arkadaşlar ben de şu an 7+3 günlük hamileyim ve cleaxen 0.4, coraspin, folbiol, elevit, balık yağı, progestan + proluton depot iğne kullanıyorum..baya uzun bi ilaç listem olmuş ben farketmeden :) bu benim 3. hamileliğim..tahmi edeceğiniz üzere ilk ikisini kaybettim fakat pıhtılaşma nedeniyle değil..ilkinde kromozom anomalisi vardı 20. haftada karnımda öldü..ikincide ise 16. haftada suyum geldi..şu an gittiğim doktora yeni başladım..doktorum suyun gelmesini pıhtılaşmaya bağlıyor..ama ben hep pıhtılaşmada ya düşük ya da ilk haftalarda anne karnında kalbi durma şeklinde okudum..yanlış mı biliyorum acaba? bu yüzden de ikinciyi pıhtılaşmadan kaybetmediğimi düşünüyorum.. bu arada pıhtılaşma için iğne ve coraspini tedbir olarak vermedi doktorum bende gerçekten de var pıhtılaşma..üniversite hastanesinde test yaptırıp öğrenmiştim..kısacası üç farklı olay..ve şimdi yeniden hamileyim..ve 5. haftamdan beri sürekli lekelenme yaşıyorum+ bel ve karın ağrısı..sanki her an adet olcakmışım gbi..bu his hemen hemen hiç kaybolmuyor..acaba iğne kullanırken coraspin de içiyor mu herkes? bazı doktorlar lekelenme olunca bıraktırıomuş die okudum.çok çok endişeliyim anlıycağnızı biliyorum..benm gbi pıhtılaşması olup da suyu gelen var mı acaba? aynı şeyi yaşamaktan ödüm kopuyor..o suyun gelme anı aklımdan çıkmıyor..
öncelikle kayıpların için çok geçmiş olsun ve başın sağolsun.. maalesef anne karnında herhangi bir zamanda bebeğin kalbinin durması kesenin erken yırtılması gibi sorunlar pıhtılaşma ile birebir bağlantılı... ama genelde doktorlar ilk hafta düşüklerini kromozom anomalisine bağlıyorlar bakış açısına göre değişiyor... bazısı keseyi görünce bazısı gebelik hormonu pozitif çıkınca bazısı ise kalp atışlarını görünce başlıyor... tıp böyle bişey işte....inşaallah tedavin olumlu sonuçlanır ve bebeğini kucağına alırsın... benimde 5. gebeliğim 4. gebeliğimde kızımı kucakladım inşaallah bunu da sağ salim alırız kucağımıza benimde dünden beri kanamam vardı baya korktum bide yaşadığım yer maalesef öyle ha dedim mi dışarı çıkabildiğim ve doktor bulabildiğim bir yer değil... çok şükür sorun yokmuş rahim ağzında yara var muhtemelen o kanamıştır dedi ama yinede progestan verdi kullancaz bakalım hayırlısı inşaallah.. Allah kimseyi bu yolda yarım bırakmasınpıhtılaşmanın suya etkisini bilmiyorum ama . coraspirini bazı doktorlar veriyor bazıları ise vermiyor. yani doktorun tedavisi değişiyor. ben burda ilk haftalrdaki düşüğün pıhtılaşmadan olmadığını söyleyen bir doktora rastlamıştım.yani bu konuda bile tam bir fikir birliği yopk
öncelikle kayıpların için çok geçmiş olsun ve başın sağolsun.. maalesef anne karnında herhangi bir zamanda bebeğin kalbinin durması kesenin erken yırtılması gibi sorunlar pıhtılaşma ile birebir bağlantılı... ama genelde doktorlar ilk hafta düşüklerini kromozom anomalisine bağlıyorlar bakış açısına göre değişiyor... bazısı keseyi görünce bazısı gebelik hormonu pozitif çıkınca bazısı ise kalp atışlarını görünce başlıyor... tıp böyle bişey işte....inşaallah tedavin olumlu sonuçlanır ve bebeğini kucağına alırsın... benimde 5. gebeliğim 4. gebeliğimde kızımı kucakladım inşaallah bunu da sağ salim alırız kucağımıza benimde dünden beri kanamam vardı baya korktum bide yaşadığım yer maalesef öyle ha dedim mi dışarı çıkabildiğim ve doktor bulabildiğim bir yer değil... çok şükür sorun yokmuş rahim ağzında yara var muhtemelen o kanamıştır dedi ama yinede progestan verdi kullancaz bakalım hayırlısı inşaallah.. Allah kimseyi bu yolda yarım bırakmasın
