amin cnm. insallah hemen gecer.
triode gelinve hemen bilgi vereyim. hasimatoyum ben. 10 aydir ilac iciyrm. dusuklerimin bundan olabilecegi soylenmisti. gebe klamadan 2.5 olan tsh degerim 1 ay sonra gebelikle 4.28 e cikti ilaca ragmen. gebelikte 2 nin alti olmak zorunda. aksi halde dusuk; bebekte zeka geriligi; dev veya cucelik gibi seyler olusuyr. ayrica ne yazikki anneden de bebege geciurmus hastalik. bunu yeni ogrendim. suan tsh 1.74 allahtan. ilac dozu artinca ise yaradi.
o nedenle tum hamilelik planlayanlara en buyuk tavsiyem mutlaka tsh;t3 ve t4; anti-tpo degerlerinizi kontrol ettirin.
arkadasim hayirli olsun...peki bu ucuncu gebeliginde nasil yol izlediniz, farkli birsey uygulandi mi? kullandigin doz ayni miydi mesela? bir de bu progesteron ignesi sart midir acaba? o da pihtilasmaya neden oluyor sozde ama neden burda bazi akadaslar kullaniyor...doktor bana bahsetmedi ondan...
Arkadaşlar bende 10. haftada bebeğimi kaybettim kürtaj oldum.
Kan pıhtılaşmasından şüpheleniyor dr ama henüz test yaptırmadım çünkü daha çok yeni kürtajım.
Siz hangi hastanede yaptırdınız bu testi özel mi üniversite hastanesi mi?
Öncelikle gecmiş olsun senin için çok üzüldüm
Ben ege üniversitesi tıp fakültesinde yaptırdım 15 gün sora pıhtılasma sonuclarım cıktı
Teşekkür ederim
Benim 1 ay sonra kontrolüm çünkü kürtajım çok yeni.. Doğudayım burada nasıl yaptırıcam bilmiyorum o testi... özel hastane yapıyordur inşAllah.
progestanin pihitlasmaya neden olabilecegini yine burdan duydum, ama muhtemelen yanlis hatirliyorum sizin dediginize gore...Sağol darısı başınıza inş.
Hayır bu 4. Gebelikte ıkı doz kullanıldı sabah akşam 0.4'lük. Çünkü 3. Gebelikte bir doz 0.4'lük kullanmıştım işe yaramamıştı. Dozu arttırdılar. Üstelik bendeki düşük derece pıhtılaşma varmış buna ragmen tek doz iğne işe yaramamıştı
Progestan iğnesini 37. Haftaya girene kadar kullandım. Pıhtılaşmaya neden olduğunu şimdi sizden duydum. benim bildiğim vücuda daha fazla progestan hormonu yükleyerek gebeliğin devamına yardımcı oluyor diye biliyorum.
gebelik bu ayda yokprolaktın için ıkı aydır ılac kullanıodum düşünce olur diye umutlandım ama niye olmuo anlamıorum ilki hemen olmusken stres bukadrmı etkıler ne kadar rahat olmaya calıssamda olmuyor elbette aklımdan cıkmıyor aralıktan buyana heray aynı umut heray aynı denemeler yoruldum artık
Hem hamile kalırsam gebelik devam edermi korkusuna şimdide hamile kalamama eklendi 3 aydır hamile kalamıyorum olmuyor yoruldum stres bendede var hemde her ay dahada çoğalarak arttıyo bugün bayram geceden beri ağlıyorum gerçekten çok yoruldum nisan ayında kürtaj oldum ve hamile kalamıyorum evimizde huzur mutluluk kalmadı son 1 yılda bide benim ablam çok yakınımda birçok insan hamile herkes o kadar mutluki benim içim kan ağlıyor bilseniz bu bi sınavda ben bu sınavsa başarısız oldumm arkadaşlar
Özel hastanelerin geneli yapıyo ama orda da bi arastırma hastanesi varsa oraya gitmeni tavsiye ederim arkadasım
Burada araştırma hastanesi yok malesef
Rabbim şu mübarek günlerin hatırına en yakın zamanda bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder inşAllah... aminnnnnn
Herkese hayırlı bayramlar.
