Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

selam doktorun dozajı arttırdığı için açıklama yapmadı mı? belki ikiz taşıdığın için arttırmış olabilir bir daha ki gidişinde sorsana hatta bizide bilgilendir :)

selam doktorun dozajı arttırdığı için açıklama yapmadı mı? belki ikiz taşıdığın için arttırmış olabilir bir daha ki gidişinde sorsana hatta bizide bilgilendir :)

açıklama yaptı cnm .. faktör v leıden mutasyonu olduğu için ve ikiz gebelikte ilerleyen haftalarda ağırlaşıp hareketlerim kısıtlanacağı için arttırdığını doğumdan sonrada bir süre 0,4 lük clexana devam ediceğimizi söyledi

eee tamam o zaman tatlım sorun yok demek ki korkma yani..mutasyondan mutasyona fark oluyo işte bu iğne dozları ondan değişiyor

arkadaşlar merhaba öncelikle rabbim hepinizin kucağını doldursun hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.
benim sizlere bi sorum olacaktı benim 16 aylık kızım var kızıma yapılan genetik tahlilde mthfr mutasyon MTHFR A1298 C heterezigot ve MTHFR C677T heterezigot teşhisi kondu , dr bu haslığın genetik bi rahatsızlık olduğunu anne yada babadan geçeceğini söyledi şimdiye kadar eşimde yada bende bi sorun olmadı bize 3 ay sonra tahlil yapılcak benim öğrenmek istediğim bu hastalığı taşıyıpta bebeğindede çıkan oldumu dr bizi çok korkuttu bi kaç haslığa neden olacağını söyledi kızım şuan yürümüyo yürümek içinde çabası yok sadece kendi kendine yuvarlanıp oturuyor yürüme gecikmesinin bu hastalıktan dolayı geçikmiş olabileceğini söyledi birde homosistein hormonuna bakılıyor bu hormonun yüksek çıkmaması gerekiyormuş sizlerdede bu (homosistein) hormona bakılıyormu kan tahlilinde şimdiden cvplarınız için tşk ederim hamile arkadaşlara hayırlısıyla kucaklarına almayı nasip etsin rabbim.

canım 0,6 lık arkadaşım kullandı bebeğimonlıne topiğinden şimdi sağlıklı bir bebeği var.bugün bende hematologla görüştüm ve bana iğnenin kiloya göre ayarlandığını söyledi içini ferah tut kilo aldıysan ve doktor kan testlerinede düzenli bakıyorsa gerekli gördüğü için yükseltmiştir.

canım bana anti kardiyolipin bakılıp söylenmişti bu teşhis ben daha bugün vana gidip fakültede yeni yaptırdım trombofili paneliymiş bakılan diğer önceden bakılan testlerimde tekrarlandı bakalım 45 gün sonra çıkacak sonuçlar 2 yada 3 düşük demeden bakmıyorlar maalesef mecbur kaldım bende öyle baktılar

canım yurume gecıkmesının bu durumla cok baglantılı olacagını sanmıorum ama sendede mthfr heterzogtlugu yada homzogtlugu varsa gebelkte folbıol kullanmadysan bebek ıcın nöral bozukluklar olabılır dıye dusundu belkıde ama bu olasılık cok dusuk olsa gerek ben mesala 1298 homozıgtum annem dolayısyla ya homozgt ya heterzgt bana hamıleyken hıc bır ılac kullanmams ama hıcte bır sorun yasamamıs yurume yada baska bısı bende yasmamasm fakat kalp damar hastalıgı rıskımız fazla mesala dr baska hangı hastlktan bahsettı sana bence bozma moralını kızın tembellıkten yurumuo belkı yuvarlanmak hosuna gıdıo olabılır

ooooo geçmiş olsun canım çok erken başlamış
kızımda da vardı o yüzden doktor erkenden yapalım dedi ... yaptık veee sonuç gestasyonel diyabet şimdilik diyet ama sanırım ilerleyen zamanlarda yine insülin kullancam hayırlısı olsun bakalım...

canım öncelikle çok geçmiş olsun benim merak ettiğim bu testlerin bebeğine neden yapıldığı durup duruken yapılmazki bunlar... ayrıca bizlerde bu genlerde mutasyonumuz olduğu için sorun yaşıyoruz ama hiçbirimizin geç yürümek vs gibi bir sorunu olduğunu sanmıyorum sonradan olmuyor bizimkilerde doğuştan ... çocuklarımızdada mutlaka var ama onlara bu tesler yapılmadı çünkü mthfr defetktleri toplumda çok sık görülüyor bence içini rahat tut.. çok geçmiş olsun Allah şifa versin...

canım bu ani antikor değişikliği dediğin şey ne ? onu anlamadım testin adı ani antikor değişimi diyemi geçiyor yoksa adı başka sonuç mu bu yazdığın?

canım sen şırnaktaymışsın sanırım bende hakkarideyim burdada doktor sıkıntısı var o yüzden korunuyorum tahliller için van tıp fakültesine gittim 45 gün sonra çıkacak sonuçlarım.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin oranın şartları nasıl bilmiyorum ama burası gibidir diye düşünüyorum Rabbim nasip ettikten sonra heryerde olur Rabbim yardımcın olsun bu yolda kimseyi korktuğuna uğratmasın