öncelikle kayıpların için çok geçmiş olsun ve başın sağolsun.. maalesef anne karnında herhangi bir zamanda bebeğin kalbinin durması kesenin erken yırtılması gibi sorunlar pıhtılaşma ile birebir bağlantılı... ama genelde doktorlar ilk hafta düşüklerini kromozom anomalisine bağlıyorlar bakış açısına göre değişiyor... bazısı keseyi görünce bazısı gebelik hormonu pozitif çıkınca bazısı ise kalp atışlarını görünce başlıyor... tıp böyle bişey işte....inşaallah tedavin olumlu sonuçlanır ve bebeğini kucağına alırsın... benimde 5. gebeliğim 4. gebeliğimde kızımı kucakladım inşaallah bunu da sağ salim alırız kucağımıza benimde dünden beri kanamam vardı baya korktum bide yaşadığım yer maalesef öyle ha dedim mi dışarı çıkabildiğim ve doktor bulabildiğim bir yer değil... çok şükür sorun yokmuş rahim ağzında yara var muhtemelen o kanamıştır dedi ama yinede progestan verdi kullancaz bakalım hayırlısı inşaallah.. Allah kimseyi bu yolda yarım bırakmasın
pıhtılaşmanın suya etkisini bilmiyorum ama . coraspirini bazı doktorlar veriyor bazıları ise vermiyor. yani doktorun tedavisi değişiyor. ben burda ilk haftalrdaki düşüğün pıhtılaşmadan olmadığını söyleyen bir doktora rastlamıştım.yani bu konuda bile tam bir fikir birliği yopk
evet haklısın aslnda doktorların biri öyle biri böyle diyor..teşekkür ederim yine de cevap için..
teşekkür ederim.inşallah dediğin gbi bunu kucağıma alırım allahım izin verir de..sana da çok geçmiş olsn arkadaşım..sen de kayıplar yaşamışsın sonunda evladını almışsın kucağına..inşallah bu hamileliğin de sağ salişm geçer..kaçıncı haftadasın sen?ben de öyle ha deyince gidemiyrum doktora aynı senn gbi..köy yerinde görev yapıyorum..doktorum 50 dakikalık mesafede..senn kanaman için yara demiş ama benm lekelenmem için doktorumdoğal olarak düşük tehlikesi diyor ve hergün lekelenme ve ağrı yaşadığım için her an düşük yapıcakmışım gbi yaşıyorum..yüreğim ağzımda yaşıyorum 1 aydır...rabbim yüzümüzü güldürsn ne diyelim..
MERHABA EOE ,nasılsın umarım herşey yolundadır. kaçıncı haftana girdin. iğnelere devam mı ediyorsun. herşey yolundadır inşallah
teşekkür ederim. şimdilik iyi çok şükür.23. haftamdayım. iğnelere devam devam ediyorum.sen de iyisindir umarım.
sağol canım iyiyim. sen forumun en yakın anne adayısın:) deneyimlerin bize ışık olacak eminim. inşallah son haftaya kadar ALLAH'ın izniyle gideceksin.
teşekkür ederim. bildiğim ölçüde deneyimlerimi paylaşıyorum ve paylaşmaya da devam ederim. ama ben daha çok
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...ini-kaybedenlerin-sohbet-dua-paylasimi-4.html
bu topikte takılıyorumorda gebeliği daha büyük anne adayları da var bizlere umut oluyorlar. cumartesi günü forumumuzun 5. doğumu gerçekleşti çok şükür. yarın da bir doğumumuz olacak inşallah.
Öncelikle çok geçmiş olsun...İnşallah ablanız daha iyi olur ve sağlığı düzelir.
