Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım sen o zaman riske atma ve baktır. genetik test olarak geçiyor. ne olur ne olmaz.

canım öncelikle kaybına çok üzüldüm sende pıhtılaşma faktörü var. mthfr 1298 ve protein s düşüklüğü. onun için kesinlikle iğne kullanman gerekiyor. hamilelikte iğne kullanma olayını gelince bir çok doktor bunu söylüyor ama tek tedavi bu. benim kadın doğumcum bu iğne tedavi değil önlem amaçlı verilen bir iğnedir demişti. benimde 1 düşüğüm oldu ve genetik testi yaptırdı doktorum bu sonuç çıktı. iğne kullanıyorum bende. bir çok kişi öyle doğum yaptı. bence bu konuda deneyimli riskli gebelik doktoruna git derim.

kızlar bende de mtfhr a1298c heterezigot var..2 düşüğüm oldu şimdi de aşılamayla hamile kaldımm.. ama kafam çok karışık bulunduğum yerde ki doktor 0.4 (4000 ünite) cleaxan yeter diyor hatta normalde iğne bile vermem senin durumundaki birine diyor.. ama ankara da bundan önce bir aşılama deneyimim olmuştu.. orası aradı hamile olduğumu söyledim hemen kotrol altına alınmam gerektiğini her hafta aptt her onbeş günde faktör Xa için kan vermemi söyledi.. hatta başlangıç için 10,0000 ünite cleaxan başlayalım dedi.. burada kı doktoruma anlattım cok fazla dedi hatta aptt takıbı cok saçma diyor.. ben sımdı ne yapayım yaaa içime kuşku düştü yaaa..kafam allak bullak.. ne olur bir fikir verin canlar..

bence ankarayı dinle

Sabahı beklemeye dayanamadım hanımlar 4:30da gittiğim randevuya 22:00da girebildim p kadar yoğun ve tanınan bir doktor kendisi. Ve sonuç iğne ve aspirin için 5 yıl öncenin tedavisi dedi. Tromböza sebep olmaz diyen genetik doktoru için sonunda doğruyu kabul etmişler dedi ve son olarak mthfr homozigot genim için 10 anne çağırsak 9.unda cikabilir hiç önemi yok dedi

dr lar pıhtılaşma konusunda hep farklı düşünüyor. benim gittiğim bir dr da iğne ve aspirin için gereksiz, kortizon kullancaz demişti kulağa ne kadar itici geliyor değil mi? kortizon. sanırım bende deniycekti bunu mthfr 677 ve mthfr 1298 heterozigotum. homozigot heterozigottan daha önemli biliyorsun.22. haftamdayım çok şükür. iğne kullanıyorum.
kararı tamamen dr lara bırakmaktansa biraz da kendi mantığımızı kullanmalıyız.iğne ve aspirin de netice de çok kullanılan ve işe yarayan bir tedavi yöntemi.

sanırım 2 gümdür forumda kan pıhtılaşmasında iğnenin gereksiz olduğuyla ilgili bir takım doktorların arkadaşlarımıza söylediklerini görüyüorum. benim şahsi fikrim şimdiye kadar burda okuduğum kadarıyla yüzde yüz sonuç vermese bile 2 veya daha fazla düşük yapmış kişilerin iğne kullanarak başarıya ulaşmışlar. yani bu tesadüfi olamaz. ama tabi bir çok doktor iğne gereksiz diyor. bir çoğu önemli diyor. kafa karışması normal.

emine peki şunu soracam. senin doktorunun iğne kullanma demene rağmenmi iğne kullandın. veya doktorunumu değiştirdin.

2 ve daha fazla düşükten sonra sağlıklı doğum ihtimalinin %70 lere çıktığı söyleniyor zaten yani birşey kullanmasan bile
benim zaten trombosit sayım düşük olduğu için ilaç kullanmamak aklıma yatıyor Ama korkuyorum da tekrar bebeğimi kaybetmekten

ALLAH korusun canım. hayırlısını dile öyle olsun. daha önce kaç düşük yaptın. en doğru ve nihai kararı sen vereceksin bunu unutma. ama aklınıda bulandırma. doktor neden iğneye ihtiyac olmadığıyla ilgili ne diyor.

1 düşüğüm oldu canım daha doğrusu kürtaj.Doktorlar (hematoloji ve kadın doğum uzmanı) olumlu ve olumsuz kanıtlanmış hiçbir şeyin olmadığını söylüyor.Yapılan genetik tahlilleri gereksiz gördü ikiside hatta birisi avrupa bizim şu halimizi görmesin dedi.hematoloji doktoru genetik sonuçları bebekle ilgili değil benim sağlığım için araştırmaya başladı. Tromboz riskine karşı.

