Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

selam cnm öncelikle başın sağolsun çok üzücü allah sabır versin ama 38 haftalığa gelmişsin nasıl kaybettiler? yaşatamadılar mı?

bende sivastayım ama kayseride erşad batmaza gidiyorum agustısta kürtj oldum hamile oldugumdada ona gitcm mustafa basbug bende duydum ama muasyenesi 300 gibi bişey çok yüksek fiyatı yaaaa

canım erşad beye bende gittim oda iyi bi doktor ama mustafa bey özellikle riskli gebelikle ilgileniyo muayenesi 200 ben yeni gittim

kızlar bunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? benimki düşük çıkmışta

[TABLE="width: 1"]
[TR]
[TD="width: 500, colspan: 3"]
HEMATOLOJİ TETKİKLERİ​
[/TD]
[TD="class: style54, width: 160, colspan: 3"]
Örnek Tipi : PLAZMA​
[/TD]
[/TR]
[TR="class: tableHeader"]
[TH="width: 212"]Test Adı[/TH]
[TH="width: 118"]Sonuç[/TH]
[TH="width: 107"]Durum[/TH]
[TH="width: 87"]Birim[/TH]
[TH="width: 128"]Referans Aralığı[/TH]
[TH="width: 127"]Açıklama[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 6"][/TD]
[/TR]
[TR="class: tableDataRow2"]
[TD="class: metinBold"]*PTZ - sn[/TD]
[TD="class: metinBold"]10,4[/TD]
[TD="class: metinBold"][/TD]
[TD="class: metinBold"]sn[/TD]
[TD="class: metinBold"]11 - 14,5[/TD]
[TD="class: metinBold"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bende şuanda hamile kalmaya çalışıyorum gebelik öncesi corasprin kullanıyorum ama kafam karışıyo her doktor başka bişey söylüyo sen son gebeliğin öncesinde asprin kullandınmı??!

evet son gebeliğm oncesı bebe aspirinı kullandım ama ondan oncede kullanmıstım malesef olmamıstı

basınsagolsun rabbım sabır versın ne dıyecegımı bılmıyorum acını hatırlatmak ıstemem ama bebeğini neden kaybettın sebep pıhtılaşmamıydı pihtılaşma hamıle kalmana engel degıl sadece kafaya cok taktıgımız ıcın olmuyo oluruna bıraksak daha kolay olcak ama o da malesef elımızde değil

:18::18: anti kardiyolipinler negatif
FII(ROTROMBİN)2021 NORMAL
FV(leiden)G1691A NORMAL
MTHFR A1298C NORMAL
MTHFR C677T HETEREZİGOT(TAŞIYICI)

bilgisi olan arkadaşlar lütfen bilgi verin:18::18::18:

canım bunu tek bakmamışlardır diğerlerinide yazman gerek aptt pt ınr % diye yazar sonuçlar sabah bende kendiminkimi paylaşmıştım bak istersen

FV(leiden)G1691A NORMAL
MTHFR A1298C NORMAL

aralıkta çıkacak demişsin ama şimdi paylaşmışsın :44:

arkadasim yeminle icim ciz etti rabbim sabir versin seninkiyle kiyaslanamaz ama bnm de 8hftalik 3dusugum var azda olsa bilirim nasil bir acidir.bnmde derdim ayni kan pihtilasmasi rabbim hepimize sifa versin insallah amin

aralıkta çıkacak demişsin ama şimdi paylaşmışsın :44:

bana 45 gün sonra çıkacak dem,şlerdi canım bugün hastaneden onlıne laboratuvar sonuçlarına bakıyım dedim diğer aptt leri burda devlette yaptırmıştım onuda netten baktım aklıma geldi dedim belki bunlarada bakılıyodur bi baktımki genetikler çıkmış daha çıkmayanlar var ama arada bakıcam artık

degerler normal gornuo canım bana bunlar bakılmadı sadece genetık bakıldı senınde genetık sonuclarını gordum sımdı benımde oyle olmustu 15gun sonra demıslerdı bır hafta gecmısken bır bakayım dedım netten çıkmış meger sonuclar hastaneler garantı olsun dıye sureyı uzun verıo sanırım sonuca bakarsak sendede 677 heterzgt cıkmıs pıhtılsmayla ugrasacaksın gıbı duruo gecmıs olsun canım

senin ki neydi canım aynımıydı sonuçlarımız mthrf 677 olan kimse bilgi vermedi henüz doktorlar ne demiş bi paylaşım yapın lütfen doktora sonuçların hepsi çıkınca gidicem merak ediyorum zaten kafam karıştı ben daha önce baktırmıştım antikardiyolipin ıgm pozitif çıkmıştı şimdi negatif çıkmış.