2 yıl önce Temmuz gibi hamile olduğumu öğrendim kısa bir süre sonra nefes darlığı ciğerimde batmalar başladı geceleri yatağıma bile yatamaz oldum, merdiven çıkamaz oldum . nefes alıp verirken batmalardan ağlar duruma geldim. hemen hemen her gün değişik doktorlara gidip kan testleri yaptırdım. ama temizlik yapmışsındır, kollarını kaldırmışsındır dediler çözüm üretemediler...12 haftalık iken kadın doğumcuğa kontrol gidecektik ve birkaç gün kala kahverengi bir akıntı başaldı.bununle beraber bi de sol bacağımda şişme oldu tabi akciğerdeki batmalar ve nefes darlığı devam etmekte idi. kontrolde sol bacağımı gören doktor(ki küçük bir çizik atsan deri yüzeyi yarılıp gidecek gibi ve mosmor) hemen bebeğe baktı ve kalbi durmuş dedi aldılar. ardından durumumla ilgili araştırmalara başladılar. forum yapılan testtlerin bir çoğu yapıldı. zaten sol bacağım direk olarak anlaşılıyor pıhtılaşma ve derin ven trombozu(DVT). Akciğerimde ise emboli olmuş yani pıhtı atmış. çok korktuk ölümden döndüm gibi bir çok söz duydum ama hem hasta hem bebek kaybetmiş bir insan için pek bi şey ifade etmiyor çünkü vücudunda yaşadığın kayıp çok üzücü... yapılan testler sonucunda romotolojik bir rahatsızlığım (SLE-Sistemik lupus) olduğu ve onunda gebe iken alevlendiği alevlenme ile pıhtılaşmayı tetiklediğini öğrendim (Antifosfolipit antikor sendromu). Şimdi kontol altındayım romotoloğum 1 ay önce tekrar denememiz için izin verdi. korkularım var ve durumun hem benim için hem bebek için riskli olduğunu dile getiriyor. her şeyin hayırlısı olsun diyorum. İsteyen her kesede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah....
sen kaçıncı haftadasın canım. kendini strese sokma rahat olmaya çalış demesi kolay değil ama bunu başarmalısın. inşallah sağ salim kavuşursun bebeğine. iğne kullanıyormusun bu arada
Öncelikle çok geçmiş olsun...İnşallah ablanız daha iyi olur ve sağlığı düzelir.
2 yıl önce Temmuz gibi hamile olduğumu öğrendim kısa bir süre sonra nefes darlığı ciğerimde batmalar başladı geceleri yatağıma bile yatamaz oldum, merdiven çıkamaz oldum . nefes alıp verirken batmalardan ağlar duruma geldim. hemen hemen her gün değişik doktorlara gidip kan testleri yaptırdım. ama temizlik yapmışsındır, kollarını kaldırmışsındır dediler çözüm üretemediler...12 haftalık iken kadın doğumcuğa kontrol gidecektik ve birkaç gün kala kahverengi bir akıntı başaldı.bununle beraber bi de sol bacağımda şişme oldu tabi akciğerdeki batmalar ve nefes darlığı devam etmekte idi. kontrolde sol bacağımı gören doktor(ki küçük bir çizik atsan deri yüzeyi yarılıp gidecek gibi ve mosmor) hemen bebeğe baktı ve kalbi durmuş dedi aldılar. ardından durumumla ilgili araştırmalara başladılar. forum yapılan testtlerin bir çoğu yapıldı. zaten sol bacağım direk olarak anlaşılıyor pıhtılaşma ve derin ven trombozu(DVT). Akciğerimde ise emboli olmuş yani pıhtı atmış. çok korktuk ölümden döndüm gibi bir çok söz duydum ama hem hasta hem bebek kaybetmiş bir insan için pek bi şey ifade etmiyor çünkü vücudunda yaşadığın kayıp çok üzücü... yapılan testler sonucunda romotolojik bir rahatsızlığım (SLE-Sistemik lupus) olduğu ve onunda gebe iken alevlendiği alevlenme ile pıhtılaşmayı tetiklediğini öğrendim (Antifosfolipit antikor sendromu). Şimdi kontol altındayım romotoloğum 1 ay önce tekrar denememiz için izin verdi. korkularım var ve durumun hem benim için hem bebek için riskli olduğunu dile getiriyor. her şeyin hayırlısı olsun diyorum. İsteyen her kesede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah....
