Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ADET TARİHİM 30 EYLÜLDÜ BUGÜN İDRAR TESTİ YAPTIM NEGATİF ÇIKTI KORUNMADIK BU AY İLK BEBEĞİM PIHTIAŞMADAN KAYBETTİM 28 GÜNÜ BAZ ALIRSSAM 7 GÜN VAR erkenmi oldu acaba :S

baya erken olmus cnm. benim 5 gun kala cikmisti.

bugün doktora gittim.

karaciğer enzimleri ile ilgili 2 önemli değerin biri normale inmiş,

diğeride 323' den 276' ya düşmüş ki maksimum değeri 60 olmalıymış. yani aslında hala yüksek ama düşmesi iyi bir gelişmeymiş.

doktor bana 2 gün önceki kontrolde sadece iğneye devam-ilaçları bırak demişti ama ben 2 gün iğneyide kullanmadım,
doktorada söyledim, 2 günden birşey olmaz dedi.
yani bugün yine başladım iğneye, ama sadece iğne kullanacağım, folic asit ve coraspin yok artık.
iğne olmazsam bebeği kaybedermişiz.

hepatit A-B-C gibi mikrobik sarılık çıkmadı. yediğim birşeyde dokunmuş olabilirmiş, ya da kullandığım ilaçlardan dolayı.

yarın tıp fakultesindeki doktora gideceğim, birde ona soracağım.
çünkü genetik sonuçlarımı ona gösterdiğimde iğneye gerek yok demişti,
mtfrr 677 %70 kadınlarda çıkabiliyormuş ve sağlıklı doğum yapan çokmuş. ve bendede mtfrr 677 heteroigot çıkmıştı sadece. hatta bunu pıhtılaşmadan bile saymamıştı...

çok şükür şimdilik bir sorun yok gibi, Rabbim heepimizin bebeklerini korusun arkadaşlar. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, Allah yardımcınız olsun hepinizin.

esmiras canım nasılsın?
doktorun şu an ne diyor ne aşamadasınız tatlım?iğnenin dozu mu artacak,ne kadar daha korunman gerekecekmiş?
senin için hayırlısı olsun inşallah.genetik sonucunuz çıktı mı?
çok soru sordum sanırım ama seni merak ettim
herşey yolunda gidecek allahın izniyle

ADET TARİHİM 30 EYLÜLDÜ BUGÜN İDRAR TESTİ YAPTIM NEGATİF ÇIKTI KORUNMADIK BU AY İLK BEBEĞİM PIHTIAŞMADAN KAYBETTİM 28 GÜNÜ BAZ ALIRSSAM 7 GÜN VAR erkenmi oldu acaba :S

merhaba ayşe henüz erken en azından 5 gün daha bekle
evde yapılan testler ancak o zaman gösterir.ben 4 gün kala öğrenmiştim

Canım sana söylenenlerin aynısını bana da söylüyorlar bana Prof olan doktorum dediki tüp bebeklede olmaz biz tüp bebeği döllenme gerçekleşmediği için yapıyoruz dedi sen normal bir şekilde doğal yolla kalıyorsun tutunamıyorsa tüp bebekte tutunamaz dedi bende öyle yaptırmayı çok istedim belki sağlıksız embriyo oluşuyordur diye ama doktor imkansız dedi en güçlü ve sağlıklı spermi seçer yumurta dedi işte yani Allah'ın bize doğal yolla verdiğini onlar dışarda dölleyip rahme veriyorlar ve o da tutunursa benimkilerin zaten tutunma problemi olduğu için o da tutunamayabilirmiş işte bakacaz hep bir bahanearıyoruz belkide bir vakti zamanı vardır bu iğneye başlayanlar hamilelikten öncede başlayan varmış onu da bir soracam doktora bir etkisi olurmu o kadar bir pıhtılaşmam yok ama sende hamileysen eğer canım doktora biran önce git ve kimseye de söyleme ve inşallah bu sefer durur bebişin nasıl bir yol izletecek doktor sana eğer hamileysen çok merak ediyorum .... Ben Ankara'da yaşıyorum canım irtibatı koparmayalım birbirimize yardımcı oluruz bugün gidemedim doktora yarın veya ertesi gün gidecem canım ....

merhaba canım seninle doğum tarihimiz aynı görünüyor,sağıkla kucaklarız inşallah :)
ben de 0.4 clexane kullanıyorum,doktorum folbiolü 4.ayda kesti.
coraspini hergün alıcam.
34. haftada iğneyi de kesecek misin,doktorun neden kesmek istiyor
doğum ihtimalinden dolayı mı?

