ADET TARİHİM 30 EYLÜLDÜ BUGÜN İDRAR TESTİ YAPTIM NEGATİF ÇIKTI KORUNMADIK BU AY İLK BEBEĞİM PIHTIAŞMADAN KAYBETTİM 28 GÜNÜ BAZ ALIRSSAM 7 GÜN VAR erkenmi oldu acaba :S
esmiras canım nasılsın?birde benim sorunumda sennleraynı gende sorun var bence senn tutunma sorunu var burda bi çokdoktorda erken kayıbı olanlarda iğneye hamilekalmadan önceson adet tarihinde başlatıyor...bence sen bir başkadoktora daha danış.seninkiler kimyasal gebeliğe benziyor
ADET TARİHİM 30 EYLÜLDÜ BUGÜN İDRAR TESTİ YAPTIM NEGATİF ÇIKTI KORUNMADIK BU AY İLK BEBEĞİM PIHTIAŞMADAN KAYBETTİM 28 GÜNÜ BAZ ALIRSSAM 7 GÜN VAR erkenmi oldu acaba :S
Gunaydın canım, ptesi sende bi gorus genetikciyle bakalım ne dıcek bızım gıbı durumda olanlara neden tup yapsanda oluryapmasanda olur nıye dıyolar...bana tek dedıgı senkendın hamıle kalıyorsun, kromozomlarınız duzgun bebegınde duzgun oyuzden tupe gerek yok tekrar kapbedebılırsın tup garantııııı degıl asla dedıı senın durumun baska...
Benımde bazı donemler etrafımla konusmalarımdan sonra bı arkadas asılama cokkkk denedı olmadı tutmadı tup yaptı takktuttuu dogdu bebegı banacok soyluyor dene denee dıye ama ıstee pat dıye tup bebhk parası bulunmuyor ne yazıkkı malıyetı cok( olsa durumum yapardım gozum gormezdı kredı cekerdım hattaa bu sekılde saglıklı olabılır deseler amayok belırsızlık .... Bızım genetıkler temız cıkınca vekurtajdan sonra bekleme surem gecınce basladık denemeye...
Hala regl olmadım 8 gun gectı..kan testı 5 cıktı tekrarlamadım umudum yok cunku gecen aydaoyle oldu yukseldı bes cıktı ama ertesı gun regll oldummm forumda cok kısıyı okudummm bırden dusenler var yada bırden yukselenlerde var ıkıncı kanı vermedım dahaesım bekle gelırse gelırrr gelmse dusunme dedı bende oyle yapıyorum acaba yıne mı gec dollee oldum dıyede azıcık umudum oluyo naparsın
Seınle ıletısım halınde olalaım ben gırebıldıgım zamanlar senden haber alma ısterım cokkbanada umut olursun canım ıstanbuldamısın sen
selam canım evet tek doz uyguluyorum günde bir kere. aspirini normalde doktorum 7. haftadan sonra alma demişti ama ben arada içiyorum hala nedense içimden bi ses içmemi söylüyor :) kasım ortası 34. haftada kesicem zaten tamamen.
esmiras canım nasılsın?
doktorun şu an ne diyor ne aşamadasınız tatlım?iğnenin dozu mu artacak,ne kadar daha korunman gerekecekmiş?
senin için hayırlısı olsun inşallah.genetik sonucunuz çıktı mı?
çok soru sordum sanırım ama seni merak ettim
herşey yolunda gidecek allahın izniyle
canım sağol merak edip sorduğun için bebeğin genetik sonucu daha çıkmadı doktor bir dahakinde iğne dozunu yükselteceğini söyldi.amadoktorum iyi olmasına rağmen bir başka doktora daha gidicem doktorum rahim filmi bile çekmemeize gerek yok diyor çünkü rahim perde vs geç düşüklere sebep olurmuş.ben artık umudumu çok yitirdim.doktor bi 3 ay geçsin düşüğün üzerinden bebeğin genetik sonucu gelsin eğer senromlu ise geentik testlerimizi tekrarlatıp eşime sperm dna hasar testi yapacakmış.ne yapacağımı kime gideceğimi şaşırdım ama ben 6 ay beklemeyi düşünüyorum daha 1.5 yıl bile olmadı 3 düşük yaptım bazen kendimi çaresiz kalmış hissediyorum bazen umutlanıyorum garip bir durumdayım canım.senin iyi olmana çok sevindim az kaldı bebeğini kucağına almana çok iyi bir anne olacağına eminim.kendiine ve bebeğine iyi bak canım gelişmelerden seni haberdar ederim.
