bebekle ilgili değil benim sağlığım için araştırmaya başladı. Tromboz riskine karşı.ALLAH korusun canım. hayırlısını dile öyle olsun. daha önce kaç düşük yaptın. en doğru ve nihai kararı sen vereceksin bunu unutma. ama aklınıda bulandırma. doktor neden iğneye ihtiyac olmadığıyla ilgili ne diyor.
1 düşüğüm oldu canım daha doğrusu kürtaj.Doktorlar (hematoloji ve kadın doğum uzmanı) olumlu ve olumsuz kanıtlanmış hiçbir şeyin olmadığını söylüyor.Yapılan genetik tahlilleri gereksiz gördü ikiside hatta birisi avrupa bizim şu halimizi görmesin dedi.hematoloji doktoru genetik sonuçları bebekle ilgili değil benim sağlığım için araştırmaya başladı. Tromboz riskine karşı.
çok ilginç canım ya. doktorun burdaki arkadaşlarımızın doktorlarından baya farklı. hamilemiisin peki şu an?
ha bu arada doktorların sanırım bu kadar çeliştiği en büyük alan budur. benim doktorumda 1. dşükten sonra sağlıklı gebelik oranı orantısal olarak azalır dedi:)
Evet canım 1 dustukten sonra 2. İhtimali artıyormuş hatta 2den sonra 3te ama 3.den sonra tersine gidip sağlıklı olma ihtimali artiyormus. Rabbim kimseye bu kadr acı yasatmasin sağlıklı sihhatli bebisler nasip etsin ins. Ümidimizi hiç kaybetmemeliyiz zor olsada Yaradanin rahmeti ve hazinesi Bol. Benim ilk bebegimdi çok özlüyorum canım benim
çok ilginç canım ya. doktorun burdaki arkadaşlarımızın doktorlarından baya farklı. hamilemiisin peki şu an?
Ay yanlış yazdım. Suan hamile değilim bekleme surecindeyiz
amin canım allah kimseye aynı acıları yaşatmasın gerçekten zor. o yüzden bu kadar çok sık dokuyup irdeliyoruz. ben coraspirin ve folidoce kullanıyorum. hamile kalıncada iğne başlıcak sanırım. inşallah hepimiz için herşey yolunda gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?