Öncelikle çok geçmiş olsun. Umudunu kaybetme lütfen sen iyiysen herşey iyi ve güzel. Çok zor seyler yaşamıssın ama bunlarla yasamak şadece senı hırpalar. 3 kayıptan sonra 4. De kızımı dogurdum şımdı yine gebeyım kaybedersem yine denicem. Cünkü iştiyorum ve forumun en başlarına gıtmenı ve öraları kumanı tavsiye ederım ne hıkayeler var ve hepsinin içinde kocaman umutlar ve mutluluklar vAr. Umut dua tevekkül bunların hepsıde imandan. Rabbim şıfani versin inşaallah.
Arkadaşlar merhaba öncelikle kendi yaşadıklarımdan bahsedeyim 10 yıllık evliyim 8 haftalık bi düşüğüm 23 haftalık erken doğumum v e21 haftalık ikiz erken doğumum var son doğumumdan sonra dvt geçirdim genetik tahlillerim istendi ve sonucunda faktör 8 yüksek faktör v leinden heterozigot mtfhr 677 heterozigot anti rezistans biraz düşük çıktı ayrıca rahim agzı yetmezliğim var normal zamanda bile pıhtılaşma açısından riskliyim doktor hamileyken ve doğum sonrasında bu en üst seviyeye çıkar dedi yani hamileyken 80 kat daha risklisin dedi hamile kalmadan önce 0.6 clexan folik asit ve becozyme c vitamini verdi işimiz zor kızlar en azından benim ama bi kez daha denemek istiyorum en azından eşim için bu şekilde olup hamile olan varsa ya da doğum yapmış yardımcı olursanır psikolojik olarak biraz rahatlarım en azından Allah hepimize yardımcı olsun sınavımız çok zor
Geçmiş olsun arkadaşımmerhaba arkadŞLAR
2 kimyasal ve bir boş gebelik (8 haftalık olması gerekirken 6 haftada kalmış ve kalp atışı alınamamıştı) geçmişim var o zamanlar bulundugum şehirde araştırma yapacak bir hastane olmadıgından beklemek zorunda kalmıştım
şimdi farklı bir şehre yerleştik
yazdıklarınızı okudum ve özellikle kan pıhtılaşması var mı yok mu öğrenmek istiyorum
bunun için direk tıp fakültesine gitsem bu testi yaptırabilir myiyim?
yardımcı olur musunuz?
Geçmiş olsun arkadaşım
Tıp Fakültesi'ne gidip 3 düşük yaptığını söylersen bakarlar
Ama kimyasalı kimi yerler kabul etmiyor gebelikten saymıyor diyolar çünkü sayısız kadında oluyormuş o yüzden 3 tane 1. Trimester'de düşüklerin olduğunu söylersin
Genetik ve trombofili paneli testlerini yaptırt. Birde hormon testleri.
Hormon testleri için en iyi tarih adetin 3. Günü doğru sonuç vermesi açısından yani adetin 3. Gününde hepsini yaptırmıştım ben.
kimyasalın üzüntüsünü acısını neden tekrar yaşayalım demi
işte bir şekilde devam etmeyen gebeliklerden biri bu
iki kimyasaldan sonra gittiğim doktor üçüncüde aynı şey olmaz korkma ama hadi yine oldu o zaman kan pıhtılaşmasına genetik testlare bakmak gerekir demişti
şimdi gebe kalsam sevinemem gibi geliyor bana
yinede Allah bilir nedenini ama yinede araştırmak lazım yoksa içim içimi yiyor
şimdi bu bahsettiklerini tıp ta yaptırablirm değil mi?
sonucu hemen alabiliyor muyuz?
belli bir maliyeti var mı?
Tabiki canım kimyasalda olsa o da bi gebelik ne umutlarımız yok oluyo, bi yıkım resmen gebelik isteyen bir kadın için. Bendede bi tanesi kimyasaldı ne kadar üzülmüştüm.
Şimdi gebe kalsan merak etme yine sevinirsin ama tabi tahlillerini yaptırırsan için daha rahat eder.
Tahlillerini tıp fakültesi yapar
Sigortan varsa ödemiyorsun.
15 günde çıkıyor sonuçlar
Merhaba kızlar,
Benim ilk gebeliğimde hiç bir sorun olmadı, 41. haftada normal doğum yaptım 5 yaşında bir oğlum var elhm.
İkinci gebeliğimde 9 haftalıkken bebeğimin kalbi durmuş, 10. haftada kürtajla sonlandırıldı..
Üçüncü gebeliğimde 6. haftada sadece kese vardı 8. haftaya kadar bekledik kalp atışı görülmedi ve yine sonlandırıldı..
Bende 2. düşükten sonra araştırmaya başladım Faktör 5 leiden heterezigot çıktı.
Bu forumda gebelikten 3 ay önce aspirin başlandığını okuduğum için gebelik düşünmeden önce doktor araştırmaya başladım.
Medipol hastanesinde doktor suna hanıma gittim, bana gebelik öncesinde bir şey yapılmadığını gebelik testte çıktıktan sonra aspirin yada iğne başlandığını söyledi. Şimdilik sadece folik asit verdi..
Ne dersiniz, başka bir doktora gitmelimiyim? Yoksa kendi kendime coraspin 100 mg başlamalımıyım? Ya da doktoruma güvenip korunmayı bırakmalımıyım?
