Canım İnan sende kendimi gördüm bende yine düşünüyorum yapayım diyorum ama bu sefer senin gibi kimseye söylemicem 3 aya kadar eşim de öyle karar aldık aynısını bana doktorda dedi sağlıklı bebeği bulana kadar denwyeceksin dedi bakalım düşüğüm henüz yeni Pazartesi genetik doktora gidecem bende tekrar bakalım ne diyecek daha kapsamlı bir genetik araştırma yapacakmı... Ben haberdar ederim seni nasıl yol izleyeceğinden şuan hamileysen herşeyi pozitif düşün aklından bu da düşerse korkusu olmasın belki de beynimiz bize oyun oynuyordur o yüzden pozitif düşün pozitif olsun.. Aslında bizimkisi pıhtılaşma bile değilmiş sadece önlem amaçlı veriliyormuş iğne allahım bizi bununla sınıyor herkezin başına gelmez böyle şeyler belki de Allah'ın sevdiği kullarıyız sabrımızı deniyordur belki geç olacak ama inanıyorum harika bebeklerimiz olacak ve bizim için herseyden değerli olacaklar allahım isteyen herkeze nasip etsin...
iyiki de uzun yazmissin, eline koluna saglik...
bu arada senin eylul'de de 5 cikmamis miydi hcg? yine mi 5 cikti bu ay?
anladım canım allah allah bu iğne sarılığı her bünyede yapıyomu acaba? e iğneyi bırakırsan pıhtılaşman ne olacak?
dünden beri internette araştırdım bulamadım, sanırım her bünyede yapmıyor.
tek bildiğim o arkadaşımında 35. haftadan sonra karaciğer enzimlerinin yükselmesi
ve sonunda ciddi boyuta gelince 37. haftada hemen
doğuma alınması.
onun sonlara doğruydu ama benimki çok başında.
pıhtılaşmam ne olacak bilmiyorum, ben ağlamaktan birşey soramadım.
doktor dua edeceğiz dedi, sanırım pıhtılaşma olmaması için dedi bunu...
dünden beri internette araştırdım bulamadım, sanırım her bünyede yapmıyor.
tek bildiğim o arkadaşımında 35. haftadan sonra karaciğer enzimlerinin yükselmesi
ve sonunda ciddi boyuta gelince 37. haftada hemen
doğuma alınması.
onun sonlara doğruydu ama benimki çok başında.
pıhtılaşmam ne olacak bilmiyorum, ben ağlamaktan birşey soramadım.
doktor dua edeceğiz dedi, sanırım pıhtılaşma olmaması için dedi bunu...
Ben acıkcası ilkkez duyuyorum suan yasadıgını, allah yardımcın olsun arkadasımm insallahhh pıhtılasma olmazz ve saglıkla ılerlemeye devam eder gebelıgın bende dualarımda ıhtıyacı olan herkesın adını gecırırım baskası ıcın ettıgın dua daha makbul derler haberlerını takıp edıcem guzel gelısmeler olur ınsallah moralını yuksek tut
İğnelerin kanitlanmis hiçbir olumlu etkisi yokmus canım o yüzden için rahat olsun bende bebeğini kaybettim iğneleri zararı var ama kanitlanmis faydasi yok diye kullanmayacagim doktorumada güveniyorum ins
İğnelerin kanitlanmis hiçbir olumlu etkisi yokmus canım o yüzden için rahat olsun bende bebeğini kaybettim iğneleri zararı var ama kanitlanmis faydasi yok diye kullanmayacagim doktorumada güveniyorum ins
sağol arkadaşım, Allah razı olsun. bugün biraz daha güven geldi içime, inş. sağlıklı ilerler.
yarın yazarım durumumu.
sağol canım, valla içim bugün sanki daha rahat, yarını bekliyorum, bakalım ne teşhis konulacak
cidden mi? ilk defa duydum zararı olduğunu. aslında iğneler psikolojimi çok bozmuştu, çok korkarım iğneden
doktor keseceğiz deyince dünyalar benim oldu ama bir taraftanda ya pıhtılaşma olursa, bütün emeklerimiz boşa gidecek, Allahım ne takdir ettiyse hakkımda artık... beklemekten başka yol yok(
sendeki pıhtılaşma hangisi, yani hangi teşhis konuldu sana?
