3 kez kürtaj bir rahim filmi birde kamerayla rahim içinde operasyon geçirdim kızımıda normal doğurmadım doğum sonrasında spiral taktırmıştım onu takarkende hiç yara var denmemişti spiral kanamamı artırınca çıkarttırdım sonra da hiç kontrole gitmedim sanırım ria takma çıkarma işleminden kaynaklı oldu. ama hiç bir problem yaşamamıştım . Allah nasib ederse doğum sonrası bakıcaz çaresine ... yaralar konusunda inan hiçbir fikrim yok..
iki tane heterezigot ta iğne kullandırıyorlar bildiğim kadarıyla iyi bir hemetologla görüşülüp onun görüşü alınmalı ben şanslıyım çünkü bulunduğum yerdeki doktor istanbul'da sadece gebelerle ilgilenen bir hemetolog arkadaşını arayıp benim durumumu görüştü tahlillerimi okudu ve onun önerisiyle iğneye başladım bende mthfr a 1298 homozigot mutasyon var kızımdaki tedavinin aynısını uyguluyorum şimdi. gerçi kadın doğumcum iğneye pek yanaşmıyordu ama hemetolog önerisi ile başladık iğneye... adam haklı korkuyor bi kanama olsa napcam ben nereye nasıl yetiştircem seni diyor..Allah'ın izniyle bişey olmayacak ikimize de inşaallah.... ikimize de diyorum ama hepimize inşaallah bişey olmayacak... Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda istediğini versin inşaallah.
işine karışmak istemem ama asprini kessen iyi olur.. çünkü asprinin bebek kalbi açısından olumsuz etkisi olabilir kızımda bende kullanıyordum ama 21.haftada çalıştığım hastanedeki çocuk kardiyoloğu fetal eko bakarken asprin kullanmayı kesmemi söylemişti... Kadın doğumcular bebek kucağa gelene kadar uğraşır sonrasında da bu bebeklerle biz uğraşıyoruz demişti... dikkatli olmak gerek... Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin..
heee anladım canım ben de iğneyi kescek sandım
ben başka bi doktora sormuştum iğne kullananlar sezeryan olmak zorunda mı diye.
hayır yok öle bişey,iğneyi 1 hafta kala keseriz normal doğum yaparsın dedi.
sezeryanda da muhtemelen 1 hafta kala keserler.
ben kendi doktoruma henüz sormadım haftaya sorarım muhtemelen
herkese merhaba. 4 yaşında oğlumdan sonra ikinci gebeliğimde 18 haftalık bebeğimi 3 ay önce kaybettim. sebebi araştırılmadı. şimdi 3. gebeliğimde acaba pıhtılaşma sorunu mu var diye düşünüyorum. çünkü amcamda da varmış. doktorum düşüğün bundan olduğunu düşünmediğini başka bir problemden düşmüş olabileceğini söyledi. ama fetüs için değil kendim için testleri yaptırabileceğimi ekledi. benim merak ettiğim ilk gebeliği sorunsuz olup ikincisi pıhtılaşmadan dolayı düşükle sonuçlanan kimse varmıdır acaba? Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin
herkese merhaba. 4 yaşında oğlumdan sonra ikinci gebeliğimde 18 haftalık bebeğimi 3 ay önce kaybettim. sebebi araştırılmadı. şimdi 3. gebeliğimde acaba pıhtılaşma sorunu mu var diye düşünüyorum. çünkü amcamda da varmış. doktorum düşüğün bundan olduğunu düşünmediğini başka bir problemden düşmüş olabileceğini söyledi. ama fetüs için değil kendim için testleri yaptırabileceğimi ekledi. benim merak ettiğim ilk gebeliği sorunsuz olup ikincisi pıhtılaşmadan dolayı düşükle sonuçlanan kimse varmıdır acaba? Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin
Arkadaşlar herkese merhaba, benim de başımdan 2 kimyasal gebelik ve bir de 7 haftalık düşük geçti. Sizlerinde yaptırmış olduğu bütün tahlilleri ben de yaptırdım.
Normalde negatif olması gereken "Lupus Antikoagülanı" (LA) ben de pozitif çıktı. Bu durumun kan pıhtılaşmasına neden olabileceği ve düşüklerimin de bu nedenle olabileceği belirtildi.
