Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kizlar merhaba nasilsizin bende bu ay 3.düşüğümü yaptim kalbi durdu kürtaj oldum patoloji temiz cikti simdi bebegin geenetigini bekliyoruz.ben igne kullandigim halde dusuk yaptim sorunum 677 heterezigot doktor bi sonrakinde 04 degil 06 doz clexan kullanacagimi soyledi bana fazla geldi ama sonucta o daha iyi biliyordurbebekte kromozom bozuklugu varsa baska testte yapacakmis benm ve esimin genetigi temiz ama sperm dna hasar testi yapacaklar aranizda bu testi yaptiran varmi.?

canım ben sana yazmıştım genetik testi mutlaka yaptır. aptde sorun görünmüyor. benimde bu testlerim normaldi ama genetikte sorun çıkmıştı.

canım hiç üzülme önce kanamanı durdurmalılar sonra iğneye devam edeceksin muhtemelen iğne ve aspirin dozu ağır geldi sana. doktorun ayarlar sen canını sıkma.

Canim cok gecmis olsun. Allah yasatmasin bir daha. Detayli inceleme yapilmasi önemli. İğne kullanmana rağmen düşük olmasi garip

Stres yapmamaya calis lütfen. Doktorun gerekli tedbirleri alacaktır. Sen sakin ol. Ve doktorunun dediklerini yap

canım ben sana yazmıştım genetik testi mutlaka yaptır. aptde sorun görünmüyor. benimde bu testlerim normaldi ama genetikte sorun çıkmıştı.

Hadi ya genetik dediğin trombofili paneli değil mi? senin daha önce düşüğün mü var canım? açıkcası o kadar para isteyince lab. doktor da gerek yok diyince en azından bir bilgi verir diye dşündüm, bu sefer trombositim de normal çıkmış, uzun süre doğum kontrol hapı kullanmam dışında risk grubumda olmamı gerektiren direk birsey yok gibi göründüğü için böyle yapmıştım

Canım çok sağol yardımın için bu topikte tecrübeli arkadaşlar çok diğer arkadaşların da mı çoğunun bu değeri normal çıkıp genetiğin de sorun çıktı :26: lütfen yardımcı olun....

canım hiç üzülme önce kanamanı durdurmalılar sonra iğneye devam edeceksin muhtemelen iğne ve aspirin dozu ağır geldi sana. doktorun ayarlar sen canını sıkma.

pıhtılaşma için test yapılıyomuş bana doktorum hıç yapmadı daha 400 clexan 100lk coraspirin veriyo hep otestin adı ne kızlar bnde doktoruma dıyecem o testten yapsın adını söylermisiniz

Canim cok gecmis olsun. Allah yasatmasin bir daha. Detayli inceleme yapilmasi önemli. İğne kullanmana rağmen düşük olmasi garip

Canim sagol igne kullandigi halde düşük yapan çok oluyor buda o bebekte kromozom boUklugundan yada ignenin dozunun az olmasindan kaynaklanabiliyor yani iğnenin garantisi yok

Kızlar 8000 sayfa konu mu olur napmışsınız böyle :) neyse ben sorumu sorayım.

Kızlar bende de c677t homozigot var. daha önce 1 kere 8 haftalıkken karnımda öldü ve şu anda 5 haftalık hamileyim. 10 gündür claxane 0,4 kullanıyorum. folik acid olarak folic plus ve elevit kullanıyorum ve coraspin alıyorum.

Öncelikle sorum bizim ihtiyacımız olan folat(metilfolat veya 5-mtfh) içeren türkiyede satılan ilaç veya gıda takviyesi var mı? (folic plus ın içinde oldugu söylenmiş ama ben hiçbir yerde resmi olarak bulamadım bu bilgiyi) ikinci olarak da ben istanbuldayım, ankarada tolga beye gidenler olmuş, istanbulda bu konuda uzman doktor var mı forumda arkadaşların tavsiye ettiği? Belki bu soruların cevabı bu 8000 küsür sayfalık konuda var ama aradağın bilgiyi bulmak imkansız.