canım sağol merak edip sorduğun için bebeğin genetik sonucu daha çıkmadı doktor bir dahakinde iğne dozunu yükselteceğini söyldi.amadoktorum iyi olmasına rağmen bir başka doktora daha gidicem doktorum rahim filmi bile çekmemeize gerek yok diyor çünkü rahim perde vs geç düşüklere sebep olurmuş.ben artık umudumu çok yitirdim.doktor bi 3 ay geçsin düşüğün üzerinden bebeğin genetik sonucu gelsin eğer senromlu ise geentik testlerimizi tekrarlatıp eşime sperm dna hasar testi yapacakmış.ne yapacağımı kime gideceğimi şaşırdım ama ben 6 ay beklemeyi düşünüyorum daha 1.5 yıl bile olmadı 3 düşük yaptım bazen kendimi çaresiz kalmış hissediyorum bazen umutlanıyorum garip bir durumdayım canım.senin iyi olmana çok sevindim az kaldı bebeğini kucağına almana çok iyi bir anne olacağına eminim.kendiine ve bebeğine iyi bak canım gelişmelerden seni haberdar ederim.

doktoruna güvenebilirsin canım,başka bir doktor da farklı fikir verebilir tabi.
gerçi bazen de kafa karışıklığı yapabiliyo 2 doktor.
ben de ilk haftalar fikir olur diye 1 doktora daha gidiyodum,adam bana iğneyi bırak senin pıhtılaşman çok ciddi değil dedi.
biz bunu biraz da hamilenin psikolojisinden dolayı veriyoruz içi rahat etsin diye dedi.
ama benim doktorum iğneyi kanamam varken bile kesmemişti.
kendi doktorumun sözünden çıkmadım,iğneyi de coraspini de bırakmadım.
bi doktordan daha yapacakları için fikir alırsan iyi olur.şimdi korunma süren bitince için kıpır kıpır olacak bu umutsuzluktan sıyrılacaksın bence bak gör.her hamilelik farklı oluyor aynı şey olacak diye şartlanma sakın canım.hayırlısıyla bebeğini kucaklayacaksın.
hiç umutsuz olma herşey bizler için allah beterinden saklasın diyelim.
genetikde bişey çıkmicak iğneyi artırıp yola devam edeceksin inanıyorum ben

Arkadaslar benim ilk tup denemem dusukle sonuclandiktan sonra bu kan testini yaptik. Heterozigot tasiyici cikti. Bu yuzden sonraki denemede sabah aksam olmak uzere kan ignesi oldum. Ama bu sefer kanama oldu ve hic tutunma olmadi. Simdi okuyorum bu Heterozigot tasiyici nufusun %80'de varmis. Bazi arkadaslar yazmi burda hatta bunu bazi doktorlar onemsemiyormus bile. Igne vermek olayini 5 yil once yaparlardi diyorlar. Simdi bu durumda igneden sonra daha da basarisiz oldugunu gorunce soruyorum acaba bu igne faydadan cok zarari var bana. Benim tup bebek denemelerini kotu etkiledi son 2 denemede. Simdi ne yapmaliyim? Ben kullanmayim diyorum. Sizlerin onerisi???

Gecmis olsun. Gene sen dogal yolla gebe kalabiliyorsun diye sevin bence. Ben Tup bebek denemek zorundayim ve birde simdi tutunmama sorunuyla ugrasiyorum. Bende de bagisiklik sorunu var galiba. Cikis noktasi sanirim troid bendeki. Lenfosit asisindan bahsediyorsun sanirim sen. Acikcasi bu konuda kanitlanmis birsey yok. Cokta pahali oldugunu sanmiyorum. Istersen dene nasilsa bizim gibi tup bebek icin para harcamiyorsun. Ben simdi kan pihtilasmasi icin igne kullandikdan sonra faydasini gordum mu gormedim mi onu arastirmaya calisiyorum burada. Galiba bu bagisiklik sorunu hepsinden onemli. Iste onu nasil tedavi edicez konu bu?

canım benim çok tatlısın nasılda insanın içine böyle umut tohumları ekiveriyorsun sağolasın :) inşallah dediğin gibi olur sen o zaman bebeişin kucaklamış olursun sana haber veririm yine hamile kaldım diye inşallah:))

