Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ben hergun aynı saatte yapıyodum arabada da yaptıgım çok oldu alısveriş merkezı lavobosunda da 9 ay boyle geçtı ama hep aynı saatte yaptım

bennımde 4 dusuğüm oldu ılk defa 4.de kalp atısı duymustuk aama onuda 7 haftalıkken kaybettim 5.de oğlumu kucağıma aldım sukurler olsun sabredıp denemekten başka caremız malesef yok evet cok zor her defasında huzunle bıtmesı ama malesef denemekten baska tedavıyı denemekten başka caremız yok rabbım yardım etsin

bende o kadar arastırırdım kı enıyı dr lara gıttım her duydugum seyı denedım ama olmayınca olmuyomus bende 4.de duymustum kalp atısı sabret canım biliyorum çok zor ama baska çaremız yok kı

Kan pihtilasmasi icin igne kullanan arkadaslar,yapmadan once veya sonra kolonya suruyor mysunuz?bi zarari var midir kolonya surmenin?

zararı olacagını sanmıyorum bazen bende suruyodum sonlara dogru karın ıyıce sertlestığınden zorlandıgımdan bebe yağı suruyodum

gerçekten ne okusak? hangi sureyi..

ben hamılelliğim boyunca hergun su ankactı hatırlayamadım ama fazla sayıdaydı ayetel kursu okuyodum

araştırma hastanesinde pıtılaşma testi yaptırmak için düşük yapıldığına dair belge götürmek gerekiyor mu? forumda biri öyle yazmış.lütfen biri cevap versin.

sadece kan verıiliyo adetli olmana gerek yok olman yada olmaman farketmez dusuk yaptırdıgına daır bi belge goturmen gerekmıyo 3 dusuk yaptığını soyle yoksa yapmıyolar genetik tahlillerinide yaptırabilirsin senden ve esınden kan alınıp kromozomlara bakılıyo bi problem varmı dıye sonucta 2 dusuk yapmıssın bunlarada baktırmanı tavsiye ederim

Canım özel mesaj kutun dolu sana mesaj attım ama iletilemiyor ok??

cemocan umudum nasılsınız bebişler nasıl karsılaşamıyoruz

bugün hastaneden düşük yaptığıma dair belgeleri aldım. arşivden alabilyorsunuz. 10 yıl saklamak zorundalarmış. neye salıya egeye gidiyorum. 2 düşük yaptım ama illaki 3 olacak diye tutturmazlar herhalde. başka bi doktor 2 tane olması yeterli dedi. yaptırabilirsem doktora sevk yaptırcam. o zaman bakmam diyemezler:)))

Ben 2 yıllık evliyim arkadaşlar ve 1er yıl arayla 2 düşük yaşadım sizinde bildiğiniz gibi ilk düşükte araştırma yapmıyorlar normal diyorlar 2 düşüğümde kendiliğinden oldu kürtaja gerek olmadan kahve rengi lekelenmeyle başlayan ve kanamayla devam eden düşüklerim oldu 2 side progestan ve düşük önleyici iğnede kullandım ama bebeklerim benden vazgeçtiler.bizde genetik araştırma yaptıralım dedik ve trombofoli testimin sonucunu bugün eşim aldı sonuçta mthfr(c677t)mutasyonu heterozigot saptandı yazıyor eşim doktora sormuş doktorda folik asit kullansın demiş ve folibol yazmış benim merak ettiğim neden bebek aspirirni yada coraspirin yada kan sulandırıcı başka birşey vermediği?ben şimdi ne yapmalıyım ne zaman korunmayı bırakmalıyım yada aspirinde kullanmalımıyım acaba folik asitle birlikte

mthfr mutasyonlarında asıl tedavı folık asit dıyor benım dr umda asprın banada verılmedı perınatlgta normal kaıdn dogumcumda aynı fıkırde benmde mthfr 1298 homozgt gebelkte aspırın ve ıgne demıslerdı banada

ben şuanda folibole başladım ama aspirin konusunda birşey yapmadım kadın doğumcuya sormayı düşünüyorum yada kromozom anelizi testlerimiz haftaya çıkacak eşimle birlikte yaptırmıştık o zaman genetikçiye sorarım aspirin verecekmi yada hamile kaldığımda sulandırıcı olarak karından iğnemi kullanacağım nasıl bir süreç bekliyor beni bilmiyorum.

