Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Gnaydin kizlar,5.ayimdayim ve karnimdan vuruluyorum clexane i.siz nereden vuruluyorsunuz,karindan olmanin bi zarari var midir bebege

ben 23. haftamdayım. bir aydır kola geçtim eşim yapıyordu kola geçince daha rahat ettim. ok daha az acıyo.göbek artık geriliyor. kola veya bacağa geçebilirsin. ama göbekten devam etmenin zararı yoktur.sonuna kadar göbekten yapanlar var. baştan beri koladan yapan da var.ama kolu tavsiye ederim. ben çok sevdim kolu.

Arkadaşlar merhaba aslında aylardır okuyorum bu forumu ama bugün yazmak nasip oldu bende 1 kimyasal 1 kalp atamamsı sonucu 2 düşük yaşadım son düşüğümden sonra heterezigot olduğum anlaşıldı ama gittiğim 2 doktorda bunun önemli olmadığını iğne kullanmanın gereksiz olduğunu söyledi hatta biri profosördü şuan tekrar hamile kalmaya çalışıyorum ama henüz olamadım şuan corasprin ve b12 plus kullanıyorum kafam çok karışık heterezigot olan arkadaşlar sizce nasıl bi yol izlemeliyim

Çok şükür dün ,izmir ege üni trombofili testi için kan verdim, genetik içinde 27 aralık'a gün verdiler, bakalım sonuçlar ne çıkıcak çok merak ediyorum.

Arkadaşlar merhaba,
aranıza yeni katıldım. Daha önce 2 düşüğüm oldu tüm tıbbi tahlillerimde bende ve eşimde genetik bir sorun çıkmadı .... bugün aldığım bir haberle canım çok sıkıldı araştırırken sizin forum konuşmalarınızı gördüm ve katılmak istedim ayrıca da bilgi vermek istiyorum. 30 un da yaptırdığım tahlillerde hamile olduğumu öğrendim beta hcg değerim 1600 küsürlerdeydi. Bugün ikinci kez yaptırdığım bhcg tahlil sonucunda 4000 küsürlerde çıktı. Doktorum bu artışın normal olmadığını söyledi ve clexane 0.4 iğne verdi ben bu arada folbiol ve aspirin kullanıyordum 3 ay öncesinden aspirine devam dedi önümüzdeki hafta gel dedi ancak 10 gün sonra gidebileceğim... Sizce durum ne olabilir üzülüyorum bu konuda bilgisi olanlardan bilgi almak istiyorum....

İnşallah bi sorun yoktur.Genetik testlerini yaptırırken kan pıhtılaşması için ayrı bir test var yaptırdınmı çünkü bu iğneler öyle kafaya göre verilmemeli diye biliyorum.

Onlardan bir sorun çıkmamıştı ama kanın pıhtılaşma ihtimali olabilir diye üniversite hastanesindeki profesor folbiol ve aspirin vermişti.... Ama yanılmıyorsam fosfor ve demir eksikliği vardı özür dilerim.

bence mutlaka sana ıgne kullanmanı önerecek bır doktor bul cnm. aynı sekılde bır kımyasal gebelıgım bır de kürtajım vardı sımdı bır de kızım var:) heterozıgotum hamılelıgımde ıgne kullandım.

Ama korkuyorum gittiğim profosör gerek olmadığını sadece taşıyıcı olduğumu bunun hastalık yapmayacağını söyledi yani işin bu kadar uzmanı böyle konuşunca insan çok tereddüt ediyor hatta corasprini bile ben söyledim kullanıyımmı gerek varmı diye sen kaçlık iğne kullandın peki yanında aspirin kullandınmı

dr un prof olmasının bir öenmi yok. önemli olan sana iğne kullandıracak bir dr bulman. benim de iki heterozigotum var. arkadaşlardan tek heterozigot olanlar da iğne kullanıyorlar. neticede taşıyıcıyız ve bizi olumsuz etkiliyor. kullandıklarının yanında folbiol de almalısın. folik asit ve b 12 kullanmak pıhtılaşmada çok önemli.

Günaydın. Önceki sayfalarda söylemiştim canım bende 1 prpf.a gittim kürtaj sonrasında. hamilelik öncesi 3 ay corasprin hamilelikte de iğne kullanacağımı söyledi,bende trombosit sayımın düşük olduğunu bunları kulllanmamam gerektiği söylenmişti dedim ve beni hematolojiye yönlendirdi. Hematolog bu tedaviye çok karşı çıktı kanıtlanmamış bir yolla annelere zarar veriyorlar dedi. Bende Mthfr homozigot var. Ardından gittiğim çok meşhur bir prof kadın doğumcu iğne ilacın 5 yıl önceki tedavi olduğunu bu zaman da varmı hala bunu uygulayan diye sordu. hatta benim homozigot olduğum gen için 10 anne çağırsak 9unda çıkabilir hiç önemi yok dedi.Bende protein s eksikliği de vardı bunu tekrar istedi kürtaj sonrası düşük çıkmış olabilir diye şimdi onun sonucunu bekliyorum inş herşey normal olur hayırlısıyla.

