Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

birde benim sorunumda sennleraynı gende sorun var bence senn tutunma sorunu var burda bi çokdoktorda erken kayıbı olanlarda iğneye hamilekalmadan önceson adet tarihinde başlatıyor...bence sen bir başkadoktora daha danış.seninkiler kimyasal gebeliğe benziyor

evet tutunamadan düşüyor benimkiler canım 4 tanesinde kese göremedik 1 tanesinde gördük ve büyümeye başladığını da gördük kesenin ama o da düştü tututnsa bile duraıyor düşüyor piskolojik mi diye çok düşündüm çünkü hepsinde de bu da düşecek mi diye korkum vardı ama çok kötü bir duygu ALLAHIM kimseye böyle kötü duyguyu tattırmasın inan çok düşündüm neden ben diye ama ondan gelen iyi de olsa kötü de olsa razı gelmek lazım bu gün kocaman bir et parçası düştü benden o kesemiydi acaba.... kanamam devam ediyor belden aşağım tutmuyordu hele dizlerim dün gece çok sancım oldu

o arkadasin adi doa82 imis...arama yapmayi biliyorsan eski mesajlarina bakabilirsin canim...

buldum baktım bi iki tane yazdığı mesaja... bağışıklı sisteminden kaynaklı düşükler baya çokmuş google baktım ama o da biraz maliyetliymiş eşinden kan alınıyormuş aşı haline getiriliyormuş falan falan tüp bebek kadar maliyeti de yokmuş öyle yazıyordu internette onu soracam doktora iyi bir doktor varsa ankarada bu konuda uzman bana yazmanızı rica ediyorum......

cnm. gecmis olsun. iki dusugum var benimde. ilki 8+3 de kalbi durdu. kurtaj oldum. ikinci 8+1 de gelisimi durdu be kurtaj oldum. sonra genetik test yapildi. senin gibi mthfr677c sanirim heterezigot. bir de pai(4/5) olmali ama ben de 4/4 cikti. neyse bunlar dusuk sebebi degil. pihtilasman yok dediler. hasta embriyo ondan dustu dediler vs. baya yiprandim. ayni senin gibi bunalima girdim. neyse suan hamileyim cok sukur rabbime. 8+6 dayim. ama her gunum sikintiyla gecti. dr.um super. hemen igneye basladi ve aspirine. hatta dusuk riski atlattim yine ve progestanin ignesini oldum 5 gun sabah aksamm. sonra da hapa gectim. sukir artik bebegim cok iyi. ilk kez okuyr hayatimda. umarim darisi ve tum arkadaslarima olur. hala riskim var ama bebegim saglikli. istersen benim dr.uma danis bir de . ben cokkkk memnun kaldim. cag hastanesi dr. erol bayraktar. muayene 43 tl. testlerden yani rutinlarden fark cikmiyr. bir de ilac yazarsa eczanede 12 tl ek ucret cikiyr.

canim simdi sende mthfr677c cikti mi cikmadi mi, anlayamadim ben...ciktigi halde pihtilasma olarak kabul edilme di mi? onemsiz bisey mi bu tip heterozigot?

Son düzenleme:
canim simdi sende mthfr677c cikti mi cikmadi mi, anlayamadim ben...ciktigi halde pihtilasma olarak kabul edilme di mi? onemsiz bisey mi bu tip heterozigot?

cikti cnm. heterezigot oldugu icin pihtilasma denmiyormus. homozigot olsaydi pihtilasma oluyrmusm

tesekkur ederim cnm. yaparken canim acimiyr. sonradan basliyr aci ve kan oturuyr resmen. 20 tane kullandim birsey olmamisti. sanirim biraz hassaslasti karnim.
sen bide hassasiyeti benim haftama gelince gör.:) kan oturan yere yapma bide tavsiye ben iğne yapmadan önce badem yağı sürüyorum göbeğime öyle yapıyorum hem iğne kolay giriyor hem canın yanmıyor sonrasındada

