Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

istanbulda beylıkduzu medıcana ismaıl ozdemır perınatalog hemde tavsıye ederım benm tek kayıbım var bırcok dr un gerek yok dedgı halde suphelendı baktı ve 1298 homozıgtumu onun sayesınde ogrendım aspırn ve ıgne gebelkte dedı ama daha gebelık yok bana cok uzak yoksa sureklı onun takıbınde olmak ısterdım insana yaklasımı ıyı bır dr bır kez gıtmeme ragmen soncları telfnla konstuk ve bana herzaman arayabılcegımı soyledı bu bıle guven verıo

hemde hastneden degıl dırek cepten malum dr a herzaman hersekılde ualsabılmek guzeldır genelde gebelıkte verırler bunu hatta bazılrı gebelıkte bıle vermıo

akadaslar. yardiminiza ihtiyacim var.
claxane yapiyrm bende. bu 3. kutu. dun igneyi yaptim. hic acimadi. aradan zaman gecti karnim.aciyr. sonra baktim. inanilmaz morarmis. ama igne yaptigim yer degil. biraz yakininda bir yer. neyse bugunde yaptim igneyi. yine igne yaptigim yer degil ona biraz yakin yer morarmaya basladi.
bu tarz sorununuz oldu mu? olunca ne yaptiniz? igneyi nerden vurdunuz? sanirim o morluklara yapmadiniz.

benim de iki genimde heterozigit mutasyon var.genelde uygulanan tedaviyi anlatiyim sana.gebelik oncesi aspirin folik asit ve b 12 kullanmak gerekiyor.gebelikle birlikte kan sulandirici ignelere baslaniyir.hergun igne yapiyordun gobekten koldan veya bacakran.her dr igneyi tavsiye etmez.tavsitem igne kullqndiracak bir dr bulman onun konteolynde hamile kalip onun tedavisini uygulaman.
benim dr um.da tolga bey.suan 23.haftamdatim.iyi gidiyo simdilik.insallah ben de bebegime kavusacam.ben de cok dr a gittim hatta prof.ama memnun kalmadim.

igneye ragmen dusuk.olma sebebinde bebekteki kromizom bozuklugu da olabilir ignenin dozunu ayarlayamamak.olabilir.ignenin.dozu aptt degerine gore ayarlanir.her ay duzenli olarak bu degere bakilmasi iyi olur.

merhaba canım bende iğne kullanıyorum o morluklar oluşuyor malesef sakın sen üstüne yapma moraran yerin dışında başka yerine yap merak etme zamanla alışacaksın ben artık gözüm kapalı yapıyorum :)

tesekkur ederim cnm. yaparken canim acimiyr. sonradan basliyr aci ve kan oturuyr resmen. 20 tane kullandim birsey olmamisti. sanirim biraz hassaslasti karnim.

Aynen deneme yanılma yolu..

Doktorum iğne yetersizliğinden düştüğünüde bilemeyiz dedi sadece önlem olsun diye iki doza çıkardı. İlk iğneli denememde aptt bakılmamıştı
Son gebeliğimde bakıldı o da iki doz kullanmama ragmen 25 idi. Yani tam alt sınırdaydı. Ama ınr normal aralıkda gözüktüğü için aptt 25'i dikkate almıyoruz dedi.

arkadaşlar merhaba çok üzgünüm bu 5 inci gebeliğimdi ve ilk 4 ünde iğne vurulmamıştım bunda iğneye ve aspirine başlamıştım ama yine düştü genetikte sadece bi genimde bozukluk vardı heterezigotmuşum ama iğnede işe yaramadı anladım artık benim çocuğum olmayacak piskolojim iyice bozuldu neden böyle olduğunu anlayamıyorum neden düşük yapıyorum anlıyamıyorum herşeyim yine yeni yeniden alt üst oldu hayattan artık hiç bir tat almıyorum artık kafayı yemek üzereyim tüp bebek deneyelim diyorum doktor olmaz diyo sen hamile kalıyorsun diyor kalıyorum ama devamı gelmiyor 6. haftamın içindeyken adet oluyormuşum gibi hemen düşüyor historoskopi de oldum yaptırmadığım şey kalmadı bu gün kaybettim yavrumu çok ama çok üzgünüm artık birşeylere bahane bulmaktan bıktım yok bu gün çok yürüdüm yok canım çok sıkıldı yok hamilelik öncesi sigara kullandım yok o yok bu hepsinde bir bahane aradım ama bunların hiç biri değil belki de allahım bununla sınıyor beni isyan etmek istemiyorum bunların benim başıma gelmesi bir tesadüfmü yoksa ben çok kötü birimiyimde bu kadar şey benim başıma geldi inanın kimseye içimi de dökemiyorum artık yinemi düşük yaptın diyolar alıştılar artık onlarda hep bi suçlu arama çabasındalar yok onu yaptın yoksa zayıfsın yok osun yok busun sıkıldım artık herşeyden herkezden kafayı yemeden içimi size dökmek istedim benim gibi olan da yokmuş sanırım baktığım kadarıyla allhım size ve yavrularınıza uzun ömür versin sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin ben artık pes ettim....

bagisiklik sistemi ile ilgili arastirma yaptiniz mi? bazen annenin bagisiklik sistemi cok guclu oldugu icin embryoyu disari atmak istermis...bir bayan doktordan bahsediyorlardi forumdakiler, bir teknik varmis sanirim, gebelikten once babanin kanini anneye enjekte edip o bagisikiklik sorununu hallediyorlarmis...

edit: canim merakimdan kac haftalikken dusukyaptigina baktim ki reglin geceli hemen hemen bir hafta olmus zaten...hcg iki uc gun once 300 civarlari imis...yani anladigim kadariyla sen kimyasal gebelik yasamissin...diger gebeliklerin de boyle miydi, hic kese falan gordunuzmu?