selam cnm öncelikle başın sağolsun çok üzücü allah sabır versin ama 38 haftalığa gelmişsin nasıl kaybettiler? yaşatamadılar mı?

arkadasim yeminle icim ciz etti rabbim sabir versin seninkiyle kiyaslanamaz ama bnm de 8hftalik 3dusugum var azda olsa bilirim nasil bir acidir.bnmde derdim ayni kan pihtilasmasi rabbim hepimize sifa versin insallah amin

Bebegım çok saglıklıydı sebeb bu bebek son haftalarda daha oksijene ihtiyacı var ve bilmedim kanpıhtılaşmasıyla plesentaya giden kanı acil bi kanama sanıp vücud pıhtılaştırıyor ve bebeği kaybedk

FV(leiden)G1691A NORMAL
MTHFR A1298C NORMAL

canım geçmiş olsun. diğer sonuçlarına da yorum yapmıştım ama görmedin sanırım...
bazı doktorlar mthfr mutasyonlarında sadece tek bir heterozigot değerin pıhtılaşmaya yol açmayacağını ve tedaviye gerek olmadığını söylüyorlar. iki heterozigot ya da tek homozigtun tedavi gerektrdiğini söylüyorlar. Ama kimi doktorlarsa tek heterozigota da tedavi uyguluyor.
Benim de mthfr 1298 heterozigot ve paı 4g/4g homozigot. Benim görüştüğüm doktor bana hamile kalana kadar folik asit ve coraspin 100 kullanmamı söyledi. Ben birde b12 kullanıyorum. Ama başka doktorlara da danışacağım hamile kalmadan önce, hangisininki kafama yatarsa ona devam edicem. Sen de bir kaç doktora danış bence sonuçların çıkınca.

yani pıhtılaşma yüzünden kaybettin öylemi? ama anlamadığım şu sen sonuçta 34 haftadan sonra her hafta gidiyormuşsundur doktora orada hiç bebeğe giden kan akışlarına bakmadılar mı? "yani bi tereslik var bebeğe kan az gidiyor" falan bakmadılarmı? en azından 37. haftada alırlardı anlayamadım gerçekten.

benım 1298 homozigt canım mthfr ler ıcın kımı dr aslında önemsız tek basına sebep degıl dıo kımısı tedavı planlıo banada gebelk oncesı sadece folbıol dedı mthfr nın asıl ılaıcc folbıol dıolar gebelkte aspırın baslrız risk almamk ıcınde ıgnede kullanırz demıstı burdada herkes gebelk oncesı asprınde ıcıo olunca bı ıkı ay ovulasyn sonrası coraasprn 100 aldım ama bu ay almıorum kısmet acıksası sıkıldım artık eskısı gıbı dusunup planlamıorm öylemı yapsam böylemı yapsam dıye hamılelegı erken ogrenmen ıyı olur demıstı adet 1gun gectımı test yaptr dedı bende bu aya kadr ovulsyn testlerı gebelk testelrı ugrasıodum hatta gecen ay adete bır hafta kala gebelk testı bakmstım 3-4 saat sonra teste baktgımda ıkıncı cızgıyı gorunce panıkle kan verdım negatf sonucu gordum ve artık bosverdım sanrım bu ay hıc nıyetım yok test yapmaya falan dostınexıde bıraktıgım ıcın adet gecmeden ogrenmek zorunda degılımde hele bı gun gecsın duruma bakarım ne cok uzattım anlatasım gelmıs resmen:) antııkardıyolıpın degısen bır deger demekkı ama genetık önemlı canım bakalım dr un ne dıecek:44:

mihrimahcım aspirini ovulasyon döneminde içmiyor musun yani? yumurtlamaya etkisi mi var? benim doktorum şu gün içme fln demedi de, merak ettim :26:

cevap için saol canım bütün sonuçları çıkınca bende bikaç doktorla görüşmeyi düşünüyorum...Allah tez vakit sevindirsin inşallahh

Arkadaslar ben 1.5 sene arayla 2 bebegimi de jaybettim birincisi erken dogum oldu preeklampsiden, 2.si 7 haftalikken kalbi durdu kurtaj oldum istanbulda suleyman akhan isminde bi doktorvarmis gidenler var mi yada baska onerisi olanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…