canım çok üzüldüm inan. bende diğer tüm arkadaşların dediği gibi kimyasal gebelik çok yaşamışsın diyeceğim bunun pek pıhtılaşma ile ilgisi yok tutunamama sorunun olabilir rahim yetersizliği, rahimde bir tür durum olabilir, troitlerine baktır, bağışıklık sisteminede! pıhtılaşmada önce hamile kalıp bebek tutunup iğne başlatıyolar. benim öyle oldu. hamilelik öncesi folikasit b12 coraspin mutlaka al umudunu kaybette ne insanlar hamile kalabiliyor. 10 yıl çocuğu olmuyor hoppp hamile. misal demet akalın sen sakın üzülme artık tıp çok ilerledi inşallah seninde güzel haberlerini alacağız Allah'a bol bol dua et canım hepimiz ona emanetiz

canım o pek öyle değil ya yani heterozigotta pıhtılaşma ama homozigot kadar yoğun değil. senin hapla sürüyormuş ne güzel. hatta süper:)
cnm. ben hem claxane 0.4 + aspirin + prohestan hapi aliurm. bir ara da progestanin ignesini oldum. cok sukir simdilik iyi gidiyr. ilk bebegim olacak Allah kismet ederse. en az 3 dr bu pihtilasma degil dedi. ama ben dinlemedim. gebe kalmaya calisirken gunde 1 tane aspirin aldim. neyse 6. haftada bu dr.a gittim. iiki gitmisim. aninda igneye baslatti. cok sukur.
Allah dogurmayi nasip ederse o zamana kadar claxane a devam edecegim. diger yazdigimda progestan ignesi bitti yerine hapla devam ediurm demek istemistim.

anladim cnm. ilk kez bu kadar buyuk morardi. iki tarafli hem de. igneyi yaparken acimiyr da sonradan kan oturunca aciyr iste. ne yapalim anne olmak kolay degil

Son düzenleyen: Moderatör:
Heterozigot oluncada pıhtılaşma oluyor. Doktorlar düşük pıhtılaşma hatta pıhtılaşma sayılmaz bile zaten nüfusun %80'nin de var diyolar ama o önemsemedikleri heterozigotla ben 3 düşük yaşadım üstelik sonuncusu iğne ve coraspin kullanmama rağmen oldu.

Bende iğne kullandım neden hala düşüyor bebeklerim dedim. Aynı önceki sayfada arkadaşın yazdığı gibi çok mu kötü biriyimde Allahım beni cezalandırıyor dedim... O kadar tükenmiştimki...Aile ve Çevre baskısı.. Herşeyden önce eşinin başkalarının bebeklerinde cocuklarında o hasreti hissetmen daha da acı oluyordu.. Bayramlar acı verirdi bana ki zaten bayramdan 1 hafta önce ben strese girerdim, karşılacagım insanlar beni incittiği için devamlı çocuk konusunda hiç gitmek istemezdim
Neyse ki 4. Gebeliğimde de olmaz dıyodum ama çok şükür geldi bebeğim.. Şimdi evimizin neşesi. Allahım sızın yuvalarınızda şenlendirsin.. ümidinizi kaybetmeyin bol bol dua edin.. Hergün edin okuyun devamlı, salâtu tefriciye, Yasin, Meryem süresi hepsini okuyun.
Sizinde olacak inşallah.

arkadasim hayirli olsun...peki bu ucuncu gebeliginde nasil yol izlediniz, farkli birsey uygulandi mi? kullandigin doz ayni miydi mesela? bir de bu progesteron ignesi sart midir acaba? o da pihtilasmaya neden oluyor sozde ama neden burda bazi akadaslar kullaniyor...doktor bana bahsetmedi ondan...