Doktor hamile kaldığım takdirde kan pıhtılaşması için iğne yapmam gerektiğini ve şimdiden de aspirin içmemi söyledi.
Ancak sizlerin durumunu okuduğumda, kimsenin Lupus Antikoagülanı nedeniyle kan pıhtılaşma sorunu yaşadığını görmedim.
Acaba siz de bu testi yaptırdınız mı yada bu testin sonucunun pozitif olmasının kan pıhtılaşmasına neden olabileceğini duydunuz mu ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim
daha erken gereksiz bi umutlanmaya girme bence. Hele bu ay cıksın hayırlısı olsun hakkında ınşaallah.ARKDAŞLAR 30 eylül adet tarihim bende pıhtılaşmadan bebeğimi kaybettim idrar testi negatif çıkıyo kan testi yapsam çıkarmı sizce???
Aynen hic sıkıntı cikmadı dogumdan birgun oncede igneyi kestiler.selam canım kestim zaten artık içmiyorum iğne ile devam edicem sen sanırım 21. haftanda kestin ve iğne ile davem ettin? sorun olmadı yani?
aynen kadın dogumcular sadece folik asıt dıyor ama hematologlar farklı düşunuyor. Tabikı hematolog görüşüne uymak zorunda kalıyolar. Benim durumda senden farklı degildi. Ben şırnakta yaşiyorum ve doktorum birazda buranın şartlarindan korkuyo.adam da haklı napsın .cevabın için sağol canım smear normal cıkınca 4 ay sonra tekrar kontrl oldum sonra baska dr larada gıttım yaraya bakmadı ama gerek yok dogum yapmadan mudahaleye elımızde kızraklk olunca hemen mudahalemı edyoruz gereklı gereksız hemen yakıolar dedı bılemıorum hangısı dogrusunu yapyor ayrıca 1298 homozıgtmussun sanırım sende bendede faktr ıı, v,677 normal 1298 homozıgt cıktı senın tedavın nasıl bana sadece suan folbıol dıyor dr um gebelkte asprın ıgne onuda peronatlg soledı kendı dr um belkı ıgne kullanmazdı bıle cunku çok önemli degıl gıbı konusmustu bunun tedavısı folbıol demıstı ama gebelık olursa baslayacak ıgneye perınatlgun tedavısne uyacak tabı
biraz oyle oldu canım. İstiyodum bilıyosun. Ankaradakı doktorumlada görüşüyoruz. Allah nasib ederse doguma ankaraya gitcem. Dua et bu ilginç memlekette başimıza bişey gelmesin.şule hamilemisin canım ay çok sevindim
evet var canım topiğin ilk sayfasındaki listeye bakarsan görebilirsin benimde 5 yaşında bir oğlum var 29 mayısta 2. bebeğimi 10 haftalık kaybettim pıhtılaşmam varmış yeni öğrendimbence testlerini aksatma yaptır eğer varsa bu gebeliğinde kan sulandırıcı kullanırsın
merhaba cnm, senin durumunu yaşayan kişiler vardı burda. Bence kendine test yaptırabilirsin geç değil, yani eğer öyle bi sorun varsa en azından hamileliğinin başından önlem alınır.
daha erken gereksiz bi umutlanmaya girme bence. Hele bu ay cıksın hayırlısı olsun hakkında ınşaallah.
Aynen hic sıkıntı cikmadı dogumdan birgun oncede igneyi kestiler.
aynen kadın dogumcular sadece folik asıt dıyor ama hematologlar farklı düşunuyor. Tabikı hematolog görüşüne uymak zorunda kalıyolar. Benim durumda senden farklı degildi. Ben şırnakta yaşiyorum ve doktorum birazda buranın şartlarindan korkuyo.adam da haklı napsın .
biraz oyle oldu canım. İstiyodum bilıyosun. Ankaradakı doktorumlada görüşüyoruz. Allah nasib ederse doguma ankaraya gitcem. Dua et bu ilginç memlekette başimıza bişey gelmesin.
hayırli olsun canım. Bizim temmuz sonuna bitıyo insaallah.inş canım dualarım seninle sizin ne zaman doluyor 2 sene bizimde kayseriye çıktı tayinimiz
selammm arkadaşlar nasılsınızzz bi sorum olucaktı ama
cevabınz için çok teşekkürler. amcamda çıkmasaydı 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi böyle bir şey. hayat işte. herşey herkesin başına gelebiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?