Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım cok geçmiş olsun insallah en kısa zamanda bebeğini kucagına alırsın, yuksek doz folik asit kullanıyor musun?

Esterya slm,
Çok teşekkürler
Yüksek doz folik asit değilde folbiol 5mg kullanıyorum ,şuan yine 6 haftalık hamileyim cleaxan 0,6 kullanıyorum dün dr a gittim 4 haftalık görünüyor kese ,,sonuç gene aynı olacak galiba

İns hersey yolunda gider cnm belki gec dollenmedir üzülme sakin nerede oturuyorsun bilmiyorum ama dr una dekort diye bir ilac var onu sor belki baslar sana da

ben ilk defa yaziyorum buraya bende de kanama pihtilasma bizuklugu var 3 gebelik sonuncular ikiz olmak uzere 4 kaybim var en son 4 ay once aldilar bebeklerimi igne kullandim 3500 igne aspirin folik asit olmadi.bu kez dekortla birlikte deneyecegiz 0,6 lik igneyle birlikte ins bu kez hersey yolunda gider demekten baska care yok Allah yardimcimiz olsun
guzel haberleri almak cok moral oluyor umarim bizde mutlu sona ulasiriz
dekort verilmesinin nedeni; bagisiklik sisteminin bastirilmasi- belki vucut kendi kendine bebekleri yabanci madde sanip yok etmeye calisiyor diye verilecek.tedavinin son noktasi bu baska care yok.cok kayip yasayanlar dr larina sorsun. Benim dr um riskli gebelik lere bakiyo prof Erzurumda
bu arada dusukle sonuclanmiyor hep kalp atislari duruyor.en azla 8 haftaya kadar yasadilar

Bayanlar Kan pıhtılaşması ile ilgili günlerdir araştırmalar yapıyorum, ingilizce makaleler okuyorum. Okuduklarımı sizle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ki temel olarak TROMBOFOLİ panelinde , mutasyona ugrayıp ugramadıgına baktıkları 4 gen var bunlar;

PROTROMBİN

FAKTOR V LEIDEN

MTHFR 677

MTHFR 1298

Bu genlerden, protrombin homozigot mutasyonu diğerlerine göre pıhtılaşma riskini biraz fazla arttırıyor. Ve belki ömür boyu tedavi gerektirebiliyor. Heterezigot olanı taşıyıcı manasına geliyor ve homozigota göre biraz daha selim bir hastalık.

Faktor V leiden, hakkında çok fazla bilgi olmamasına ragmen hamilelikte risk olarak kabul ediliyor. İgne tedavisi muhakkak gerektiriyor. Protrombine göre daha az riskli.

MTHFR GEN MUTASYONLARI yurt dışında pıhtılaşma arttırıcı faktörler olarak kabul edilmiyor. Fakat iki türü düşükte olsa risk içerebiliyor. Homestain seviyesini asla fazla yükseltmeyen bir mutasyon. Bu düşük risk içeren iki tür ise;

1) MTHFR 677 HOMOZİGOT
2) MTHFR 677 HETEREZİGOT VE MTHFR 1298 HER İKİSİ BİR ARADA İSE. ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM. BUNA COMPOUND GEN MUTASYONU DENİLİYOR.
BU İKİ MUTASYON HAFİF ASPRİN TEDAVİLERİ GEREKTİREBİLİYOR. MTHFR 1298 OLANLARIN İGNE TEDAVİSİ OLMALARI ZARARLI BİLE OLABİLİEİ. BU PANELDE MTHFR GENLERİNE YURT DIŞINDA ARTIK BAKILMIYOR BİLE. BU GEN MUTASYONU DÜŞÜK SEBEBİ DEĞİLDİR. BUNU ARTIK DİLE GETİRMEMEK GEREK. ÜST ÜSTE SÜRE GELEN DÜŞÜKLERİN SEBEBİ KAN PIHTILŞAŞMASI OLMAYABİLİYOR HER ZAMAN. MTHFR 1298 HETEREZİGOT TOPLUMDA %40 INDA OLAN BİR MUTASYON. ENDİŞE ETMEYİN LÜTFEN.

Bayanlar Kan pıhtılaşması ile ilgili günlerdir araştırmalar yapıyorum, ingilizce makaleler okuyorum. Okuduklarımı sizle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz ki temel olarak TROMBOFOLİ panelinde , mutasyona ugrayıp ugramadıgına baktıkları 4 gen var bunlar;

PROTROMBİN

FAKTOR V LEIDEN

MTHFR 677

MTHFR 1298

Bu genlerden, protrombin homozigot mutasyonu diğerlerine göre pıhtılaşma riskini biraz fazla arttırıyor. Ve belki ömür boyu tedavi gerektirebiliyor. Heterezigot olanı taşıyıcı manasına geliyor ve homozigota göre biraz daha selim bir hastalık.