dogum yapmadım canım bir kayıbım var sebep kesin pıhtılasma diyemıolar ama sonucta bir mutasyonum var tekrar hamıle kalabılrsem önlem amaclı asprıın ve iğne kullanıcam sonuc ne olur bılemıorum bıraz deneme yanılma malesefkı ama hep saglıkla kucagıma alacagım zaman olsun diye dua ediorum

benimde 2 kaybım var cnm gerçekten çok zor bu durum yaşayanlar bilir ancak Dünden beri düşünmekten bir hal oldum eğer 9 ay boyunca hergün karnımdan iğne vurulursam ne olur vucudum çok hassas en ufak kan alımında bile tenim simsiyah oluyor nasıl bir yol çizilecek bilmiyorum belirsizlik ve beklemek beni çok yordu daha yolun çok başındayım ama çok bitkin hissediyorum.

Canım nasılsın evet ya uzun zaman oldu karşılaşmadık ben iyîyim bütün günüm melek duru ile geçiyor.. Bu Cumartesi inşallah kısmet olursa 1 yaşına girecek.. Bu ara biraz huysuz diş çıkartıyor doğal olarak bende yorgun ve uykusuzum.. Bazen kızıyorum bağırıyorum ama sonra öyle çok üzülüyorum ki alıyorum kucağıma sarılıyorum sıkı sıkı öpüyorum kokluyorum.. Yürümeye başladı.. Konuşuyor bıcır bıcır :)) öyle işte arkadaşım sizden naber oğluşun nasıl??

evet canım yaşayan bilir beklemekte çok can yakıyor kurtaj sonrası 3 ay korunma verdıgınde dr um ne cok uzulmustum şimdi gerı donup bakıorum bı yılı geçti ilki hemen ilk ay olunca yıne hemen hamıle kalabılıcem gıbı gelmıstı malesefkı hala beklemedeyim ama kayıp yaşamaktansa beklemeyi tercih ederim vakti zamanı gelince verecektir allah diyorum böyle dusunmezsem çünkü zaman çok daha zor geçio iğneden bende çok korkuyorum hatta her ay adet olunca tuhaf bir rahatlık yaşıorum iğne korkumdan ama olsun napalım bebeğimiz olsunda razıyım ben iğneye