şulecim geçmiş olsun belki diğer gebeliğindede bu kadar erken bakılsaydı gene çıkardı telaşlanma

kızlar ben hiç bi ilaç kullanmadan hamile kaldım yani korunmayı bıraktık 8. ayda hamile kaldım 1 yada 2 ay folik asid kullandım daha sonra gebelikte yapılan periyodik tahlillerim yapıldı hepsi normaldi vitamin ve b12 ilacı kullandım hamileliğim sürecinde kızım doğduğunda bıngıldağı normalden fazla genişti şuan hala açıklığı var öncelikle çocuk endokrin'e gönderdiler ordaki tahliller hepsi normal çıktı daha sonra çocuk nörolojiye gönderdiler orasıda herşey normal çıktı sadece gelişiminde ince motor ve kaba motorda 2 aylık gelişim geriliği çıktı yani bu bölümdede teşhis koyulmadı en son çocuk metabolizmaya gönderdiler metabolizmaya gittiğimiz an dr mthfr mutasyon dedi ve genetik testi istedi sonuç mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot dedi dr bende sizlere danışayım dedim ortak sorunlar varmı diye Allahtan hayırlısı artık cvplarınız için tşk ederim..

Allah kolaylık versin. Hakkarinin daha sıkintili oldugunu bilıyorum. Ben şırnak asker hastanesindekı doktorlarla görüşüyorum ama onlarında çoğu askerliklerini bitirip gidecekler hayırlısı bakalım çok sıkıntı olursa diyarbakıra yada ankaraya giderim

şulecim geçmiş olsun belki diğer gebeliğindede bu kadar erken bakılsaydı gene çıkardı telaşlanma
ilginç ama çok sakinim sanırım çok hazırlamışım kendimi

çok yabancı olduğum bi konu yorum yapmak gerçekten yanlış olur Rabbim şifa versin inşaallah

var canım benim.. 3.5 yasında ccugum var, 2.si 8 haftalıkken dustu , kalpbi durdu ve aldılar.. Factor V leiden heterozigot musum. Simdi 3. e hamileim.

mrb arkadaşlr ağustosta 14 haftalık bebeğimin kalbi durdu kaybettim ardından pıhtılaşma olduğunu öğrendim dr korunmana gerek yok dedi kayseride tedavi oluyorum folik aside coraspne başladım kürtajdan sonra göğüslerimden süt geliodu sınır 24 dü 21 çıktı prolaktin hormonum yani normal ben kürtajdan bu yana hiç korunmadım hamile kalamadım hala gelior gögüsümü sıkınca ilk gebeliğimdi korunmayı bıraktıgm anda hamile kalmıştım ŞİMDİ NEDEN KALAMIYORUMM çokk üzülüyorum (((((

canım bildiğim kadarıyla prolaktin fazlalığı bunu yapıyor ama psikolojikte olabilir daha dün 1 yıldır hamile kalmaya çalışan arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim doktoru onun sağlıklı olduğunu söylüyordu ama o inanmıyordu en son tüp bebek tedavisi yapılır demiş doktoru rahatlamış bizimki ve anında hamile kalmış...

canım bu ani antikor değişikliği dediğin şey ne ? onu anlamadım testin adı ani antikor değişimi diyemi geçiyor yoksa adı başka sonuç mu bu yazdığın?

testin adı cnm .. genetik test yapılırken onuda istemiş doktorum..
anti antikor : pozitif -- yazıyordu...

doktorum kilo aldığım ve hareketlerimin kısıtlanacağı için 0,6 lık verdi.. ama düzenli kan testi derken ben iğne kullandığımdan beri .. iğnenin etkili olup olmadığını veya iğneyle ilgili ayrı bir test yapılmadı...sadece rutin gebelikte olan kan testleri yapıldı

canım benzıoruz bırbırımıze bende kurtajdan sonra ogrendım pıhtılasmamı ve prolaktn yukselklgmı ve bende hala hamıle kalamadım ustelık ben geçtiğimz sene eylulde kurtaj oldum 3 ay korundum aralıkta bıraktım sonra dostınex kullanırken korundum falan derken bu gunlere geldık ama benm sut gelme sıkayetm yoktu ve prolkatnm 93 tu ılacı bırkatktan 2-3 ay sonra yıne yukseldı 30lu rakamlara 2 ay daha dostınex kullandm sımdı 0.76 gıbı bısey cıktı yıne ılacı bıraktık nolacak bılmıorum bu gunlerde ovuslayon zamanı ama malesfkı bazı nedenlerden dolayı bu gunlerı degerlendıremıyoruz yani bu ayda boş geçecek gibi ılkınde bende hemen hamıle kalmıstım şimdi malesfkı kalamıorum sebep buyuk ıhtmal prolaktın ama onun kesın dusuk odlgunu bıldıgım 3 ay gecrdım o 3 aydada hamıle kalamdım kısmet ne zaman bakalım buarada nelerde mutasyn var corasprın bana vermıo dr um 1298 homozıtgum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…