çok ilginç canım ya. doktorun burdaki arkadaşlarımızın doktorlarından baya farklı. hamilemiisin peki şu an?

çok ilginç canım ya. doktorun burdaki arkadaşlarımızın doktorlarından baya farklı. hamilemiisin peki şu an?

ha bu arada doktorların sanırım bu kadar çeliştiği en büyük alan budur. benim doktorumda 1. dşükten sonra sağlıklı gebelik oranı orantısal olarak azalır dedi:)

ha bu arada doktorların sanırım bu kadar çeliştiği en büyük alan budur. benim doktorumda 1. dşükten sonra sağlıklı gebelik oranı orantısal olarak azalır dedi:)

Evet canım 1 dustukten sonra 2. İhtimali artıyormuş hatta 2den sonra 3te ama 3.den sonra tersine gidip sağlıklı olma ihtimali artiyormus. Rabbim kimseye bu kadr acı yasatmasin sağlıklı sihhatli bebisler nasip etsin ins. Ümidimizi hiç kaybetmemeliyiz zor olsada Yaradanin rahmeti ve hazinesi bol

Ay yanlış yazdım. Suan hamile değilim bekleme surecindeyiz

amin canım allah kimseye aynı acıları yaşatmasın gerçekten zor. o yüzden bu kadar çok sık dokuyup irdeliyoruz. ben coraspirin ve folidoce kullanıyorum. hamile kalıncada iğne başlıcak sanırım. inşallah hepimiz için herşey yolunda gider

Geçen gün sizlerde yardım istemiştim hatırlarsınız belki, Arkadaşlar sizlerinde yönlendirmesi ile bugün testi yaptırdım sonucum ise şu şekilde aranızda tecrübeli arkadaşlar var yorumlarsanız sevinirim. Trombofili paneli yaptırmadım 850 TL istediler ilk önce sizin söylediğiniz aptt, pt, fibrinojen, trombosit sayımı, antitrombin 3 yaptırdım. Allah korusun bunlarda birşey çıkarsa onu yaptırayım diye düşündüm. çünkü doktoruma kalsa birşey yaptırmama gerek yoktu, ama ben bebeklerime tüp bebek ile kavuştuğum ve tam kan sayımında trombositim yüksek çıkınca, uzun süre de doğum kontrol hapı kullanınca içim rahat etmedi...

TEST ADI SONUC BiRiM REFERANS ARALIGI

TROMBOSIT 354.00 K/mm3 130.00 400.00
MPV 9.30 fl 7.20 11.10
PCT 0.33 % 0.10 0.41

PROTROMBIN ZAMANI (PT)

NORMALIZE INT.ORANI (INR) 0.97 INR 0.85 1.20
OKUNAN SURE 12.40 Sn 11.00 15.00
HASTA/KONTROL ORANI 0.97 0.85 1.20
PTZ KONTROL 12.80 Sn

aPTT (Akt.Parsiyel Tromboplastin Z) 25.30Sn 25.00 36.00

ANTITROMBIN AKTIVITE 103.00 % 70.00 125.00

FIBRINOJEN * 5.40 g/L 2.00 4.50

Sanıyorum fibrinojen yüksek görünüyor onun dışındakiler normal referans aralığında görünüyor, birde PTZ KONTROLü bilemedim normal mi bir aralık verilmemiş. fibrinojenin hamilelikte biraz yükselebileceğini okudum, bu konuda bilginiz var mı... sadece bu testlerle elbetteki pıhtılaşma sorunu yoktur demek zordur ama en azında bir fikir verir mi, bunları tamamen normal çıkıp trombofili panelinde sorunu belli olan var mı aranızda? şimdiden yardımcı olan herkesten Allah razı olsun... (bu arada tabi doktoruma göstericem ama zaten kendisi gerek yok dediği halde yaptırdığım için sizden gelen yorumlara göre 10 gün sonraki kontrolümü bekliycem, yoksa acil gidicem)

4kayıbın ardından 5.de riskli yinee dün kanamm basladı hala devam edıyo pıhtılasma var diye clexan ve coraspirin kullanıyodum oda kesldi progynex kullanıp yatıyorm bnm durumumu yasayan varmı aranızda yardımcı olun lütfenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…