Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sanss eseri girdim canımmm cok gecmiş olsun uzun zamandır girememiştim daha dogrusu uzak kalmakistedim sanırım benim daha oncei yazdıklarımı okudunn istedigin seyi sorabilirsinn ....bende cok dusuk yaptım bazen dıyorumkı kendımee " bu kacıncıydı ya allah allah bes mıydı hehehe besstı dıyorum "" sasırmaa cıdden bak unuyourpum yle bı hıssısslestımkı sayı onemlı degıl cektıgım acılar karsısında ıkıde aynı beste bellı bı rakamı gecınce boyle oluyor ınsan kolay atlattımmm tevekkul sahıbıyım sesın dedıgın gıbı verende allah alanda allah .. Kenılıkle senle alakalı degıl olanl rr rabbımm sınıyorr yada senı daha kotu yasayacagın acılardan korumak ıstedıgı ıcın dusukle sonuclandı hep ...

Herkes bısekılde acı deneyım yasıyor hayattaan .. Bende ılk baslarda kendım gıbı ornekler arıyordum kımseyı bulamamıstım bes dusuky sayan dogal yoollaa gebe kalan ama 6. Haftadan sonra kaybedıyordum .. Hatta 4. Su canlı dusuk yasadım 5. Sıde bu temmuzdaydı((((( hayat bu benım gozumde duvarlara carpa carpaa yasayarak ogrenıyorsun benımkı oyle oldu

bi an kendi hıkayemı okuyorum gıbı geldı benımde ablam cok yakınımda ve hamile oda bır sene sonunda kavustu hayalıne oda cok yoruldu allah nasıp ederse bır ay sonra falan dogacak bebegımız onun dısında benle beraber bebek ısteyen herkes hamıle yada dogum yaptı ben gecen sene eylulde kurtaj oldum ancak marttaydı sanrım prolaktınımn yukseklgını ogrendım ve o zamn basladı onun tedavısı tam dustu dedım baktım gebelk hala yok yıne yukselms yenıden dusurme cabası ama hala gebelık yok cok sıkıldım cok yoruldum adetım bıle duzelmıo dr lar düzelır dedgı halde 2 gundur arada sırada hafıf bır kanama hala adet tam baslamıs degıl buda heray ıyıce pskljımı bozuo basladı baslıcak dıye beklerken bakıorum 27-28 gunde adet oluo herkes benm 31-34 arası degısıo bıde baslamayan adetle ıyıce sinirlerım bozuluo beklemekten, bugun bayram ama herkes coluk cocuk akrabalar bır ben kaldım bebksizilk hamıle kaldıgımda hemen olusunun saskınlgyla hıc sevınememstım allahım cezaladınrıo belkı dıuorum degerını anlatıo gercı kaybettıgmde cok uzulmustum karmakarıısk dusunceler ıste kurban namazını kıldım bayram gunu benım gıbı ısteyenlere ve pıhltsma forumundkaı herkese dualr ettım bebegını kucagına alanların mutlulgu daım olsun hamılelrın sorunsuz gecsın bızede artık en kısa zamanda saglklı hamılelk ve bebekler versın ınsallah

Bilmiyorum kilo olayını. 3 kilo fazlam vardı. Kişiden kişiye değiliyor kesin bişey yok, herkese aynı tedavi işlemiyor maalesef. Ili doz kullandığımda oldu çok şükür bebişim benimle.
Senin için Rabbim tamamına erdirsin hayırlısıyla inşallah.
Sezeryandan 24 saat önce kestik iğneyi

.
Peki CANIM doktor sabah aksam 0,4luk cleaxane sana nasıl ayarladı bir tahlil yaparak falan mı? Birde bu iğnelerin yanında coraspin kullandın mı? Bende 1298c heterozigotum ve günde bir iğne kullanıyorum bana göre az mı yoksa fazla mı kafamı çok karıştırıyor bu yüzden çok stres oluyorum

Benim aylık aptt ve ınr değerlerime bakıyordu 25 çıkıyordu hep 9 ay boyunca bayağı alt sınırda. Ama sonuçta sınırda dıye bu şekilde devam edelim dedi. Bazen 15 gunde birde baktırdıgımız oluyordu bu aptt ve ınr. Kanın pıhtılaşma zamanı iki doz iğne kullanmama rağmen hala 25 di.

Ben aspirini 2 aylıkken kestim. Zaten doktorum bu tedavide aspirinin faydasının olmadıgı bilimsel olarak ispatlandı demişti. Boşuna kullanmanın da bir anlamı yok demişti ben kendim ilk iki ay kullanmış oldum. Zaten gebelikten önce günde bir tane kullanıyordum .

