arkadaşlar merhaba çok üzgünümbu 5 inci gebeliğimdi ve ilk 4 ünde iğne vurulmamıştım bunda iğneye ve aspirine başlamıştım ama yine düştü genetikte sadece bi genimde bozukluk vardı heterezigotmuşum ama iğnede işe yaramadı anladım artık benim çocuğum olmayacak piskolojim iyice bozuldu neden böyle olduğunu anlayamıyorum neden düşük yapıyorum anlıyamıyorum herşeyim yine yeni yeniden alt üst oldu hayattan artık hiç bir tat almıyorum artık kafayı yemek üzereyim tüp bebek deneyelim diyorum doktor olmaz diyo sen hamile kalıyorsun diyor kalıyorum ama devamı gelmiyor 6. haftamın içindeyken adet oluyormuşum gibi hemen düşüyor historoskopi de oldum yaptırmadığım şey kalmadı bu gün kaybettim yavrumu çok ama çok üzgünüm artık birşeylere bahane bulmaktan bıktım yok bu gün çok yürüdüm yok canım çok sıkıldı yok hamilelik öncesi sigara kullandım yok o yok bu hepsinde bir bahane aradım ama bunların hiç biri değil belki de allahım bununla sınıyor beni isyan etmek istemiyorum bunların benim başıma gelmesi bir tesadüfmü yoksa ben çok kötü birimiyimde bu kadar şey benim başıma geldi inanın kimseye içimi de dökemiyorum artık yinemi düşük yaptın diyolar alıştılar artık onlarda hep bi suçlu arama çabasındalar yok onu yaptın yoksa zayıfsın yok osun yok busun sıkıldım artık herşeyden herkezden kafayı yemeden içimi size dökmek istedim benim gibi olan da yokmuş sanırım baktığım kadarıyla allhım size ve yavrularınıza uzun ömür versin sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin ben artık pes ettim....
Herkese iyi bayramlar... igne ve aspirin kullanan bayanlara bi sorum olacak Her ikisini aynı anda mı alıyorsunuz yoksa farklı zamanlardamı...
Hem hamile kalırsam gebelik devam edermi korkusuna şimdide hamile kalamama eklendi 3 aydır hamile kalamıyorum olmuyor yoruldum stres bendede var hemde her ay dahada çoğalarak arttıyo bugün bayram geceden beri ağlıyorum gerçekten çok yoruldum nisan ayında kürtaj oldum ve hamile kalamıyorum evimizde huzur mutluluk kalmadı son 1 yılda bide benim ablam çok yakınımda birçok insan hamile herkes o kadar mutluki benim içim kan ağlıyor bilseniz bu bi sınavda ben bu sınavsa başarısız oldumm arkadaşlar
Burada özel hastane de yapılıyor mu onuda bilmiyorum doğudayım
senin durumunda çok ilginçmiş düşük pıhtılaşman olmasına rağmen iğne yetmemesi yani. Acaba kilonlamı alakalı? yada bünyenlemi alakalı?
benimde heterozigot direk 0,4lük verdiler. şimdilik iyi gitti inşallah rabbim sonunuda iyi getirir
progestan için evet banada 34. haftaya kadar kullanmamı istedi. pıhtılaşma nedeni olsa bence bu kadar uzun kullandırmazlardı.
sen iğneni ne zaman kestin? yani doktorun doğumdan ne kadar önce bıraktırdı?
.Bilmiyorum kilo olayını. 3 kilo fazlam vardı. Kişiden kişiye değiliyor kesin bişey yok, herkese aynı tedavi işlemiyor maalesef. Ili doz kullandığımda oldu çok şükür bebişim benimle.
Senin için Rabbim tamamına erdirsin hayırlısıyla inşallah.
Sezeryandan 24 saat önce kestik iğneyi
.