MTHFR (Metilentetrahidrofolat redüktaz ) defekti:
Temel Bilgi:
Folik asit ve türevleri metionin ve sisteine dönüşür. Bunu MTHFR, sistationin beta sentaz ve metionin
sentaz katalizler. Bu enzimlerdeki defektler hiperhomosisteinemiye yol açar.
Genotipleri: İki tip sık görülen mutasyonu vardır (677C>T ve 1298A>C). 677C>T mutasyonu
termolabil varyant olarak isimlendirilir. Homozigot normal, her iki alelin normal olduğu durumdur.
Heterozigotta iki gen allelinden biri defektli, diğeri normaldir. Homozigot mutantta ise her iki gen
alleli mutasyonludur. Birleşik heterozigotta ise her iki gen aleli mutasyonludur ama mutasyonları
birbirinden farklıdır.
Klinik etkiler:
MTHFR’nin homozigot defektleri toplumda %1,4-15 arasında bildirilmektedir. Heterozigot sıklığı ise
%30-40 arasındadır. 1298A>C nin klinik etkileri 677C>T’ye göre daha hafiftir. Her ikisinde
heterozigotları normal yada hafif artmış homosistein seviyesine neden olurlar. Fakat her ikisi içinde
aynı anda heterozigot olanların (kompaund heterozigot) kliniği 677C>T homozigotları ile aynıdır.
Heterozigot:
• Heterozigotlar genellikle klinik vermezler ancak hiperhomosisteinemi varsa tromboz riski artar.
• Her iki mutasyon için heterozigot olan hastalar (birleşik heterozigotlar) homozigot gibi takip ve
tedavi edilmelidir.
Homozigot:
• Homosisteinemi arteriyel tromboz riskinde artışa yol açmaktadır. 50 yaş üstündeki sigara içen
kadınlarda kroner tromboz riskinde belirgin artışa yol açmaktadır. Bu nedenlerle bu olgulara
arteriyel tromboz riskinden korunmak için sigara, hipertansiyon, hiperlipidemi ve
hiperkolesterolemi, obesite ve sedanter hayat şeklinden korunmaları önerilmelidir.
• Hiperhomosisteinemiye yol açarak kroner arter hastalıklarının sıklığını arttırmaktadır. Bu
nedenle homozigot olgularda folik asit, B12 ve pridoksin tedavisini planlamak gerekir.
• Venöz tromboz riskinde de 2-4 kat artışa yol açmaktadır.
• Tedavide diğer trombofilik sendromların aksine vitamin suplementasyonu da gereklidir. Folik
asit ve B12 vitaminleri birlikte kullanılarak suplementasyon yapılmalıdır.
• Gebelik öncesinde ve uzun süre hareketsizlik, uzun süren yolculuk, hastaneye yatma, ameliyat,
gebelik gibi riskli dönemlerde folik asit ve B12 nöral tüp defekti proflaksisi dozunda verilmelidir.
• Gebelik kayıpları ile ilişkisi vardır. İlk trimestr sonlarında, 2 ve 3 trimestrda gebelik kayıplarına,
abruptio plasentaya, intrauterin gelişme geriliğine ve preeklempsiye yol açabilmektedir.
• Gebelikte pulmoner emboli riskinde artış olduğu da bildirilmektedir.
• Fetüste nöral tüp defekti, kardiak anomali ve yarık damak dudak gibi bir grup anomalinin
riskinde artışa yol açar. Bu nedenle gebelik öncesinde folik asit ve B12 suplementasyonu
yapılmaya başlanmalıdır.
• Gebelikte AFP ve HCG yüksekliğinin birlikte görüldüğü olgularda (2 MoM ve üstü) preeklempsi,
eklempsi ve HELLP sendromu olasılığı artar. Defektleri bu hastalarda çok sık olarak gözlenir.
Endikasyonlar:
Trombofili araştırılan hastalar
Üçlü testte AFP ve HCG’nin birlikte artışı (2 MoM ve üzerinde)
DVT, inme
Preeklempsi
Tekrarlayan gebelik kayıpları (tüm trimesterlarda)
İkinci ve üçüncü trimester tek gebelik kaybı
Portal ven trombozları
Pulmoner emboli
Nöral tüp defektli, kardiak anomalili veya yarık damak dudaklı çocuk öyküsü

böyle bi yazı okudum canım buna göre heterezigotlar için tedavi gerek yok diyen asprin yeterli diyen var ama iğne kullanmadan sonuca ulaşamayanda var bünyeye göre değişiyor anladığım kadarıyla Allah hakkımızda hayırlısını versin b12 ve folik asit çok önemli anladığım kadarıyla Rabbim tez vakit tüm bebek isteyenlere sağlıklı hamileleikler nasip eylesin bebeklerimizi kucağımıza alıp buradan mutlu haberleri yazdığım günleri görürüz inşallah vesvese şeytandan umut Allahtanmış canım umudumuz hiç kırılmasın

ne yalan söyleyeyim okuyunca moralim bozuldu b12 yı hıc bır dr vermesede ben haftada 1-2 kez benexol alıorum unutmadıkca tabı, hamilelik fikrindende sıkılmış durumdayım zaten artık direk bebek verseler kucağıma diorum:) işin şakası çok fazla düşünmemeye çalışıorum kısmet diip gecıorum kaderci yaklasıorm alacagı nefes varsa gelecektir dunyaya malesefki elımızden bırsey gelmıo canım

offf şu kanamalar bana rahat vermiyor 0.4 lük iğne kullanıyorum 10 gündür kanamam oluyo dr bişey demiyo progestan verdi başka yapılacak bişey yok yatıcaksın dedi hiç kalkmasamda kanamam oluyo artık psikolojim bozuldu kalp atışlarıda var acaba böyle kanaması olupta doğum yapan varmıdır