Bende birarada antithrombın ııı vardı ama doktorum o değerlerimin normal oldugunu söyledi bana.

Sadece mthfr1298 heterozigot var. Ve 3 düşük yaşadım. Biri iğne kullanmama ragmen oldu. Günde bir tane clexane 0,4 lük kullanıyordum, işe yaramamıştı.. 4. Gebeliğimde 2 tane clexane 0,4 lük kullanınca oldu.

Bu demek değilki bu TEK Doz sendde işe yaramıycak. Herkesin bünyesi farklı. Ben çok insan biliyorum hetero hatta homozigot olup tek dozla saglıklı gebeliğe kavuşan. Bünye meselesi.
Buarada şu da var. Benim tek doz kullanıpda bebeğimin bu yuzden düştügünü bile kesin söyleyemiyoruz. Belki başka bişey neden oldu. Çok karışık tıp böyle bişey işte :) sen pozitif düşünmeye gayret et. Bol bol dua et. Ben dualarda güç buldum Allahıma binlerce şükürler olsun. Gerçekten faydasını görürsün.

Allahıma çok şükür
Darısı isteyen herkesin başına inşallah
Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah. Bebişlerimizide korusun inşallah.

Stres olmamaya çalış biliyorum kolay degıl ki benim gebeliğim de kimi zaman bir günüm bir yıl gibi geçerdi bana. O kadar stresliydi sorunluydu gebeliğim..... Dua et arkadaşım güzel olacak herşeyi inşallah.

canım o kadar doğru ve güzel yazmışsın ki haklısın valla.. birazda bazı şeyler kader ve Allah'tan. İnşallah bizlerde senin gibi mutlu sona kavuşuruz :)

Benim ilk bebeğimdi.. Üniversite hastanesi yok bulunduğum yerde Ağrı dayım. ERzuruma gidebilirim ama ilk bebekte yapılmıyormuş bu testler diye biliyorum. Parasını çok geçtim yeter ki bu testler yapılsın ve bebegimin neden kalbi durmuş ortaya çıksın
Bebek patalojiye falanda gönderilmedi.. sanırım acemilik yaptık

İyi bayramlar canım... ben yazını okudum da bir kaç sorum olacak sana... Benimde bir tek mthfr1298 heterozigotum var. Bu benim 3. gebeliğim. bu sefer 0.4 lük iğne kullanıyorum senin doktorun neye göre günde iki doza karar verdi acaba Yazının başında ınr ye düzenli olarak bakıldığını söylemişsin benim doktorum genetikle bunun bi alakasının olmadığını söylemişdi bu ara bende aspirini başlangıcında aldım şimdi almıyorum... Haliyle endişelerim var cevap verirsen sevinirim...:)

Son düzenleme:
Benim en son aptt degerim 30 ınr 1.14du bu degerlerın normal olup olmadığını bır daha kı doktor görüşmemde doktoruma sorayım benimde aylım yada 15 günlük aptt ve inr tahlılıne baktırmam cok mantıklı.. verdiğin bilgiler ve bize yol gösterdiğin için cok ama cok teşekkür ederım..Allahım bize bebeklerimizi bağışlasın Rabbim senden razı olsun.. içim valla rahatladı en azından ne yapacağımı biliyorum..tekrar cok teşekkür ederım bitanem..

Merhaba canım.. benim de senin gibi tek mthfr 1298 heterozigotum var ve benim de 3.gebeliğim.. ben 0.4lük iğne ve coraspin kullanıyorum..doktor sana ne diyerek bıraktırdı aspirini canım.. benim gecen hafta lekelenmem oldu ve doktora coraspirini bırakayımmı kanamam olursa diye sordum doktor suan kalbi geliştiği için kesinlikle bırakma şimdilik dedi 7.haftanı tamamladıktan sonra bakarız dedi.. bende çok endişe ediyorum acaba bu kullandıklarımız kanımızı cok mu sulandırıyor yoksa az mı diye.. bu bebegımı de kaybetmek istemiyorum..Allahım kucaklarımıza almayı nasip etsin..bu arada iyi bayramlar..