Peki CANIM doktor sabah aksam 0,4luk cleaxane sana nasıl ayarladı bir tahlil yaparak falan mı? Birde bu iğnelerin yanında coraspin kullandın mı? Bende 1298c heterozigotum ve günde bir iğne kullanıyorum bana göre az mı yoksa fazla mı kafamı çok karıştırıyorbu yüzden çok stres oluyorum
Benim aylık aptt ve ınr değerlerime bakıyordu 25 çıkıyordu hep 9 ay boyunca bayağı alt sınırda. Ama sonuçta sınırda dıye bu şekilde devam edelim dedi. Bazen 15 gunde birde baktırdıgımız oluyordu bu aptt ve ınr. Kanın pıhtılaşma zamanı iki doz iğne kullanmama rağmen hala 25 di.
Ben aspirini 2 aylıkken kestim. Zaten doktorum bu tedavide aspirinin faydasının olmadıgı bilimsel olarak ispatlandı demişti. Boşuna kullanmanın da bir anlamı yok demişti ben kendim ilk iki ay kullanmış oldum. Zaten gebelikten önce günde bir tane kullanıyordum .
Bende birarada antithrombın ııı vardı ama doktorum o değerlerimin normal oldugunu söyledi bana.
Sadece mthfr1298 heterozigot var. Ve 3 düşük yaşadım. Biri iğne kullanmama ragmen oldu. Günde bir tane clexane 0,4 lük kullanıyordum, işe yaramamıştı.. 4. Gebeliğimde 2 tane clexane 0,4 lük kullanınca oldu.
Bu demek değilki bu TEK Doz sendde işe yaramıycak. Herkesin bünyesi farklı. Ben çok insan biliyorum hetero hatta homozigot olup tek dozla saglıklı gebeliğe kavuşan. Bünye meselesi.
Buarada şu da var. Benim tek doz kullanıpda bebeğimin bu yuzden düştügünü bile kesin söyleyemiyoruz. Belki başka bişey neden oldu. Çok karışık tıp böyle bişey işte :) sen pozitif düşünmeye gayret et. Bol bol dua et. Ben dualarda güç buldum Allahıma binlerce şükürler olsun. Gerçekten faydasını görürsün.
Allahıma çok şükür
Darısı isteyen herkesin başına inşallah
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah. Bebişlerimizide korusun inşallah.
Stres olmamaya çalış biliyorum kolay degıl ki benim gebeliğim de kimi zaman bir günüm bir yıl gibi geçerdi bana. O kadar stresliydi sorunluydu gebeliğim..... Dua et arkadaşım güzel olacak herşeyi inşallah.
hımmm özel labaratuarlardada yapılıyor doğuda derken nerdesin canım?
eslemsare merhabalar öncelikle geçmiş olsun.ben laboratım özel bir hastanede bu genetik tahliller özellerde baya yüklü miktarlar anne ve babanın genetik araştırması ve senin pıhtılaşmana bakılıyor. eğer üni. hastanesi olsaydı bulunduğun yerde fakültelerde 3 düşükten sonra ücretsiz yapılıyor.ben yeni yaptırdım tahlillerimi yine bi özeldekilerle görüş.inşallah yapılabiliyordur ve en azından daha cüzi miktarlara yaptırabilirsin.tekrar çok geçmiş olsun inş. basit bişeydir. benimde 2 düşük 1 kimyasalım var rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
Benim aylık aptt ve ınr değerlerime bakıyordu 25 çıkıyordu hep 9 ay boyunca bayağı alt sınırda. Ama sonuçta sınırda dıye bu şekilde devam edelim dedi. Bazen 15 gunde birde baktırdıgımız oluyordu bu aptt ve ınr. Kanın pıhtılaşma zamanı iki doz iğne kullanmama rağmen hala 25 di.
Ben aspirini 2 aylıkken kestim. Zaten doktorum bu tedavide aspirinin faydasının olmadıgı bilimsel olarak ispatlandı demişti. Boşuna kullanmanın da bir anlamı yok demişti ben kendim ilk iki ay kullanmış oldum. Zaten gebelikten önce günde bir tane kullanıyordum .