Evet herkes başka bişey konuşuyoo bizde deneme tahtası gibiyiz.Ama birinin karşı çıktığını neden biri istiyo işte bu çok üzüyo beni Kürtajdan sonra hamile kalamadım hem bunun stresi hemde kalsamda kaybetme korkusu Allah sonumuzu hayretsin.

B12 plus verdi doktorum folikasitte içeriyo 400 mlg dil altı olarak alıyorum canım

Merhaba arkadaslar
Sanırım derdime bu topicte derman bulucam...2 kere üstüste boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum ve yapılan tahliller sonucunda faktör XIII V34L ve MRHFR C677T de heterozigot mutasyon saptandı.
Çok önemli bi sorun mudur bu arkadaslar nasıl bi tedavi uygulanmalı bilginiz var mı?

bende iki kere bos gebelik kurtaji oldum, tahlil sonuclarini bekliyorum...doktorun dedigi igne ve aspirin kullanacagiz iste...sana ne dedi doktorun acaba?

Canlarım merhaba...bende zamanında bu topiği 24 saat takip edenlerdendim uzun zamandır fırsat bulup yazamadım ve yine zamanımın darlığından geçmiş yazıların hepsini okuyamadımamacım sizlere umut ve moral verebilmek... benim 2010 ve 2011 de kan pıhtılaşmasına bağladığımız 2 tane düşüğüm var...ikincisinde 0.4 lük iğne olmama rağmen yine kaybettim...sonra ankarada Timur Gürgana gittim...rahmime kanlanmayı artıran bir operasyon yaptı ve hamile kalmamı istedi...maalesef ben stressten kalamadım mecburen asılama oldum ve tuttu:) Timur bey yine 0.4 kullanmamı ve bebegın kalp atışını alınca başlamamı istedi fakat benim içim rahat etmedi timur beyi bıraktık...sonrasında herseyi ben ve esım burdaki arkadaşların yazılarını okuyarak bir tedavi başladık...0.6 lık iğne gebeliğimi öğrenince aspirinle beraber başladım...her hafta aptt ye bakarak dozun yeterliliğini kontrol etmeye çalıştık...sonrasında ankarada aklınıza gelebilcek her hocaya gittim ama istediğim güveni onlarda bana veremedi...en son bu topikteki arkadaşların olumlu yazılarıyla Tolga ECEMİŞe gittim ve baştan gitmediğime pişman oldum...Doğumumu da Tolga Hoca yaptırdı ve şimdi dünya tatlısı 6 aylık bir kızım var...ona her bakışımda şükrediyorum...

Bende mthfr1298 heterozigotum

3 kaybım var. 4. Gebeliğim başarılı oldu. Çok şükür. Bebeğim şuanda 3 aylık.

Doktorum banada önemli olmadıgını ve nüfusun çoğunda bu mutasyon bozukluğunun olabileceğini söyledi ve iğneye gerek olmadıgını söyledi. Ama öyleyse neden düşük yapıyorum dedım. Denıyceksın dedı saglıklıyı bulana kadar.

Başka bir doktor clexane 0.4 lük verdi birde aspirin ama başarısız olmuştu 3. Gebeliğimde.
4. Gebelikde 2 doz clexane 0.4 doz sabah akşam verdiler ve bu sefer oldu.

Ayda 1 aptt ve ınr bakılarak kan akışı kontrol edildi ve 2 doz kullanmama ragmen yinede tam alt sınırdaydım. Neyseki Hersey yolunda gitti. Lekelenmelerim vardı hep

Çok stresliydi
Hep yatak ıstırahatı verdi
Sende bence Dr değiştir

Güzel haberlerini almak dileğiyle

bende iki kere bos gebelik kurtaji oldum, tahlil sonuclarini bekliyorum...doktorun dedigi igne ve aspirin kullanacagiz iste...sana ne dedi doktorun acaba?

Henüz bsy diyemedi çnkü tahlil sonuclarım bugün geldi ve hastane cok yogun oldugu için ancak bayram sonrasına randevu alabildim ama bütün gün tahlil sonuclarını tek tek internette yazıp arastırdım aslında ilk düşükten sonra doktorum pıhtılasma olabilir diye düşünüp 2. De hemen iğneye baslatmstı ama yine de embriyo olusmadı umarım bidaki gebeliğim daha saglıklı olur

Sizin yazdıklarınız bana gerçekten çok morel veriyor teşekkür ederim.İstanbulda beni yönlendirebileceğiniz bir doktor varmı arkadaşlar çünkü gerçekten beni sadece sizler anlayabilirsiniz.şimdiden teşekkürler:)

iste benim anlamadigim, gunde bir dozun yetmeme ihtimali ve bunu deneme yanilma yani 3. bir dusukten sonra mi anlayacagiz? Yani bu aptt degerine bakilarak dosun yetip yetmedigine mi karar veriliyor? demek istedigim 3. gebeliginizde bu aptt degerinize baktirmamis miydiniz? yani baktirsaydiniz belki doz sayisi arttirilacakti ve o gebelik yani 3. gebeliginiz belki basari ile sonuclanacakti, dogru mu yazdim acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…