canım iğnelerin faydası yok diyorsun ama bu dediğinin de kesin bir kanıt yok. bir çok doktor bu konuda ikiye ayrılıyor ama tedavi için iğneyi veriyorlar ve doğumlar gerçekleşiyor. bir çok kişi burada iğne kullanarak bebeğini dünyaya getirdi. iğnelerin zararlarıda varmı oda bilinmiyor varsa da bünyeden bünyeye değişiyor. bence bu kadar peşin hükümlü olma. doktoruna güvenmek iyidir ama hepimiz iğne kullanıyoruz pıhtılaşma yüzünden bizim doktorlarda sanırım önlem amaçlı ve boşu boşuna vermez dimi?
Gunaydın canım, ptesi sende bi gorus genetikciyle bakalım ne dıcek bızım gıbı durumda olanlara neden tup yapsanda oluryapmasanda olur nıye dıyolar...bana tek dedıgı senkendın hamıle kalıyorsun, kromozomlarınız duzgun bebegınde duzgun oyuzden tupe gerek yok tekrar kapbedebılırsın tup garantııııı degıl asla dedıı senın durumun baska...
Benımde bazı donemler etrafımla konusmalarımdan sonra bı arkadas asılama cokkkk denedı olmadı tutmadı tup yaptı takktuttuu dogdu bebegı banacok soyluyor dene denee dıye ama ıstee pat dıye tup bebhk parası bulunmuyor ne yazıkkı malıyetı cok( olsa durumum yapardım gozum gormezdı kredı cekerdım hattaa bu sekılde saglıklı olabılır deseler amayok belırsızlık .... Bızım genetıkler temız cıkınca vekurtajdan sonra bekleme surem gecınce basladık denemeye...
Hala regl olmadım 8 gun gectı..kan testı 5 cıktı tekrarlamadım umudum yok cunku gecen aydaoyle oldu yukseldı bes cıktı ama ertesı gun regll oldummm forumda cok kısıyı okudummm bırden dusenler var yada bırden yukselenlerde var ıkıncı kanı vermedım dahaesım bekle gelırse gelırrr gelmse dusunme dedı bende oyle yapıyorum acaba yıne mı gec dollee oldum dıyede azıcık umudum oluyo naparsın
Seınle ıletısım halınde olalaım ben gırebıldıgım zamanlar senden haber alma ısterım cokkbanada umut olursun canım ıstanbuldamısın sen
Heterozigot oluncada pıhtılaşma oluyor. Doktorlar düşük pıhtılaşma hatta pıhtılaşma sayılmaz bile zaten nüfusun %80'nin de var diyolar ama o önemsemedikleri heterozigotla ben 3 düşük yaşadım üstelik sonuncusu iğne ve coraspin kullanmama rağmen oldu.
Bende iğne kullandım neden hala düşüyor bebeklerim dedim. Aynı önceki sayfada arkadaşın yazdığı gibi çok mu kötü biriyimde Allahım beni cezalandırıyor dedim... O kadar tükenmiştimki...Aile ve Çevre baskısı.. Herşeyden önce eşinin başkalarının bebeklerinde cocuklarında o hasreti hissetmen daha da acı oluyordu.. Bayramlar acı verirdi bana ki zaten bayramdan 1 hafta önce ben strese girerdim, karşılacagım insanlar beni incittiği için devamlı çocuk konusunda hiç gitmek istemezdim
Neyse ki 4. Gebeliğimde de olmaz dıyodum ama çok şükür geldi bebeğim.. Şimdi evimizin neşesi. Allahım sızın yuvalarınızda şenlendirsin.. ümidinizi kaybetmeyin bol bol dua edin.. Hergün edin okuyun devamlı, salâtu tefriciye, Yasin, Meryem süresi hepsini okuyun.