Faktor V leiden, hakkında çok fazla bilgi olmamasına ragmen hamilelikte risk olarak kabul ediliyor. İgne tedavisi muhakkak gerektiriyor. Protrombine göre daha az riskli.

MTHFR GEN MUTASYONLARI yurt dışında pıhtılaşma arttırıcı faktörler olarak kabul edilmiyor. Fakat iki türü düşükte olsa risk içerebiliyor. Homestain seviyesini asla fazla yükseltmeyen bir mutasyon. Bu düşük risk içeren iki tür ise;

1) MTHFR 677 HOMOZİGOT
2) MTHFR 677 HETEREZİGOT VE MTHFR 1298 HER İKİSİ BİR ARADA İSE. ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM. BUNA COMPOUND GEN MUTASYONU DENİLİYOR.
BU İKİ MUTASYON HAFİF ASPRİN TEDAVİLERİ GEREKTİREBİLİYOR. MTHFR 1298 OLANLARIN İGNE TEDAVİSİ OLMALARI ZARARLI BİLE OLABİLİEİ. BU PANELDE MTHFR GENLERİNE YURT DIŞINDA ARTIK BAKILMIYOR BİLE. BU GEN MUTASYONU DÜŞÜK SEBEBİ DEĞİLDİR. BUNU ARTIK DİLE GETİRMEMEK GEREK. ÜST ÜSTE SÜRE GELEN DÜŞÜKLERİN SEBEBİ KAN PIHTILŞAŞMASI OLMAYABİLİYOR HER ZAMAN. MTHFR 1298 HETEREZİGOT TOPLUMDA %40 INDA OLAN BİR MUTASYON. ENDİŞE ETMEYİN LÜTFEN.

Alya35 tşk ler, dr a 1 hafta sonra g,d,cem o zaman sorarım,
bende ilk defa bir yere yazıyorum baktım bizden başka bu sorunları yaşayanlarda varmış,Allah herkese nasip etsin.

benimde 2.si ikiz gebelikti BEnde Erz dayım Yakup Hoca ya gidiyorum ama pek etkili olamıyor, deniyecez diyor, şuanki ve bundan önceki onun öncülüğünde oldu ama olumsuzluk devam ediyor işte...Sen Metin Beye mi gidiyorsun, ben hftaya ona gitmeyi düşünüyorum.Senin yaşayan bebeğin var mı? Birde ben hiçbirinde kalp atışı duymadım

Canım mrb, bende mthfr 677 homozigot var ve bir kaybım var. Şimdi iğne kullanıyorum, iyi demişsin hoş demişsin iğne gerekmeyebilir diye ama neye güvenip de iğneyi bırakıcaz ki? Ya bırakınca bir şey olursa, o zaman vicdan azabından gideriz alimallah. Ama yine de içimi rahatlattın teşekkürler, ümidim biraz yükseldi.

Canım, öncelikle Allah yardımcın olsun. Sen, çok iyi anlıyorum, benim bir kaybım olmasına rağmen o kadar korkuyla doluyum ki, sendeki ümitsizliği ve korkuyu düşünemiyorum. Sende hangi genetik bozukluk var? Rabbime çokça dua et ve unutma ki o isterse her şey mümkün. Eğer isterse hiç evlat nasip etmez, O isterse, sen istemesen de olur. Hamile kalabiliyorsun en azından, hamile kalma ümidi olmayanlar da var bundan dolayı ümidini kaybetme ve doktor denemelerine devam et, her doktorun gördüğü ve bildiği şey farklı olabiliyor. Üye adın gibi umut dolu ol inşaallah. Rabbim sağlıkla kucağına alacağın evlatlar nasip etsin.