eskilerden bir liste belki bir ışık olur arkadaşlarımızamerhaba sonuyok benide hamişler listesine eklermisin ben 20+1 günlük hamileyim eklersen sevinirim
Bebişlerimiz : (Güncelleme tarihi:23 haziran 2010 çarşamba)*
celen35.................... ....CEMRE'MİZ ( ?? 2008 )
şen.............................. Pelinsu (10 kasım 2008)(Bebeğimiz 34 haftalıkken iğne ve asprin kesilmeden sezeryanla dünyaya geldi , bir problem yaşanmadı... )
yaren76.........................Ecesu ( ?? 2009 )
lal82..............................Ege (17nisan 2009 )
Marguerite.....................Azat (19 mayıs 2009 )
güneş5..........................Selin (?? 2009 )
gelgit............................Yağız (27 temmuz 2009 )
nazlı03..........................Efe (5 Ağustos 2009 )
seybay................... .....Seza @ Arhan ( 11 ağustos 2009 )
29selvihan.....................İpek selin (20 ağustos2009 )
ecesem.........................Bora (10 eylül 2009)
sido ..............................Doruk (11 eylül 2009)
eserizmir........................Poyraz (15 Eylül 2009)
meryemmeryem..............Hakan 25 eylül2009 )
çiçeklara.........................Ecrin Naz (8 Ekim 2009)
funda1980............. .........Efe Berk (20 Ekim 2009)
bkale..................... ........Doğa (27 Ekim 2009)
sılaya............................(erkek) ( 1 Kasım 2009 )
papatyasüreyya..............Bİhter (12 Kasım 2009)*
smmm06.......................(erkek) ( 20 Aralık 2009 )
cimen.3.........................Melis Doğa ( ?? Ocak 2010 )
Dinamiss.......................Deniz(17 şubat 2010)*
umutsevgim....................Nehir Naz ( 4 mart 2010 )
nilüfersahh......................Haktan (4 mart 2010 )
simge.............................(kız) ( 19 mart 2010 )(Bebeğimiz 36,5 haftalıkken iğne ve asprin kesilmeden sezeryanla dünyaya geldi , bir problem yaşanmadı... )
kardelen86..................... 40haftalık (Canım güzel haberlerini bekliyoruz*)
gülsummmm...................40haftalık(Canım güzel haberlerini bekliyoruz*)
macrol (aslgkh)...............Kayra (12 Nisan 2010)*( Hoşgeldin güzel bebek )
_beray_..........................Ceylin ( 14 Nisan 2010 )*( Hoşgeldin güzel bebek )
gülay30..........................Baran ( 15 Nisan 2010 )*( Hoşgeldin güzel bebek )
melek 76…………………Elif (22 nisan 2010) hoş geldin tatlı bebek)
umutluyuz……………….. Uras Emre(23 nisan 2010 (hoş geldin tatlı oğluşumuz)
gobete……………………..Bahadır(24 nisan 2010) hoş geldin tatlı bebek)
cherry76…………………..ayşe selin(14 mayıs 2010)(hoş geldin dünyamıza tatlı kızımız )
hummu 85…………………Eymen(18 mayıs 2010)(36 hafta bitiminde erken geldi tatlı oğluşumuz fakat bir sorun olmadı hoş geldin dünyamıza)
damlasuişçi………………??????40 haftalık (iyi haberlerini bekliyoruz canım)
annesinin sıcak güvenli göbeğinde hayata merhaba demeyi bekleyen bebeklerimiz ( heyecanla bekliyoruz onları)
zehrayade....................... …38 haftalık (erkek) sezeryan günü 28 haziran dualarımız seninle canım allah oğluna sağsalim kavuşmayı nasip etsin .......................................
elifim................................. .37 haftalık
esraben............................ ..37 haftalık (kız)
angel34............................ ..34 haftalık (erkek)
esterya............................ …34 haftalık(erkek)
irazmetin.......................... ..34 haftalık (ikiz bebeklerimiz biri kız biri erkek)
aslıhan1806.........................33 haftalık (erkek)
elif_fidan.......................... ..32 haftalık (kız)
meltemcim...........................31 haftalık(kız)
iipekk.................................30 haftalık (kız)
Reisdevrim...........................29 haftalık (erkek)
crawford...............................27haftalık (kız)
arikangul..............................26 haftalık
baharçelik............................25 haftalık Çınar Efe
zeynom_10..........................24 haftalık
ufkummm………………………22 haftalık ( kız)
güzin75…………………………21 haftalık(kız)
canah...................................20 haftalık(erkek)
sonuyok...............................20 haftalık Özlem
büşra44.................................17 haftalık(erkek)
asigul……………………………16 haftalık ](erkek)
sirius06................................13 haftalık
1emine1………………..……13 haftalık (kız)
sabrina22……………………12 haftalık
azdalar………..……………..11 haftalık
pınar81…………...………..…10 haftalık
esis……...……………………10 haftalık
gelevera……...………………7 haftalık(yeni hamişimiz)
gülüş27…. ………………….7 haftalık (pıt pıtlarımız duyuldu hayırlı olsun )
aysude_mir………………….7 haftalık (yeni hamişimiz gözünaydın)
nisanurhak………………….6 haftalık (yeni hamişimiz gözünaydın)
Merhaba arkadaslar 31 haftayi doldurduk cok sukur 28 kasim sezeryan gunumuz alahim izin verirse 7 haftamiz kaldi ins hep beraber saglikli evlatlarimiza kavusuruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?