canım ben sana yazmıştım genetik testi mutlaka yaptır. aptde sorun görünmüyor. benimde bu testlerim normaldi ama genetikte sorun çıkmıştı.Geçen gün sizlerde yardım istemiştim hatırlarsınız belki, Arkadaşlar sizlerinde yönlendirmesi ile bugün testi yaptırdım sonucum ise şu şekilde aranızda tecrübeli arkadaşlar var yorumlarsanız sevinirim. Trombofili paneli yaptırmadım 850 TL istediler ilk önce sizin söylediğiniz aptt, pt, fibrinojen, trombosit sayımı, antitrombin 3 yaptırdım. Allah korusun bunlarda birşey çıkarsa onu yaptırayım diye düşündüm. çünkü doktoruma kalsa birşey yaptırmama gerek yoktu, ama ben bebeklerime tüp bebek ile kavuştuğum ve tam kan sayımında trombositim yüksek çıkınca, uzun süre de doğum kontrol hapı kullanınca içim rahat etmedi...
TEST ADI SONUC BiRiM REFERANS ARALIGI
TROMBOSIT 354.00 K/mm3 130.00 400.00
MPV 9.30 fl 7.20 11.10
PCT 0.33 % 0.10 0.41
PROTROMBIN ZAMANI (PT)
NORMALIZE INT.ORANI (INR) 0.97 INR 0.85 1.20
OKUNAN SURE 12.40 Sn 11.00 15.00
HASTA/KONTROL ORANI 0.97 0.85 1.20
PTZ KONTROL 12.80 Sn
aPTT (Akt.Parsiyel Tromboplastin Z) 25.30Sn 25.00 36.00
ANTITROMBIN AKTIVITE 103.00 % 70.00 125.00
FIBRINOJEN * 5.40 g/L 2.00 4.50
Sanıyorum fibrinojen yüksek görünüyor onun dışındakiler normal referans aralığında görünüyor, birde PTZ KONTROLü bilemedim normal mi bir aralık verilmemiş. fibrinojenin hamilelikte biraz yükselebileceğini okudum, bu konuda bilginiz var mı... sadece bu testlerle elbetteki pıhtılaşma sorunu yoktur demek zordur ama en azında bir fikir verir mi, bunları tamamen normal çıkıp trombofili panelinde sorunu belli olan var mı aranızda? şimdiden yardımcı olan herkesten Allah razı olsun... (bu arada tabi doktoruma göstericem ama zaten kendisi gerek yok dediği halde yaptırdığım için sizden gelen yorumlara göre 10 gün sonraki kontrolümü bekliycem, yoksa acil gidicem)
4kayıbın ardından 5.de riskli yineedün kanamm basladı hala devam edıyo pıhtılasma var diye clexan ve coraspirin kullanıyodum oda kesldi progynex kullanıp yatıyorm bnm durumumu yasayan varmı aranızda yardımcı olun lütfenn
Canim cok gecmis olsun. Allah yasatmasin bir daha. Detayli inceleme yapilmasi önemli. İğne kullanmana rağmen düşük olmasi garipKizlar merhaba nasilsizin bende bu ay 3.düşüğümü yaptim kalbi durdu kürtaj oldum patoloji temiz cikti simdi bebegin geenetigini bekliyoruz.ben igne kullandigim halde dusuk yaptim sorunum 677 heterezigot doktor bi sonrakinde 04 degil 06 doz clexan kullanacagimi soyledi bana fazla geldi ama sonucta o daha iyi biliyordurbebekte kromozom bozuklugu varsa baska testte yapacakmis benm ve esimin genetigi temiz ama sperm dna hasar testi yapacaklar aranizda bu testi yaptiran varmi.?
Stres yapmamaya calis lütfen. Doktorun gerekli tedbirleri alacaktır. Sen sakin ol. Ve doktorunun dediklerini yap4kayıbın ardından 5.de riskli yineedün kanamm basladı hala devam edıyo pıhtılasma var diye clexan ve coraspirin kullanıyodum oda kesldi progynex kullanıp yatıyorm bnm durumumu yasayan varmı aranızda yardımcı olun lütfenn
canım ben sana yazmıştım genetik testi mutlaka yaptır. aptde sorun görünmüyor. benimde bu testlerim normaldi ama genetikte sorun çıkmıştı.
Stres yapmamaya calis lütfen. Doktorun gerekli tedbirleri alacaktır. Sen sakin ol. Ve doktorunun dediklerini yap
canım hiç üzülme önce kanamanı durdurmalılar sonra iğneye devam edeceksin muhtemelen iğne ve aspirin dozu ağır geldi sana. doktorun ayarlar sen canını sıkma.
Canim cok gecmis olsun. Allah yasatmasin bir daha. Detayli inceleme yapilmasi önemli. İğne kullanmana rağmen düşük olmasi garip
arkadaslar. ufak bir yardima ihtiyacim var.
igneyi gobegimin sagina ve soluna yapiyrm ama artik aciur. sanirim sertlesme basladi.baska hangi bolgeye yapabiliriz?
Kızlar 8000 sayfa konu mu olur napmışsınız böyle :) neyse ben sorumu sorayım.