İiy dileklerin için çok teşekkürler,Allah siteyen her kese sağlıklı kuzular nasip etsin,
Genetik bozukluk derken Antifosfolipid Sendrom var denildi sadece, zaten konuşan bir dr değil Yakup Bey ,kan pıhtılaşması var dedi sadece.

tşk canım cevabın için ben iki kere gittim ilki 7 ay öceydi o zaman baya ilgiliydi pıhtılaşmadan dolayı 4 düşüğüm var benim son ikisi iğne kullandığım hald oldu bana iğneye hamile kalmadan başlayacağımızı söylemişti şimdi tekrar tedaviye başlamak için gittim baya bi ilgisiz geldi

canım sağol paylaşımın için. Bana da bir doktor MTHFR 1298 heterozigot önemli değil dedi, ama bende ayrıca paı 4g/4g homozigot mutasyon da var. Bu yüzden kan sulandırıcı tedavi gerekli olduğunu söyledi iki doktor da:26:

Bi arkadaşıma da iğne kullandığı halde yine düşük yaşayınca 1 ünite kan nakli yaptılar, mantığı kan hücrelerini uyarmakmış. Ama dekortu duymamıştım, aslında dekort daha mantıklı geldi bana. İğne kullandıkları halde yine de düşük yapanları okuyunca korkularım çok daha fazla artıyor
Allah hepimize yardım etsin inşallah

Ben de folbiol kullanıyorum, diğer folik asitlere göre dozu daha yüksek diye. Bir de ilaveten Benexol de kullanıyorum ben, aspirinle birlikte. Hamilelik başlayınca da iğneye başlayacağım. İnşallah Rabbim bu sefer güldürür yüzümüzü. Senin de kesen gelişir ve bebeğin oluşur inşallah sağlıklı bir şekilde...

Merhaba arkadaşım bende senin gibi çok acılar yaşadım hatta 40 haftalık doğup ta ölen oğlumun cansız bedenine satışına bir de beni düşün depresyonlara girdim ama umudumu kaybetmedim vardır bunda da bir hayır dedim Ben yaradan dan daha iyi mi bilicem dedim ilk önce psikolojimi düzelttim tedaviler gördüm tam manasıyla geçmişi geçmişte bıraktım sonra bol bol dualar ettim ama illa çocuğum olsun demedîm hayırlısıysa olsun dedim ve hiç beklemediğim bir anda gebe kaldım ve çok şükür dünyalar tatlısı bir kızım var.. Emin ol seninde olacak sonra beni hatırla olur mu :)

Çok teşekkür ederim arkadaşım,Allah bağışlasın yavrunu,,
Allahın takdiri böyleymiş napalım, ama bazen çok daralıyo içim,dayanamıyorum,
Şuan hamileyim beşinciye 6 haftalık kese 4 haftalık görünüyor hergün iğne yapıyorum kendime o kadar iğneden korktuğum halde ,her yanım mosmor oluyor ,tam bu sefer değer inşallah diyosun ,dr kötü haber veriyor, ne yapacağımı şaşırdım.Allah tan çok iyi anlayışlı ve yanımda olan bir eşim var,ben ağlayınca bana sarlılıp kızıyor,sen iyi ol diye, tek tesellim o ...
Dr um güya Prof. ama oda boş çıktı ,tüp bebeğe adamış kendini,ilgilenmiyor, verdiği iğnenin dozajını bile ne verecek bilmiyor, denek gibi deneme yanılma yöntemi kullanıyor.

Kan pıhtılaşması olan birisinin sağlıklı doğum yapma oranı %70 ama 5 tir olmuyor

Merhaba, geçmiş olsun. Ben de sonuncusunda iğne kullanırken olmak üzere 4 kayıp yaşadım. Ama şimdi oğlum 10 gün sonra 1 yaşına girecek. Yapılan test sonuçlarını ve uygulanan tedavini yazarsan belki önerilerde bulunabilirim.

Allah hepimizin yardımcısı olsun adet söktürücüyle geldi adetim bismillah diyip yeniden başlıycam .bende 4 heterozigot mutasyon var,ayrıca derin ven trombozu geçirdim.ayyyyyylaaardıırr tedaviler.. bebişlerimi bekliyorum tutunsunlar diye..folbiol ve sadece coraspin 150mg verdi bu sefer clexane 0.6 yok bıraktık.hamile kalınca başlıycaz iğneye.cesaret sabır ümit heyecan umut o kadar çoook şeye ihtiyacım varki.. olmuyo değerlerim bi yerde kalıyo yükselmiyor..napalım bu sefer ovi testimi alsam ? hangi duayı sureyi okusam?napsam napsak? nası tutunsa bebişlerimiz?

Slm, HETEROZİGOT MUTASYON MTHFR 677 c/t var., antifosfoliğid sendrom düşünüldü yazıyor birde..bir tedavi hörmedim. Gebe kaldığımda aspirin folik asit ve en son cleaxan 0.6 kullanıyorum ama keske yine gelişmemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…