Bende birarada antithrombın ııı vardı ama doktorum o değerlerimin normal oldugunu söyledi bana.
Sadece mthfr1298 heterozigot var. Ve 3 düşük yaşadım. Biri iğne kullanmama ragmen oldu. Günde bir tane clexane 0,4 lük kullanıyordum, işe yaramamıştı.. 4. Gebeliğimde 2 tane clexane 0,4 lük kullanınca oldu.
Bu demek değilki bu TEK Doz sendde işe yaramıycak. Herkesin bünyesi farklı. Ben çok insan biliyorum hetero hatta homozigot olup tek dozla saglıklı gebeliğe kavuşan. Bünye meselesi.
Buarada şu da var. Benim tek doz kullanıpda bebeğimin bu yuzden düştügünü bile kesin söyleyemiyoruz. Belki başka bişey neden oldu. Çok karışık tıp böyle bişey işte :) sen pozitif düşünmeye gayret et. Bol bol dua et. Ben dualarda güç buldum Allahıma binlerce şükürler olsun. Gerçekten faydasını görürsün.
Allahıma çok şükür
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah. Bebişlerimizide korusun inşallah.
Stres olmamaya çalış biliyorum kolay degıl ki benim gebeliğim de kimi zaman bir günüm bir yıl gibi geçerdi bana. O kadar stresliydi sorunluydu gebeliğim..... Dua et arkadaşım güzel olacak herşeyi inşallah.
Benim en son aptt degerim 30 ınr 1.14du bu degerlerın normal olup olmadığını bır daha kı doktor görüşmemde doktoruma sorayım benimde aylım yada 15 günlük aptt ve inr tahlılıne baktırmam cok mantıklı.. verdiğin bilgiler ve bize yol gösterdiğin için cok ama cok teşekkür ederım..Allahım bize bebeklerimizi bağışlasın Rabbim senden razı olsun.. içim valla rahatladı en azından ne yapacağımı biliyorum..tekrar cok teşekkür ederım bitanem..Benim aylık aptt ve ınr değerlerime bakıyordu 25 çıkıyordu hep 9 ay boyunca bayağı alt sınırda. Ama sonuçta sınırda dıye bu şekilde devam edelim dedi. Bazen 15 gunde birde baktırdıgımız oluyordu bu aptt ve ınr. Kanın pıhtılaşma zamanı iki doz iğne kullanmama rağmen hala 25 di.
Allahıma çok şükür
İyi bayramlar canım... ben yazını okudum da bir kaç sorum olacak sana... Benimde bir tek mthfr1298 heterozigotum var. Bu benim 3. gebeliğim. bu sefer 0.4 lük iğne kullanıyorum senin doktorun neye göre günde iki doza karar verdi acaba Yazının başında ınr ye düzenli olarak bakıldığını söylemişsin benim doktorum genetikle bunun bi alakasının olmadığını söylemişdi bu ara bende aspirini başlangıcında aldım şimdi almıyorum... Haliyle endişelerim var cevap verirsen sevinirim...:)
İnşallah canım.canım o kadar doğru ve güzel yazmışsın ki haklısın valla.. birazda bazı şeyler kader ve Allah'tan. İnşallah bizlerde senin gibi mutlu sona kavuşuruz :)
Şöyle ki 3. Gebeliğimde tek doz 0,4 lük kullanınca ve başarısız sonuçlanınca iki dozu deneyelim dedi. Yani tamamen deneme yanılma yöntemi. !! Düşünsene bebişimiz olsun diye ne tedavi olursa olsun yeterli hayırlısıyla olsun diyoruz:) Allahım kımsenın emeklerini boşa çıkarmasın inş.İyi bayramlar canım... ben yazını okudum da bir kaç sorum olacak sana... Benimde bir tek mthfr1298 heterozigotum var. Bu benim 3. gebeliğim. bu sefer 0.4 lük iğne kullanıyorum senin doktorun neye göre günde iki doza karar verdi acaba Yazının başında ınr ye düzenli olarak bakıldığını söylemişsin benim doktorum genetikle bunun bi alakasının olmadığını söylemişdi bu ara bende aspirini başlangıcında aldım şimdi almıyorum... Haliyle endişelerim var cevap verirsen sevinirim...:)
Benim en son aptt degerim 30 ınr 1.14du bu degerlerın normal olup olmadığını bır daha kı doktor görüşmemde doktoruma sorayım benimde aylım yada 15 günlük aptt ve inr tahlılıne baktırmam cok mantıklı.. verdiğin bilgiler ve bize yol gösterdiğin için cok ama cok teşekkür ederım..Allahım bize bebeklerimizi bağışlasın Rabbim senden razı olsun.. içim valla rahatladı en azından ne yapacağımı biliyorum..tekrar cok teşekkür ederım bitanem..