Kızlar bende de c677t homozigot var. daha önce 1 kere 8 haftalıkken karnımda öldü ve şu anda 5 haftalık hamileyim. 10 gündür claxane 0,4 kullanıyorum. folik acid olarak folic plus ve elevit kullanıyorum ve coraspin alıyorum.
Öncelikle sorum bizim ihtiyacımız olan folat(metilfolat veya 5-mtfh) içeren türkiyede satılan ilaç veya gıda takviyesi var mı? (folic plus ın içinde oldugu söylenmiş ama ben hiçbir yerde resmi olarak bulamadım bu bilgiyi) ikinci olarak da ben istanbuldayım, ankarada tolga beye gidenler olmuş, istanbulda bu konuda uzman doktor var mı forumda arkadaşların tavsiye ettiği? Belki bu soruların cevabı bu 8000 küsür sayfalık konuda var ama aradağın bilgiyi bulmak imkansız.
Ben de mthfr.net i felan okudum, konunun tıbbi olarak çok belirsiz bir konu oldugunu düşünüyorum. mthfr.net teki doktor da "seeking health" firmasının temsilcisi gibi davranmış %20 indirim kuponu felan veriyor :) siz bu konunun bilimselliği ile ilgili nasıl bir şahsi kanıya vardınız, fikirlerinizi paylaşır mısınız?
mevlam hepimize bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin...
Kızlar 8000 sayfa konu mu olur napmışsınız böyle :) neyse ben sorumu sorayım.
Kızlar bende de c677t homozigot var. daha önce 1 kere 8 haftalıkken karnımda öldü ve şu anda 5 haftalık hamileyim. 10 gündür claxane 0,4 kullanıyorum. folik acid olarak folic plus ve elevit kullanıyorum ve coraspin alıyorum.
Öncelikle sorum bizim ihtiyacımız olan folat(metilfolat veya 5-mtfh) içeren türkiyede satılan ilaç veya gıda takviyesi var mı? (folic plus ın içinde oldugu söylenmiş ama ben hiçbir yerde resmi olarak bulamadım bu bilgiyi) ikinci olarak da ben istanbuldayım, ankarada tolga beye gidenler olmuş, istanbulda bu konuda uzman doktor var mı forumda arkadaşların tavsiye ettiği? Belki bu soruların cevabı bu 8000 küsür sayfalık konuda var ama aradağın bilgiyi bulmak imkansız.
Ben de mthfr.net i felan okudum, konunun tıbbi olarak çok belirsiz bir konu oldugunu düşünüyorum. mthfr.net teki doktor da "seeking health" firmasının temsilcisi gibi davranmış %20 indirim kuponu felan veriyor :) siz bu konunun bilimselliği ile ilgili nasıl bir şahsi kanıya vardınız, fikirlerinizi paylaşır mısınız?
mevlam hepimize bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin...
Canım, folat zaten folik asit değil mi?
Bir de folik asit tutulumunu sağlayan tek vitamin B12 ve bu da yalnızca FOLİDOCE adlı ilaçta var, ve düşük yaşamış kadınların özellikle bu FOLİDOCE olan takviyeyi kullanması tavsiye ediliyor...
Bir de bir makale ekliyorum sana incelersin belki;
Vitamin B-12, Folat ve Homosistein
Ayrıca şu metilfolatı daha detaylı öğrenip bana dönersen elimdeki bitkisel takviyelerin olduğu kitaptan (bilinen bir markanın ürün rehberi) sana önerim olabilir, çünkü az önce senin için baktım ama metilfolat adıyla bir detaya rastlamadım...
Hadi yagenetik dediğin trombofili paneli değil mi? senin daha önce düşüğün mü var canım? açıkcası o kadar para isteyince lab. doktor da gerek yok diyince en azından bir bilgi verir diye dşündüm, bu sefer trombositim de normal çıkmış, uzun süre doğum kontrol hapı kullanmam dışında risk grubumda olmamı gerektiren direk birsey yok gibi göründüğü için böyle yapmıştım
Canım çok sağol yardımın için bu topikte tecrübeli arkadaşlar çok diğer arkadaşların da mı çoğunun bu değeri normal çıkıp genetiğin de sorun çıktı :26: lütfen yardımcı olun....
arkadaslar. ufak bir yardima ihtiyacim var.
igneyi gobegimin sagina ve soluna yapiyrm ama artik aciur. sanirim sertlesme basladi.baska hangi bolgeye yapabiliriz?
canım ben de 18 haftalıgım hep gobekten yaptim, Saglı sollu. Dra sordugumda hep gobekten yap, en etkili yer orası diyor, gobekten sonra kol olabilirmiş, en az etkili olan bacakmiş.. Gobekten simdilik acımıyor, morarmalar oluyor tabi arada.. Ama ilerleyen haftalarda karın iyice sertleşince nasıl olcak bilmiyorum.. Bi de ya bebege gelirse diye korkuyordum, dr um gelmesine imkan yok dedi.
Biraz daha araştırdım, çıkardığım sonuç metilfolatın B6 ve B12 ile bağlantılı olduğu...
Bunun için de takviye bir tabletin detaylarını fotoğrafladım sana, tabi bunların olduğu vitaminleri içeren ilaçlar eczanelerde de vardır mutlaka, GNC vb. yerlerde de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?