Çok geçmiş olsun canım
Kayıpların için üzüldüm(
Rabbim bi daha evlat hasretiyle sınamasın tez vakitte versin bebişini kucagına.
Ileri haftalarda kaybetmen rahim ağzı yetmezliğinden olmus
Kan pıhtılaşmasından kaybetmen sanırım 8 haftalık olanı.
Bende 3 tane düşük oldu erken dönemlerde çok şükür 4. De aldım kucağıma . Rabbim evlatlarımızı korusun, isteyen herkesede versin inşallah hayırlı saglıklı evlatlar
Bu forum faydalı birçok şeyi burdan öğrendim bende
Hangi şehirdesin ? Iyi bir doktorla bu iş olur :))) Allah'ın izniyle inşallah
Moralini yüksek tut
Ve hergüm dua et canım
Allahım dua eden kullarını geri çevirmezmiş
gecmıs olsun baska bı dr fıkrı alabılırsın ona gore karar verırsın hangısını uygulayacagına benım mthfr heterezıgottu gebelık oncesı ığne ve aspirine basladım allah yardımcın olsun
canım ben kırşehirde oturuyorum şimdiye kadar ankaraya gidiyoduk hep proflara gittim ama onlarında hep ihmali oldu.şimdi kayseride riskli gebeliklere bakan bi prof buldum hem ona gidiyorum hem hematoloğa hemde kalp damarcıya işim zor biraz.Rabbime gece gündüz dua ediyorum evlat vericekse ne bana tekrar onun acısını yaşatsın ne de yavrumu bensiz bıraksın hakkımızda hayırlısı inşallah.
slm insallaah yilbasinda kayseriye gitmeyi düsüyüyoruz sakincasi yoksa doktorunuzun Ismini ve adresini yzarmisiniz insalhh bizede umut olur tesekkür ederim.
Merhaba kızlar,
Benim ilk gebeliğimde hiç bir sorun olmadı, 41. haftada normal doğum yaptım 5 yaşında bir oğlum var elhm.
İkinci gebeliğimde 9 haftalıkken bebeğimin kalbi durmuş, 10. haftada kürtajla sonlandırıldı..
Üçüncü gebeliğimde 6. haftada sadece kese vardı 8. haftaya kadar bekledik kalp atışı görülmedi ve yine sonlandırıldı..
Bu forumda gebelikten 3 ay önce aspirin başlandığını okuduğum için gebelik düşünmeden önce doktor araştırmaya başladım.
Medipol hastanesinde doktor suna hanıma gittim, bana gebelik öncesinde bir şey yapılmadığını gebelik testte çıktıktan sonra aspirin yada iğne başlandığını söyledi. Şimdilik sadece folik asit verdi..
Ne dersiniz, başka bir doktora gitmelimiyim? Yoksa kendi kendime coraspin 100 mg başlamalımıyım? Ya da doktoruma güvenip korunmayı bırakmalımıyım?
merhaba canım ben gebelik öncesi yumurtlama dönemi hariç 100mg coraspin kullanmıştım ama istersen yine araştır canım.
canım doktorum mustafa BAŞBUĞ özeli var fakültede çalışıyomu bilmiyorum adresi belediye durmaz iş hanında 7.katta inşallah hepimize iyi gelir senin sıkıntın neydi canım
gebelik oncesi yumurtlama donemi derken? yani her regl baslangici kullanip, ovulasyondan sonra birakiyor muydun?
Merhaba arkadaşlar ben ateş ölçme yöntemiyle hamile kalmaya çalışıyorum :)) ama hiçbir şey anlamadım bu işten daha önce bu yöntemle hamile kalan var mı aranızda bana yardımcı olursanız çok memnun olurumBu arada kan pıhtılaşmam da var olursa iğne kullanacam ama olmuyor hayırlısı artık.
21 ekim adetimin 1. günü ölçüm yapmadım
22
23
24 ekim 4. gün 36,2
25 ekim 5. gün 36,3
26 ekim 6. gün 36,4
27 ekim 7. gün 36,3
28 ekim 8. gün 35,6 ( yataktan kalktıktan sonra koltuk altından ölçtüm )
29 ekim 9. gün 36,6
30 ekim 10. gün 36,4
31 ekim 11. gün 36,3
01 kasım 12. gün 36,2
02 kasım 13. gün 36,2
03 kasım 14. gün 36,4
04 kasım 15. gün 36,2 ( bu sabah kalktığımda kasıklarımda aşırı ağrı vardı hala da devam ediyor )
* arkadaşlar dil altından ölçüm yapıyorum sadece bir gün koltuk altından ölçtüm sizce ben ne zaman yumurtlamışımdır ?
Merhaba kızlar,
aspirını hamıllık sonuna kadarmı kullandın bucu
Merhaba yazılarını okudum ama kaç düşük yaşadığını bilmiyorum ... Benimde 5 düşüğüm oldu gen mutasyonumuz aynı seninle ben son düşüğümü Ekim 12 de yaptım ve iğne aspirin kullanmama rağmen bağışıklık sistemiyle ilgili problemin oldumu bunu merak ediyorum yaptırdın mı ve hangi doktora gidiyorsun ben Ankaradayım gerekirse başka şehirede giderim yeterki çözüm bulsunlar hepsini 6 . Haftanın içinde yani 5 haftalıkken kaybettim şuan hamilesin sanırım allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cevap verirseniz çok sevinirim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?