Herkese iyi bayramlar... igne ve aspirin kullanan bayanlara bi sorum olacak Her ikisini aynı anda mı alıyorsunuz yoksa farklı zamanlardamı...
Evet ilk bebekte yapılmıyor 3 düşük olması gerekiyo.ama şöle söliim biraz işin çakallığını istersen hiçbiri tahlil sonuçlarını göriim demiyo ben hepsini almıştım bakarlar die ama hiç bakmıyorlar 5 tane düşürdüm desen tamam diolar. sadece ne kadarlık düşürdün die sözlü soruyolar. benmde hiç biri patolojiye gitmedi bebeğin patolojisi çok net bilgi vermiyo genetik araştırmalrı yapılması gerekiyo onunda yapıldığını hiç duymadım buralarda bile. bence özel varsa en azından sadece mthfr c677t ve mthfr a1298c onlara baktır derim çünkü pıhlışama gibi duruyo. bunlardan anlaşılabiliyo.bide PT - APTT baktır.Benim ilk bebeğimdi.. Üniversite hastanesi yok bulunduğum yerde Ağrı dayım. ERzuruma gidebilirim ama ilk bebekte yapılmıyormuş bu testler diye biliyorum. Parasını çok geçtim yeter ki bu testler yapılsın ve bebegimin neden kalbi durmuş ortaya çıksın
Bebek patalojiye falanda gönderilmedi.. sanırım acemilik yaptık
Evet ilk bebekte yapılmıyor 3 düşük olması gerekiyo.ama şöle söliim biraz işin çakallığını istersen hiçbiri tahlil sonuçlarını göriim demiyo ben hepsini almıştım bakarlar die ama hiç bakmıyorlar 5 tane düşürdüm desen tamam diolar. sadece ne kadarlık düşürdün die sözlü soruyolar. benmde hiç biri patolojiye gitmedi bebeğin patolojisi çok net bilgi vermiyo genetik araştırmalrı yapılması gerekiyo onunda yapıldığını hiç duymadım buralarda bile. bence özel varsa en azından sadece mthfr c677t ve mthfr a1298c onlara baktır derim çünkü pıhlışama gibi duruyo. bunlardan anlaşılabiliyo.bide PT - APTT baktır.
Dr adetin 3. günü gel dedi.. Bu testler o zaman mı yapılıyor? Çok teşekkür ederim cevapladıgınız için.
cevaplıycam tabi ne demek ben teşekkür ederim.biribirimize elimizden geldiği kadar yol göstermek dertlerimizi paylaşmak için yazışıyoruz. yok adetin 3. günü yapılanlar ayrı Dr.nuz muhtemelen rahimi ve yumurtalıkları incelicek ultrasonla veya FSH LH E2 PROGESTERON PROLAKTIN falan bakar bi sıkıntı varmı hormonlarda die.bakalım inş. birşey yoktur. yine tahlillerle ilgili bişeyler sormak istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Allaha emanet...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?