buldum baktım bi iki tane yazdığı mesaja... bağışıklı sisteminden kaynaklı düşükler baya çokmuş google baktım ama o da biraz maliyetliymiş eşinden kan alınıyormuş aşı haline getiriliyormuş falan falan tüp bebek kadar maliyeti de yokmuş öyle yazıyordu internette onu soracam doktora iyi bir doktor varsa ankarada bu konuda uzman bana yazmanızı rica ediyorum......
doktoruna güvenebilirsin canım,başka bir doktor da farklı fikir verebilir tabi.
gerçi bazen de kafa karışıklığı yapabiliyo 2 doktor.
ben de ilk haftalar fikir olur diye 1 doktora daha gidiyodum,adam bana iğneyi bırak senin pıhtılaşman çok ciddi değil dedi.
biz bunu biraz da hamilenin psikolojisinden dolayı veriyoruz içi rahat etsin diye dedi.
ama benim doktorum iğneyi kanamam varken bile kesmemişti.
kendi doktorumun sözünden çıkmadım,iğneyi de coraspini de bırakmadım.
bi doktordan daha yapacakları için fikir alırsan iyi olur.şimdi korunma süren bitince için kıpır kıpır olacak bu umutsuzluktan sıyrılacaksın bence bak gör.her hamilelik farklı oluyor aynı şey olacak diye şartlanma sakın canım.hayırlısıyla bebeğini kucaklayacaksın.
hiç umutsuz olma herşey bizler için allah beterinden saklasın diyelim.
genetikde bişey çıkmicak iğneyi artırıp yola devam edeceksin inanıyorum ben
Gecmis olsun. Gene sen dogal yolla gebe kalabiliyorsun diye sevin bence. Ben Tup bebek denemek zorundayim ve birde simdi tutunmama sorunuyla ugrasiyorum. Bende de bagisiklik sorunu var galiba. Cikis noktasi sanirim troid bendeki. Lenfosit asisindan bahsediyorsun sanirim sen. Acikcasi bu konuda kanitlanmis birsey yok. Cokta pahali oldugunu sanmiyorum. Istersen dene nasilsa bizim gibi tup bebek icin para harcamiyorsun. Ben simdi kan pihtilasmasi icin igne kullandikdan sonra faydasini gordum mu gormedim mi onu arastirmaya calisiyorum burada. Galiba bu bagisiklik sorunu hepsinden onemli. Iste onu nasil tedavi edicez konu bu?
merhaba canım seninle doğum tarihimiz aynı görünüyor,sağıkla kucaklarız inşallah :)
ben de 0.4 clexane kullanıyorum,doktorum folbiolü 4.ayda kesti.
coraspini hergün alıcam.
34. haftada iğneyi de kesecek misin,doktorun neden kesmek istiyor
doğum ihtimalinden dolayı mı?
kizlar selam,
moralim bozuk...trombofili testlerimin sonucu cikti..hepsi normal...ve bu da iyi olmadi sanki...kan pihtilasmasi ciksaydi en azindan sornun ne olacagini bilecektik...iki dusuk var, 6. haftalarda, biri bos gebelik, digernde bebek gorundu ama kalp atisi yoktu...genetik de normal ama sadece benimki..yurtdisindayim, esim gelememisti Turkiye'ye, o yaptiramadi gebetik ve sperm dna teti...annem doktorumla konusmus test sonucu ciktiktan sonra...simdi uc ihtimal varmis...ya tesaduf dustu bebekler, yani yanlis kromozom eslesmesi oldu, ya rahimde bir sorun var ya da esimin sperm dna'sinda...ucuncu ihtimal cok dusuk bir ihtimalmis ama yine de ihtimalmis...iki ay sonra Turkiye'ye birlikte gidecegiz...bu arada yine dogal yoldan deneyecegiz...bakalim sonumuz ne olaak(((
canım selam evet hemen hemen aynı tarihlerdeyiz :) inşallah rabbim bebişlerimizi kucaklarımıza sağsağlim verir
canım ben 33-34. haftada coraspirini kesicem zaten hergün almıyorum 2-3 gün arayla içiyorum doktorum 7. haftadan bıraktırmıştı ama ben nedense içiyorum işte ne olur ne olmaz fikri yüzünden :) iğne için henüz bişey denmedi ama bildiğim kadarıyla en erken doğumdan 2 hafta önce keserler. bakalım ben sezaryen olacağım belki daha geçte kestirebilirler.
allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın canm yarayla ılgıli sorum olacak yaran gebelıkten önce varmıydı bılıomuydun benm gecen sene kurtajdan sonra cıktı kimi dr yakılmalı kımı dondurulmalı kımı gerek yok dedi yaklasık bır yıldır gebelık ıstyorum engel oluomu dıye kafama takılmıoda degıl yanı ılk farkettgmde ilişki sonrası kanama olmustu sonra hıc bır sıkayetm olmadı 3 gun once akıntımda kılcal damr seklınde kanama gordum ama ilişki falan sonrası olmayınca yaraya baglamadım yara kendı kendıne kanama yapıomukı
iki tane heterezigot ta iğne kullandırıyorlar bildiğim kadarıyla iyi bir hemetologla görüşülüp onun görüşü alınmalı ben şanslıyım çünkü bulunduğum yerdeki doktor istanbul'da sadece gebelerle ilgilenen bir hemetolog arkadaşını arayıp benim durumumu görüştü tahlillerimi okudu ve onun önerisiyle iğneye başladım bende mthfr a 1298 homozigot mutasyon var kızımdaki tedavinin aynısını uyguluyorum şimdi. gerçi kadın doğumcum iğneye pek yanaşmıyordu ama hemetolog önerisi ile başladık iğneye... adam haklı korkuyor bi kanama olsa napcam ben nereye nasıl yetiştircem seni diyor..Allah'ın izniyle bişey olmayacak ikimize de inşaallah.... ikimize de diyorum ama hepimize inşaallah bişey olmayacak... Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda istediğini versin inşaallah.a.s CNM benimkinde 3 düşük var hiç kalp atışı ve embriyo görülmedi yapılan araştırmalar sonucu mthfr c677 t ve a 1298 c heterozigot cnm sadece genetiği yaptırmadım onuda yaptırıcam ilerleyen zamanlarda bilmiyorumkismile
işine karışmak istemem ama asprini kessen iyi olur.. çünkü asprinin bebek kalbi açısından olumsuz etkisi olabilir kızımda bende kullanıyordum ama 21.haftada çalıştığım hastanedeki çocuk kardiyoloğu fetal eko bakarken asprin kullanmayı kesmemi söylemişti... Kadın doğumcular bebek kucağa gelene kadar uğraşır sonrasında da bu bebeklerle biz uğraşıyoruz demişti... dikkatli olmak gerek... Allah sağ salim kucağına almak nasip etsin..canım selam evet hemen hemen aynı tarihlerdeyiz :) inşallah rabbim bebişlerimizi kucaklarımıza sağsağlim verir
canım ben 33-34. haftada coraspirini kesicem zaten hergün almıyorum 2-3 gün arayla içiyorum doktorum 7. haftadan bıraktırmıştı ama ben nedense içiyorum işte ne olur ne olmaz fikri yüzünden :) iğne için henüz bişey denmedi ama bildiğim kadarıyla en erken doğumdan 2 hafta önce keserler. bakalım ben sezaryen olacağım belki daha geçte kestirebilirler.
heee anladım canım ben de iğneyi kescek sandım
ben başka bi doktora sormuştum iğne kullananlar sezeryan olmak zorunda mı diye.
hayır yok öle bişey,iğneyi 1 hafta kala keseriz normal doğum yaparsın dedi.
sezeryanda da muhtemelen 1 hafta kala keserler.
ben kendi doktoruma henüz sormadım haftaya sorarım muhtemelen
ben bir gün önce kesmiştim iğneyi ... genelliklede sezeryanda 1 gün önce kesiliyor... çünkü gün belli ama normal doğumda gün belli değil ve her an olabilir diye 1 hafta önce kesiliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?