Aspirin kullaniyor musin bilmiyorum.bazi dr lar kanamasi olan kisilerde aspirini kesip igneyle devam etmisti okuduklarim arasinda ve basarili sonuclar almisti.ama sakin progestani ve folik asiti birakma ins bebeginde seni birakmaz sagsalim gelir kucagina.
bol bol su ic sakin kalkma bol bolda dua et canim

inşş çok teşekkürler hakkımızda hayırlısı

Sevgili arkadaşım bizlere ilettîğin bu makale için teşekkür ederim.. Yani okuduğumuz bu yazı da da anlaşıldığı üzere sadece gebelikte değil bütün hayatımız boyunca riskimiz var.. Diken üstünde bir yaşam sürekli doktorlar sürekli kontroller sürekli ilaçlarda geçecek hayatımız.. Birde benim mthfrler ikiside heterozigot birde faktör V34L heterozigot anlayacağın ben ve benim gibi olan kadınlar aslında dikkat cenderesindeler..off kızlar ya keşke bu durumların kökten bir tedavisi olsa.. Sürekli acaba damarlarım tıkanır mı acaba bîrgün pıhtı atar mı ileride bizi nasıl tehlikeler bekliyor diye düşünmekten kafayı yicem .. Hayat herkese bir şekilde zor ama bizlere çok daha zor bence ((

canım bana tesekkur etmişsin sanırım bende senın aracılıgınla yazının asıl sahıbıne bafs arkadasımıza tesekkur edeyim:) ben çok fazla düşünmüorum açıkcası sende düşünüp ileride nolur diye kendini üzme belli bi yaştan sonra düzenli aspirine baslarız allah yaşatacaksa bu genler olmasada yasatır herturlu felaketı, benım dedem kalp kriziyle hayatnı kaybetti bir dedemde iskemik inme raporuyla kan sulandırıcı kullanıo genlerim onlara dayanıo sanırım homozıgotum sonucta iki taraftada var problem allah büyük dertler vermesin canım sakin ol beslenmene dikkat et gerisi allaha kalmıs

ben bir bayanla tanıştım komşummuş ama yeni tanıştık doğum yaptıktan bi kaç saat sonra pıhtı atmış ölümlerden dönmüş neyse testler bakılmış hepsi temiz sağlıklı insanlardad gebelikten kaynaklı 1000 kişide 1 olurmuş seninki o demiş bu bayanın ablasıysa düşük yapıp araştırma yaptırmış ve heterezigot 2 tane çıkmış öle olunca homozigot demek oluyomuş ve iğneyle 2 hamilelik geçirmiş oğlu var 2 tane dedi yani bunların hepsi temiz olup yaşamış o bayan ama ablasında tstlerinde çıkmış sonra bebkleri olmuş ve bi sorun olmamış Rabbim ne yazdıysa o yani. bunu anlattığında tüylerim diken diken olmuştu Rabbimize sığınalım arkadaşım o dilediğinde olmaz yok dilemezsede olduracak yok herşey kader bu anlattığımda bu kanıtlardan yalnızca biri

canım dikkat et bol bol yat dinlen ve doktorunla irtibatını kesme

belge istemezler.sen uc dusuk yaptim de.illaki belge isterlerse ikisinin belgesi varmis zqten sende birini de evde dusuk yaptim dersin.kimse belge sormaz.
Kan pihtilasmasi icin igne kullanan arkadaslar,yapmadan once veya sonra kolonya suruyor mysunuz?bi zarari var midir kolonya surmenin?

ben alkol kullaniyorum ama kolonya kullandigim da oluyor.hicbir zarari yok.

merhaba arkadaşlar ben de yeni öğrendim pıhtılaşma sorunum olduğunu ama bana doktor şu ilaçları kullan demedi...kafam iyice karıştı benimde mtfhr lerin ikiside heterozigot..biraz önce bir arkadaşın yazdığı yazıyı görünce şok oldum bu kadar önemli bir şeyi nasıl doktorum göz ardı edebiliyor anlamış değilim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…