Sanada çok geçmiş oldun evet doğal yolla kalıyorum hamile ama hepsi düşüyor ya tutunuyor düşüyor yada tutunamıyor bende böyle oldu iğne vurulduğum halde hatta iğne vurulduğum gebelik daha erken düşükle sonuçlandı benimki de seninle aynı sorun heterozigotum ama doktorlar bunun pıhtılaşma yapmadığını söyledi ve yine de koruma amaçlı vermişti iğneyi ama yine düştü bağışıklık sisteminde de bir dorun olduğuna inanmıyorum ben ama yinede soracam doktorum bana olana kadar deneyeceksin demişti ama düşükler insanın piskolojisini iyice bozuyor allahım sanada bize evlat duygusunu tattırır inşallah

canım selam evet hemen hemen aynı tarihlerdeyiz :) inşallah rabbim bebişlerimizi kucaklarımıza sağsağlim verir
canım ben 33-34. haftada coraspirini kesicem zaten hergün almıyorum 2-3 gün arayla içiyorum doktorum 7. haftadan bıraktırmıştı ama ben nedense içiyorum işte ne olur ne olmaz fikri yüzünden :) iğne için henüz bişey denmedi ama bildiğim kadarıyla en erken doğumdan 2 hafta önce keserler. bakalım ben sezaryen olacağım belki daha geçte kestirebilirler.

kizlar selam,
moralim bozuk...trombofili testlerimin sonucu cikti..hepsi normal...ve bu da iyi olmadi sanki...kan pihtilasmasi ciksaydi en azindan sornun ne olacagini bilecektik...iki dusuk var, 6. haftalarda, biri bos gebelik, digernde bebek gorundu ama kalp atisi yoktu...genetik de normal ama sadece benimki..yurtdisindayim, esim gelememisti Turkiye'ye, o yaptiramadi gebetik ve sperm dna teti...annem doktorumla konusmus test sonucu ciktiktan sonra...simdi uc ihtimal varmis...ya tesaduf dustu bebekler, yani yanlis kromozom eslesmesi oldu, ya rahimde bir sorun var ya da esimin sperm dna'sinda...ucuncu ihtimal cok dusuk bir ihtimalmis ama yine de ihtimalmis...iki ay sonra Turkiye'ye birlikte gidecegiz...bu arada yine dogal yoldan deneyecegiz...bakalim sonumuz ne olaak (((

Canım geçmiş olsun

Sende gurbettensin demek bende
Neredensin?

Son düzenleme:

heee anladım canım ben de iğneyi kescek sandım
ben başka bi doktora sormuştum iğne kullananlar sezeryan olmak zorunda mı diye.
hayır yok öle bişey,iğneyi 1 hafta kala keseriz normal doğum yaparsın dedi.
sezeryanda da muhtemelen 1 hafta kala keserler.
ben kendi doktoruma henüz sormadım haftaya sorarım muhtemelen

3 kez kürtaj bir rahim filmi birde kamerayla rahim içinde operasyon geçirdim kızımıda normal doğurmadım doğum sonrasında spiral taktırmıştım onu takarkende hiç yara var denmemişti spiral kanamamı artırınca çıkarttırdım sonra da hiç kontrole gitmedim sanırım ria takma çıkarma işleminden kaynaklı oldu. ama hiç bir problem yaşamamıştım . Allah nasib ederse doğum sonrası bakıcaz çaresine ... yaralar konusunda inan hiçbir fikrim yok..

iki tane heterezigot ta iğne kullandırıyorlar bildiğim kadarıyla iyi bir hemetologla görüşülüp onun görüşü alınmalı ben şanslıyım çünkü bulunduğum yerdeki doktor istanbul'da sadece gebelerle ilgilenen bir hemetolog arkadaşını arayıp benim durumumu görüştü tahlillerimi okudu ve onun önerisiyle iğneye başladım bende mthfr a 1298 homozigot mutasyon var kızımdaki tedavinin aynısını uyguluyorum şimdi. gerçi kadın doğumcum iğneye pek yanaşmıyordu ama hemetolog önerisi ile başladık iğneye... adam haklı korkuyor bi kanama olsa napcam ben nereye nasıl yetiştircem seni diyor..Allah'ın izniyle bişey olmayacak ikimize de inşaallah.... ikimize de diyorum ama hepimize inşaallah bişey olmayacak... Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda istediğini versin inşaallah.

işine karışmak istemem ama asprini kessen iyi olur.. çünkü asprinin bebek kalbi açısından olumsuz etkisi olabilir kızımda bende kullanıyordum ama 21.haftada çalıştığım hastanedeki çocuk kardiyoloğu fetal eko bakarken asprin kullanmayı kesmemi söylemişti... Kadın doğumcular bebek kucağa gelene kadar uğraşır sonrasında da bu bebeklerle biz uğraşıyoruz demişti... dikkatli olmak gerek... Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin..

ben bir gün önce kesmiştim iğneyi ... genelliklede sezeryanda 1 gün önce kesiliyor... çünkü gün belli ama normal doğumda gün belli değil ve her an olabilir diye 1 hafta önce kesiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…