Sağol darısı başınıza inş.
Hayır bu 4. Gebelikte ıkı doz kullanıldı sabah akşam 0.4'lük. Çünkü 3. Gebelikte bir doz 0.4'lük kullanmıştım işe yaramamıştı. Dozu arttırdılar. Üstelik bendeki düşük derece pıhtılaşma varmış buna ragmen tek doz iğne işe yaramamıştı
Progestan iğnesini 37. Haftaya girene kadar kullandım. Pıhtılaşmaya neden olduğunu şimdi sizden duydum. benim bildiğim vücuda daha fazla progestan hormonu yükleyerek gebeliğin devamına yardımcı oluyor diye biliyorum.
Hem hamile kalırsam gebelik devam edermi korkusuna şimdide hamile kalamama eklendi 3 aydır hamile kalamıyorum olmuyor oruldum stres bendede var hemde her ay dahada çoğalarak arttıyo bugün bayram geceden beri ağlıyorum gerçekten çok yoruldum nisan ayında kürtaj oldum ve hamile kalamıyorum evimizde huzur mutluluk kalmadı son 1 yılda bide benim ablam çok yakınımda birçok insan hamile herkes o kadar mutluki benim içim kan ağlıyor bilseniz bu bi sınavda ben bu sınavsa başarısız oldumm arkadaşlar
canım lütfen kendini üzme okuyunca çok üzülüm bende ilk gebeliğimdi 14 haftalık kalbi durdu pıhtılaşma çıktı ben 3 ay beklemicem canım bu ay korunmadık bakaım noacak sen 3 ay aramı verdin ???
cnm. cok kisaca yazmak istedim sana. cunku azicik da olsa umudunun artmasini istedim.
evlendim ve 1 ay sonra hatsalandim. 5 ay boyunca hastaligimi bulamadiklari icin deneme tahtasina dondum. sonunda hastalik bulundu. 1 hafta hastanede kaldim. gunde 32 ilac kullaniurdum. neyse... hala tam iyi olamamistim. hastaneden ciktim ama 5 ay sonra tekrar yattim. bu kez 10 gun. eziyetler bitmedi. dr.lar cocuk diye öldugumu biliurdu. olmaz dediler. 35 yasina kadar yolu var dediler. buarada 29 dum. neyse... iyilesememe korkusundan dolayi anksiyete bozuklugu olustu birde. bi de onun tedavisine basladim. 5 ay daha gecti. psikiyatris artik cocuk planla dedi ve hemen gebe kaldim. ilaclari da attim tabi. 8+3 gunlukken kalbi durdu ve kirtaj oldum. yikildim. 3 ay korun dediler. 4. ay tekrar gebeydim. 8+1 de de onu kaybettimm. uine kurtaj oldum. bu sirada da diger hastaligimdan dolayi felc olmayi bekliyrdum... derken Allah karsima dr.umu cikardi. yaklasik 2 yil sonra. dediki senin hastaligin yanlis teshis. ilaclarin hepsi yanlis. hastalik kendiliginden duzelmis. ama bna tam 18 aya mal oldu. korkulari da cabasi.
ikinci kurtaj sonrasi 6 ay korun dediler. bu yil martta oldum. dinlemedim. 3 ay sonra basladik. hemen olmadi veee 6. ayda gebeydim cnm...
senin ya da bir digerinin yasadiklari hic kolay degil tatlim. seni cok iyi anliyrm inan. ama lutfen vazgecme. agla uzul ama vazgecme. inan bir gun olacak.
sukur bu gebeligim.simdilik yolunda. yine kanama ve dusuk tehlikesi yasadim bile. igne ve ilacla duruyor bebegim. umarimda benimle kalir.
canım yoksa mutlaka özelde yaptır oldumu
iyi bayramlar
Burada özel hastane de yapılıyor mu onuda bilmiyorum doğudayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?