canım o kadar doğru ve güzel yazmışsın ki haklısın valla.. birazda bazı şeyler kader ve Allah'tan. İnşallah bizlerde senin gibi mutlu sona kavuşuruz :)
İnşallah canım.
Şöyle ki 3. Gebeliğimde tek doz 0,4 lük kullanınca ve başarısız sonuçlanınca iki dozu deneyelim dedi. Yani tamamen deneme yanılma yöntemi. !! Düşünsene bebişimiz olsun diye ne tedavi olursa olsun yeterli hayırlısıyla olsun diyoruz:) Allahım kımsenın emeklerini boşa çıkarmasın inş.
Ayrıca bu doktorum aptt ve ınr ye iğneye başladıktan sonra baktırıyordu heray yanı. Diğer doktorum aptt ve ınr ye baktırmaya gerek yok, o bişey ifade etmez, kiloya göre ayarlıyorum demişti. Oysa öbür doktorum kiloya göre ayarlamamız demişti. Bütün gebeliğim boyunca 6 kilo aldım, çok kilo almadıgım için dozu değiştirmedi iki dozda kaldık. 0,6 veya 0,8 e çıkarmadı sabah akşam 0,4 ile devam ettik dokuz ay boyunca.
Endişelenme bu doz senin için uygun demekki! Pozitif düşünmekde çok önemli. Vücutta herseyi etkiliyor.

Degerler normal bence. Doktorun daha doğru cevaplar.
Allahım sizdende razı olsun hepinizin gönlüne göre versin. Evleriniz şenlensin bebişlerinizle cıvıl cıvıl olun inşallah. Bol bol dua edin.

Herkese iyi bayramlar... igne ve aspirin kullanan bayanlara bi sorum olacak Her ikisini aynı anda mı alıyorsunuz yoksa farklı zamanlardamı...

canım benim dr. asprini sabahtan kahvaltı sonrası al, igneyi de aksam vurun demişti. O sekilde yapiyorum ben de,sabah 9 gibi asprin, aksam 9 gibi de igne ...

ignenin dozunu ayarlamayla ilgili konusulmus.dozu aptt degerine gore ayarlaniyor.kiloyla alakasi oldugunu sanmiyorum.benim ayda bir aptt ve inr ye bakiliyor.ayrica heterozigot olana tek doz homozigot olana iki doz igne diye bir genelleme de yapilamaz.aptt nin 29,30 un altina dusmemesi gerekiyor.ve ben denedigim bir seyi sizlere tavsiye ederim.aptt degerim surekli duserken gunde bir kivi yedim ve 30 olan degerimi uc haftada 34 e cikarttim ve bunu bir arkadas daha denedi ve test yaptirdik.sonucu olumlu etkiliyor.siddetle tavsiye ederim.

Evet ilk bebekte yapılmıyor 3 düşük olması gerekiyo.ama şöle söliim biraz işin çakallığını istersen hiçbiri tahlil sonuçlarını göriim demiyo ben hepsini almıştım bakarlar die ama hiç bakmıyorlar 5 tane düşürdüm desen tamam diolar. sadece ne kadarlık düşürdün die sözlü soruyolar. benmde hiç biri patolojiye gitmedi bebeğin patolojisi çok net bilgi vermiyo genetik araştırmalrı yapılması gerekiyo onunda yapıldığını hiç duymadım buralarda bile. bence özel varsa en azından sadece mthfr c677t ve mthfr a1298c onlara baktır derim çünkü pıhlışama gibi duruyo. bunlardan anlaşılabiliyo.bide PT - APTT baktır.

Dr adetin 3. günü gel dedi.. Bu testler o zaman mı yapılıyor? Çok teşekkür ederim cevapladıgınız için.

Dr adetin 3. günü gel dedi.. Bu testler o zaman mı yapılıyor? Çok teşekkür ederim cevapladıgınız için.

cevaplıycam tabi ne demek ben teşekkür ederim.biribirimize elimizden geldiği kadar yol göstermek dertlerimizi paylaşmak için yazışıyoruz . yok adetin 3. günü yapılanlar ayrı Dr.nuz muhtemelen rahimi ve yumurtalıkları incelicek ultrasonla veya FSH LH E2 PROGESTERON PROLAKTIN falan bakar bi sıkıntı varmı hormonlarda die.bakalım inş. birşey yoktur. yine tahlillerle ilgili bişeyler sormak istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Allaha emanet...

İnşAllah. Daha yeni kürtajım. İlk adetim ne zaman olur bilmiyorum... klomen ve çatlatma iğnesi ile hamile kalmıştım zaten. Kan pıhtılaşması içinde test isticem bakalım dr ne diyecek... Siz hamile misiniz? Kusura bakmayın bilmiyorum. Rabbim hepimize nasip eder inşAllah sağlıklı hamilelikler ve bebişler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…