Ben de mthfr.net i felan okudum, konunun tıbbi olarak çok belirsiz bir konu oldugunu düşünüyorum. mthfr.net teki doktor da "seeking health" firmasının temsilcisi gibi davranmış %20 indirim kuponu felan veriyor :) siz bu konunun bilimselliği ile ilgili nasıl bir şahsi kanıya vardınız, fikirlerinizi paylaşır mısınız?

mevlam hepimize bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin...

arkadaslar. ufak bir yardima ihtiyacim var.
igneyi gobegimin sagina ve soluna yapiyrm ama artik aciur. sanirim sertlesme basladi.baska hangi bolgeye yapabiliriz?

igneyi gobegimin sagina ve soluna yapiyrm ama artik aciur. sanirim sertlesme basladi.baska hangi bolgeye yapabiliriz?

ablacigim ben hafta bir kere igne vurunuyorum artik senelerdir hastaligim yuzunden .. heryeri denedim galiba..
en acitmayan yer diyeyim karin bolgesi.. sonra bacak.. koldan vurabilirsin.. insallah yardimci olur..

Canım, folat zaten folik asit değil mi?
Bir de folik asit tutulumunu sağlayan tek vitamin B12 ve bu da yalnızca FOLİDOCE adlı ilaçta var, ve düşük yaşamış kadınların özellikle bu FOLİDOCE olan takviyeyi kullanması tavsiye ediliyor...
Bir de bir makale ekliyorum sana incelersin belki;
Vitamin B-12, Folat ve Homosistein

Ayrıca şu metilfolatı daha detaylı öğrenip bana dönersen elimdeki bitkisel takviyelerin olduğu kitaptan (
bilinen bir markanın ürün rehberi) sana önerim olabilir, çünkü az önce senin için baktım ama metilfolat adıyla bir detaya rastlamadım...

Biraz daha araştırdım, çıkardığım sonuç metilfolatın B6 ve B12 ile bağlantılı olduğu...

Bunun için de takviye bir tabletin detaylarını fotoğrafladım sana, tabi bunların olduğu vitaminleri içeren ilaçlar eczanelerde de vardır mutlaka, GNC vb. yerlerde de...

Son düzenleyen: Moderatör:

vet arkadasım, oenmli oılan genetik e giden tombofili panel testi.. genetik inceleme oldugu için biraz pahalı oluyor.. benim bu degerlerim her zamana normaldi ama trombofili panelinde sorun cıktı.

canım ben de 18 haftalıgım hep gobekten yaptim, Saglı sollu. Dra sordugumda hep gobekten yap, en etkili yer orası diyor, gobekten sonra kol olabilirmiş, en az etkili olan bacakmiş.. Gobekten simdilik acımıyor, morarmalar oluyor tabi arada.. Ama ilerleyen haftalarda karın iyice sertleşince nasıl olcak bilmiyorum.. Bi de ya bebege gelirse diye korkuyordum, dr um gelmesine imkan yok dedi.

saol cnm. tesekkur ederim.
bazen de ignenin ucu kotu cikiyr...... tabi o da cok acitiyr..

Canım, teşekkürler cevabın için, ben çok araştırmadım ama anladığım kadarıyla folik asit doğada sebzelerde, metilfolat veya 5-mtfh olarak bulunuyor ve bunu vücudumuz direk kullanabiliyor, folik asit ise sentetik bir kimyasal ve vücüdumuz tarafından alındıktan sonra kullanılabilmesi için metilfolota çevrilmesi gerekiyor. herhangi genetik mutasyonu olmayan anne adayları bu folik asidi metilfolata çevirerek kullanabiliyorlar ama biz çeviremiyoruz diye biliyorum. dolayısıyla bize faydası değil zararı oluyor. bizim doğada bulunduğu haliyle almamız gerekiyor. türkiyede de ürünleri satılan bir firmanın folate 800 as metafolin diye bir ürünü var ama türkiyedeki sayfasında gözükmüyor, türkiyede satılmıyor galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar benimde kafamı kurcalayan bir sorun var. Ben iki Bebeğimi kaybettikten sonra kan pıhtılaşma sorunum oldugunu öğrendim. Oğlumu doğuma kadar sulandırıcı iğne vurarak dünyaya getirdim. Şimdi yine hamileyim ve doktorum hemen igneye baslamami söyledi. Ama bu kez farklı bir yol deneyecegiz belli bir haftadan sonra iğneyi kesecegiz dedi. Bende korktum. Daha önce böyle bir uygulama deneyenler oldu mu. Doktoruma olan güvenim bircabda sarsıldı ne yapacağımı şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…