Son düzenleme:

bana kimyasal gebelik demediler ama bir tanesinde gördük diğerlerinde kese görmedik canım göremeden düştü zaten bundan öncekinde kese gördük ben şimdi kimyasalmı gebelik yaşadım?

bana kimyasal gebelik demediler ama bir tanesinde gördük diğerlerinde kese görmedik canım göremeden düştü zaten bundan öncekinde kese gördük ben şimdi kimyasalmı gebelik yaşadım?

canim bildigim kadariyla daha kese gorunemeyecek kadar kucukken olusan dusuklere kimyasal deniliyor...simdi senin mesajlarindan son gebeliginin kimyasal oldugu kuvvetle ihtimal, zaten doktora gittiysen sana ''kendi kendine dusmesini bekle demistir..kimyasal gebeliklerde hcg orani en fazla 500'lere cikiyor bildigim kadari ile...

diger gebeliklerinde kac haftalikken ogrendigin dustugunu? mesela o keseyi gordum dediginde 6 haftalik falan olman lazim...sonrasinda doktora yine gittin de kalp atisi yok mu denildi?

bir de sen ve esin kromozom testi yaptirdiniz mi hic, kan pihtilasma testlerinin haricinde...

Son düzenleme:

bu doktor nerde acaba beni tekrar genetiğe yönlerdidi daha geniş kapsamlı araştırma yapılacakmış ... 1 tanesinde keseyi gördük hastane de yattım ertesi güne kese 4.5 milimden 6 milime çıkmıştı kanama durmuştu diye taburcu etmişlerdi eve gittiğimde o da düştü .... bu kimyasal gebelikte bebek olmuyormu ben iğneleri boş yeremi vurdurdum yani.... kafam o kadar karışık ki

keseyi gördüğümüz gebelik günümü 12 gün geçiyordum giğerleri hep 1 hafta geçe düştü şimdikinde olduğu gibi... kromozon analizi yapıldı eşime de bana da ama bu gün doktor daha kapsamlısın yapılması gerektiğini söyledi...

inan yanlis yonlendirmek istemem...kimyasal gebelikte degil bebek kese daha gorunmez, dollenen emryo daha yerlesmeden bozulur ve vucut atar....o dollenmeyle yerlesme arasindaki bikac gun hcg salinimi baslar ve yerlesme tamamlanamadigi icin de hcg tekrar dususe gecer...
senin kan pihtilasmasi testlerinde kac tane mutasyon cikti? (hani kimi arkadas diyor ya ben de hem homozigot hem heterozigot, kimisi diyor sadece heterozigot)..seninki nasildi yani?
igneleri sonucta doktor gozetiminde kullandin, cok kafana takma...belki kullandigin doz yetmemistir...ama doktorunun detayli genetige gondermesi iyi olmus...

sadece şunda bozukluk çıktı MTHFR C677T Heterozigot yazıyor başka yok diğerleri normal zaten iğneyide tedavi amaçlı verdi faydası olacakmı diye bu bozukluk tek başına düşük sebebi sayılmıyormuş sizin bildiğiniz iyi bir doktor varmı ankarada bu dalda pes ettim diyyorum ama eşimi de baba yapmayı çok istiyorum

benim anladigim bir tane gercek gebelik yasamissin...ama bu kadar sik kimyasal gebelik yasaman da normal degil tabi, niye tamamlanmamis bu gebelikler arastirilmasi lazim...
sen kimyasal mi degil mi olayina cok takilma, sonucta dollenme oluyor sende rahatlikla ama bir turlu gerisi gelmiyor...nedeni genetik ya da kan pihtilasmasi nedeniyle kullandigin ignenin yeterli gelmemesi ise tek neden kaliyor, bagisiklik sistemi..burda yazan bir arkadas vardir, o da bes dusuk yasamisti, en sonra bagisiklik sistemine yonelik gebelik takibi yapan bir doktora gidecekti, belki ismini burda bilen olursa yazar....arkadasin ismi de dora gibi birsey sanirsam...
senin simdi yapman gereken bu konulari google da iyice arastirmak, tabi sakin bir sekilde...hayatta herseyin bi caresi var, yumurtalik ve rahim de varsa elbet bir sekilde basarili gebelik yasayacaksin kuzum...Allah yardimcimiz olsun...

çok teşekkürler canım inan içim biraz rahatladı ablalarımla bile artık konuşamıyorum bu konuları çünkü bilmiyorlar bu duyguyu Allahım da yaşatmasın zaten kimseye historoskopiden sonrada 1 yıl hamile kalamamıştım ovulasyon testi almıştım geçen ay öyle hamile kalmıştım ama devamı gelmedi beni bilgilendirdiğin için çok saol inan google da bakmadığım yer kalmadı bu konularla ilgili ama bu bağışıklık sistemiyle ilgili olan şey dikkatimi çekti bunu da doktora sormam lazım herşey için çok teşekkürler allahım isteyen herkeze nasip etsin çocuk duygusunu inşallah....

o arkadasin adi doa82 imis...arama yapmayi biliyorsan eski mesajlarina bakabilirsin canim...

Son düzenleme:

kendini üzmemeye çalış bende 3 tane kaybetimkalp atışları duruyor..senin gibi çok insan var 6. 7dekucağına alansana sıkma diyorumamasenin hissettiklerini bende hissediyorum bayramlar bilezehiroldu bayramdaherkes bişiler soruyo gittiğğimiz yerlerde hiç bi yere gitmek bile istemiyorum amabunlarsınav ve bu sınavı geçicez maneviyönünü kuvvetlendirmeye çalış ben bunu yapmaya çalışıyorum duanın gücüne inan dua et canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…