Son düzenleme:

cnm. bebim kanamam oldugu icin mecburen kullandin. eger kanama olmasaydi kullanmayacaktim progestan ignesini. aklin karismasin. benim durumum ozel oldu azicik.

selam canım tekrar iğne+aspirin ve progestan bende kullandım halada kullanıyorum ama aspirini azalttım normalde doktor kesmemi bile söyledi 7. haftadan sonra ama ara ara içiyorum ben :) progestan için kanamam olmamasına rağmen verdi halada içiyorum erken doğum kasılmalarını önlüyomuş.. morluklarda ben bir morluk yaşadımki göbeğimin yarısı mordu :) damar çatlatmışsın dedi bana hemşire öyle bişey olduğunda hemen buz koy ve badem yağını kullan mutlaka acayip işe yarıyor tatlım bende ne morluk kaldı nede acı..

saol cnm. mutlaka yapacagim.
ben de birseyler catlattim o zaman. cunku normal morluk degil
hem de iki tarafli gobegimde. olmadi kol yada bacagi deneyecegim bir kac gun. karnim dinlensin bari.

selam etlidolma sana bişey diyeyimmi bu düşüklerin öyle çok nedenleri oluyoki.. iğne dışında. mesela iğne kullanmalrına rağmen düşük yapanların çoğunda kromozom bozukluğu, rahim yetmezliği, rahimde perde gibi kusurlar olabiliyor. iğnenin dozunun yetersiz gelmeside bi sebep ama bu diğer etkenlerin yanında daha düşük. bir çok yerde okudum duydum doktorlarla konuştum sağlıksız gebelik düşer diyırkar ne yaparsan yap ayrıca annenin bünyesi çok önemli mesela troit o kadar önemliki gebelikte! senin hormonların çünkü. bebeğe bile etkisi çok. ben bu kadar öenmli olduğunu bilmiyordum geçen tvde izledim bi doktora soru sordular "bebeğin doğduğunda troitleri ytersiz çalışıyor doktor bana hap verdi anne sütünden geçiyor bebeğe ama doktorlar ilerde sorunlar olabilir bebekte" dedi diye..doktorda "keşke hamileyken baktırsaydınız troitinize hap içerdiniz bebeğe geçerdi bu sorunlar olmazdı" dedi. mesela işte bu sebepten bile tutunamama olabiliyor. Öncelikle herkesin bünyesi aynı değil canım hamile kalmadan önce iyice kendinle ilgili araştırma yaptır. her yerini kontrol ettir. kanını, troitini, pıhtılaşmanı, rahmini..vs. ben rahmime baktırdım, kanıma baktırdım hemoglobin özellikle, tshıma baktırdım ve en son bunlarda sorun yok dediklerinde hamile kaldım. pıhtılaşmada artık iğneyle devam ediyor zaten kanaman olursada progestan veriyorlar artık gerisi Allah'a kalıyor.

saol cnm. mutlaka yapacagim.
ben de birseyler catlattim o zaman. cunku normal morluk degil
hem de iki tarafli gobegimde. olmadi kol yada bacagi deneyecegim bir kac gun. karnim dinlensin bari.

benim kol ve bacak çok ağrıdı bide yaz günü vurulmak istemedim gözükmesin etekten tişörtten diye morluklar hala göbekten yapıyorum. cilt altı olduğu için morluklar hemen geçer sen merak etme

benim kol ve bacak çok ağrıdı bide yaz günü vurulmak istemedim gözükmesin etekten tişörtten diye morluklar hala göbekten yapıyorum. cilt altı olduğu için morluklar hemen geçer sen merak etme

amin cnm. insallah hemen gecer.

triode gelinve hemen bilgi vereyim. hasimatoyum ben. 10 aydir ilac iciyrm. dusuklerimin bundan olabilecegi soylenmisti. gebe klamadan 2.5 olan tsh degerim 1 ay sonra gebelikle 4.28 e cikti ilaca ragmen. gebelikte 2 nin alti olmak zorunda. aksi halde dusuk; bebekte zeka geriligi; dev veya cucelik gibi seyler olusuyr. ayrica ne yazikki anneden de bebege geciurmus hastalik. bunu yeni ogrendim. suan tsh 1.74 allahtan. ilac dozu artinca ise yaradi.
o nedenle tum hamilelik planlayanlara en buyuk tavsiyem mutlaka tsh;t3 ve t4; anti-tpo degerlerinizi kontrol ettirin.

troit bende var arkadaslar..hergun sabah ac karnina kevitron aliyorum 100 luk...gebe oldugumu ogrenir ogrenmez tsh'a baktirayim o zaman...Allah razi olsun sizlerden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…