Sizinde olacak inşallah.
eslemsare merhabalar öncelikle geçmiş olsun.ben laboratım özel bir hastanede bu genetik tahliller özellerde baya yüklü miktarlar anne ve babanın genetik araştırması ve senin pıhtılaşmana bakılıyor. eğer üni. hastanesi olsaydı bulunduğun yerde fakültelerde 3 düşükten sonra ücretsiz yapılıyor.ben yeni yaptırdım tahlillerimi yine bi özeldekilerle görüş.inşallah yapılabiliyordur ve en azından daha cüzi miktarlara yaptırabilirsin.tekrar çok geçmiş olsun inş. basit bişeydir. benimde 2 düşük 1 kimyasalım var rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
Benim ilk bebeğimdi.. Üniversite hastanesi yok bulunduğum yerde Ağrı dayım. ERzuruma gidebilirim ama ilk bebekte yapılmıyormuş bu testler diye biliyorum. Parasını çok geçtim yeter ki bu testler yapılsın ve bebegimin neden kalbi durmuş ortaya çıksın
Bebek patalojiye falanda gönderilmedi.. sanırım acemilik yaptık
Faydasi olup olmadığını bilmiyorum canım ama Kanitlanmis faydasi yok dedi doktorlarım. ilaç kullanarak çocuk sahibi olanların kesin ilaç vesilesiyle olduğunu söylemiyorlar. ilaçların zararı var dedim ama bir çok kişi de muhakkak bebeğini kaybetmekten daha büyük zarar değildirbende yaşadım biliyorum .kaybımdan sonra bebeğim sağlıklı olsunda ben katlanirim dedim ama benim trombosit sayım düşük çıkıyor ve bu durumda faydasi kanıtlanmamış bir zararı yaşamam gerekmediğini söyleyen doktorumada guvenmek istiyorum
merhaba,
kafam çok karıştığı için sizin bilgilerinizden faydalanmak için yazıyorum.
yaklaşık 20 gün önce toplar damarımda pıhtılaşma olduğu için hastanede yattım. ve maalesef doğum kontrol hapından kaynaklandığını öğrendim. faktör 5 kan testimin sonucu henüz çıkmadı ama ben araştırma yaparken bu sorunun gebelikte de sıkıntı yarattığını öğrendim 4 aylık evliyim 1 sene çocuk düşünmüyorduk ama şuan çok korkuyorum ben de risk altonda olabilir miyim diye kan testinin sonucu çıkınca doktora gideceğim ama dayanamadım içimi dökmek istedim
Evet ilk bebekte yapılmıyor 3 düşük olması gerekiyo.ama şöle söliim biraz işin çakallığını istersen hiçbiri tahlil sonuçlarını göriim demiyo ben hepsini almıştım bakarlar die ama hiç bakmıyorlar 5 tane düşürdüm desen tamam diolar. sadece ne kadarlık düşürdün die sözlü soruyolar. benmde hiç biri patolojiye gitmedi bebeğin patolojisi çok net bilgi vermiyo genetik araştırmalrı yapılması gerekiyo onunda yapıldığını hiç duymadım buralarda bile. bence özel varsa en azından sadece mthfr c677t ve mthfr a1298c onlara baktır derim çünkü pıhlışama gibi duruyo. bunlardan anlaşılabiliyo.bide PT - APTT baktır.
canım selam öncelikle geçmiş olsun, evet malesef doğum kontrol hapları pıhtılaşma yapıyormuş onu içmememiz gerekiyor, gebelikte pıhtılaşman çıktığında iğne kullanıyosun tek fark bu canım. üzülme yani bu şekilde doğum yapan çok kişi var hepimiz kullanıyoruz. hatta sen sanslısınki hiç bebeğini kaybetmeden öğreneceksin bu durumu bizler kayıplardan sonra öğrendik bu sorunumuz olduğunu bu açıdan bi bak.
Evet canım 3 ay korunduk kürtajdan sonra son 3 aydır falanda deniyoruz ama gebelik olmadı malesef sen ne zaman kürtaj oldun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?